Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
klixober

#351 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by klixober »

Pozitivno sam shokiran :shock:

Image

Odem na stranicu navijaca Slavije iz Praga da provjerim da li su stvarno postavili ovaj transparent juce na utakmici protiv Sparte i stvarno jesu.Evo slike sa te utakmice:

http://www.slaviaultras.cz/t/Slavia-Pra ... rta-Praha/

Svaka cast SLAVIA! :thumbup:
photo&video

#352 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by photo&video »

izzy131 wrote:
kv99 wrote:
Ona banda iz Sirokg koja je organizovano napala , ubila i ranila navijace je jedino ista sa onom bandom koja ih na ovom forumu brani i svrstava zrtve i ubice u isti kos. To je banda jer niko normalan i niko ko osjeca imalo stida ne bi ni pomislio da je to bio obracun izmedzu "huligana" i Policije" vec je to bio organizovan TREORISTICKI NAPAD VATRENIM ORUZJEM. A taj napad su izvrsili naoruzane grupe uz potporu policije koja je pod kontrolom kvislinga . To je jedina rusilacka banda koja ima potproru u medijima a i ovdje od te iste bande jer niko normalan ne bi ubice i ubijenog svrtstavo u isti kos. Da su HZ dobile batine u tuci ja ne bi rijec rekao protiv toga ali ovdje je bio organizovan napad i jos ovdje neki brane taj napad i revitaliziraju ubistvo mladica.
Nigdje ne postoji jos NITI JEDAN dokaz od policije ili bilo koga da su HZ organizovano napadnute, osim tlapnji ovih sto protestiraju. Onaj teror koji su HZ sprovele po Sirokom je isto KRIVICNO DJELO u kojem se vidi da pojedinci uzivaju, ima li ti sta ne jasno??? U isto vrijeme sam osudio i ubice koje su ubile momka, i umjesto da se slucaj tretira po tome ko je prekrsio zakon, kada i gdje i da im se u skladu s tim sudi, ti prije bilo koje finalne rijeci dajes sud. Ne svrstavam nikoga u isti kos, osim sto sam rekao da Denis Mrnjavac ne smije biti u istom kosu sa ovima. To je sve.
Hajd mi molim te odgovori samo na jedno pitanje: Ako kako ti kazes ne postoje dokazi da su HZ organziovano napadnute, zasto onda nijedan navijac SB nije bio na tribinama svog stadiona, nego su cekali dolazak navijaca iz Sarajeva?
izzy131

#353 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

Astral wrote:
Ukazano je na snimku koja potvrdjuje da nisu Horde tako divno cvijece kako ih se pokusava prikazati..
Naravno da nisu cvijece, na snimku se vidi da su to rusilacke bande, bas kao i ona BANDA koja je protestovala danas u Sirokom da se UBICA Knezovic (ko zna koliko je jos ljudi ubio u Kaznjenickoj dok je bio, i sad je isto slobodan) pusti na slobodu! To je isto banda. Ova drzava ima problem, ali on nije na jednoj strani, nego u glavama ljudi koji ne poznaju osnovne principe ljudskosti.
Last edited by izzy131 on 06/10/2009 20:59, edited 1 time in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#354 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Hajd sad opet da ponovim:

Na forumu se nece tolerisati "istine" koje se plasiraju od strane osoba koje nemaju ni najmanji dokaz za te "istine" kojim se prse.
Kada se pojave snimci, gdje su vas udarali, provaljivali vam u kucu, dvorista, zlostavljali djecu, trudnice, stare osobe, tada cemo pricati o tome, a dokle god ne postoje dokazi o tome nema sanse da ce vam se to ovdje tolerisati!
Takodjer se nece dopustiti kaljanje Vedranovog imena i price kako je on rusio i bio bandit, kada ni za to takodjer ne postoji dokaz!

