Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

#351 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote: kvaka u tome da to zna jako mali broj ljudi, mozda u nekim slucajevima i po jedan covjek. ali stoji ovo sto ti kazes, pogotovo sto ja znam da bi u pojedinim slucajevima nastao krah, dok u drugim i nisam bas siguran, mislim da kod oboje postoji presutni dogovor, da se ne prica ono o cemu se ne zna. i jos vise se slazem za "jadne" zene. to je jedan u nizu razloga koji mene sprijecavaju da opet to uradim. ne bih volio da mi mahala prstom upire u zenu, jer koliko god covjek misli da je diskretan uvijek postoji, ali.
:) :) :) drago mi je da se razumijemo...
po onom sto sam ja primjetila kod ljudi koje sam susretala medju onima koji varaju vrlo mali je procenat onih koji drze do diskrecije (mozda ih ima i medju onima koji tvrde da su vjerni, ali mudro kriju ko zmija noge...sto manje svjedoka, to manje i dokaza :D)...sa svakom osobom koja je upoznata sa informacijama o nevjeri raste i procenat sanse da prevarena/ni sazna za prevaru...a to onda nikako nije bezazleno...
slazem se s tobom i da postoji i dobar broj onih koji sumnjaju, ali biraju da zive kao da ne znaju...to je stvar izbora...svak od nas najbolje zna s cim moze, s cim ne moze zivjeti, i sta mu je bitno, a sta nije :)
callmethebreeeze

#352 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by callmethebreeeze »

to je sve fino opisano u vicu, kad suljo moli fatu da mu da, a ona nakon dugog neckanja popusti, ali pod uslovom da nikome ne kaze, na sto suljo odgovara:
"e, ako ne mogu pricati, onda kao ni da nisam heb'o."
:D
anais_nin

#353 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:
zoom66 wrote: ah sto se nekad dobro jelo :D rek'o bi djole :D

ali opet, dobri povjetarce, cire ti meni onako iskreno, kad bi ti neko dragu skalufacio :D a to saznas :D a ona ti i dalje pruza svu srecu ljubavnih blagodeti und paznje, da li bi je gledao istim ocima kao prije brez obzira sto ju je neko dobro preveo und obradio? nesto sumnjam da bi bilo k'o u onoj "when I am 64: :D

ovo ti kazem, najozbiljnije bez imalo zajebancije i sa ogradom da nisam bio u toj situaciji, da ne vjerujem da bi mi to smetalo. ako bi to bilo za jednu noc. ozbiljno.

jos ako bi mene zovnuli da im se pridruzim.
:run: :run: :run:

ja vjerujem da je i te kako moguce da je i za tebe i za neke druge ljude to i te kako tako kako kazes :) ali vidis i moji arsini i ubjedjenja su jednako primjenjivi na obe strane...sumnjam da bih mogla biti s nekim kome bi bilo sasvim ok ili kome ne bi smetalo da ja budem s nekim drugim :) ja smatram da zasluzujem nekog ko me zeli samo za sebe, ko bira mene i bas mene, i ko ne zeli da meni takvo nesto bude svejedno :) daleko od toga da zagovaram ljubomoru i posesivnost, ali iz moje perspektive nema zaljubljenosti, ni ljubavi u kakvu ja vjerujem bez one male doze ljubomore :) makar toliko da ti pomisao na osobu koju volis s nekim drugim nanosi bol :)

ne znaci da je moje ispravnije od tvog, samo to je tacka kompatibilnosti koja bi za mene bila bitna kod potencijalnog partnera :)
anais_nin

#354 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:to je sve fino opisano u vicu, kad suljo moli fatu da mu da, a ona nakon dugog neckanja popusti, ali pod uslovom da nikome ne kaze, na sto suljo odgovara:
"e, ako ne mogu pricati, onda kao ni da nisam heb'o."
ili onom o muji i pameli anderson na pustom otoku :D nakon sto se odrade, zamoli je mujo da se obuce ko musko, nacrta joj brkove i kaze "joj sujo jarane, danas sam hebavO pamelu anderson" :D

ljudska potreba da se povjeri, podjeli, isprica, pohvali je cesto jaca od bilo cega drugog :)
callmethebreeeze

#355 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:
zoom66 wrote: ah sto se nekad dobro jelo :D rek'o bi djole :D

ali opet, dobri povjetarce, cire ti meni onako iskreno, kad bi ti neko dragu skalufacio :D a to saznas :D a ona ti i dalje pruza svu srecu ljubavnih blagodeti und paznje, da li bi je gledao istim ocima kao prije brez obzira sto ju je neko dobro preveo und obradio? nesto sumnjam da bi bilo k'o u onoj "when I am 64: :D

ovo ti kazem, najozbiljnije bez imalo zajebancije i sa ogradom da nisam bio u toj situaciji, da ne vjerujem da bi mi to smetalo. ako bi to bilo za jednu noc. ozbiljno.

