Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
supercali wrote:al ti volis uporedjivati se sa srbima to je cudo jedno
hoce li iko ikad na rat gledati i komentarisati a da ne pocne s pricom kako su oni imali mogli radili pa smo i mi to isto vise ili manje zavisi je li odgovara ili ne
bla bla bla
Ignorisat ćemo priču da sam ja kao i ostali nazvali Cacu psihopatom, osudili zločine, izrazili žalost zbog onoga što se desilo žrtvama i okrenućemo na temu kako ustvari opravdavamo Cacine zločine jer oni su klali pa što ne bi i mi.
Žalosno je što moraš spinovati nečiju priču jer inače nisi u stanju da nešto pametno izjaviš
hoce li iko ikad na rat gledati i komentarisati a da ne pocne s pricom kako su oni imali mogli radili pa smo i mi to isto vise ili manje zavisi je li odgovara ili ne
bla bla bla
Ignorisat ćemo priču da sam ja kao i ostali nazvali Cacu psihopatom, osudili zločine, izrazili žalost zbog onoga što se desilo žrtvama i okrenućemo na temu kako ustvari opravdavamo Cacine zločine jer oni su klali pa što ne bi i mi.
Žalosno je što moraš spinovati nečiju priču jer inače nisi u stanju da nešto pametno izjaviš
zalosno je sto se ti uvijek vracas na isto
uhvatio se srba ko da su ti rod rodjeni i sve neko uporedjivanje s njima jebli te oni a ti njih
boli me kurac sta su oni radili na njima je da li ce priznati to ili lagati da nisu a svi znamo sta se desavalo jer kao sto rekoh nije 13-i vijek da se ne zna nego su bile i televizije i svasta nesto 92-e i kasnije
sve dok ima i jedan koji podrzava kazane cace juke cele i ostalo jadno smo
bla bla bla
svi tvoji postovi su blablabla ... jer 90% onoga sto pises nema veze sa temom, nego sa rasplinjavanjem, razvodnjavanjem, relativizacijom ...
brkas kruske i jabuke
mislim, nidje veze ovo sto pises. caco je caco. tema je caco. pisemo o caci. ako nemas sta reci o caci, osim uporedjivanja sa srpskim zlocinima ... idi na temu gdje je to tema.
uglavnomja wrote:da cujemo ko je rat proveo u ljubljani, ko je dezerter ... bas me zanima.
a kad si ti stigla u spaniju ? (nema te na temama 95. i kraj rata )
ps. ja sam dezerter od 2010.
Neću da ti kažem ko je bio u Ljubljani, sam će se prepoznati. Kraj rata ja u Sarajevu, ako te već zanima moj cv, kao i cijeli rat. Dalje, niti te se tiče, niti se mislim baš tebi ispovjedati... I od kad si ti dezerter i to me ne zanima... dovoljno je da poreze ne plaćaš ovdje.. Ja period kad nisam bila ovdje, a nije ratni, nisam sr***a po BIH, jer, jednostavno , smatrala sam da nemam prava na to, zato što mi PDV ostaje negdje drugdje..
supercali wrote:sve dok ima i jedan koji podrzava kazane cace juke cele i ostalo jadno smo
I zašto si citirao onda moj post koji nikako ne podržava kazane? Izgubljen si u vremenu i prostoru
ti stvarno ne znas sto sam te citirao?
ti onda fakat ne citas sta sam napisao
ponavljas se i svaki post koji si ovdje napisao je pominjao i srbe i kako oni a kako mi koliko oni koliko mi sta su oni sta smo mi itd
jbt ti si opsjednut srbima
Dobro došao na temu, umjesto da mi ovdje pametuješ kako sam opsjednut Srbima bolje izdvoji 5 minuta i čitaj ovu temu ispočetka, od 1. stranice i uvodnog posta pa nadalje se Srbi i njihovi zločini dovode u kontekst. Izgleda si ti taj što ne čitaš šta piše
uglavnomja wrote:
York Light 100`s wrote:
bla bla bla
svi tvoji postovi su blablabla ... jer 90% onoga sto pises nema veze sa temom, nego sa rasplinjavanjem, razvodnjavanjem, relativizacijom ...
brkas kruske i jabuke
mislim, nidje veze ovo sto pises. caco je caco. tema je caco. pisemo o caci. ako nemas sta reci o caci, osim uporedjivanja sa srpskim zlocinima ... idi na temu gdje je to tema.
