Satovi

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Neposlusna

#351 Re: Satovi

Post by Neposlusna »

Sad ako ti nije mrsko, da to sve islikas pa nam ovde postavis?
Zoya

#352 Re: Satovi

Post by Zoya »

Neposlusna wrote:Sad ako ti nije mrsko, da to sve islikas pa nam ovde postavis?
Vidis, problem je sto je sve potrosila i sad nema za digitalnu kameru :!: Govorim ja njoj prioritet, a ona ne benda :D
hana_montana

#353 Re: Satovi

Post by hana_montana »

Zoya wrote:
Neposlusna wrote:Sad ako ti nije mrsko, da to sve islikas pa nam ovde postavis?
Vidis, problem je sto je sve potrosila i sad nema za digitalnu kameru :!: Govorim ja njoj prioritet, a ona ne benda :D
:lol: :lol: :lol: :D
tripioce

#354 Re: Satovi

Post by tripioce »

Pozdrav,
Google mi ovu stranicu izbacuje kao prvu na nekoliko mjesta pa vjerujem da je najkvalitetnija koju mogu pronaci. Procitao sam svih 15 stranica ove teme i vidim da ima pravo strucnih pojedinaca na temi. Nadam se da ce mi takvi moci pomoci.

Zelio bih kupiti muski sat od oko 300 KM za poklon. Znam da ovo nije suma od 1000KM koliko mnogi da ju za satove, pa se nadam da me poklopiti izjavom da se za ove pare ne moze kupiti nista da valja.

Kakav sat me zanima:
- metalni kais obavezno!
- analogni ili digitalni nije bitno
- mehanizam unutra sto bolji za ove pare
- ne zanima me nista trendi, nego neki sat koji ce i za 20 godina biti moderan (klasika)
- velicina kucista oko 4cm, ali ne ovi veliki od 5cm i vise

Je li se moze ista ovakvo kupiti za ove pare? Ako moze, imate li neku radnju na preporuku? Ili da se sekam sa ebayom/amazonom?
citroen

#355 Re: Satovi

Post by citroen »

tripioce wrote:Pozdrav,
Google mi ovu stranicu izbacuje kao prvu na nekoliko mjesta pa vjerujem da je najkvalitetnija koju mogu pronaci. Procitao sam svih 15 stranica ove teme i vidim da ima pravo strucnih pojedinaca na temi. Nadam se da ce mi takvi moci pomoci.

Zelio bih kupiti muski sat od oko 300 KM za poklon. Znam da ovo nije suma od 1000KM koliko mnogi da ju za satove, pa se nadam da me poklopiti izjavom da se za ove pare ne moze kupiti nista da valja.

Kakav sat me zanima:
- metalni kais obavezno!
- ne zanima me nista trendi, nego neki sat koji ce i za 20 godina biti moderan (klasika)

Je li se moze ista ovakvo kupiti za ove pare? Ako moze, imate li neku radnju na preporuku? Ili da se sekam sa ebayom/amazonom?
Pogledaj ovdje,www.zlatar-novalija.com posebno jacques lemans satove i to modele JL10,JL11,JL16,JL18 i JL20.imas i drugih proizvodjaca ali ovi su sasvim ok :thumbup:
ChataDodajStaHoces

#356 Re: Satovi

Post by ChataDodajStaHoces »

tripioce wrote:Pozdrav,

Kakav sat me zanima:
- metalni kais obavezno!

Imas par modela Tissot koji su do 300KM a to ti je srednja-visoka klasa satova s jako kvalitetnim mehanizmima :)
tripioce

#357 Re: Satovi

Post by tripioce »

Ja kao laik nisam cuo za jacques lemans. Ali sam cuo za Tissot, samo nisam znao da ih ima do 300 KM :thumbup:. Gdje ima uzeti tih Tissot do 300?

