Pocetak rata u Sarajevu

Locked
riko-ga

#351 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by riko-ga »

Dr. Kuca wrote:Ali kako vi stariji niste mogli dokuciti sta se radi? Srbi psuju tita ovo ono, bosnjo na metke ide mi smo titini, mi ti se kunemo... Zasto ste bili toliko glupi? Nakon Slovenije i Hrvatske?

A kako vi mladji ste toliko glupi pa hrli te na koncer Cece u Lukavici a zna se ko je ista i sta je njen muz radio 92.

Ovo samo odgovaram na isti nacin na koji ti pitanje postavljas.Pokusaj procitati post iznad.
Last edited by riko-ga on 12/12/2014 08:34, edited 1 time in total.
muha_sa

#352 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by muha_sa »

lako je sad pametovat a bogme i šupljirat :-)
Dr. Kuca

#353 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Samo pitam. Izvinjavam se ako sam koga uvrjedio nije mi namjera. Nego kako vam nije bilo cudno. Odlasci na vikendicu po krompir a nigdje krompira, odlasci kod rodbine, vamo, tamo. To ja i svoje starce pitam. Njihov neki komsija s akojim su se pazili postade vojvoda u ratu, poginuo je njihov ga ubio zbog plijena. Reko kako niste primjecivali nacionalizam itd. Sigurno je dosta raje imalo slicnih situacija.
muha_sa

#354 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by muha_sa »

Dr. Kuca wrote:Samo pitam. Izvinjavam se ako sam koga uvrjedio nije mi namjera. Nego kako vam nije bilo cudno. Odlasci na vikendicu po krompir a nigdje krompira, odlasci kod rodbine, vamo, tamo. To ja i svoje starce pitam. Njihov neki komsija s akojim su se pazili postade vojvoda u ratu, poginuo je njihov ga ubio zbog plijena. Reko kako niste primjecivali nacionalizam itd. Sigurno je dosta raje imalo slicnih situacija.
davno sam ja primjetio nacionalizam--od dolaska balkanskog kasapina na vlast pa preko mitinga po Jugi i mitingaša s kokardama do Slovenije i Hrvatske, al moj mozak nije mogo svarit da ce moj komšija iz ulaza koji se rodio u ovom gradu-školovo se ovdje-porodicu podigo, sve imo--otic na brdo i slat granate na svoj grad, svoju školu-obdaniše u koje su mu djeca išla. To nisam mogo pojmit a i dan danas mi te zvijeri nisu jasne i umrijet cu to skontat necu.
O ubistvima, klanjima, zatvarinjama u logor, silovanjia................................nisam mogo ni sanjat niti cu ikad skontat koji moraš bit monstrum da to radiš----a mnogo je tih monstruma koji i dan danas slobodno hodaju zemljom.
muha_sa

#355 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by muha_sa »

isto tako ne mogu niti cu skontat da naša omladina hrli i kafane gdje gostuju raznorazne ere, keke, seke, peke i svojim zivotom garantujem da bi arkanovka dva Koševa napunila.

al...................hajte vi malo pljujte na borce, svakako su svi digli ruke od njih pa zašto ne biste i vi malo hraknuli.
Dr. Kuca

#356 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

muha_sa wrote:isto tako ne mogu niti cu skontat da naša omladina hrli i kafane gdje gostuju raznorazne ere, keke, seke, peke i svojim zivotom garantujem da bi arkanovka dva Koševa napunila.

al...................hajte vi malo pljujte na borce, svakako su svi digli ruke od njih pa zašto ne biste i vi malo hraknuli.
Ovo se slazem. Punila bi 5 dana zaredom.
helpdesk1

#357 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by helpdesk1 »

Muha mojne se jarane sekirat plaho, nismo mi za sekiracije. Samo da ovoj djeci jeNu reKnem, opet bi mi (stariji) prije stali na liniju ako bi doslo do sranja, nego ova djeca koja lagano zaboravljaju ili nisu ni naucili sta se desilo u bliskoj proslosti.Tako to krene, iz fazona otici i gledati gologuze pjevaljke iz susjedstva, ismijavati svoje (sevdalinku, saz), odusevljavat se raznim Kristijanima, Grand ne propustati...Djeci nam polako postaju uzori osobe sumnjivog morala. Dok je tako, uvijek ce ovde biti plodno tlo za manipulacije narodom i usmjeravanje na lagano zaboravljanje istine.
Dr. Kuca