Ako je moj komentar "mi smo u ovom slučaju davno očistili ispred svojih vrata i dokazali da smo spremni raščistiti, šta ćemo dalje?" relativizacija u očima pojedinih onda neka tako bude, mrsko mi više objašnjavati.
Koja je uopšte poenta ove teme(pogotovo ako nije u podforumu historija /povijest)?
Na ovoj temi se ne radi o žrtvama jer samo monstrum bi opravdao ubistva civila od strane Cace i bilo koga drugog, ovdje se radi o ovome
shalaedin wrote:Mislim da mi nebismo trebali da čutimo o tome. Prvo treba u svojoj bašti pomesti, pa onda u tuđoj, ako mislimo traziti put do pomirenja. Upravo ovakvi pojedinci su bacili mrlju na našu bezpoštednu i poštenu borbu, narušili koncept multikulturalnosti BIH-a i dali svojevrsvni alibi onima koji su nas i prije željeli uništiti sa svim našim univerzalnim idejama zajedništva i življenja bez obzira na ljudske razlike. Caco je i junak i zločinac, koji je na našu borbu bacio mrlju na poštenu borbu vojske Armije BIH-a.
Šta je ovo? Šta ovaj priča?
Ko šuti? Ko od nas po pitanju ovoga ne želi ispred svojih vrata očistiti? Da li trebamo sada nekog osuđenog pustiti iz zatvora pa ga za minut opet uhapsiti da dokažemo da čistimo ispred svojih vrata? Da li trebamo Willi Brandta vratiti među žive da klekne pred žrtvama holocausta da dokaže da je Njemačkoj žao a čovjek već to uradio
Kažeš da idem na drugu temu ali šta je ovdje tema? Caco i njegove žrtve? Pa što se onda ne diskutuje o tome a ne frajer otvori temu kako mi ne trebamo šutiti u vezi kazana i kako trebamo sve očistiti ispred svojih vrata za bolji suživot. E to mi smeta, e onda se neću ni ja pridržavati teme i govoriti opširnije kada neko pokušava moj narod predstaviti kao kukavički što šuti i ignoriše kazane i štiti Cace i kompaniju jer mi nismo nikada šutjeli.
Osuditi Cacine zločine? Da
Žaliti Cacine žrtve? Da
Ali što se ovdje pokušava taj slučaj predstaviti kao nešto što je naš narod pokušavao kriti toliko godina i kao sad se otkrilo i sada opomena da Bošnjački narod ne smije šutjeti o tome i konačno raščistiti sa time za suživot i bolje sutra kada to nije nikada slučaj ni bio? Miroslav Kebo bi bio ponosan na ovu temu
uglavnomja wrote:da cujemo ko je rat proveo u ljubljani, ko je dezerter ... bas me zanima.
Neću da ti kažem ko je bio u Ljubljani, sam će se prepoznati. Kraj rata ja u Sarajevu, ako te već zanima moj cv, kao i cijeli rat. Dalje, niti te se tiče, niti se mislim baš tebi ispovjedati... I od kad si ti dezerter i to me ne zanima... dovoljno je da poreze ne plaćaš ovdje.. Ja period kad nisam bila ovdje, a nije ratni, nisam sr***a po BIH, jer, jednostavno , smatrala sam da nemam prava na to, zato što mi PDV ostaje negdje drugdje..
