Kia Ceed - iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lavic

#351 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by lavic »

Sad bi te najradje zajebavao, ali samo zbog ovih sto su kupili nove Kia-e pa ubise u mozak.

Ali necu da ti prisjedam na muku, i znam kako je kad te jebe auto a oni ne znaju popraviti.

Moras biti dosadan i idi u servis koji je mijenjao filter.
Nadzornik

#352 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by Nadzornik »

lavic wrote:Sad bi te najradje zajebavao, ali samo zbog ovih sto su kupili nove Kia-e pa ubise u mozak.

Ali necu da ti prisjedam na muku, i znam kako je kad te jebe auto a oni ne znaju popraviti.

Cuj biti dosadan... :-)

7 godina garancije mu je istekla,sad neka se snalazi kod privatnika ko i svi nasi vozaci polovnih premijum auta... :D
Do duse njega ce kostati nesto jeftinije... :thumbup:
vauvau

#353 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by vauvau »

Hoćete vi kupovati korejsko smeće.
rolacity

#354 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by rolacity »

lavic wrote:Sad bi te najradje zajebavao, ali samo zbog ovih sto su kupili nove Kia-e pa ubise u mozak.

Problem je što je servis 200 kilometara udaljen. Imam osjećaj da je problem neka glupa sitnica, jer sve radi ok par dana, a onda sve po starom.
Nadzornik

#355 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by Nadzornik »

vauvau wrote:Hoćete vi kupovati korejsko smeće.
U pravu si,iPhone je mnogo bolji... :izet:
lavic

#356 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by lavic »

rolacity wrote:

Problem je što je servis 200 kilometara udaljen. Imam osjećaj da je problem neka glupa sitnica, jer sve radi ok par dana, a onda sve po starom.
Nema veze kolika je sitnica kad auto ne radi. Nesto smisli i vrati im auto i trazi da rjese problem kako znaju... nije se prije desavalo.
lavic

#357 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by lavic »

Nadzornik wrote:

Cuj biti dosadan... :-)

7 godina garancije mu je istekla,sad neka se snalazi kod privatnika ko i svi nasi vozaci polovnih premijum auta... :D
Do duse njega ce kostati nesto jeftinije... :thumbup:
Naravno biti dosadan da mi rjese problem, jer da su znali ne bi doslo do ovoga "poznatog' problema.

Imas pravo, samo ga jebe sto je "garaza" majstor u predgradju Seula.
Bakir1

#358 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by Bakir1 »

Da te kije popravljaju samo južnokorejski mehaničari nije to ni nalik svi ostalim autima :run:
amar1994

#359 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

lavic wrote:
Naravno biti dosadan da mi rjese problem, jer da su znali ne bi doslo do ovoga "poznatog' problema.

Imas pravo, samo ga jebe sto je "garaza" majstor u predgradju Seula.
nekad je dzabe , meni govorili filter klime smrdi a podloske , ja sam dao dijagnozu (malo google , malo forumi) i sacekao dok je garancija prosla i zamijenio u pezo servisu :lol: :lol:

al eto rjesise mi najvece sranje ikad bez problema i jos platio 3x manje nego u privatnim garazama :-) 8-)

u ostalom sta oni znaju , zamijenit filtere i ulje , kad naidje na prvi problem teleĆa faca :lol:

Bogu hvala pa ima ljudi poput Bitange :thumbup:
amar1994

#360 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

rolacity wrote:Je li iko imao problema s filterom goriva? Imam Kia Ceed, 2009. godište. Sve savršeno radilo do prije mjesec dana, a onda su mi u ovlaštenom servisu u Sarajevu mijenjali filter goriva. Otada mi se počeo javljati problem težeg paljenja i problem s primanjem kaza na uzbrdici. U servisu su mi rekli da im je poznat taj problem, da se nekada podvrne gumica na filteru goriva. S obzirom da nisam iz Sarajeva, u neovlaštenom servisu su mi nešto radili, nekakve gumice na filteru goriva mijenjali i sve je bilo ok par dana, a onda opet isto. Nakon toga sam opet išao u ovlašteni servis, mijenjali su te gumice i svebilo dobro tri dana i danas opet isto, s tim da sada uopće ne mogu upaliti auto. Nisam više pametan kome da odvezem auto...
bojim se da oni to nisu uradili kako treba , vidi ovo , nije isti auto ali pogresno stavljen filter i slicni da ne kazem isti simptomi :-)

minut verglanja i voila :lol: :lol: , otidji ti pismenom majstoru da to pogleda :thumbup:

momak kaze da mu je i lose isao auto , a kako i nece :run:
UmaX

#361 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by UmaX »

amar1994 wrote:
rolacity wrote:Je li iko imao problema s filterom goriva? Imam Kia Ceed, 2009. godište. Sve savršeno radilo do prije mjesec dana, a onda su mi u ovlaštenom servisu u Sarajevu mijenjali filter goriva. Otada mi se počeo javljati problem težeg paljenja i problem s primanjem kaza na uzbrdici. U servisu su mi rekli da im je poznat taj problem, da se nekada podvrne gumica na filteru goriva. S obzirom da nisam iz Sarajeva, u neovlaštenom servisu su mi nešto radili, nekakve gumice na filteru goriva mijenjali i sve je bilo ok par dana, a onda opet isto. Nakon toga sam opet išao u ovlašteni servis, mijenjali su te gumice i svebilo dobro tri dana i danas opet isto, s tim da sada uopće ne mogu upaliti auto. Nisam više pametan kome da odvezem auto...
bojim se da oni to nisu uradili kako treba , vidi ovo , nije isti auto ali pogresno stavljen filter i slicni da ne kazem isti simptomi :-)

minut verglanja i voila :lol: :lol: , otidji ti pismenom majstoru da to pogleda :thumbup:

momak kaze da mu je i lose isao auto , a kako i nece :run:
Sad mi je jasno sto te prozivaju za Mazdu, pa ima li ijedna tema bez Mazde? :mrgreen:
amar1994