Dokazi su gospodo ovo:
potres_mozga wrote:
Na 46 se cuje glas u pozadini "Nemoj gadjat', pucaj"...
Bas lijepo gadjaju autobuse i lome stakla na istim, a policija posmatra. Jel ovo neki crhi humor?
Svi snimci i slike u zadnja dva dana, a jos se nije pronasao nijedan dokaz kojim ce se inkriminirati navijaci FKSA. Tako da, dok toga ne bude... :wink:

A sada jedno pitanje od mene kao forumasa.
Kako je moguce da onaj Damir (mislim da se tako zove) ne znam koju funkciju obavlja u MUP-u dole, nakon sto je u nedjelju tvrdio odgovorno da policija nije koristila oruzje i da je Vedran podlegao od povrede kamenom, ostrim predmetom, je jos uvijek na toj funkciji (koliko sam informisana) iako su sve lazi jucer pale u vodu.
Sta trebas u ovoj drzavi uciniti da dobijes otkaz :?
Mikado

#355 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Mikado »

Na HRT2 u 22:25 u emisiji otvoreno, bit ce govora o ovoj temi.
Last edited by Mikado on 06/10/2009 21:03, edited 1 time in total.
respo

#356 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by respo »

Astral wrote:
johnnykola wrote:ma micite ovog green peace-a.
o njemu pisah kad spomenuh
lopove, nacionaliste i one trece.
on spada u grupu trecih
zbog ovoga:

Kakve veze sto je ubijen Hrvat,kad je taj Hrvat prihvatio Islam i sve sto ide sa njim??To nema nikakve veze sa icim..

sto trovati bilo kakv javni prostor glupostima?
A zasto bi ga se maknilo?
Nigdje nije vrijedjao,nigdje pozivao na mrznju za razliku od nekih ukljucujuci i tebe.

Sta je lose u tome da se kaze istina,a istina je da su i Horde Zla UVELIKO odgovorne za nemire koji su se dogodili te za smrt Vedrana..

Ukazano je na snimku koja potvrdjuje da nisu Horde tako divno cvijece kako ih se pokusava prikazati..
I cemu ban za takve clanove koji jednostavno nepuse pricu o mirnoj Bosnjackoj mladezi na ulicama Sirokog...??Cemu taj fasizam??

Cestitam korisniku koji je postavio snimku.. :thumbup:
green peace kakav si mi inace?
faris123

#357 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by faris123 »

na TVSA je bio prilog poslije press konferencije navijača FKS na kojem su apelovali da oni koji mogu (i hoće) daruju krv za momka povrijeđenog u š.brijegu kojem se još uvijek bore za život O rh +. Ja mislim da je u bolnici u Mostaru
video

#358 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by video »

ladyblue18 wrote:Hajd sad opet da ponovim:

Na forumu se nece tolerisati "istine" koje se plasiraju od strane osoba koje nemaju ni najmanji dokaz za te "istine" kojim se prse.
Kada se pojave snimci, gdje su vas udarali, provaljivali vam u kucu, dvorista, zlostavljali djecu, trudnice, stare osobe, tada cemo pricati o tome, a dokle god ne postoje dokazi o tome nema sanse da ce vam se to ovdje tolerisati!
Takodjer se nece dopustiti kaljanje Vedranovog imena i price kako je on rusio i bio bandit, kada ni za to takodjer ne postoji dokaz!

Dokazi su gospodo ovo:
potres_mozga wrote:
Bas lijepo gadjaju autobuse i lome stakla na istim, a policija posmatra. Jel ovo neki crhi humor?
Svi snimci i slike u zadnja dva dana, a jos se nije pronasao nijedan dokaz kojim ce se inkriminirati navijaci FKSA. Tako da, dok toga ne bude... :wink:

Kako je moguce da onaj Damir (mislim da se tako zove) ne znam koju funkciju obavlja u MUP-u dole, nakon sto je u nedjelju tvrdio odgovorno da policija nije koristila oruzje i da je Vedran podlegao od povrede kamenom, ostrim predmetom, je jos uvijek na toj funkciji (koliko sam informisana) iako su sve lazi jucer pale u vodu.
Link je obrisan jer su skontali da je proti njih samih, al ima nas koji sve download :wink: :wink:
Samo treba skidati shta su sve postavljali, sve !!!
sinergija