tema su dogadjaji od prije 20+ godina, kakve veze ima gdje sam danas???????? to covjek zaboravi sve cim predje granicu, ili izgubi pravo da prica
uglavnomja wrote:tema su dogadjaji od prije 20+ godina, kakve veze ima gdje sam danas???????? to covjek zaboravi sve cim predje granicu, ili izgubi pravo da prica
Aktivna si ti na današnjim temama i te kako... Cuke te grizu svaki dan, a vehabije plaše buuuuuuu.. sve sa porezima u Norveškoj na naftnoj platformi bez znanja jezika
Kakvi glupi komentari. A onda ovamo plakanje kad hoce da ih izbace sa popisa
Bodkin wrote:Kakvi glupi komentari. A onda ovamo plakanje kad hoce da ih izbace sa popisa
Nešto si pobrkao.. bar nikove. Ili generaliziraš sve.. Uvijek sam branila stav da čovjek treba da glasa tamo gdje plaća poreze, ako tamo nema nacionalnost, onda nigdje. Kad sam živjela vani, nisam glasala ... smatrala sam da je nekorektno da ja na daljinski nekome određujem sudbinu. Takav stav imam i prema sebi i prema drugima
Red Wolf wrote:Kako te nije stid nazvati celu smecem,pa i cacu,boli me qrac sta ko misli o njima,da ponavljam matricu ovih pocetnika,ko je kriv nek odgovara,kad smo ovdje culi od ovih pocetnika da svoje nazivaju smecem,nikad,nego se hinjski kod tih tema "izmaknu" nigdje ih,a ovdje bi da mi pljujemo po svojim,e panece moci,znaci odgovorno tvrdim da je 90% srba podrzavalo i sad podrzava sve sto se desavalo od '92 do '95,znaci skoro milion ljudi,a mi bi trebali sve da razvodnjavamo i da bacamo pod noge,e pa nece vise ici tako,boli me qrac sta misle pocetnici,ima sud i svi koji su krivi nek odgovaraju,nit licitiram zrtvama nit obimom zlocina nit bilo cim,ima sud pa ce on reci sta i kako je bilo,do tada su sve nagadjanja
Cuj 90? 100%! Djeca se radjaju sa unaprijed usadjenim genocidnim genom!!
Ne treba pretjerivati,al vjerujem da si na izvoru informacija i naravno blizi istini,tako da se slazem sa onim sto si napisao
Takvi bi zakljucavali temu, jer ne vole istinu. Vise vole svoje sumanute zablude.
Hajmo mi prvo doći do istine. Hajmo prvo napraviti spisak ljudi, imena, sudbine, konačan broj. Hajmo naći dokaz da je navodno kao što dežurni ti i @uglanomja tvrdite da je političko rukovodstvo davalo naredbe za to.. I kako napisah, prva ću otići i baciti cvijeće u tu jamu
Sve dok je nagađanje, pretpostavke, preuveličavanje ili umanjivanje, istine nema...
Takvi bi zakljucavali temu, jer ne vole istinu. Vise vole svoje sumanute zablude.
Hajmo mi prvo doći do istine. Hajmo prvo napraviti spisak ljudi, imena, sudbine, konačan broj. Hajmo naći dokaz da je navodno kao što dežurni ti i @uglanomja tvrdite da je političko rukovodstvo davalo naredbe za to.. I kako napisah, prva ću otići i baciti cvijeće u tu jamu
Sve dok je nagađanje, pretpostavke, preuveličavanje ili umanjivanje, istine nema...
uglavnomja wrote:stajao je vrh bosnjacke vlade, duze od godinu dana. pustali su ga da radi sta hoce. nije bio poglavica na pustom ostrvu nego zvanicni komandt 10. brdske, u sred opkoljenog grada. tek kad se potpuno otrgnuo ispod komande, tad su djelovali.
po obicaju, izvrces ... nisu naredjivali, ali su ga pustali da radi to sto je radio ... vjerovatno zbog toga sto su znali da ce svaki obracun sa ludakom niti krvav.
a tebi su kazani nagadjanje, pretpostvake, izmisljotone dok ti neko ne servira spisak, sve sa potpisom i pecatom
i jos ubacujes pricu o dezerterima (mnozina) i ljubljani ... da bi se ispostavilo da se radi o jednom liku, a ima mnogo raje koja pisu ovdje. tako da si onako hinjski ubacila bubicu ... bez dokaza naravno ...
Caco je ratni zločinac i svako ko misli drugačije, isti je kao ni s druge strane što su nas godimnama ubijali. Da je tadašnje rukovodstvo na čelu s Alijom Izetbegovićem odgovorno za Cacine zločine jeste, jer su sve znali, a nisu ništa poduzeli. I kad su poduzeli poslali su nevine mladiće u smrt, nakon čega je Caco ubijen da se sakrije istina. I dan danas Kazani nisu rasvjetljeni, niti je iko pošteno dogovarao za iste. I da se zna na Kazanima nisu ubijani samo srbi, već i bošnjaci, hrvati i ostali, svi oni koji bi se suprostavili Caci, a riječ je o ljudima koje je Caco uz prijetnju oružja odvodio iz stanova, kuća na kopanje rovova. I jedan od najvećih poraza i sramota Sarajeva je Dženaza Caci na Kovačima, koju mu je priredio Alija Izetbegović. Tim činom su ponižene sve Cacine žrtve i porodice žrtava kao i istinske patriote koji su časno branili svoju zemlju. Da ima pravne države, časti i morala, Cacine kosti bi se iskopale sa mezarja Kovači i bacile psima.
