PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Alfons Kauders

#351 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Alfons Kauders »

Mr. Meho wrote:Ova zemlja je nevjerovatna! Nikad nama nece biti bolje. Svi vide neko svoje drvo, a niko sumu. Nista vise nije sveto, niko vise nema dostojanstva. Moral i cast postale su samo misaone imenice.

U trenutku kad su borci prevareni, omalovazeni, ponizeni, izmaltretirani, umjesto da im se priduze i ostale obespravljene kategorije, da se postigne zajednicki cilj, da se skinu ovi mafijasi s vlasti... ne! Ovdje ce se radije pisati traktati zasto ne treba uraditi nesto konkretno, ko se krije iza paravana, ko je sta pokrao, da li je na protestima bio neko ko nije ono za sta se predstavlja, je li se neko napio, je li trebalo ovako ili onako, sta su trebali reci ili uraditi samo da bi oni digli svoje cijenjeno demokratsko dupe, a samo par dana kasnije ce opet graktati kako bi oni i sta bi uradili. Laprdanje nam je postalo nacionalni sport, a glupost najizrazenija karakteristika!

Nemam vise zivaca. Zasluzujemo stvarno novi rat. Nista drugo. Sramota. :cry:
Dragi moj Meho, od 1,700,000,000 maraka u budzetu FBiH, skoro 700,000,000 ide na razne beneficije koje su mahom podijeljene pred izbore - npr. vidi na sta je otisla lova od PDV-a 2006 i 2007.

Nazalost, kojekakva boracka udruzenja su davno izgubila svaki kredibilitet, prije svega zato jer vecinu vode sumnjivi likovi (cast izuzetcima) i zato jer nisu ocistili po svojoj avliji. Revizija bi bila suvisna da ta udruzenja zaista rade svoj posao i zastupaju borce. Zasto? Fino dodje npr. udruzenje boraca iz opstine te-i-te i kaze: "Mi okupljamo sve borce, evo vam kompletan spisak sa svim podatcima o primanjima, porodici, strucnoj spremi, stepenu invalidnosti..." Jok, oni su dopustili da na njihovoj muci neko uzima pare i tu su sami najodgovorniji. Znam lika koji je bio u vojsci 2 mjeseca, mobilisalo ga pred Dayton, pravo iz srednje kad je napio 18. Cijela takva generacija bila u kasarni, nisu naucili ni zavrsili pola obuke kad je potpisano primirje. Neki od njih danas primaju kojekakve naknade, neki imaju uvjerenja da su ranjeni, a momci nisu puske zaduzili u ratu (sva sreca pa je bilo gotovo pa nisu ginuli).

U Hrvatskoj kriju podatke o braniteljima ko zmija noge. Neki dan uhapsise bloggera koji je objavio spisak, spisak u kojem se medju borcima nalazi par hiljada ljudi koji su zvanicno bili u vojsci manje od 7 dana. Zamisli sta sve kod nas ima kad je u Hrvatskoj, koja je spram nas 10 puta uredjenija drzava, tako jadno stanje. Ja sam imao priliku citati spisak ljudi kojim su odobrene razne beneficije u KS. Dosta imena na spisku nije bilo potpuno, nije bilo rjesenja (npr. pisalo bi "odobrio mu Sahbaz" i sl.) Kad bi pokusali, zajebancije radi, ukucati maticni broj i provjeriti je li tacan, ispostavljalo se da maticni ne postoji...

Nazalost, ovo danas je bila samo jedna pateticna predstava zbog koje ce boracka udruzenja izgubiti i ono malo kredibiliteta sto su imala... Niko ne pominje prave probleme.
atko

#352 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by atko »

Jebo lud zbunjenog :-) :x

Mediji pljuju borce ... boracke organizacije ko muhe bez glave ... lopine iz vlade sad koriste priliku da se vade na vandalizam jer su im mediji dunuli u jedra :-) :x

Zacarani krug ... u kojme stvarno jebo lud zbunjenog :roll:

GLAVNI PROTESTI SU U SEPTEMBRU KADA SE MIRNIM PUTEM ZA 5 SEKUNDI MOGU NASPICITI OVI KRIMINALCICI :wink:
cappy_tempo

#353 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by cappy_tempo »

atko wrote:Jebo lud zbunjenog :-) :x

Mediji pljuju borce ... boracke organizacije ko muhe bez glave ... lopine iz vlade sad koriste priliku da se vade na vandalizam jer su im mediji dunuli u jedra :-) :x