#359 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by sinergija »

[quote="Mikado"]I dok se ovdje nastavlja pametovanje frustriranih pojedinaca, ljudi se skupili da urade nesto konkretno, tj. daju krv za spasavanje jos jednog mladog zivota. /quote]

i ja bih u ovom slucaju pomogao ali A+ sam, jbg. ali svaka cast. i vama i ovima u MO.
kv99

#360 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kv99 »

izzy131 wrote:
kv99 wrote:
izzy131 wrote: Ti ne poznajes ni krivicni zakon a ni moral. Da poznajes krivicni zakon znao bi da je dozvoljeno ubiti covjeka samo u samodbrani kad se brani zivot i kad nemas neku drugu mogucnost odbrane / da se sklonis/pobjegnes a ne ako neko unistis stolicu.
Da imas morala ne bi mladica koji je ubijen u planiranom i organizovanom napadu VATRENIM ORUZJEM i ubice stavljao u isti kos ( i jos na kraju ubica je puste od te iste policije koja je ucestvovala u napadu).
Vrlo dobro poznajem zakon i hvala Bogu, imam oci da vidim ko ga je krsio. Ubici se sudi za ubistvo, ovim drugima za narusavanje javnog reda i mire, ugrozavanje zivota i imovine, i to nije isto, niti su iste kazne predvidjene tim zakonom. Vazi i za policiju koja krsila procedure, i sve njih skupa treba osuditi po razlicitim osnovama i razlicitim kaznama jednog te istog zakona. Dakle, toliko koliko ti znas o bilo cemu da mozes reci da se neko svrstava u isti kos. Sto se tice morala, s covjekom koji podrzava one s druge strane zakona o tome ne bih da raspravljam.
Kojem se to ubici sudi za ubistvo kad je ubica pusten na slobodu ( ili jos mislis da siris one lazi kako je pobjegao ) ? Da li je kazna za narusavanje reda i mira streljanje na licu mjesta ? Da li je policija koristila isti tretman za sve one koji su bacalai kamenje ili je to bilo samo prema navijacima jednog tima ? Da li je ubijenog koji je poginuo u ORGANIZOVANOM TERORISTICKOM NAPADU VATRENIM ORUZJEM ( pisem velikim slovima jer vidim da nece da procitas sta se ustravi dogodilo u SB ) i onih koji su ga ubili a ostale navijace ranili ´trpati u isti kos i zvati ih banda koja je dobila sto je zasluzila ? Zar su ti momci zasluzili da se puca na njih , da se ubijaju, ranjavaju , muce , napada bez mogucnosti da se zastite jer policija mirno gleda kako se napadaju dok su u autobusima ? Ja sam mozda sa druge strane zakona koja kaze da ubice i ubijeni nisu isti ali ti si sa one strane morala koja ih svrstava u isti kos. Ko su ubice i ko ih opravdava se najbolje moze vidjeti ne samo na snimcima napada vec i mitinga podrske ubicama.
LadyBear

#361 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by LadyBear »

Eee moj glupi narode, jos jednom ste dozvolili da politicari i sadasnja vladajuca garnitura manipulise sa vama na osnovi nacionalne pripadnosti, korak su naprijed da sebi osiguraju jos jedne izbore, i da vam se jos jednom SVIMA pokakaju u .....!
Ja se stalno pitam, zar je narod u BIH toliko slijep ili jednostavno glup?
ladyblue18

#362 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

video wrote:
Link je obrisan jer su skontali da je proti njih samih, al ima nas koji sve download :wink: :wink:
Samo treba skidati shta su sve postavljali, sve !!!
Ma mene cudi da uopste postave nesto sto njih direktno inkriminira. :roll:
Cafe Camargue

