Sa ovim se apsolutno slažem. Vrlo ružan je način "borbe" za vlast, ne biraju se ni riječi ni djela.lopta wrote:Ovdje je najgore sto najveci zagovornici jedne od stranaka, napadaju druge stranke, time kako su samo oni najbolji, najpametniji, najljepsi, najzgodniji, najovakvi, najonakvi, dakle samo ovi iz njihovih stranaka, a svi drugi politicari iz drugih stranaka so dno dna, najgori,najkorumpiraniji, najruzniji, itd.
U ovome dijelu se ustvari vidi tvoja opravdana isfrustriranost prema politici i pomisao na gađenje kad se spomene riječ "stranka". Mislim da ipak nije i ne može biti politika tako prljava i ružna, koliko je ljudi mogu napraviti takvom. Politika ne postoji samo u BiH, ona postoji i u drugim državama i u koliko-toliko normalnim državama ona služi građanima. Loša je samo u obrnutom slučaju, zahvaljujući lošim ljudima.Neka mi neko kaze pokaze stranku koja je ''cista'' i odmah ima moj glas. Nema te stranke, sve su to samo borbe za fotelje, kao i medju biracima. Garantujem i veci dio ljudi ovdje, ima neke licne koristi od pobjede 'njegove stranke'. Primjera imam mali milion, od onih koji podrzavaju i glasaju samo za navodno one koji ce ovoj drzavi donijeti navodni prosperitet, bolji zivot, itd. a redovno neko od blize porodice im je u nekoj fotelji, do onih koji su i sami clanovi i kandidati za fotelje. Mrzim takodje kada se napada bilo koji politicar ili kandidat samo sto je iz jedne od stranaka, bez obzira na njegov ucinak, dakle klasicni primjer sa pocetka teksta: ''ne znam kakav da je, on je iz ''te i te'' stranke. Fuj. Stranke su zlo, ali mozda pobijedi Sefer.![]()
![]()
Lijep pozdrav