GLAVNI PROTESTI SU U SEPTEMBRU KADA SE MIRNIM PUTEM ZA 5 SEKUNDI MOGU NASPICITI OVI KRIMINALCICI :wink:
evo bas sad gledam ftv uredno pljuju borce i na strani su politicara,ja sto sam upratio jedino tvsa pravedno izvjestavala,a koliko smo mi jadni kao ljudi i idemo onom"boli me briga dok imam hljeba da kupim".kod nas protesti "lopovi lopovi i eto ljudi hajmo kucama",a politicari pogledaju sa prozora i nasmiju se samo,a cim belaj bude onda je to organizovano,odakle pravo protestantima da oni ruse vladu pa stvarno...ova drzava je fuj od obicni ljudi pa do predsjednika.srbi i grci sruse pola drzave i niko im A ne kaze nego ih podrzavaju samo je kod nas "odakle pravo da se belaj pravi kad su dosadasnji protesti uspjesni bili tako sto smo se derali lopovi lopovi".FUJ!
barby02

#354 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by barby02 »

atko wrote:Jebo lud zbunjenog :-) :x

nazalost, svaka ti je tacna :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#355 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Truba »

protesti su u oktobru :D :sax: :bih:
jackamil

#356 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by jackamil »

komi wrote:protesti su u oktobru :D :sax: :bih:
Image

vrijeme je... :D
agnostic_front

#357 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by agnostic_front »

Jel nekad neko od gospode na forumu čuo za Francusku revoluciju, il' je nama sasvim dovoljna debiloza kolektiv?
Ili da možda čekamo da nam dođe Dalaj Lama ili da se Mahatma Gandi reinkarnira, pa da nas povedu u prosperitet...
Nećemo mi da prostestujemo, nismo mi seljačine, šabani, il' šta ti ja znam k'o tamo neki Francuzi ili Grci...Mi smo gospopda za njih...

valja nama preko rijeke...

Cholina_Lokica

#358 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Cholina_Lokica »

Jadno je nase i povodljivo stanovnistvo.
Covek kad nista nema, najlakse mu prodat zajednistvo.
Opet je uplakan cijeli Balkan...
Imamo velke nacije sa malo mozga.
Tvrde oceve i vodje - oni su nam k'o droga:
cijelo vreme biramo lose sisteme...
glasnik

#359 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

Better Man wrote: Ovi što izazivaju nerede i ruše i pale nisu nikakvi borci, već obični lezihljeboviči. Pravi istinski borci i heroji koji su ginuli na prvim linijama nisu došli na ove izrežirane proteste. Što nisu ovako napadali u ratu, pa bi nam zemlja bila slobodna i ne bi bilo RS-a. Javilo je na tv da su se pred drugom gimnazijom davali novci onima koji bili spremni da kamenuju zgradu Vlade i da ruše i pale.
Kad vec licitiras time ko je pravi borac, onda budi dosljedan i reci da vecina pravih boraca nije bila na protestima - ne zato sto nije htjela da dodje, nego zato sto je poginula. Dosta je i onih, pogotovo sa okupiranih dijelova Bosne sto su morali da se isele zbog nepravde.

Obzirom da imas veze sa pravosudjem, reci da su lezihljebovici tamo, a ne medju ovim "bijednicima" sto primaju mizerna primanja spram nekakvih cinovnika sto gomilaju milione predmeta i ne rjesavaju ih, iako redovno primaju plate za to.

Vecina ovih ljudi nije dosla iz Sarajeva, te su itekako napadali i oslobadjali Bosnu - dok se oko Sarajeva nije ni pedalj oslobodio za 4 godine.
glasnik

#360 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

BSn wrote:Fuj. Unistavaju nasu imovinu. Sve ce to iz naseg dzepa biti placeno. Ne znaju ni zasto protestuju - PRIMITIVCI!

Samo ponavljam rijeci boraca i penzionera, kad smo se onomad mi digli!

Dolje primitivci! Ne daju ni da se ozlijedjeni drotovi izvuku do CUM-a. Treba ono oklopnjacima i vatrogasnim smrkovima rastjerati.