#358 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Zanima me jeste li imali kakvih iskustava da sretnete komsije koji su bili sa druge strane poslije rata?
madner

#359 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by madner »

muha_sa wrote:
karanana wrote:91.
vidiš da Ali Kemal ne cita :-)

Banksy okacila ovo a on opet 92. :-)

Jugoslovenska narodna armija je već krajem 1991. godine počela pripremati opsadu Sarajeva uređujući artiljerijske i druge vatrene položaje na Trebeviću i drugim planinama i brdima oko Sarajeva. Sarajevske patriote sve su to tajno snimile kamerama, a presretali su i depeše starješina JNA i čelnika SDS-a u kojima je pisalo da će stari dio Sarajeva biti „raznesen granatama i raketama“.

Šokantne depeše

Kada su građani Sarajeva krajem novembra 1991. u naselju Bistrik zaustavili šlepere JNA, koji su prevozili granate i rakete, a vozači pokazali otpremnice kao da prevoze banane, nastala je dvodnevna drama.

U toj atmosferi čelnici Teritorijalne odbrane i Stanice javne bezbjedonsti sarajevske općine Stari Grad obavijestili su javnost o novim artiljerijskim položajima JNA oko Sarajeva, i cijevima okrenutim prema gradu, kao i apokaliptičnim depešama. Narednih dana već su emitovani i televizijski snimci tih artiljerijskih položaja oko Sarajevu. Glasnogovornici JNA su uvjeravali kako to oni samo vrši redovne vojne vježbe.

Izvjesno je da su Jugoslovenska narodna armija i srpski teritorijalci, kako su se tada zvali, do kraja februara 1992. zaokružili artiljerijski i pješadijski „prsten“ oko Sarajeva.
Ovo nije tacno, JNA je prakticno jos i u Maju izvlacila MTS iz kasarni.
Razlog je bio dosta jednostavan, nisu imali ljudstvo za sve.

SDS je imao ljudstvo, ali nije jos bilo pod jednom komandom.

Cisto ilustracije radi:
Iz pravca Hadzica ka Ilidzi i Lukavici 1. maja 1992. kretala se kolona od 20 do 30 slepera Srbijatransa (iz Nisa), u cijoj pratnji je bio jedan tenk. Prema Lukavici i Blazuju iz pravca Pala otisla je kolonaod 50 slepera Srbijatransa, dok je iz Ilijasa prema Pretisu otislo 16 kamiona i jedan oklopni transporter. Iz pravca Krupac - Vojkovici - Famos kretalo se 50 slepera i jedan tenk. Iz Pretisa je JNA izvlacila municiju kalibra 120 i 122 mm i odvozila u pravcu Semizovca.
Daleko od toga da nisu htjeli, ali nisu mogli sve.
zateznistub

#360 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by zateznistub »

muha_sa wrote:isto tako ne mogu niti cu skontat da naša omladina hrli i kafane gdje gostuju raznorazne ere, keke, seke, peke i svojim zivotom garantujem da bi arkanovka dva Koševa napunila.

Znas gdje sam se rodio i odrastao. Moji roditelji su dobili stan na Vracama '84. i gore sam bio prijavljen i živio do rata, mada sam skoro svo vrijeme proveo dole. I tako, dosla je reintegracija Grbavice i Vraca i odem sa r. starim gore. Obiđemo one zidove sto su ostavili (čak i jednu đezvu smo nasli).
Kasnije prosetamo do spomen parka da vidimmo sta ima, jer sam kao momak sa drugovima volio otici tu. U kuće ispod parka (vecinom srpske) su uselile izbjelice iz IB. Iz skoro sve i jedne je urlala ceca....O ćemu mi pričamo...
mali_balon

#361 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by mali_balon »

zateznistub wrote:

Znas gdje sam se rodio i odrastao. Moji roditelji su dobili stan na Vracama '84. i gore sam bio prijavljen i živio do rata, mada sam skoro svo vrijeme proveo dole. I tako, dosla je reintegracija Grbavice i Vraca i odem sa r. starim gore. Obiđemo one zidove sto su ostavili (čak i jednu đezvu smo nasli).
Kasnije prosetamo do spomen parka da vidimmo sta ima, jer sam kao momak sa drugovima volio otici tu. U kuće ispod parka (vecinom srpske) su uselile izbjelice iz IB. Iz skoro sve i jedne je urlala ceca....O ćemu mi pričamo...
Zamal se jednom ne pomarisah sa nekim diverzantom jedne brigade iz grada jer sam izvadio draganu iz linije u kafani i razbio je.Bilo je tih paradoksa koliko hoces
dust in the wind

#362 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by dust in the wind »

kako ste uspjeli jednu ovakvu temu da sjebete... tema je pocetak rata u sarajevu... a ne danas... ne politika. ne ceca, ne bilo sta drugo....
pedeset

#363 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by pedeset »

dust in the wind wrote:kako ste uspjeli jednu ovakvu temu da sjebete... tema je pocetak rata u sarajevu... a ne danas... ne politika. ne ceca, ne bilo sta drugo....
Klixovi forumaši kad ne bi zeznuli i skrenuli sa teme ne bi bili oni.
zateznistub

#364 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by zateznistub »

dust in the wind wrote:kako ste uspjeli jednu ovakvu temu da sjebete... tema je pocetak rata u sarajevu... a ne danas... ne politika. ne ceca, ne bilo sta drugo....
U pravu si! :thumbup:
Ali, jbg, jedno vuce drugo i tako dođeš do nečega što i nema veze sa Sarajevom i početkom rata!
agent_zero

#365 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by agent_zero »

Ovu temu treba prebaciti u PDF "historija/povijest".
PM72

#366 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by PM72 »

Ja sam u martu 1992 kod Buloga stajao u koloni da prođu dva civilna šlepera.Nije se moglo kroz tunel Čeljigovići (što li Bože :wink: ) pa su saobraćaj okrenuli preko kamenoloma Bulozi.U kamenolomu zaglavio šleper - ni tamo ni vamo.U neka doba iz tog šlepera (crvene boje) izađe kreten i poče da psuje ostale vozače.Imao je bradu od nekih 15-tak dana,obučen u maskirnu uniformu (šare kao u Kukanjca) i imao je okačenu bombu na džepu.Oružje mu nisam vidio,vjerovatno mu je bilo u kabini.Psuje on,bogara i natjera pet-šest auta da se vrate nazad-da on i njegov kolega mogu proći.Kad je prolazio pored mene vidio sam mu na šajbi naljepnicu JNA sa petokrakom.Slična ovim sadašnjim oznakama "P".Znači,išao je prema gradu u kasarne a možda i Pretis po oružje da ga "dislocira".Četnik orginal - samo su mu falili redenici.

Kad sam se vraćao (bio ne jednoj dženazi) pored Lapišnice me zaustavila nekakva mješavina vojske,milicije i domobrana.I to na mjestu gdje se sad silazi u kamenolom.Bilo je šest milicijskih uniformi i to dvije uniforme aktivne milicije i četiri rezervista u čohanim uniformama.Svi sa automatskim puškama i jedan PM.Na kapama srpske trobojke.U uniformama JNA bilo je desetak rezervista,sa puštenim bradama,titovke bez petokrake ,pola je imalo automatske puške,par njih PAP-ovke.Pored puta stajao je bestrzajni top,sanduci municije i granata i jedan sijač M84 na postolju.Blejao sam u one redenike dok su mu pretresali gepek.Dvojca su bila u maskirnim uniformama i to onim ljubičastim što im je poslije nosila sva policija.Imali su beretke sa trobojkom i na ramenu natpis "Milicija SAO Romanija".Imali su heklere.To su im bili kao "specijalci".Uglavnom,vrlo mučna i neprijatna scena.Dobro se sjećam komentara jednog bradonje koji se kao htjeo kladiti da može prvom granatom BST-a pogodici neku kuću na Trčivodama.Pregledali su mi čitavo auto,zagledali su i rezervnu gumu a prilikom legitimisanja su se dohvatili laktovima - ko biva vidi mladog turčina.Još kad sam im rekao da se vraćam sa dženaze - svi su pogledali u mene i osjetio sam poglede pune mržnje.