Last edited by Better Man on 04/04/2015 22:15, edited 1 time in total.
Better Man wrote: I dan danas Kazani nisu rasvjetljeni, niti je iko pošteno dogovarao za iste. I da se zna na Kazanima nisu ubijani samo srbi, već i bošnjaci, hrvati i ostali, svi oni koji bi se suprostavili Caci, a riječ je o ljudima koje je Caco uz prijetnju oružja odvodio iz stanova, kuća na kopanje rovova.
Pa za to je uglavnom odgovorna srpska strana veličanjem broja žrtava i ubrajajući Bošnjake, Hrvate i ostale među Srbe da bi broj žrtava ispao što veći.
Kako ljigavo i dvolično od četnika, koriste Srbe iz Sarajeva ubijene od Cace kao argumenat za teror u Sarajevu a u isto vrijeme omaložavaju žrtve i ne daju da se pravda zadovolji, da se sazna prava istina i porodice žrtava se smire tako što ometaju istragu i stavljaju ubijene četnike, srpske civile, Bošnjake, Hrvate i ostale sve u isti koš.
Jedinstven bizaran slučaj gdje narod nad kojem su vršeni ti zločini spinuju i ometaju istragu dok narod čiji je pripadnik činio ta djela priznaje zločin i trudi se da se pravda zadovolji
Kakav je to gad bio, i kakva je pogana politika stajala iza Musana Topalovica, govori podatak da je Senad Pecar iz postrojene jurisne jedinice 10. brdske brigade, prozvao Ergina Nikolica i Duska Jovanovica, pripadnike Cacine brigade... koji su kasnije ubijeni na Kazanima, samo zbog toga sto su bili Srbi.
Dakle, svoje borce je ubio, jer su Srbi.
To cak ni cetnici nisu radili svojim saborcima nesrbima.
Da iza Cacinih zlocina stoji politika, govori takodje i cinjenica da za zlocine 10. brdske brigade prakticno niko nije odgovarao. Osim one farse od sudjenja pojedinim ubicama, koji su na kraju uglavnom "odlezali" po psihijatrijskim ustanovama.
dječak sa šibicama wrote:Kakav je to gad bio, i kakva je pogana politika stajala iza Musana Topalovica, govori podatak da je Senad Pecar iz postrojene jurisne jedinice 10. brdske brigade, prozvao Ergina Nikolica i Duska Jovanovica, pripadnike Cacine brigade... koji su kasnije ubijeni na Kazanima, samo zbog toga sto su bili Srbi.
Da iza Cacinih zlocina stoji politika, govori takodje i cinjenica da za zlocine 10. brdske brigade prakticno niko nije odgovarao. Osim one farse od sudjenja pojedinim ubicama, koji su na kraju uglavnom "odlezali" po psihijatrijskim ustanovama.
Better Man wrote: I dan danas Kazani nisu rasvjetljeni, niti je iko pošteno dogovarao za iste. I da se zna na Kazanima nisu ubijani samo srbi, već i bošnjaci, hrvati i ostali, svi oni koji bi se suprostavili Caci, a riječ je o ljudima koje je Caco uz prijetnju oružja odvodio iz stanova, kuća na kopanje rovova.
Pa za to je uglavnom odgovorna srpska strana veličanjem broja žrtava i ubrajajući Bošnjake, Hrvate i ostale među Srbe da bi broj žrtava ispao što veći.
Kako ljigavo i dvolično od četnika, koriste Srbe iz Sarajeva ubijene od Cace kao argumenat za teror u Sarajevu a u isto vrijeme omaložavaju žrtve i ne daju da se pravda zadovolji, da se sazna prava istina i porodice žrtava se smire tako što ometaju istragu i stavljaju ubijene četnike, srpske civile, Bošnjake, Hrvate i ostale sve u isti koš.