Sve je ovo politicki motivirano, a ispastaju samo obicni grajdani kojima su zatvorili cestu i koji ce platiti nove prozore, te drotovi koji su samo radili svoj posao, a ozlijedjeni su i came u Vladi.
Ko je primitivac? Ovi sto gadjaju simbole ove nesposobne vlasti ili ti koji pozivas oklopnjake na nenaoruzane ljude?

Kakav licemjer. Sigurno se iz tvog dzepa placaju. Volio bih vidjeti tog privatnika koji bi zaposlio ovakvog strucnjaka.

Napadas na sve i svakoga, a da blage veze nemas o cemu pricas. Kad se prica o necemu, osnovno je da se infosmires. Kako ti je kao Sarajlijici i dobro upucenom promaklo da vlasnistvo nad zgradom polaze SDP kao sljednik bivseg SK BiH i za to naplacuje milionsku najamninu? Kako su ovi iz SDP-a ili bilo koje druge stranke uspjeli da privatizuju nesto sto su svojevremeno neki seljaci i ljudi slicni ovima koji su danas je i rusili pravili - svojevremeno besplatno zidali? O cemu ti i slicni uopste balje*gate?
TheMule

#361 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by TheMule »

Mr. Meho wrote:Ova zemlja je nevjerovatna! Nikad nama nece biti bolje. Svi vide neko svoje drvo, a niko sumu. Nista vise nije sveto, niko vise nema dostojanstva. Moral i cast postale su samo misaone imenice.

U trenutku kad su borci prevareni, omalovazeni, ponizeni, izmaltretirani, umjesto da im se priduze i ostale obespravljene kategorije, da se postigne zajednicki cilj, da se skinu ovi mafijasi s vlasti... ne! Ovdje ce se radije pisati traktati zasto ne treba uraditi nesto konkretno, ko se krije iza paravana, ko je sta pokrao, da li je na protestima bio neko ko nije ono za sta se predstavlja, je li se neko napio, je li trebalo ovako ili onako, sta su trebali reci ili uraditi samo da bi oni digli svoje cijenjeno demokratsko dupe, a samo par dana kasnije ce opet graktati kako bi oni i sta bi uradili. Laprdanje nam je postalo nacionalni sport, a glupost najizrazenija karakteristika!

Alfons Kauders wrote:

Dragi moj Meho, od 1,700,000,000 maraka u budzetu FBiH, skoro 700,000,000 ide na razne beneficije koje su mahom podijeljene pred izbore - npr. vidi na sta je otisla lova od PDV-a 2006 i 2007.

Nazalost, kojekakva boracka udruzenja su davno izgubila svaki kredibilitet, prije svega zato jer vecinu vode sumnjivi likovi (cast izuzetcima) i zato jer nisu ocistili po svojoj avliji. Revizija bi bila suvisna da ta udruzenja zaista rade svoj posao i zastupaju borce. Zasto? Fino dodje npr. udruzenje boraca iz opstine te-i-te i kaze: "Mi okupljamo sve borce, evo vam kompletan spisak sa svim podatcima o primanjima, porodici, strucnoj spremi, stepenu invalidnosti..." Jok, oni su dopustili da na njihovoj muci neko uzima pare i tu su sami najodgovorniji. Znam lika koji je bio u vojsci 2 mjeseca, mobilisalo ga pred Dayton, pravo iz srednje kad je napio 18. Cijela takva generacija bila u kasarni, nisu naucili ni zavrsili pola obuke kad je potpisano primirje. Neki od njih danas primaju kojekakve naknade, neki imaju uvjerenja da su ranjeni, a momci nisu puske zaduzili u ratu (sva sreca pa je bilo gotovo pa nisu ginuli).

U Hrvatskoj kriju podatke o braniteljima ko zmija noge. Neki dan uhapsise bloggera koji je objavio spisak, spisak u kojem se medju borcima nalazi par hiljada ljudi koji su zvanicno bili u vojsci manje od 7 dana. Zamisli sta sve kod nas ima kad je u Hrvatskoj, koja je spram nas 10 puta uredjenija drzava, tako jadno stanje. Ja sam imao priliku citati spisak ljudi kojim su odobrene razne beneficije u KS. Dosta imena na spisku nije bilo potpuno, nije bilo rjesenja (npr. pisalo bi "odobrio mu Sahbaz" i sl.) Kad bi pokusali, zajebancije radi, ukucati maticni broj i provjeriti je li tacan, ispostavljalo se da maticni ne postoji...

