Sarajevo, seljacka mahala

90minut

#351 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by 90minut »

Haman2 wrote:U kojoj to mahali van Sarajeva ima ovako nesto:

1. Akademija likovnih umjetnost

Image

2. Bascarsija

Image

Utica

Image

Trebevicka zicara

Image

Eto to su samo neke od karakteristika " srarajevske mahale".
Jedan od jacih postova što sam vidio po forumima stvarno kad pokazes nekom strancu ove slike tacno da se sjebe covjek.

To imaš neke arapske, austrijske, njemacke kako nazvati žicaru mozda brazilske?

Sve u jednom gradu, baš savršenstvo.
Ommadawn

#352 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Ommadawn »

mali jomu wrote:Sarajevo, seljacka mahala

Samo papanska seljacina koja nema pojma o Sarajevu i BiH za Sarajevo kaze da je seljacka mahala...

Uvidi da "glupana" ne moze zajebat... pa navali ko sivonja
Jesi li ti bio u Zagrebu u zadnje vrijeme?
Jesi li bio u Beogradu?

Sarajevo je još daleko od metropole.
Hajvan

#353 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

[quote="Ommadawn”]

Jesi li bio u Beogradu?

Sarajevo je još daleko od metropole.[/quote]

:lol:
Shtokholmski sindrom drma?

Sarajvo je capitol of balkans

sarajvo je najpoznatiji grad od tri spomenuta
Ommadawn

#354 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Ommadawn »

Biti najpoznatiji ne znači po automatizmu i da valja i da je lijep.
Gradski prevoz je očajan. Tramvaje bukvalno drži kit.
Hajvan

#355 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

Ommadawn wrote:Biti najpoznatiji ne znači po automatizmu i da valja i da je lijep.

True for trams :lol:

a da - lijep je, a i valja
paladinka

#356 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by paladinka »

Hajvan wrote:[quote="Ommadawn”]

Jesi li bio u Beogradu?

sarajvo je najpoznatiji grad od tri spomenuta[/quote][/quote] Uopste ne , cak sta vise europski tursti izbjegavaju Sarajevo? Sarajevo do sada bi mogao biti pravo turisticki grad , sa gastronoskom ponudom itd ! Do sada je grad gdje je osoblje neljubazno , taksisti ti naplacuju vise kao turisti, javni prevoz nikakav.! Pogledaj
baglama

#357 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by baglama »

Adano Subotica je decenijama bila najvece selo na svijetu.
Nije sramota biti najveci ,ipak si prvi... :run:
baglama

#358 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by baglama »

Jesi li bio u Beogradu?

sarajvo je najpoznatiji grad od tri spomenuta[/quote][/quote]
Nije vala poznatiji of Cernobila ni Ausvica Pa je li to Neko mjerilo.
A da jebe rak raka ne moze stati u isti recenicu sa BG I ZG.Jes da ga neki od nas vole najvise na svijetu,Ali treba biti realan.
Po podacima turisticke zajednice u Sarajevu noci 5-6 autobusa turista dnevno.Il je to istina ili lazemo vise od Gospica (Medjugorja)
SD7

#359 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by SD7 »

Jesi li bio u Beogradu?

sarajvo je najpoznatiji grad od tri spomenuta[/quote][/quote]

Odakle ti taj podatak?
Ommadawn

#360 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Ommadawn »

Hajvan wrote:
Ommadawn wrote:Biti najpoznatiji ne znači po automatizmu i da valja i da je lijep.

Nije. Banja Luka je ljepša (iako ja radije boravim u Sarajevu nego u BL ali to je stvar lične prirode).
Po čemu valja?
Okružen favelama, lošim vodosnabdijevanjem, lošom kanalizacijom, lošim putevima, nigdje trga, nekulturnim taksistima, gotovo raspadajućim vozilima gradskog prevoza (eto sad će dobiti nove trolejbuse, inšalah), svako malo neki kockoglavi zgazi pješake (kao da sakupljaju bodove po tome)...
HAVANA

#361 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by HAVANA »

paladinka wrote:

Jesi li bio u Beogradu?

sarajvo je najpoznatiji grad od tri spomenuta
[/quote] Uopste ne , cak sta vise europski tursti izbjegavaju Sarajevo? Sarajevo do sada bi mogao biti pravo turisticki grad , sa gastronoskom ponudom itd ! Do sada je grad gdje je osoblje neljubazno , taksisti ti naplacuju vise kao turisti, javni prevoz nikakav.! Pogledaj[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]
Ne zelim da pisem uopste na temi ovakvog naslova ali me ovo zakopkalo.Gdje molim te,gdje da pogledam? Bas me interesuje jer sam slucajno upao u te vode prije 4 godine,svega pozitivnog sto sam vidio ,osjetio nevjerovatan prostor za tu vrstu posla.Najcudnije mi je toliko odusevljenje turista,redom svih koji su bili...Ja ga obozavam,meni je najdrazi na svijetu svakako ali sto njima? I pored milion mana za koje su krivi ljudi,ima i uvijek je imao nesto posebno.Gdje da pogledam?
HAVANA