#363 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Cafe Camargue »

sinergija wrote:
Mikado wrote:I dok se ovdje nastavlja pametovanje frustriranih pojedinaca, ljudi se skupili da urade nesto konkretno, tj. daju krv za spasavanje jos jednog mladog zivota.
i ja bih u ovom slucaju pomogao ali A+ sam, jbg. ali svaka cast. i vama i ovima u MO.
Upravo sam se vratio sa transfuziologije, gdje se nakon poziva na TVSA javio veliki broj gradjana sa tom rijetkom 0+ krvnom grupom. :thumbup: :thumbup:
Samo da ne bude kasno...
izzy131

#364 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

LadyBear wrote:Eee moj glupi narode, jos jednom ste dozvolili da politicari i sadasnja vladajuca garnitura manipulise sa vama na osnovi nacionalne pripadnosti, korak su naprijed da sebi osiguraju jos jedne izbore, i da vam se jos jednom SVIMA pokakaju u .....!
Jednostavno je glup, to se vidi na snimcima i cita u ovim diskusijama. I ne postuje svoju zemlju - jer nije dovoljno reci ja volim BiH, nego moras postovati i zakone koje smo svi propisali. Da se samo to postuje, ovo bi bilo puno sretnije mjesto. I sad ovi sto isto to ne postuju traze krivce u drugima, te pojave se i treci iznad koji te strahove kanalisu i imas - jednostavno, simply - glup svijet. A mediji, e to je posebna prica. ;-) :bih:
kv99

#365 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kv99 »

izzy131 wrote:
Astral wrote:
Naravno da nisu cvijece, na snimku se vidi da su to rusilacke bande, bas kao i ona BANDA koja je protestovala danas u Sirokom da se UBICA Knezovic (ko zna koliko je jos ljudi ubio u Kaznjenickoj dok je bio, i sad je isto slobodan) pusti na slobodu! To je isto banda. Ova drzava ima problem, ali on nije na jednoj strani, nego u glavama ljudi koji ne poznaju osnovne principe ljudskosti.
Jedina BANDA je ona koja je ubila mladica u ORGANIZOVANOM TERORISTICKOM NAPADU i oni koji brane ubice na ovom forumu. To je ista banda koja opravdava ubijanje navijaca na isti nacin kao sto npr opravdava rusenje Starog Mosta. Isti netod, ista propaganda, isti ucitelji alikukavicka BANDA JE kukavicka BANDA. Krali su humanitarnu na kukavicki nacin, srusili su Stari na kukavicki nacin, napali su navijace na kukavicki nacin i brane ih na kukavicki nacin. Banda je banda.
nellington

#366 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by nellington »

Pa lejdi, već smo primjetili da su smušeni u svojim petljanijama. Samim tim, ništa me ne čudi.
ladyblue18

#367 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

izzy131 wrote:
LadyBear wrote:Eee moj glupi narode, jos jednom ste dozvolili da politicari i sadasnja vladajuca garnitura manipulise sa vama na osnovi nacionalne pripadnosti, korak su naprijed da sebi osiguraju jos jedne izbore, i da vam se jos jednom SVIMA pokakaju u .....!
Jednostavno je glup, to se vidi na snimcima i cita u ovim diskusijama. I ne postuje svoju zemlju - jer nije dovoljno reci ja volim BiH, nego moras postovati i zakone koje smo svi propisali. Da se samo to postuje, ovo bi bilo puno sretnije mjesto. I sad ovi sto isto to ne postuju traze krivce u drugima, te pojave se i treci iznad koji te strahove kanalisu i imas - jednostavno, simply - glup svijet. A mediji, e to je posebna prica. ;-) :bih:
Zakone? Da postoje zakoni mi sada ne bismo oplakivali momka i ne bismo uopste o ovome raspravljali. ;-)
Ili ti znas nesto sto mi ne znamo?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#368 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by -LIBERO- »

Mikado wrote:Na HRT2 u 22:25 u emisiji otvoreno, bit ce govora o ovoj temi.