Nazalost, ovo danas je bila samo jedna pateticna predstava zbog koje ce boracka udruzenja izgubiti i ono malo kredibiliteta sto su imala... Niko ne pominje prave probleme.
Bravo Meho. Inace to stoji sto ti rece Alfonso, ali brate Meho je u pravu. Prvo revolucija, pa onda ce se lahko urediti manje stvari
Toffee karamela

#362 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Toffee karamela »

cappy_tempo wrote:
evo bas sad gledam ftv uredno pljuju borce i na strani su politicara,ja sto sam upratio jedino tvsa pravedno izvjestavala,a koliko smo mi jadni kao ljudi i idemo onom"boli me briga dok imam hljeba da kupim".kod nas protesti "lopovi lopovi i eto ljudi hajmo kucama",a politicari pogledaju sa prozora i nasmiju se samo,a cim belaj bude onda je to organizovano,odakle pravo protestantima da oni ruse vladu pa stvarno...ova drzava je fuj od obicni ljudi pa do predsjednika.srbi i grci sruse pola drzave i niko im A ne kaze nego ih podrzavaju samo je kod nas "odakle pravo da se belaj pravi kad su dosadasnji protesti uspjesni bili tako sto smo se derali lopovi lopovi".FUJ!
Svaka čast! Ja sam tek oko 10 po prvi put čula komentare na dnevniku FTV u pola osam i ušima svojim nisam mogla vjerovati. Ona glavata anoreksična njihova voditeljica bljuje vatru ko zmaj, neka druga s lica mjesta pokazuje praznu limenku nekog energetskog pića i brljavi u mikrofon: "eto da vidite da je i alkohol imao svoj udio". Ne konta glupa krava da je limenka bila puna kad je bačena jer inače ne bi mogla probiti prozor...niko valjda nije unutra sjedio i ispijao pića. Fuuujjj, valjda su povjerovali da je Fahro Avazlija komandovo iz tornjeva i više ih ni za što nije briga...sada treba samo popljuvati i dezavuisati ove jadnike, nije važno što je i ludom u Jagomiru jasno da je ovo socijalni bunt...prvo i prevashodno to i ništa više!

Ovo je uvertira za ono što nas tek čeka, kad i drugima dune u glavu da krenu s riječi na djela..zato su se svi uzvrpoljili i prijete snimcima s nadzornih kamera!
Last edited by Toffee karamela on 21/04/2010 23:39, edited 1 time in total.
Control panel

#363 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Control panel »

dobar,ti? wrote:
Control panel wrote:nista se nije otelo. to je fahoro sve planirao. ali ga jucer zeznuo mujezinovic pa prihvatio zahtjeve boraca. ali ne pusca scepo tako lako a i mora izvrsiti zadatak.