Pustiše me i ja sav sretan prema gradu.Kad me zaustaviše iza tunela kod Trčivoda."Naši" pa mi bi lakše.ista procedura ali je njih pet-šet puta manje,dvojca u uniformama rezervne milicije i jedan aktivni.Dvije automatske puške i jedan hekler.Od teškog naoružanja popriječen golf II.Daj dokumente i otvori gepek."Pa sad su me gore rovili" -pođoh se ja kočoperiti kad sam vidio da su ovo "naši".kad vidješe ime i prezime spustiše gard te me stadoše ispitivati koliko ih gore ima i šta rade...tad mi je palo na pamet da ne bi bilo loše imati tri različite lične karte sa različitim imenima. :thumbup:

Taj dan sam skontao da smo obrali bostan i da na ni Bog više ne može pomoći...
mali_balon

#367 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by mali_balon »

pedeset wrote:
Klixovi forumaši kad ne bi zeznuli i skrenuli sa teme ne bi bili oni.
Ma neeeee klixoovi forumasi su svi savrseni i sve znaju. Dajte BA pa ljudi smo kao ste rece zatezni diskutuje se i pa nekom nesta naumpadne pa ode malo tema u drugom pravcu, eto prilika za vas koji nas ruzite sto skrenemo sa teme da nas vratite sa kojim postom na temu a ne da nas kao ruzite (jer ste onda i vi ko mi skretaci sa teme :D )

A da se vratim i ja na temu, znam 100% da je u novembru 1991 dnevno najmanje 5 slepera "svega" islo iz kasarne lukavica u pravcu pala
todd_smith

#368 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by todd_smith »

riko-ga wrote:
Dr. Kuca wrote:Ali kako vi stariji niste mogli dokuciti sta se radi? Srbi psuju tita ovo ono, bosnjo na metke ide mi smo titini, mi ti se kunemo... Zasto ste bili toliko glupi? Nakon Slovenije i Hrvatske?

A kako vi mladji ste toliko glupi pa hrli te na koncer Cece u Lukavici a zna se ko je ista i sta je njen muz radio 92.

Ovo samo odgovaram na isti nacin na koji ti pitanje postavljas.Pokusaj procitati post iznad.
+1

I to je do roditelja sto nisu naucili djecu i nisu im pricali kako treba zasto, ko, kada i kako je napao 92.
ranger

#369 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by ranger »

PM72 wrote:Ja sam u martu 1992 kod Buloga stajao u koloni da prođu dva civilna šlepera.Nije se moglo kroz tunel Čeljigovići (što li Bože :wink: ) pa su saobraćaj okrenuli preko kamenoloma Bulozi.U kamenolomu zaglavio šleper - ni tamo ni vamo.U neka doba iz tog šlepera (crvene boje) izađe kreten i poče da psuje ostale vozače.Imao je bradu od nekih 15-tak dana,obučen u maskirnu uniformu (šare kao u Kukanjca) i imao je okačenu bombu na džepu.Oružje mu nisam vidio,vjerovatno mu je bilo u kabini.Psuje on,bogara i natjera pet-šest auta da se vrate nazad-da on i njegov kolega mogu proći.Kad je prolazio pored mene vidio sam mu na šajbi naljepnicu JNA sa petokrakom.Slična ovim sadašnjim oznakama "P".Znači,išao je prema gradu u kasarne a možda i Pretis po oružje da ga "dislocira".Četnik orginal - samo su mu falili redenici.