jos ako bi mene zovnuli da im se pridruzim.
:run: :run: :run:

ja vjerujem da je i te kako moguce da je i za tebe i za neke druge ljude to i te kako tako kako kazes :) ali vidis i moji arsini i ubjedjenja su jednako primjenjivi na obe strane...sumnjam da bih mogla biti s nekim kome bi bilo sasvim ok ili kome ne bi smetalo da ja budem s nekim drugim :) ja smatram da zasluzujem nekog ko me zeli samo za sebe, ko bira mene i bas mene, i ko ne zeli da meni takvo nesto bude svejedno :) daleko od toga da zagovaram ljubomoru i posesivnost, ali iz moje perspektive nema zaljubljenosti, ni ljubavi u kakvu ja vjerujem bez one male doze ljubomore :) makar toliko da ti pomisao na osobu koju volis s nekim drugim nanosi bol :)

ne znaci da je moje ispravnije od tvog, samo to je tacka kompatibilnosti koja bi za mene bila bitna kod potencijalnog partnera :)
ja tvoj stav postujem i sasvim mi je razumljiv, sve dok svoja uvjerenja ne pretvaras u neku "opstu istinu". to je sve poenta mog pisanja ovdje. tema je pregolema da bi postajala jedna istina.
anais_nin

#356 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote: ja tvoj stav postujem i sasvim mi je razumljiv, sve dok svoja uvjerenja ne pretvaras u neku "opstu istinu". to je sve poenta mog pisanja ovdje. tema je pregolema da bi postajala jedna istina.
upravo tako :) moja ubjedjenja i vjerovanja vrijede samo za mene...drago mi je kad susretnem istomisljenike tokom nekih diskusija, ali nemam problema s tim da postoje ljudi drugaciji od mene, sa drugacijim stavovima i idejama :) znam da nemamo svi iste potrebe, zelje, ubjedjenja :D da nema ovoliko varijacija medju nama puno bi lakse bilo pronaci kompatibilnu osobu za vezu...ali onda bi nam bilo puno dosadnije :D
anais_nin

#357 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by anais_nin »

zoom66 wrote: zeno, priznejem, skruseno i posramljeno :( prevario sam te xxx puta. sta sad da radim? ::( jesam bio glup :( oprost ne trazim, jer ga dobiti necu. :( malo patetike nije zgoreg. :(

:D da mmalo ozivim temu i da zbunim osoblje sa druge..:D
je l bio samo sex il je bilo i emocija? :oops: sad mi valja dumat da l da se svetim il da se ne svetim? :evil:
haj barem si imao muda da priznas ko covjek :D
stepsky

#358 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by stepsky »

Ako su ljudi stvarno zaljubljeni jedno u drugo onda nema potrebe za petljanjem sa strane. Ostalo je ili manjak ljubavi ili bolest. Nazalost nijedna ljubav nije vjecna.
MIRIS DUNJA

#359 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by MIRIS DUNJA »

Znam brak koji je savrsen do bola .On o njoj prica ko o svetici ,lavici.tj.svojoj zeni...U braku su 8 godina imaju dvoje djece idila ..i onda cujem od frendice da je taj lik sa njom u vezi jer kao ima neki vid komunikacije u krevetu koju nema u braku..mislim vara sam sebe da mu nesto fali trazi izgovor za svoju prevaru...jos navodno kaze joj ne zelim emotivno da se vezem za tebe vec iskljucivo sex a lud za njom...i dalje je dobar i fin muz..a koliko ih je takvi ..zato opet kazem ima svasta pod ovin nebom sivim . :)
Eleonora

#360 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Eleonora »

MIRIS DUNJA wrote:Znam brak koji je savrsen do bola .On o njoj prica ko o svetici ,lavici.tj.svojoj zeni...U braku su 8 godina imaju dvoje djece idila ..i onda cujem od frendice da je taj lik sa njom u vezi jer kao ima neki vid komunikacije u krevetu koju nema u braku..mislim vara sam sebe da mu nesto fali trazi izgovor za svoju prevaru...jos navodno kaze joj ne zelim emotivno da se vezem za tebe vec iskljucivo sex a lud za njom...i dalje je dobar i fin muz..a koliko ih je takvi ..zato opet kazem ima svasta pod ovin nebom sivim . :)
Joj koje su to muske p**** :oops:
I nazalost tako ih puno imaaaaaa...
I ja puno znam slicnih primjera, al su mi najjadniji ti koji se u tim saranjima van braka pogube, al ne zele to priznati, tj. polude i zaljube se u ljubavnice, al i dalje sami sebi govore '' ma to je samo sex '' Koje zavaravanje ! :lol:
caes

#361 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by caes »

Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Da.
stepsky

#362 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by stepsky »

Ne nikako. Treba se u interesu ljubavi sto cesce hebavati okolo a i sire.
Leonid Breznjev

#363 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?

Post by Leonid Breznjev »

nismo ni sami sebi vjerni, a kamo li drugima..
Post Reply