Bjelašnica za parali pučanstvo
- Jara
#351 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
OK onda...hoćeš reći da imamo bolje uslove a ne znamo iskoristiti...slažem se! 
- karanana
#352 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
u tome je i cijela poenta teme otkad je zazivjela. o tome ja i govorim kada usporedjujem sljeme sa bjelasnicom.Jara wrote:OK onda...hoćeš reći da imamo bolje uslove a ne znamo iskoristiti...slažem se!
- Jara
#353 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
@karanana, jasan si ti od početka...
- branimir stulic
#354 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Ma treba nama puno toga... Janica i Ivica za početak...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#355 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Jedino ako djeca Nedzada Brankovica i njemu slicnih budu extra talentovani za skijanje i da uz to imaju celicnu volju za napredovanjebranimir stulic wrote:Ma treba nama puno toga... Janica i Ivica za početak...
-
Pao_s_Marsa
#356 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Slovenci znaju samo da locu... znam ja njih dobro, posto je moj otac bio direktor jede slovenacke firme za BiH... oni ne trebaju Bosancima biti uzor
Austrijski car je slao svoju djecu na Bjelasnicu, jer je posznata po ljekovitosti ... moze se tamo napraviti svjetski centar, treba uloziti u zicru sa Ilidze, tako daje grd na 10 minuta i to je to, onda treba prosiriti nocnu ponudu i to sve organizovati sa nekim velikim turistickim posrednikom iz Evrope, ljudi bi sigurno dolazili
Austrijski car je slao svoju djecu na Bjelasnicu, jer je posznata po ljekovitosti ... moze se tamo napraviti svjetski centar, treba uloziti u zicru sa Ilidze, tako daje grd na 10 minuta i to je to, onda treba prosiriti nocnu ponudu i to sve organizovati sa nekim velikim turistickim posrednikom iz Evrope, ljudi bi sigurno dolazili
- karanana
#357 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
ja samo hocu da kazem, da slovenci imaju bjelasnicu, oni bi te stvari o kojima mi sanjamo i zicare sa ilidze i nocnu ponudu i sve ostalo, vec napravili . radisan i poduzetan narod ali je bitno sto oni locu. eto nek bosnjaci ne locu i nek su puno vrijedniji i marljiviji i poduzetniji.
- starii
#358 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
e al slovenici nemaju tipove ala brankovic, gdje taj stane tu vise trava ne raste 
-
detroit-mercy
#359 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Dzabe ulagati pare kad se klima i onako mijenja, za par godina nece biti na Bjelasnici ni s od snijega. Evo zadnjih par godina sve ga je manje i manje.Pao_s_Marsa wrote:Slovenci znaju samo da locu... znam ja njih dobro, posto je moj otac bio direktor jede slovenacke firme za BiH... oni ne trebaju Bosancima biti uzor
-
Pao_s_Marsa
#360 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
karanana wrote:ja samo hocu da kazem, da slovenci imaju bjelasnicu, oni bi te stvari o kojima mi sanjamo i zicare sa ilidze i nocnu ponudu i sve ostalo, vec napravili . radisan i poduzetan narod ali je bitno sto oni locu. eto nek bosnjaci ne locu i nek su puno vrijedniji i marljiviji i poduzetniji.
ma ne mozes ti sad pravit ovdje hipoteze,. Stvari su kakve jesu. Moze se napraviti, samo kad bi neko htio da ulozi ili da ljudi jednostavno vjeruju u to i da sami sami to potpomognu, a ne da to u startu osudjuju. mislimjedna zicara kosta mozda para, ali oan se moze isplatiti, medjutim ove strane banke nece da ulazu u bosanska dobra, nego hoce da ih uniste, da bi poslije zagospodaraili svim i svacim. Bjelasnicu ne mozes kupiti, al ije treba na leasing nekom prijateljskom strancu koje ce onda to napraviti i dvadest godina koristiti. Nije djaba Austrijski car pored svojih alpa slao svoju djecu u bosanske planine.