borci dotakli ste dno dna.
kako te nije stid bolan, sta fahro kakav fahro jesi bio danas gore pa da cujes sta ljudi pricaju i kakvi su to ljudi jel, jesi se ti borio za ovu zemlju, jel tebi otac poginuo za ovu zemlju kao sto je moj je li ?
ti govoris da su dotakli dno borci, oni su dotakli dno kad su ovi poceli pricati o ukidanju njihovih primanja, e pa nece se moj otac i drugi poginuli a i zivi borci zaboraviti tako sto ce se ukinuti njihova primanja e nece moci,
a tebe treba biti stid i sram
borac od aprila 1992. dobrovoljno pa sve do ljeta 1996. kada sam se razduzio. kada sam vidio da mnogi vide srecu u profesionalnom angazmanu u vojsci. nije mu bilo dosta 4 godine. nikada nista nisam trazio od drzave. ostala mi vojna ne iskoristena sa svom lovom. platio jedno dva tri puta onu struju i plin. nedam svog obraza.
za neku naknadu tj. milostinju. i sto je najbitnije ne dozvoljavam da sa mnom neko manipulise i da mi sa jeftinim obecanjima za koje znam da nece biti ispunjena maze oci.
e oni ljudi danas su takvi. ljudi su sludjeni. zbog njih nekoliko stotina koji imaju bezobrazne naknade treba da ispastaju ostali posteni borci a dalekoseznije posljedice bi mogli osjetiti mnogi korisnici budzeta, kojih je nekoliko stotina hiljada.
ono ponasanje se ne moze opravdati nicim. sreca pa je samo pukim slucajem izbjegnuta tragedija.
i ja kao borac imam pravo na svoje vidjenje i misljenje. i to sto je neko ostao bez clana porodice ne daje mu za pravo da moze da srusi drzavu. (nije ljudski se kriti iza poginulih ljudi, da ti ja ne pricam ko je sve u mojoj familiji poginuo i kojeje zrtve moja familija podnije u ovom ratu).
ja nikada nisam krio svoje simpatije prema SDP-u ali sad u potpunosti stojim na stranu sistema tj. drzave. kokeg eto vodi vladajuca stranka SDA. iz prostog razloga sto ovo danas nije imalo nikakve svrhe. osim promocije po mom misljenu fahre radoncica odnosno njegovih ispruzenih ruku Radze i Patkovica koji su ako se ne varam i njegovi clanovi. i sto je najgore ovu stetu cemo opet mi da platimo. nece je premijer platiti iz svog dzepa niti ce ovo platiti borci. znaci nekoliko stotina hiljada maraka ce se pokriti iz budzeta. sreca da nisu zapalili i zgradu.
slusam lika danas daje izjavu ljudi pomozite ovdje ima dosta mrtvih???? kome trebaju dezinformacije, kome treba haos. zar ce predizborna kampanja biti toliko prljava.

iz tog razloga kazem da su borci dotakli dno dna jer su uzalud 15 godina cekali da im se ispune obecanja, 15 godina su bili gradjani drugog ili treceg reda, bez ikakvih prava osim da kao RVI moze preko reda da ovjeri fotokopiju ili izvadi rodni list, 15 godina su manipulisani da bi dans dozivjeli kulminaciju.

najbolja mi je izjava od jednog borca koji kaze da oni nemaju tacnih informacija. vlada kaze da je prihvatila zahtjeve a njihovi organizatori kazu da nisu prihvatili, kaze covjek ja ne znam sta da mislim i sta da radim.

onaj ko je borce danas izmanipulisao i isprovocirao da najavljeni mirni protesti predju u totalno demoliranje treba da ide u zatvor i da nadoknadi svu materijalnu stetu.

vlada tj vladajuce stranke SDA HDZ SBIH ovih 15 godina imaju svoju odgovornost jer su iz godine u godinu ovu populaciju lagali i stalno im nerealno povecavali naknade sto je, uz druge budzetske korisnike, dovelo do kolapsa budzeta F BiH i minusa od 1,2 milijarde maraka, a mozda i vise. i sad treba podici kredit da se te rupe u budzetu popune za plate. taj kredit cemo opet mi da vracamo. ja ne prihvatam da vracam kredit koji ce biti potrosen za plate guzonja tj politicara koji su za sve nesposobni osim da napune svoj dzep.

ovo je misljenje jednog borca svidjalo se to nekome ili ne. ima nas i ovakvih.
Truba

#364 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Truba »

http://www.fbihvlada.gov.ba/srpski/aktu ... akt_id=589

Image

dje ona slika ne mogu naći kad su borci grlili brankovića :cry: :cry: :cry:
pshhh

#365 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by pshhh »

Drzava treba da ima obavezu prema:

1.) Šehidskim familijama
2.) Invalidima
3.) Nezaposlenim demobilisanim borcima.

Sramota je da traze nadoknade u visini 2-3000 hiljade KM po bilo kojoj osnovi, svi ostali koji vec imaju posao. :x
Last edited by pshhh on 21/04/2010 23:40, edited 2 times in total.
law2

#366 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by law2 »

Control panel

#367 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Control panel »

pshhh wrote:Drzava treba da ima obavezu prema:

1.) Šehidskim familijama
2.) Invalidima

Sramota je da traze nadoknade u visini 2-3000 hiljade KM svi ostali koji vec imaju posao. :x
pa sto bi radzo sta radio kada ima 2-3000 hiljade a prstom ne mrdne. osim sto ide po tribinama SBB i prica o problemima boraca. pa kojih ti probelamimas sa 3000 milje volio bih vidjeti. samo se krije iza onih jadnika od 150 KM. a oni mu vjeruju da se on bori za njih.
VjecitiStudent

