šta vam se desilo zanimljivo u ovom danu-privatni vaš dnevni

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zlata

Post by zlata »

Ja imam fine vjesti. Prikljucila se Facebook raji. I rekoh...haj da okupim rodbinu diljem svjeta...ukucam prezime...i pocnem prebrajati...k'o je tu "moj".

Vidim ima Filipinaca s'istim prezimenom...hrpa njih...sve nekakve udavace....kad ono neocekivano...naidjoh na momka koji mi je stvarno rodjak...i bas od one rodbine kojima se skoro trag izgubio....koji su davno odsel'li iz BiH i radjali se-udomacili se u dalekim zemljama (i ja sam).

Ja mu se pre'stav'la...i bio je iznenadjen...spomenula sam mu ime njegovog dida i prandida...i zacudio se'e da ima rodbinu tako daleko....na drugom kraju svjeta.
Bilo mu je zanimljivo....a i meni. Boze sudbine...on stvarno "pravi" Saudijac...vec treca generacija "camel jockeys" a mi pravi pirgavi "cowboys" Sj.Amerikanci....a svi rodom Krajisnici. :D Vidim na slici...pravo nalik na'nas...vidim predstavlja se k'o "liberalan" rekoh...sve fino...al'kako cemo sad sastav'ti one u Njemackoj sto im je mater Svabica (jedan od sinova je valjda sad luteranski pop..tako sam procula) i ove Saudijce...i nas iz Sj. Amer. Onda sam se prepala...rekoh...sta ako izbije "Sukob Civilizacija" nakon uclanjenja u tu nasu "Family Group". Pa mi nismo vise ni samo dva svjeta...mi smo sad 5 svjetova...od Bosne...Turske...Arapa...Amera...Australaca....Zap. Europljana...i svi rodbina...i sad dabome...neki se vec krste....neki se i dalje mole Allahu....vidim neki bi samo ganjali zemske. Svi smo k'o fol rod...a u stvari...k'o UN. Tol'ko smo se otudjili od izvora. (Ja nisam...:D :D)

Eto "nase" sudbine....sviju nas u Bosni i u dijaspori.
nocna_ptica24

Post by nocna_ptica24 »

zanimljiva prica ZLATO nista cudnije nisam cula.koja je to stranica!? a i ja nadjem svoju rodbinu..nemam ih puno bar onih koje poznajem ali ko znam ozda pronadjem neke svoje dalje rodjake u indoneziji :D :D evo moji dani su onako malo zvivlji .bila sam na jenoj svadbi u brci gdje su mlaenci iz austrije ona rodom iz bihaca on iz maoce...cudnoh obicaja sam se nagledla kao sto su kad u ukrali mlaoj cipelicu pa seo nda licitiralo ko daje vise i koliko kum daje i on je kupio uz cjenjkanje za 100€...onda kicenje mlade kojoj oko vrata stave dugu satnensku traku i na nju kacaju zihericama sve po 100€! morala sam to da slikam...toliko zelenki na jednom jestu nisam nikad vidjela :D :D .zaljubih se u zelenu boju! a na svadbi bogatoj prebogatoj pjevaju mirsada i jarani :? :? :-?
bend izvorne muizke ciji je hit adidas dimije !!!!! i to sva omladina zna sve pjesme napamet!!!!nisam sebi mogla doci od cuda...alie to i takvih ima mladih generacija...sad mi ej jasno sto kaze mirsada da idu 20 dana na turneju po australiji i gdje su sve vec bii itd...ej zivote moj u sta prodje nikad ni u avion nisam sjela a neka tamo pjevaljka po satorima na vaserima ide do australije!!!!!!! eto sad odo da se nerviram oko prvog maja jer kisa pada pa se valja snaci i meni valja biti glavna domacica jer je moj muz to sve organizovao i jer sam ja najstrija zena medju tom djecom!!!!!!pozdrav..SRETAN 1.MAJ!!! :D
van Basten

Post by van Basten »

Danas se počastismo cjelodnevnim opuštanjem i odlaskom na Termalnu rivijeru... baš mi je godilo
Post Reply