Kad sam se vraćao (bio ne jednoj dženazi) pored Lapišnice me zaustavila nekakva mješavina vojske,milicije i domobrana.I to na mjestu gdje se sad silazi u kamenolom.Bilo je šest milicijskih uniformi i to dvije uniforme aktivne milicije i četiri rezervista u čohanim uniformama.Svi sa automatskim puškama i jedan PM.Na kapama srpske trobojke.U uniformama JNA bilo je desetak rezervista,sa puštenim bradama,titovke bez petokrake ,pola je imalo automatske puške,par njih PAP-ovke.Pored puta stajao je bestrzajni top,sanduci municije i granata i jedan sijač M84 na postolju.Blejao sam u one redenike dok su mu pretresali gepek.Dvojca su bila u maskirnim uniformama i to onim ljubičastim što im je poslije nosila sva policija.Imali su beretke sa trobojkom i na ramenu natpis "Milicija SAO Romanija".Imali su heklere.To su im bili kao "specijalci".Uglavnom,vrlo mučna i neprijatna scena.Dobro se sjećam komentara jednog bradonje koji se kao htjeo kladiti da može prvom granatom BST-a pogodici neku kuću na Trčivodama.Pregledali su mi čitavo auto,zagledali su i rezervnu gumu a prilikom legitimisanja su se dohvatili laktovima - ko biva vidi mladog turčina.Još kad sam im rekao da se vraćam sa dženaze - svi su pogledali u mene i osjetio sam poglede pune mržnje.

Pustiše me i ja sav sretan prema gradu.Kad me zaustaviše iza tunela kod Trčivoda."Naši" pa mi bi lakše.ista procedura ali je njih pet-šet puta manje,dvojca u uniformama rezervne milicije i jedan aktivni.Dvije automatske puške i jedan hekler.Od teškog naoružanja popriječen golf II.Daj dokumente i otvori gepek."Pa sad su me gore rovili" -pođoh se ja kočoperiti kad sam vidio da su ovo "naši".kad vidješe ime i prezime spustiše gard te me stadoše ispitivati koliko ih gore ima i šta rade...tad mi je palo na pamet da ne bi bilo loše imati tri različite lične karte sa različitim imenima. :thumbup:

Taj dan sam skontao da smo obrali bostan i da na ni Bog više ne može pomoći...
e to je to moj PM, tako je svugdje bilo, raja naivna hodala i zatvarala oci a oni sve pripremali
todd_smith

#370 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by todd_smith »

helpdesk1 wrote:Muha mojne se jarane sekirat plaho, nismo mi za sekiracije. Samo da ovoj djeci jeNu reKnem, opet bi mi (stariji) prije stali na liniju ako bi doslo do sranja, nego ova djeca koja lagano zaboravljaju ili nisu ni naucili sta se desilo u bliskoj proslosti.Tako to krene, iz fazona otici i gledati gologuze pjevaljke iz susjedstva, ismijavati svoje (sevdalinku, saz), odusevljavat se raznim Kristijanima, Grand ne propustati...Djeci nam polako postaju uzori osobe sumnjivog morala. Dok je tako, uvijek ce ovde biti plodno tlo za manipulacije narodom i usmjeravanje na lagano zaboravljanje istine.
Ma znas sta, ima tu dosta dosta do roditelja tj onih koji su u ratu sve prosli, a nisu to na djecu prenijeli, da djeca znaju. Mozemo mi pametovati vazdan, ali ni ono dijete sto je u skoli psovalo balijama prije nego sto se ispalilo, nije ni to dijete samo od sebe to reklo, u kuci se naucilo. Ako tvoje dijete ide na koncert Cece i velica srpske turbofolkere, sta to kaze o tebi kao roditelju?
PM72

#371 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by PM72 »

Tema je o dešavanjima pred rat a ne o kućnom odgoju.Moj rahmetli jaran je bio borac koji se nije bojao ni voda četnika ali duša mu bilo slušat' Cecu i Draganu.Sigurno je da mu babo nije slušao dotične pjevaljke.To ti je ,što kaže narod "vodom".Isto kao što oni oko Kalesije svršavaju kad čuju one cigu-ligu Babajiće i violine.Meni se povraća od toga.Grdnije agresije za uši na svijetu jednostavno nema.Uz gusle naravno.Ali,to neko voli a patriotizam se ne mjeri sadržajem CD-ova i kaseta.
helpdesk1