Hvala na savjetima, a ako ko ima jos koji, neka slobodno napise.
citroen

#358 Re: Satovi

Post by citroen »

tripioce wrote:Ja kao laik nisam cuo za jacques lemans. Ali sam cuo za Tissot, samo nisam znao da ih ima do 300 KM :thumbup:. Gdje ima uzeti tih Tissot do 300?

Jacques Lemans,austrijska kompanija nije stara kao Tissot ali izuzetno kvalitetna,a za 300Km ja ne nadjoh taj tissot,mozda ima kakva replica ili tako neshto :sax:
Mis mekinjas

#359 Re: Satovi

Post by Mis mekinjas »

Muški..... spremam se bratu da kupim, Rado, od njih mi nema boljih muških. :)

Image
internazionale

#360 Re: Satovi

Post by internazionale »

tripioce wrote:Ja kao laik nisam cuo za jacques lemans. Ali sam cuo za Tissot, samo nisam znao da ih ima do 300 KM :thumbup:. Gdje ima uzeti tih Tissot do 300?

imaš tissot i doxa npr. za te pare
alta ili bbi
Mis mekinjas

#361 Re: Satovi

Post by Mis mekinjas »

Image
citroen

#362 Re: Satovi

Post by citroen »

Miš mekinjaš wrote:Image
Ovaj je odlican,samo mu je cijena paprena :D
Mis mekinjas

#363 Re: Satovi

Post by Mis mekinjas »

citroen wrote:
Znam, prodaću komad stana, balkon... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
citroen

#364 Re: Satovi

Post by citroen »

Miš mekinjaš wrote:
citroen wrote:
Znam, prodaću komad stana, balkon... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
E tako moze :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ChataDodajStaHoces

#365 Re: Satovi

Image

Imam isti ovaj model samo sto nije titanum. Moram priznati da sam prezadovoljan i da sam veliki zagovornik Tissota. Baterija mi traje vec 3 godine haman, nikakvih problema nisam imao, a najbolja stvar je sto ima ovlasteni distributer-serviser tako da ukoliko se bilo sta desi imas gdje popraviti :) Na njemu safirno staklo niti jedne ogrebotine a metalna narukvica je vec ono iznosana i isarana ogrebotinama. Lagan i uopce nije natrpan glupostima, jako jako ugodan za nositi... Cijena mu je oko 300KM, 20-30km gore dole, ne sjecam se tacno :))
citroen

#366 Re: Satovi

Post by citroen »

Chata87 wrote:Image

Imam isti ovaj model samo sto nije titanum. Moram priznati da sam prezadovoljan i da sam veliki zagovornik Tissota. Baterija mi traje vec 3 godine haman, nikakvih problema nisam imao, a najbolja stvar je sto ima ovlasteni distributer-serviser tako da ukoliko se bilo sta desi imas gdje popraviti :) Na njemu safirno staklo niti jedne ogrebotine a metalna narukvica je vec ono iznosana i isarana ogrebotinama. Lagan i uopce nije natrpan glupostima, jako jako ugodan za nositi... Cijena mu je oko 300KM, 20-30km gore dole, ne sjecam se tacno :))
Ovaj sat ide uz osobu koja ima vishe od 40 kuka,meni je preklasican i ne djasvi mi se,pa makar se i zvao tissot :D :D :D :D
ChataDodajStaHoces

#367 Re: Satovi

citroen wrote:Ovaj sat ide uz osobu koja ima vishe od 40 kuka,meni je preklasican i ne djasvi mi se,pa makar se i zvao tissot :D :D :D :D
Sto me bolan postara odmah haha :)) ja sam zapoceo ovim (jer mrzim kad je ogroman sat i nadjidjan); dobio sam drugi sat na poklon, a treci ce definitivno biti neki "napredniji"-citaj skuplji, Tissot ili Omega :)

Image

ovaj je prelijep i kosta negdje oko 500KM koliko se sjecam :D
O'zone
Globalni moderator

#368 Re: Satovi

Post by O'zone »