Jedinstven bizaran slučaj gdje narod nad kojem su vršeni ti zločini spinuju i ometaju istragu dok narod čiji je pripadnik činio ta djela priznaje zločin i trudi se da se pravda zadovolji
o cemu bolan ti pricas? kakva srpska strana? na cijoj teritoriji su kazani? kakvu ingerenciju ima srpska strana?
zna se ciji je to posao, srbi pricali ne pricali nemaju ama bas nikakvog uticaja na to. jedino mogu zahtjevati da se sazna ko su sve zrtve (30-ak se zna), a nikako ne mogu sprijeciti federalnu vladu da to zavrsi. napokon.
Na spisku, koji je sačinjen na osnovu izjava svijedoka na suđenju počiniocima, koji su za neke i opisali način pogubljenja su Sanja Vuk, koja je imala samo 16 godina kada joj je oduzet život, Zoran Vučurović, Milena Drašković, koju su zaklali Samir Seferović i Suad Osmanović. Dušan Jovanović – Tarli, pripadnik jurišnog odreda 10. brdske brigade je izmasakriran, dok je Radoslava Komljenca zaklao Mevludin Selak. Radoslavovu suprugu Marinu Komljenac zaklao je Refik Čolak. Vasila Lavriana zaklao je Zijo Kubat, a njegova supruga Ana, pre nego što ju je odsjecanjem glave usmrtio Esad Tucaković, prošla je užasnu torturu. Ani Lavrian je Suad Osmanović naredio da legne i raširi noge, a zatim joj gurao komad drveta u polni organ. Istovremeno Esad Tucaković joj je upaljačem palio stidne dlake, da bi je na kraju pogubio i bacio u jamu na "Kazanima". Ubijen je i Zoran Muminagić, koji je imao samo 17 godina, kao i Ergin Nikolić zvani Ego, također pripadnik jurišnog odreda 10. brdske brigade, kojem je Samir Bejtić zabio sablju kroz vrat, dok su ga drugi pripadnici Desete brdske brigade udarali noževima, dok ga nisu izmasakrirali. Bejtić mu je odvojio glavu od tijela i bacio u "Kazane".
Mušan Topalović Caco odsjekao je glavu Branislavu Radosavljeviću. Likvidiran je i bračni par Šalipur Katarina i Predrag. Prema dostupnim saznanjima Predraga je zaklao Nihad Hodžić zvani Hodža, a glavu od tijela je odvojio Husein Hodžić. Na spisku su još Božidar Šljivić i Olga Šćiban.
Uvreda za porodice žrtava je to što su samo godinu dana poslije suđenja, 1994. godine, svi počinioci pušteni na slobodu. Prethodno su, na po šest godina bili osuđeni Zijo Kubat, Refik Čolak, Esad Tucaković, Mevludin Selak. Ono što je bacilo sjenku na suđenje je da su svi oni osuđeni zbog krivičnog djela ubistva, a ne ratnog zločina. Zajedno sa njima, po četiri godine zatvora dobili su Omer Tendžo, Sead Kadić zvani Sejo Guz i Akif Alibašić. Deset mjeseci zatvora su dobili Senad Hasić – oficir za bezbjednost u 10. brdskoj brigadi, Samir Seferović zvani Ćeble, Sabahudin Žiga, Samir Ljubović, Esaf Raonić zvani Eso maskirni – komandir jurišnog odreda 10. brdske brigade i Senad Haračić. Sa osam mjeseci kažnjen je Armin Hodžić.
Iz izjava počinilaca na sudu izdvojili smo nekoliko svjedočenja. Esad Tucaković je rekao da je po Cacinom naređenju, zajedno sa još četvoricom kolega, u štab Desete brdske brigade doveo bračni par Anu i Vasila Lavriana.
- Zijo Kubat je pištoljem udario Vasila u predjelu glave dok su ga ispitivali i potekla mu je krv. Zijo Kubat i ja dobili smo naređenje da isječemo te dvije osobe. Odveli smo ih na "Kazane", a dovedena je još jedna žena. Uzeo sam Anu, pošto je nisam mogao zaklati, prvo sam je onesvijestio, pa nožem dužine 40 centimetara udario u predjelu vrata i odvojio joj glavu od tijela. U jamu smo ubacili tijelo, a glava je ostala na licu mjesta - priznao je Esad Tucaković.