-
zonbirile
#361 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
---------------------------------------------------------------------------------Pao_s_Marsa wrote:ti blesavi slovenci i njihovo pokurcje nikad nece imati Vucka, krele
pa dokle se trpi vređanje,samo ako je na fonu nekog kvazipatriotizma,toliko ste providni i niski.
-
gaius
#362 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
ja kad čujem za ove mega projekte tipa žičara sa ilidže.. gondola do vrha.. pravo se nanerviram.. pa nismo u stanju zasniježiti stazu noćnog skijanja.. ma jebo to. hajmo odmah organizirati trku svjetskog kupa...
-
zonbirile
#363 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
-------------------------------------gaius wrote:ja kad čujem za ove mega projekte tipa žičara sa ilidže.. gondola do vrha.. pravo se nanerviram.. pa nismo u stanju zasniježiti stazu noćnog skijanja.. ma jebo to. hajmo odmah organizirati trku svjetskog kupa...
ne bih da ti solim ranu,ali ozbiljno su papci razmišljali,možeš zamisliti govedo tipa Sadik Bahtić,i o GP formule 1.Kada može Dubai,što ne može jedna BiH.Majko krdo goveda,krdo.
- Haris.ba
#364 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Žičaru neće praviti zoi. Tako da će žičara biti(općina Ilidža će to praviti). Da je ostao buđet 30 miliona već bi se počela praviti. Isto bi se tako i napravila žičara do Trebevića da nije nestalo para. Druga je stvar što će to ići sporo. Ali hrasnički lobi je to ucrtao da bude njihov interes.gaius wrote:ja kad čujem za ove mega projekte tipa žičara sa ilidže.. gondola do vrha.. pravo se nanerviram.. pa nismo u stanju zasniježiti stazu noćnog skijanja.. ma jebo to. hajmo odmah organizirati trku svjetskog kupa...
Pa i braća Srbi su odmah pukli priču poslije hrasničke žičare kako će praviti oni svoje gondole iz Lukavice na Trebević - pa Jahorinu. Da turisti odmah sa aerodroma mogu da se voze na planinu. Puče sramota ako onianamo to naprave, a "mi" ništa.
http://www.sa-c.info/readNews/3582-od-d ... snici.html
-
zonbirile
#365 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
puca bruka na sve strane ,a nekome i u g.....
-
King ov Hell
#366 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
kakav bolan austrijski car...kakve ljekovitosti...sta bolan organizovati sta i s kim i s cim...Pao_s_Marsa wrote:Slovenci znaju samo da locu... znam ja njih dobro, posto je moj otac bio direktor jede slovenacke firme za BiH... oni ne trebaju Bosancima biti uzor
nigdje veze...a slovenci su izmislili sve za nas
kad se pogleda kako se odnosimo prema svome i kakva nam je slika u svijetu
treba da sutimo i da se poklopimo jer nismo nicemu sposobni nego piti kafe i zivjeti od jucer
3/4 nas je polu civilizacije a ono malo sto nas je vrijedno spomenuti se izgubi u tome ili je otislo davno u druge krajeve...
ma fuj...
- chuchumbamayumbe
#367 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Kakav ba austrijski car, pa da vidi sta je bagra uradila od Aleje i Vrela Bosne, sta su uradili sa divljm gradnjom gdje god su stigli, odmah bi se odrek'o aneksije.
Nase olimpijske planine i opcenito turisticki potencijal koji imamo su pod diktaturom novopechene bagre i ratnoprofiterskih lobija, oni ce privatizovati i planine, zagraditi i zagaditi izvore vode, posijeci sve sume, sjebace sve sto se moze sjebati i unistiti, a narod ce to sve nijemo posmatrati. Isto kao sto je posmatrao i pljackasku privatizaciju, lopovluke raznoraznih premijera i ostalih politicara.
Ne vidim nikakvo rjesenje za nase planine, nikakvu perspektivu.