#362 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by HAVANA »

Bloo wrote:Još da se i stanovnici ove "mahale" (mada preferiram izraz kasabe) ponašaju kao stanovnici glavnog grada...gdje bi nam kraj bio.
O ovom se vec da diskutovati. :D Ali ovo me i ne cudi,ovo je uvijek bio grad velikih kontrasta.Divnih i kreativnih ljudi i totalnih kretena.Fali ovde zakona i reda,sankcija za nepostivanje istog.Svuda ima budala ali i sankcija za ponasanje tih budala.Udri po dzepu.Svi bi ko pista bili,kad ga vec u kuci nisu naucili.
spreca

#363 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by spreca »

Haman2 wrote:U kojoj to mahali van Sarajeva ima ovako nesto:

1. Akademija likovnih umjetnost

Image

2. Bascarsija

Image

Utica

Image

Trebevicka zicara

Image

Eto to su samo neke od karakteristika " srarajevske mahale".
Mahalu ne cine mahalom zgrade ,isto tako i grad , to cine ljudi
adsubzero

#364 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by adsubzero »

Ommadawn wrote:
Hajvan wrote:

Nije. Banja Luka je ljepša (iako ja radije boravim u Sarajevu nego u BL ali to je stvar lične prirode).
Po čemu valja?
Okružen favelama, lošim vodosnabdijevanjem, lošom kanalizacijom, lošim putevima, nigdje trga, nekulturnim taksistima, gotovo raspadajućim vozilima gradskog prevoza (eto sad će dobiti nove trolejbuse, inšalah), svako malo neki kockoglavi zgazi pješake (kao da sakupljaju bodove po tome)...
Daj ba ne laprdajte vise s ovim o vodosnabdjevanju i kanalizacijom. Gdje je to bilo lose vodosnabdjevanje u posljednjih dvije godine? Sto se tice gradskog prevoza - jeste odron, a sto se taksista tice - tacno, ali vece seljake sam sretao u Beogradu, to nista ne govori o gradu.
"Svako malo neki kockoglavi zgazi pjesake" - eto u Banjaluci nisu kockoglavi, pa se onda udesi ne racunaju?
Kikibombona

#365 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Kikibombona »

Ovo je pdf politika. Teme nije arhitektura Sarajeva, javni prevoz i taksisti, grad Sarajevo u globalu.

Tema je politicki i drustveni aktivizam Sarajlija, stanovnika GLAVNOG grada. Tema su Sarajlije i njihov politicki aktivizam.

Tema su protesti kojih nema iako je povoda za iste nikad vise.

...

Sarajlije su se poljevale iz loncica ali nisu uzele za shodno da kao svaki civilizovan narod demokratskog opredjeljenja izadju na ulice i pokazu protest prema odgovornima. Isti slucaj sa zagadjenjem. Kriminal i korupcija.

Dakle, nema drustvene svijesti i elana za aktivizam lokalnog karaktera a kamoli DRZAVNOG. Ne vidim urbanost i mentalitet glavnog grada kod stanovnika Sarajeva. Ne vidim da su ista bolji od Maglajlija iako bi morali biti radi kvantiteta i kvaliteta.

...

Sarajlije se vise zapale radi neke Kustine izjave nego radi zagadjenja. E to je za mene sindrom seljacke mahale.
mali jomu

#366 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by mali jomu »

Kikibombona wrote:Ovo je pdf politika. Teme nije arhitektura Sarajeva, javni prevoz i taksisti, grad Sarajevo u globalu.

Tema je politicki i drustveni aktivizam Sarajlija, stanovnika GLAVNOG grada. Tema su Sarajlije i njihov politicki aktivizam.

Tema su protesti kojih nema iako je povoda za iste nikad vise.

...

Sarajlije su se poljevale iz loncica ali nisu uzele za shodno da kao svaki civilizovan narod demokratskog opredjeljenja izadju na ulice i pokazu protest prema odgovornima. Isti slucaj sa zagadjenjem. Kriminal i korupcija.

Dakle, nema drustvene svijesti i elana za aktivizam lokalnog karaktera a kamoli DRZAVNOG. Ne vidim urbanost i mentalitet glavnog grada kod stanovnika Sarajeva. Ne vidim da su ista bolji od Maglajlija iako bi morali biti radi kvantiteta i kvaliteta.

...

Sarajlije se vise zapale radi neke Kustine izjave nego radi zagadjenja. E to je za mene sindrom seljacke mahale.

