Ja sam u martu 1992 kod Buloga stajao u koloni da prođu dva civilna šlepera.Nije se moglo kroz tunel Čeljigovići (što li Bože

) pa su saobraćaj okrenuli preko kamenoloma Bulozi.U kamenolomu zaglavio šleper - ni tamo ni vamo.U neka doba iz tog šlepera (crvene boje) izađe kreten i poče da psuje ostale vozače.Imao je bradu od nekih 15-tak dana,obučen u maskirnu uniformu (šare kao u Kukanjca) i imao je okačenu bombu na džepu.Oružje mu nisam vidio,vjerovatno mu je bilo u kabini.Psuje on,bogara i natjera pet-šest auta da se vrate nazad-da on i njegov kolega mogu proći.Kad je prolazio pored mene vidio sam mu na šajbi naljepnicu JNA sa petokrakom.Slična ovim sadašnjim oznakama "P".Znači,išao je prema gradu u kasarne a možda i Pretis po oružje da ga "dislocira".Četnik orginal - samo su mu falili redenici.
Kad sam se vraćao (bio ne jednoj dženazi) pored Lapišnice me zaustavila nekakva mješavina vojske,milicije i domobrana.I to na mjestu gdje se sad silazi u kamenolom.Bilo je šest milicijskih uniformi i to dvije uniforme aktivne milicije i četiri rezervista u čohanim uniformama.Svi sa automatskim puškama i jedan PM.Na kapama srpske trobojke.U uniformama JNA bilo je desetak rezervista,sa puštenim bradama,titovke bez petokrake ,pola je imalo automatske puške,par njih PAP-ovke.Pored puta stajao je bestrzajni top,sanduci municije i granata i jedan sijač M84 na postolju.Blejao sam u one redenike dok su mu pretresali gepek.Dvojca su bila u maskirnim uniformama i to onim ljubičastim što im je poslije nosila sva policija.Imali su beretke sa trobojkom i na ramenu natpis "Milicija SAO Romanija".Imali su heklere.To su im bili kao "specijalci".Uglavnom,vrlo mučna i neprijatna scena.Dobro se sjećam komentara jednog bradonje koji se kao htjeo kladiti da može prvom granatom BST-a pogodici neku kuću na Trčivodama.Pregledali su mi čitavo auto,zagledali su i rezervnu gumu a prilikom legitimisanja su se dohvatili laktovima - ko biva vidi mladog turčina.Još kad sam im rekao da se vraćam sa dženaze - svi su pogledali u mene i osjetio sam poglede pune mržnje.
Pustiše me i ja sav sretan prema gradu.Kad me zaustaviše iza tunela kod Trčivoda."Naši" pa mi bi lakše.ista procedura ali je njih pet-šet puta manje,dvojca u uniformama rezervne milicije i jedan aktivni.Dvije automatske puške i jedan hekler.Od teškog naoružanja popriječen golf II.Daj dokumente i otvori gepek."Pa sad su me gore rovili" -pođoh se ja kočoperiti kad sam vidio da su ovo "naši".kad vidješe ime i prezime spustiše gard te me stadoše ispitivati koliko ih gore ima i šta rade...tad mi je palo na pamet da ne bi bilo loše imati tri različite lične karte sa različitim imenima.
Taj dan sam skontao da smo obrali bostan i da na ni Bog više ne može pomoći...