Mogu misliti priloga u ovoj emisiji. Mislim da mi srce nece izdrzati gledati sve to,konstrukcije i slicno.

Ima li neko ovaj video klip koji su skinuli,gdje se deru da PUCAJU na nas?

Moze li on na Youtube :thumbup: ,pa neka svi vide sta je bilo i kako je.

Mi nema sta da krijemo ,za razliku od nekih,ocigledno. :x
sinergija

#369 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by sinergija »

zoom66 wrote:
Astral wrote:
johnnykola wrote:ma micite ovog green peace-a.
o njemu pisah kad spomenuh
lopove, nacionaliste i one trece.
on spada u grupu trecih
zbog ovoga:

Kakve veze sto je ubijen Hrvat,kad je taj Hrvat prihvatio Islam i sve sto ide sa njim??To nema nikakve veze sa icim..

sto trovati bilo kakv javni prostor glupostima?
A zasto bi ga se maknilo?
Nigdje nije vrijedjao,nigdje pozivao na mrznju za razliku od nekih ukljucujuci i tebe.

Sta je lose u tome da se kaze istina,a istina je da su i Horde Zla UVELIKO odgovorne za nemire koji su se dogodili te za smrt Vedrana..

I cemu ban za takve clanove koji jednostavno nepuse pricu o mirnoj Bosnjackoj mladezi na ulicama Sirokog...??Cemu taj fasizam??

Cestitam korisniku koji je postavio snimku.. :thumbup:
necemo tako green peace, necemo...

06. okt. 2009. 21:03 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje ranije baniranih”
» Astral :sax:
moram komentar na ovo.

sta je lik mislio da je maher. pa zaj... se ima izgleda i vecih mahera od njega. :lol: :sax:
Last edited by sinergija on 06/10/2009 21:12, edited 1 time in total.
ladyblue18

#370 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by ladyblue18 »

Ev Bore na TVSA. :mrgreen:
luciferino

#371 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by luciferino »

ladyblue18 wrote:Hajd sad opet da ponovim:

Dokazi su gospodo ovo:
potres_mozga wrote:

Ah kako, pa vidis da prljavije ne moze biti?
Ali neka, sami sebi u usta skacu, sami sebe ukopavaju. Iz jedne lazi se radja druga, iz prve verzije se radja treca, pa oni ocigledno ne citaju i ne znaju ni sami sta su rekli!
Iz nekog razloga, podsjecaju me na malu djecu koja zazmire i misle da ih ne vidish.
Geronimo81

#372 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by Geronimo81 »

ecstase wrote:
Geronimo81 wrote:garant je radi poskoka ali evo nece mi biti tesko nabiti dosta MB na svoj racun pacu da postam link po link sa youtubea
Dolazak prve skupine u kojoj nevidim da itko ispred kafica kamenja

http://www.youtube.com/watch?v=1HA7bpdO ... r_embedded

dolazak prve skupine na parking

http://www.youtube.com/watch?v=OuD9dT_o ... r_embedded

sukobi

http://www.youtube.com/watch?v=YaPQH2CS ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=F1J2AD95 ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=NBWSemMY ... r_embedded

dolazak druge skupine navijaca

http://www.youtube.com/watch?v=Gamt6L9q ... r_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=1O31PHe5 ... r_embedded

prodavac karata bjezi i zakljucava se

http://www.youtube.com/watch?v=7k_ADSFk ... r_embedded

sukobi

http://www.youtube.com/watch?v=os9vkONU ... dded#at=16

dva predhodna snimka koji su spojeni

http://www.youtube.com/watch?v=s8iGHlsG ... dded#at=15

dolazak 3 skupine

http://www.youtube.com/watch?v=9w2yOpJE ... r_embedded

policijski stit

http://www.youtube.com/watch?v=urvabjXV ... dded#at=30

napad na policiju

http://www.youtube.com/watch?v=Khf6pYFd ... dded#at=12

bjeg nakon pucnja

http://www.youtube.com/watch?v=1UO_HvcJ ... r_embedded

Uh sto me opaliste po džepu nabi prometa tonu :D

Bas mi je drago sto si ih postavio sve na jedno mjesto....