Chata87 wrote:
citroen wrote:Ovaj sat ide uz osobu koja ima vishe od 40 kuka,meni je preklasican i ne djasvi mi se,pa makar se i zvao tissot :D :D :D :D
Sto me bolan postara odmah haha :)) ja sam zapoceo ovim (jer mrzim kad je ogroman sat i nadjidjan); dobio sam drugi sat na poklon, a treci ce definitivno biti neki "napredniji"-citaj skuplji, Tissot ili Omega :)

Image

Ovaj ti sad košta 600 KM (Euro otišao gore a Franak ostao na istom :( )

@Chata87 PR 50 Titanium je extra sat posebno što je lagan cijena mu je bila oko 425 KM sad je cca 445 KM
@internazionale-Doxu nemaš u BBI centru imaš je samo u Alti Gore je Tissot,Longines i Jaques Lemans a u Alti: Tissot,Longines Jaques Lemans, Alpha Saphire i Bulova
@tripioce Jaques Lemans je Austrijska kompanija proizvodi satove cca nekih 35 godina koriste Miotine mašine (Citizen-ova mašina) imaju dvije godine garancije i koštaju od 185 do 560 KM

Valjda sam svima replicirao :mrgreen:
ChataDodajStaHoces

#369 Re: Satovi

O'zone wrote:Ovaj ti sad košta 600 KM (Euro otišao gore a Franak ostao na istom :( )

@Chata87 PR 50 Titanium je extra sat posebno što je lagan cijena mu je bila oko 425 KM sad je cca 445 KM
@internazionale-Doxu nemaš u BBI centru imaš je samo u Alti Gore je Tissot,Longines i Jaques Lemans a u Alti: Tissot,Longines Jaques Lemans, Alpha Saphire i Bulova
@tripioce Jaques Lemans je Austrijska kompanija proizvodi satove cca nekih 35 godina koriste Miotine mašine (Citizen-ova mašina) imaju dvije godine garancije i koštaju od 185 do 560 KM

Hvala na informacijama :thumbup: :thumbup: :thumbup: Koji mehanizam koristi Tissot, jel ETA Swatchove ili nesto kvalitetnije ako imas tu informaciju?
O'zone
Globalni moderator

#370 Re: Satovi

Post by O'zone »

Chata87 wrote:
O'zone wrote:Ovaj ti sad košta 600 KM (Euro otišao gore a Franak ostao na istom :( )

Hvala na informacijama :thumbup: :thumbup: :thumbup: Koji mehanizam koristi Tissot, jel ETA Swatchove ili nesto kvalitetnije ako imas tu informaciju?
Tissot koristi ETA mehanizme (quartz i automatic) Eta je najveći švicarski proizvođač satnih mehanizama i koriste ih mimo Tissota i Longines,Rado,Omega,Tag Hauer,Breitling,Oris, jednim dijelom IWC (samo Valjoux kalibre od 7750 do 7754) kao i dosta manjih i jeftinijih kompanija iz Švice te trenutno nema kvalitetniji mehanizama na tržištu osim Patek Philippe-ovih i Vacheron Constantin-ovih koje su usput dvije najstarije kompanije za proizvodnju satova i satnih mehanizama u svijetu ali zato koštaju :-) :skoljka:.
ChataDodajStaHoces

#371 Re: Satovi

Uhhh nisam znao da sve te poznatije marke koriste ETA mehanizme :) Sto ti je svicarski kvalitet hehe a za PP i VC sam cuo naravno, vidio par novijih modela na nekim sajtovima, kad sam pogledao cijene zavrtilo mi se u glavi :)
internazionale

#372 Re: Satovi

Post by internazionale »

O'zone wrote:
Chata87 wrote:

Image

Ovaj ti sad košta 600 KM (Euro otišao gore a Franak ostao na istom :( )

imaš doxu u uniticu
O'zone
Globalni moderator

#373 Re: Satovi

Post by O'zone »

internazionale wrote:
imaš doxu u uniticu
Malo veći izbor u Alti :wink:
taxi_driver

#374 Re: Satovi

Post by taxi_driver »