Nase olimpijske planine i opcenito turisticki potencijal koji imamo su pod diktaturom novopechene bagre i ratnoprofiterskih lobija, oni ce privatizovati i planine, zagraditi i zagaditi izvore vode, posijeci sve sume, sjebace sve sto se moze sjebati i unistiti, a narod ce to sve nijemo posmatrati. Isto kao sto je posmatrao i pljackasku privatizaciju, lopovluke raznoraznih premijera i ostalih politicara.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#368 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Zahvaljujući ratnim djejstvima i djelovanjima dio šuma će biti spašen jer su djelimično minirane. Očigledan primjer je šuma iznad Stojčevca (Minirano), i malo lijevo, šuma, grmlje iznad Kovača, pa sve do Hrasnice. Ogoljeno kao moja kabriolet frizura, neplanski posječeno.chuchumbamayumbe wrote:Kakav ba austrijski car, pa da vidi sta je bagra uradila od Aleje i Vrela Bosne, sta su uradili sa divljm gradnjom gdje god su stigli, odmah bi se odrek'o aneksije.
Nase olimpijske planine i opcenito turisticki potencijal koji imamo su pod diktaturom novopechene bagre i ratnoprofiterskih lobija, oni ce privatizovati i planine, zagraditi i zagaditi izvore vode, posjeci sve sume, sjebace sve sto se moze sjebati i unistiti, a narod ce to sve nijemo posmatrati. Isto kao sto je posmatrao i pljackasku privatizaciju, lopovluke raznoraznih premijera i ostalih politicara.
Dođe mi da nabavim žutu traku ''pazi mine & пази мине'' pa da nasumice postavljam po šumama i gorama naše Bosne ponosne.
- Vragolan
#369 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
eki patriota sto se uporedjuju sa slovenijom i kofrce sa "brezuljkom" tj. bejlasnicom
pa hajde ljudi brzo nadjite kartu, pogledajte malo sjever slovenije, pogledajte kakvi su ono "brezuljci"
pa mi se kofrcimo jednom bjelasnicom a u sloveniji svako selo ima zicaru i ski stazu
negdje procitah da slovenci nemaju uslova za spust utrke, to samo neznalica moze reci, hajd malo google i naci Kanin, pa tamo su imali kabinsku zicaru (godnola, tako ih oni zovu) 80e godine, pa kranjska gora, pohorje, pokljuka.... ma kao sto rekoh svako selo ima svoju ski stazu i lift
sto ce im spust utrka, kada slalom vise naroda privlaci, a i od austrijanaca, njemaca i svicaraca ne mozes na red doci
dajte ljudi, izadjite malo iz BiH prohodajte ili malo bolje proguglajte
evo malo pogledajte http://www.kanin.si/index.php?lng=hr
eeeeeeeee koji smo mi jad, a ovo je u svijetu prosjek, a vi se i dalje kofrcite sa bjelasnicom olimpijskom planinom, bila prije 25 godina, i sta je od tad uradjeno, jedno veeeeeeeliko nista (sad ce patriote reci pa bio je rat) dajte, spustite se na zemlju
pa hajde ljudi brzo nadjite kartu, pogledajte malo sjever slovenije, pogledajte kakvi su ono "brezuljci"
pa mi se kofrcimo jednom bjelasnicom a u sloveniji svako selo ima zicaru i ski stazu
negdje procitah da slovenci nemaju uslova za spust utrke, to samo neznalica moze reci, hajd malo google i naci Kanin, pa tamo su imali kabinsku zicaru (godnola, tako ih oni zovu) 80e godine, pa kranjska gora, pohorje, pokljuka.... ma kao sto rekoh svako selo ima svoju ski stazu i lift
sto ce im spust utrka, kada slalom vise naroda privlaci, a i od austrijanaca, njemaca i svicaraca ne mozes na red doci
eeeeeeeee koji smo mi jad, a ovo je u svijetu prosjek, a vi se i dalje kofrcite sa bjelasnicom olimpijskom planinom, bila prije 25 godina, i sta je od tad uradjeno, jedno veeeeeeeliko nista (sad ce patriote reci pa bio je rat) dajte, spustite se na zemlju
- chuchumbamayumbe
#370 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Dobra ideja.PipiDugaDevetka wrote:Zahvaljujući ratnim djejstvima i djelovanjima dio šuma će biti spašen jer su djelimično minirane. Očigledan primjer je šuma iznad Stojčevca (Minirano), i malo lijevo, šuma, grmlje iznad Kovača, pa sve do Hrasnice. Ogoljeno kao moja kabriolet frizura, neplanski posječeno.chuchumbamayumbe wrote:Kakav ba austrijski car, pa da vidi sta je bagra uradila od Aleje i Vrela Bosne, sta su uradili sa divljm gradnjom gdje god su stigli, odmah bi se odrek'o aneksije.