#372 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by helpdesk1 »

Slazem se, treba naci vremena pa odgojiti dijete i nauciti ga pravim vrijednostima, sto je danas jako tesko. Ljudi se o sebi zabavili, nema se posla, onaj ko radi dodje kuci ubijen u pojam jer plata kasni ili je nema. I najlakse je pustiti dijete da visi na racunaru, da gleda sta hoce na TVu ili da se druzi sa kim hoce na ulici. Na ulici opet vidi likove koji mu vremenom postaju uzori,...,itd itd. Zdravi odnosi u porodici su osnov za pravilan odgoj.
E sad pocetak rata i ovo sto ja pisah, u kakvoj je vezi. PA slicne stavri su bile i krajem 91 i pocetkom 92. Moji vsnjaci su izlazili u grad kad je bio belaj u Bijeljini, ne misleci da je belaj 3 sata autom od nas, kad se pocelo u mahali organizovati opet je vecina govorila da je to budalastina i isla na derneke kod raje koja ce par mjeseci nakon toga pucati na njih. Ja sam imao srecu pa je stari imao iskustva sa bivsim sistemom, osjetio kakav je on ustvari bio na najtezi nacin i to je meni pomoglo da sam mogao u startu naci pravu stranu i u pravo vrijeme.
Sretao sam bivse komsije i u ratu :-) i poslije rata. To je uglavnom bio zadnji put, jasno im je bilo kako gledam na njihov odlazak i odnos prema Sarajevu koje im je sve dalo.
zateznistub

#373 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by zateznistub »

todd_smith wrote:
helpdesk1 wrote:Muha mojne se jarane sekirat plaho, nismo mi za sekiracije. Samo da ovoj djeci jeNu reKnem, opet bi mi (stariji) prije stali na liniju ako bi doslo do sranja, nego ova djeca koja lagano zaboravljaju ili nisu ni naucili sta se desilo u bliskoj proslosti.Tako to krene, iz fazona otici i gledati gologuze pjevaljke iz susjedstva, ismijavati svoje (sevdalinku, saz), odusevljavat se raznim Kristijanima, Grand ne propustati...Djeci nam polako postaju uzori osobe sumnjivog morala. Dok je tako, uvijek ce ovde biti plodno tlo za manipulacije narodom i usmjeravanje na lagano zaboravljanje istine.
Ma znas sta, ima tu dosta dosta do roditelja tj onih koji su u ratu sve prosli, a nisu to na djecu prenijeli, da djeca znaju. Mozemo mi pametovati vazdan, ali ni ono dijete sto je u skoli psovalo balijama prije nego sto se ispalilo, nije ni to dijete samo od sebe to reklo, u kuci se naucilo. Ako tvoje dijete ide na koncert Cece i velica srpske turbofolkere, sta to kaze o tebi kao roditelju?
Ja kao momak slusao ovoSta to govori o mojim roditeljima?
todd_smith

#374 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by todd_smith »

zateznistub wrote:
todd_smith wrote:
Ja kao momak slusao ovoSta to govori o mojim roditeljima?
Postoji razlika izmedju buntovnog perioda pubertetlije i kucnog odgoja iz perioda prije 1992 i onda poslije 1992, ti kao osoba koja je prosla kroz dosta toga u ratu licno, ako bi tebi bilo sasvim ok da ti dijete slusa Cecu i slicno danas, onda nemam zaista komentara za to. I tema ide u sasvim drugom pravcu sa ovom raspravom, tako da dalje necu da ulazim u to.
zateznistub

#375 Re: Pocetak rata u Sarajevu

Post by zateznistub »

todd_smith wrote: Postoji razlika izmedju buntovnog perioda pubertetlije i kucnog odgoja iz perioda prije 1992 i onda poslije 1992, ti kao osoba koja je prosla kroz dosta toga u ratu licno, ako bi tebi bilo sasvim ok da ti dijete slusa Cecu i slicno danas, onda nemam zaista komentara za to. I tema ide u sasvim drugom pravcu sa ovom raspravom, tako da dalje necu da ulazim u to.
Niti pod razno!

I u pravu si za temu!
Locked