#368 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by VjecitiStudent »

TheMule wrote:
Bravo Meho. Inace to stoji sto ti rece Alfonso, ali brate Meho je u pravu. Prvo revolucija, pa onda ce se lahko urediti manje stvari
Revolucija, koja ce borackog "vodju" Munira, koji je na vlasti neprekidno bio od 1995. do 2009., opet dovesti na vlast?
Nije mi jasna poenta, nikako.
suspect_zero

#369 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by suspect_zero »

Control panel wrote: borac od aprila 1992. dobrovoljno pa sve do ljeta 1996. kada sam se razduzio. kada sam vidio da mnogi vide srecu u profesionalnom angazmanu u vojsci. nije mu bilo dosta 4 godine. nikada nista nisam trazio od drzave. ostala mi vojna ne iskoristena sa svom lovom. platio jedno dva tri puta onu struju i plin. nedam svog obraza.
za neku naknadu tj. milostinju. i sto je najbitnije ne dozvoljavam da sa mnom neko manipulise i da mi sa jeftinim obecanjima za koje znam da nece biti ispunjena maze oci.
e oni ljudi danas su takvi. ljudi su sludjeni. zbog njih nekoliko stotina koji imaju bezobrazne naknade treba da ispastaju ostali posteni borci a dalekoseznije posljedice bi mogli osjetiti mnogi korisnici budzeta, kojih je nekoliko stotina hiljada.
ono ponasanje se ne moze opravdati nicim. sreca pa je samo pukim slucajem izbjegnuta tragedija.
i ja kao borac imam pravo na svoje vidjenje i misljenje. i to sto je neko ostao bez clana porodice ne daje mu za pravo da moze da srusi drzavu. (nije ljudski se kriti iza poginulih ljudi, da ti ja ne pricam ko je sve u mojoj familiji poginuo i kojeje zrtve moja familija podnije u ovom ratu).
ja nikada nisam krio svoje simpatije prema SDP-u ali sad u potpunosti stojim na stranu sistema tj. drzave. kokeg eto vodi vladajuca stranka SDA. iz prostog razloga sto ovo danas nije imalo nikakve svrhe. osim promocije po mom misljenu fahre radoncica odnosno njegovih ispruzenih ruku Radze i Patkovica koji su ako se ne varam i njegovi clanovi. i sto je najgore ovu stetu cemo opet mi da platimo. nece je premijer platiti iz svog dzepa niti ce ovo platiti borci. znaci nekoliko stotina hiljada maraka ce se pokriti iz budzeta. sreca da nisu zapalili i zgradu.
slusam lika danas daje izjavu ljudi pomozite ovdje ima dosta mrtvih???? kome trebaju dezinformacije, kome treba haos. zar ce predizborna kampanja biti toliko prljava.

iz tog razloga kazem da su borci dotakli dno dna jer su uzalud 15 godina cekali da im se ispune obecanja, 15 godina su bili gradjani drugog ili treceg reda, bez ikakvih prava osim da kao RVI moze preko reda da ovjeri fotokopiju ili izvadi rodni list, 15 godina su manipulisani da bi dans dozivjeli kulminaciju.

najbolja mi je izjava od jednog borca koji kaze da oni nemaju tacnih informacija. vlada kaze da je prihvatila zahtjeve a njihovi organizatori kazu da nisu prihvatili, kaze covjek ja ne znam sta da mislim i sta da radim.

onaj ko je borce danas izmanipulisao i isprovocirao da najavljeni mirni protesti predju u totalno demoliranje treba da ide u zatvor i da nadoknadi svu materijalnu stetu.

vlada tj vladajuce stranke SDA HDZ SBIH ovih 15 godina imaju svoju odgovornost jer su iz godine u godinu ovu populaciju lagali i stalno im nerealno povecavali naknade sto je, uz druge budzetske korisnike, dovelo do kolapsa budzeta F BiH i minusa od 1,2 milijarde maraka, a mozda i vise. i sad treba podici kredit da se te rupe u budzetu popune za plate. taj kredit cemo opet mi da vracamo. ja ne prihvatam da vracam kredit koji ce biti potrosen za plate guzonja tj politicara koji su za sve nesposobni osim da napune svoj dzep.

ovo je misljenje jednog borca svidjalo se to nekome ili ne. ima nas i ovakvih.