Eh ajmo sada:
Sukobi: klip broj 1 i 2 su jedan te isti klip (prati ovog iz osiguranja iza resetaka)
treci klip svi na okupu ispred kapije (znaci nista specijalno i nasilno)

Prodavac bejzi i zakljucava se, a pored toga ima vremena stati sa ovim cikicom razmijeniti nesto (dal pare dal karte ajde nije ni bitno) i sasvim mirno odlazi iza ograde a ovaj drugi cikica ode u pravcu iz kojeg je dosao prodavac. Od cega je bjezao onda prodavac karata ako je drugi mjestanin sasvim normalno hodao tu ispred kapije?

Dolazak trece skupine je isti klip kao i dolazak druge skupine (pratite Alaima)

Policijski stit: Hmm sumnjam da je u ovom trenutku bila neka veca frka dok se oni polako opremaju sa stitovima i ostalim rekvizitima da je frka bila to bi iskakalo iz policijskih auta.

I zadnji klip bijeg nakon pucanja na pocetku tog klipa se vide 3 policajca kako normalnim hodom nestaju iz kadra znaci opet nije bilo veceg belaja.A onda pucanje policije na naseg hordasa....

Ko malo bolje prouci ove klipove moze mu dosta toga biti jasnije :sax:
Fali jedan dio jedno 7 min od parkinga do karata. ovi pobijaju pola prica a tako i pricu HZ da su gađani prilikom prolaska kraj kafica gađali autobuse to ne vidimo e sada treba jos jedan dio da se postavi na netu pacemo da vidimo sta je bilo.Inace svaki snimak ima vremenski prikaz a ja nisam stavljao po redu
Last edited by Geronimo81 on 06/10/2009 21:14, edited 1 time in total.
izzy131

#373 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by izzy131 »

ladyblue18 wrote:
izzy131 wrote:
Zakone? Da postoje zakoni mi sada ne bismo oplakivali momka i ne bismo uopste o ovome raspravljali. ;-)
Ili ti znas nesto sto mi ne znamo?

Ovo je samo posljedica toga svega, to sam htio reci. Ne znam nista vise od onoga sto ovi "mediji" predstavljaju, bas kao i ti, ali vidim da im je bitnija posjecenost i prodaja od pravde, istine i zakona... Pa da se i postave u binu na kojoj se razmjenjuje MRZNJA.
:-D
jefferson

#374 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by jefferson »

Mislim da treba zatvoriti svaku temu koja se tice ovog nemilog odgadjaja dok se vedran s mirom ne sahrani i FMUP ne izadje sa svojom verzijom dogadjaja.
Sto vise se vise vi koljete ovdje, to je stolica ovoj kriminalnoj vlasti cvrsca i u narednih 5-6 godina!
kv99

#375 Re: Neredi u Širokom Brijegu vol.2

Post by kv99 »

izzy131 wrote:

Zakoni nisu propisali da se ubije covjek jer je razbio stolicu, zakon nije propisao da policija napada samo navijace jednog tima, zakon nije propisao da se ubice pustaju na slobodu, zakon nije propisao da se ubice i ubijeni svrstavaju u isti kos. Nije dovoljno mahati zastavom i reci ja volim BIH nego se mora postivati ubijeni i ranjeni i napad na njih nazvati pravom rjecju a ne pokusavati da se opravdaju ubice starom kvislinskom mantrom: Svi su isto krivi . Ubijeni i ranjeni navijaci koji se sada bore za svoj zivot nisu isti ako i ubice i oni koji ubice brane ma koliko mahali zastavama na forumu a pale ih cim stignu. Banda je banda.
Locked