Nase olimpijske planine i opcenito turisticki potencijal koji imamo su pod diktaturom novopechene bagre i ratnoprofiterskih lobija, oni ce privatizovati i planine, zagraditi i zagaditi izvore vode, posjeci sve sume, sjebace sve sto se moze sjebati i unistiti, a narod ce to sve nijemo posmatrati. Isto kao sto je posmatrao i pljackasku privatizaciju, lopovluke raznoraznih premijera i ostalih politicara.
Dođe mi da nabavim žutu traku ''pazi mine & пази мине'' pa da nasumice postavljam po šumama i gorama naše Bosne ponosne.
- uvjek dobar gost
#371 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
To je lažni patriotizam koji je samo u službi ratno-profiterskih hulja koje su prigrabile sve i svja....Vragolan wrote:eki patriota sto se uporedjuju sa slovenijom i kofrce sa "brezuljkom" tj. bejlasnicom
Ljeti je recimo ista ta Bjelašnica qurac, dok vani u većini skijališta ski liftovi normala rade, po stazama ili su skijaši il biciklisti i ostali ljudi željni adrenalina.....
Mi prvo moramo svoju nazadnu i seosku logiku da promijenimo jer ona nam je i dohakala...
Vragolan skidam kapu sve stoji, najlakše je mahalcima koji nisu makli niđe kakiti po svemu i dizati se u nebesa.... njima je samo nebo granica !
- madner
#372 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
2km teske staze u ovom slovenackom sega mega projektu (i jedinom skijalistu iznad 2000 m) 
- karanana
#373 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
to je to dechkiuvjek dobar gost wrote:To je lažni patriotizam koji je samo u službi ratno-profiterskih hulja koje su prigrabile sve i svja....Vragolan wrote:eki patriota sto se uporedjuju sa slovenijom i kofrce sa "brezuljkom" tj. bejlasnicom
Ljeti je recimo ista ta Bjelašnica qurac, dok vani u većini skijališta ski liftovi normala rade, po stazama ili su skijaši il biciklisti i ostali ljudi željni adrenalina.....
Mi prvo moramo svoju nazadnu i seosku logiku da promijenimo jer ona nam je i dohakala...
Vragolan skidam kapu sve stoji, najlakše je mahalcima koji nisu makli niđe kakiti po svemu i dizati se u nebesa.... njima je samo nebo granica !
- Vragolan
#374 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
Pao_s_Marsa wrote:ti blesavi slovenci i njihovo pokurcje nikad nece imati Vucka, krele
malo detaljnije sam listao temu
ovo mi bas ono upade u oci, a isti autor ima jos bisera
hebo te vucko eto ti ga, od stare slave mozes zivjeti godinu dvije, poslje ostaje ljepo sjecanje, i nakon nekog vremena posjecnom turisti se zivo hebe i za vucka i za olimpijadu
Boze sacuvaj, svata i na ovom forumu
@goste
u nasem slucaju neznanje je blagoslov, bolje bi nam bilo da nam je bjelasnica vrh vrhova, ne bi se sekirali i razmisljali o tome sta bi bilo kad bi bilo
Last edited by Vragolan on 13/01/2010 15:17, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#375 Re: Bjelašnica za parali pučanstvo
iz usta pojedenih nema ogavnije riječi od "naše",jer se iza toga krije toliko javašluka,nerada,nacionalizma i pljačke da je normalnom čovjeku muka.Svaka čast kada se dozvoljava u ime nekog kvazipatriotizma,hajde valjati gluposti,ali vređati i nazivati kreletom....