Aferim :thumbup:
glasnik

#370 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

Better Man wrote:Protesti izrežirani! ne bi bio iznenađen da Radončić stoji iza ovih protesta. Oni koji učestvuju u protestima su obična bagra i lezihljebovića, dok pravi borci nisu ni došli na proteste. Ovi protesti i nasilničko divljaštvo od strane boračkih udruženja su sramota za borce i za ovo će neko sigurno da odgovara pred zaskonom i završiti u zatvoru. Vlast jeste korumpirana i kriminalna i treba je smijeniti, ali ovi što protestuju su upravo oni koji su glasali i doveli ovakve kriminalce na vlast i opet će sutra to isto da urade na sljedećim izborima.
Rekla Kleopatra ili vidovita Dzemila? Zar ovo sto ti upravo radis (neargumentovane insinuacije na neciji racun) nije isto kriminal? Protesti su valjda legitiman oblik neslaganja ili? Na osnovu cega si to zakljucio ko je doveo koga na vlast? Ako drzava ima najveci udio zaposlenih u drzavnim sluzbama, neka svaki od njih ima u porodici 3 ili 4 clana - koliko je to glasaca? Njima je ocigledno stalo da ostane kako jeste.
pshhh

#371 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by pshhh »

Control panel wrote:
pshhh wrote:Drzava treba da ima obavezu prema:

1.) Šehidskim familijama
2.) Invalidima

Sramota je da traze nadoknade u visini 2-3000 hiljade KM svi ostali koji vec imaju posao. :x
pa sto bi radzo sta radio kada ima 2-3000 hiljade a prstom ne mrdne. osim sto ide po tribinama SBB i prica o problemima boraca. pa kojih ti probelamimas sa 3000 milje volio bih vidjeti. samo se krije iza onih jadnika od 150 KM. a oni mu vjeruju da se on bori za njih.
Kazu da je i zaposlen. :x
Truba

#372 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by Truba »

Anketa

Treba li premijer FBiH Mustafa Mujezinović podnijeti ostavku zbog dešavanja na protestima boračkih udruženja ?

Da

595 glasova - 66%

Ne

270 glasova - 30%

Ne znam

31 glas - 3%

Ukupno 896 glasova

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
van Basten

#373 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by van Basten »

razne boračke organizacije i jesu bile glavna glasačka mašinerija SDA i zagrabih. Ako poslije svega i u oktobru isti ostanu na vlasti onda bolje nismo ni zaslužili. Iako smatram da ova rečenica kasni 4 godine minimum... ali eto sad
clav

#374 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by clav »

samo malo wrote:Pilo se u 16, Cuka okrenuo mjesecni pazar danas :D provjereno...
ja sam se iznenadio kad sam vidio koliko je alkohola bilo. miris pive u zraku ko na oktoberfestu i poprilicno sam siguran da je to jedan od glavnih razloga sto je izbilo sranje. sve ostalo je psihologija mase.
Last edited by clav on 21/04/2010 23:49, edited 1 time in total.
glasnik

#375 Re: PROTESTI SE OTELI KONTROLI

Post by glasnik »

goibos wrote:nije se ništa otelo kontroli nego je sve isplanirano...
a ja samo mogu reći da su ti isti borci GLASALI za te protiv kojih protestuju
a ako na idućim izborima glasaju za SBB ja ću prvi stati uz policiju i protiv boraca ići

eto im njihovih SDA, SZBIH, SBB u kojima sjede ista *ovna koja su nas uvela u rat i ista *ovna zbog kojih je situacija danas ovakva kakve jeste

tražili ste - gledajte
Svasta si ti ovdje udrobio. Otkud ti SBB sa ovim gore? Ti jos nisu izlazili na izbore, a ne da su bili u vlasti. Sto ne navedes sve one koji jesu bili u vlasti dosad? Ako je iko ovdje politicki indoktriniran, onda si ocigledno ti - ali to radis aljkavo. Ko nas je uveo u rat? O cemu ti pricas? Ova relativizacija i uopstavanje sopstvena je zna se kome.
Locked