#362 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

UmaX wrote: Sad mi je jasno sto te prozivaju za Mazdu, pa ima li ijedna tema bez Mazde? :mrgreen:
pa jbga , pomoci ce coeku makar malo , pa vec su shvatili da sam budala :lol: :lol:

al fakat slican problem , garant su mu pogresno stavili filter :-)

ne kontam sto ne navede motor , kia ceed 2009 :?
rolacity

#363 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by rolacity »

amar1994 wrote:
UmaX wrote: Sad mi je jasno sto te prozivaju za Mazdu, pa ima li ijedna tema bez Mazde? :mrgreen:
pa jbga , pomoci ce coeku makar malo , pa vec su shvatili da sam budala :lol: :lol:

al fakat slican problem , garant su mu pogresno stavili filter :-)

ne kontam sto ne navede motor , kia ceed 2009 :?
Kia Ceed 2009, bezin, 1,4. Bio je tri puta kod različitih majstora i svaki put nakon togaradilo je dobro 3-4 dana pa onda opet po starom. Pa jebemu, nije valjda da niko ne zna kako ide filter za gorivo?
amar1994

#364 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

rolacity wrote:
Kia Ceed 2009, bezin, 1,4. Bio je tri puta kod različitih majstora i svaki put nakon togaradilo je dobro 3-4 dana pa onda opet po starom. Pa jebemu, nije valjda da niko ne zna kako ide filter za gorivo?
zasto su kreteni mijenjali filter kad pise lifetime tj. da se ne mijenja :-) :-) :run:

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/ ... 20(T66384)

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/ ... 0(T100914)

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/ ... 0(T100915)

:run:
amar1994

#365 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

znaci oni su rasvljali pumpu goriva i mijenjali(mozda i nisu al su nesto drugo cackali i zajebali) .

Image

31110A je pumpa goriva
31090B je filter 1
31910 je filter 2 :roll:
Last edited by amar1994 on 30/07/2018 16:40, edited 1 time in total.
530i

#366 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by 530i »

Sa takvim simptomima treba pregledati i pumpu goriva...kakvi šalabajzeri. Ali prvo naći normalnog mehaničara koji zna svoj posao.
Throttle

#367 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by Throttle »

Hebote amar se uvezao u kataloge
amar1994

#368 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

dosadno na odmoru :lol: , a i zelim pomoc :wink:
rolacity

#369 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by rolacity »

amar1994 wrote:
rolacity wrote:
zasto su kreteni mijenjali filter kad pise lifetime tj. da se ne mijenja :-) :-) :run:

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/ ... 20(T66384)

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/ ... 0(T100914)

https://catalog.mann-filter.com/EU/eng/ ... 0(T100915)

:run:
Jel moguće da su potpuno nepotrebno mijenjali filter goriva?!
amar1994

#370 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

rolacity wrote:
moguce je naravno , vidim kazes da ti je prije njihove "intervencije" dobro isao i nije stucao/trzao .

nadam se da nisu zeznuli pumpu , jer kosta oko 800KM .
lavic

#371 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by lavic »

Bakir1 wrote:Da te kije popravljaju samo južnokorejski mehaničari nije to ni nalik svi ostalim autima :run:
Fakat se ne znate zajebavati...
lavic

#372 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by lavic »

amar1994 wrote:
rolacity wrote:
moguce je naravno , vidim kazes da ti je prije njihove "intervencije" dobro isao i nije stucao/trzao .

I onda ti kazu pa stara je vec :-)
amar1994

#373 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by amar1994 »

lavic wrote:
I onda ti kazu pa stara je vec :-)
majmuni , i standardno ne isplati ti se to popravljat :run:

PS. kazu meni dole zadnji put , kolko je stara , 5god , ih treba to mijenjat vec je zaprljan motor :lol: :lol: , jest kaok nije na 80 hiljada :lol:
Bakir1

#374 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by Bakir1 »

More bit al ta zajebancija nesto nije bas uobičajena iz tvojih postova...
rolacity

#375 Re: Kia Ceed - iskustva

Post by rolacity »

amar1994 wrote:
rolacity wrote:

Prije toga nikakvih problema. Išao sam kod ovlaštenog servisera u Mostaru dok je postojao, kad su zatvorili vrata 2-3 godine sam išao u neki drugi servis. Prošli mjesec išao u Sarajevo, imao viška vremena i svratio u Kijin servis u Rajlovcu da odradim ulje i filtere, i predlože mi promjenu filtera goriva i ja budala pristao.
Post Reply