Njegov saborac, Samir Seferović Ćeble na suđenju je opisao kako su ubijena dvojica Srba iz jurišnog odreda 10. brdske brigade Ergin Nikolić - Ego i Dušan Jovanović - Tarli:
- Bejtić Samir je uveo Nikolića i Jovanovića u zemunicu kod "Kazana", a okolo u polukrug smo stajali Samir Ljubović, Sead Kadić - Guz, Esaf Raonić – Eso Maskirni, Armin Hodžić, Sabahudin Žiga, Osman Gezo, Mevludin Selak i ja. Caco ih je ispitivao, a onda udario Jovanovića, nakon čega smo ih svi krenuli tući. Caco je uzeo bajonet od Armina Hodžića i udario Jovanovića šest-sedam puta u predjelu vrata. Potom je dao nož Arminu Hodžiću i rekao: "Bodi smrada". Hodžić ga je ubo dva puta. Onda je Caco uzeo bajonet i dao ga Sabahudinu Žigi koji je ubo Jovanovića još jednom. Caco je naredio i meni da ubodem, što sam učinio nekoliko puta u predjelu slabina, ali je on već bio mrtav.
Ergin Nikolić – Ego se nalazio na podu (da, jern očigledno sa fiksatorom na nozi nije mogao da stoji i sve to hladnokrvno posmatra P.A.), a oko njega su bili Samir Bejtić, Sead Kadić - Guz, Samir Ljubović, Esaf Raonić - Maskirni. Bejtić je uzeo sablju i udario Nikolića u vrat, zatim je Raonić udario Nikolića jednom i izašao iz zemunice, potom su isto uradili Sead Kadić - Guz i Samir Ljubović.
- Duška Jovanovića iz zemunice je izvukao Caco. Kada su obojica izvučena, oba tijela su dovučena do "Kazana". Vidio sam da je Bejtić odvojio glavu od Jovanovićevog tijela, koje je potom bačeno u jamu, a Caco je šutnuo glavu. Potom je ubačeno Nikolićevo tijelo - rekao je na suđenju Samir Seferović - Ćeble.
DA se ne zaboravi, ovako su život izgubila dva borca za BiH i dva nerazdvojna druga
o cemu bolan ti pricas? kakva srpska strana? na cijoj teritoriji su kazani? kakvu ingerenciju ima srpska strana?
zna se ciji je to posao, srbi pricali ne pricali nemaju ama bas nikakvog uticaja na to. jedino mogu zahtjevati da se sazna ko su sve zrtve (30-ak se zna), a nikako ne mogu sprijeciti federalnu vladu da to zavrsi. napokon.
shalaedin wrote:Kazani su jama na lokaciji Trebevića, za vrijeme rata Mušan Topalović Caco i njegovi odani vojnici iz sastava 10 brdske brigade su naše sugrađane, Srbe i Hrvate odvodili, ubijali i bacali u tu jamu. Smatra se da je broj žrtava koji su bačeni u Kazane bilo oko stotinjak. Na ovome snimku objavljenom u 60 minuta govori se o nekih 70-tak zrtava koje su izvucene u dva navrata, jedan je bio poslje akcije Trebevic i ubistva Cace, a druga nakon rata 1998 godine.
Međutim Srpska propaganda je zrtve sa Kazana nazvala samo Srbima, a mnogi od njih su bili i Hrvati i na ovaj broj zrtava dodala jos 400 ljudi. U knjizi "Sarajevski Kazani Smrti " jednog Srpskoga autora, po imenu Mikerevic, trenutno nastanjenom u Doboju, nekada okružni sudija u Sarajevu, piše da je broj žrtava zločina u Sarajevu oko 2.400, a broj jama slicnih Kazanu je po njegovim navodima 28. Ostaje pitanje: "Kako do istine o broju zrtava naših zločinaca što u Sarajevu, što u nekom drugom BH gradu?"
Šta god da bude Srbi će popljuvati te žrtve i neće dati da prava istina ispliva jer će uvijek reći da je broj žrtava lažan
dječak sa šibicama wrote:Kakav je to gad bio, i kakva je pogana politika stajala iza Musana Topalovica, govori podatak da je Senad Pecar iz postrojene jurisne jedinice 10. brdske brigade, prozvao Ergina Nikolica i Duska Jovanovica, pripadnike Cacine brigade... koji su kasnije ubijeni na Kazanima, samo zbog toga sto su bili Srbi.
Sakrivanje zlocina u punoj snazi.
stoje određeni političari ili oni koji su bili bliski njima.
ali politika ne stoji, odnosno politika ARBiH, države R BiH, stanovnika Sarajeva... to jednostavno nije istina