... e jebiga sad, ja kao prava Sarajevska mahalska seljacina dosao na temu radi naslova teme, kontam vidi dje me nadje, bi mi tako drago da sam se tako iskakooo do plafona da me i sad noge bole, jupiii napokon tema za mene, napokon i za nas "glupane" (Sarajevske) nesto lijepo... :sretan:
madner

#367 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by madner »

Sarajevo ima visak politickog aktivizma. Prvi protesti, pa UG pa NGO pa lobiranje pa lokalne stranke.
mali jomu

#368 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by mali jomu »

Ja bih izasao protestirat protiv bacanja kukuruza golubovima u carsiji, jer vrapcima su zrnevlja velika pa oni ostanu gladni, nek bacaju suhi hljeb kao i svim pticama... ovako mi nesto nikako ne stima, nije mi to nikako jasno, i zasto kukuruz samo onim golubovima u carsiji kad ih ima svugdje po Sarajevu, ako ce bacat kukuruz neka ga bacaju svim golubovima, i to zajedno sa hljebom i za vrapce i druge ptice...
Sanjarko

#369 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Sanjarko »

mali jomu wrote:Ja bih izasao protestirat protiv bacanja kukuruza golubovima u carsiji, jer vrapcima su zrnevlja velika pa oni ostanu gladni, nek bacaju suhi hljeb kao i svim pticama... ovako mi nesto nikako ne stima, nije mi to nikako jasno, i zasto kukuruz samo onim golubovima u carsiji kad ih ima svugdje po Sarajevu, ako ce bacat kukuruz neka ga bacaju svim golubovima, i to zajedno sa hljebom i za vrapce i druge ptice...
Zar bacaju kokuruz? Pa hljeb se uvijek pticama bacao i to onaj sto ostane nakon 4-5 dana. Bajati hljeb, koji je bas ono bajat. Zar ne zna raja da su vrapci jedna od vrsta koja izumiru brzo u gradovima?

Da nije neki biznis upitanju sa kokuruzom pa zato?
hAZNADAR

#370 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by hAZNADAR »

Vizionar 1985 wrote:
mali jomu wrote:Ja bih izasao protestirat protiv bacanja kukuruza golubovima u carsiji, jer vrapcima su zrnevlja velika pa oni ostanu gladni, nek bacaju suhi hljeb kao i svim pticama... ovako mi nesto nikako ne stima, nije mi to nikako jasno, i zasto kukuruz samo onim golubovima u carsiji kad ih ima svugdje po Sarajevu, ako ce bacat kukuruz neka ga bacaju svim golubovima, i to zajedno sa hljebom i za vrapce i druge ptice...
Zar bacaju kokuruz? Pa hljeb se uvijek pticama bacao i to onaj sto ostane nakon 4-5 dana. Bajati hljeb, koji je bas ono bajat. Zar ne zna raja da su vrapci jedna od vrsta koja izumiru brzo u gradovima?

Da nije neki biznis upitanju sa kokuruzom pa zato?
Zabraniti hranjenje svih ptica na Sebilju. Ne more covjek s'mirom popit kafu, kako koje jato prhne - sve trunje upada u kafu.
Sanjarko

#371 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Sanjarko »

hAZNADAR wrote: Zabraniti hranjenje svih ptica na Sebilju. Ne more covjek s'mirom popit kafu, kako koje jato prhne - sve trunje upada u kafu.
To ne znam. Vi bolje znate, ipak zivite u Sarajevu. Samo kazem uvijek se bajati hljeb bacao pticama a ne kokuruz. A vrapci su jedna od vrsta ptica koja brzo izumiru pogotovo u gradovima kako sam shvatio iz nekih clanaka.
Last edited by Sanjarko on 02/08/2019 18:10, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#372 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by hAZNADAR »

Vizionar 1985 wrote:
hAZNADAR wrote: Zabraniti hranjenje svih ptica na Sebilju. Ne more covjek s'mirom popit kafu, kako koje jato prhne - sve trunje upada u kafu.
To ne znam. Vi bolje znate, ipak zivite u Sarajevu. Samo kaze uvijek se bajati hljeb bacao pticama a ne kokuruz. A vrapci su jedna od vrsta ptica koja brzo izumiru pogotovo u gradovima kako sam shvatio iz nekih clanaka.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#373 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Matijevic_Vlado »

Vizionar 1985 wrote:
To ne znam. Vi bolje znate, ipak zivite u Sarajevu. Samo kaze uvijek se bajati hljeb bacao pticama a ne kokuruz. A vrapci su jedna od vrsta ptica koja brzo izumiru pogotovo u gradovima kako sam shvatio iz nekih clanaka.
Slazem se, vrapci u Sarajevu su ugrozeni. Kakve je stanje u Zenici? Ima li ih? Cime ih hranis?
Hajvan

#374 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Hajvan »

dodje nakav lik shatro dobronamjeran shatro da ukaze kako smo inertni, inodlentni itd…. onda se posere po svima redom

al' bukvalno…

i ocekuje da ga podrzavamo :-)

wahahahaha

osim ako jedini cilj teme nije samo i jedino pljuvacina po sarajvu i gradjanima istog.
Guadalajara

#375 Re: Sarajevo, seljacka mahala

Post by Guadalajara »

Hajvan wrote:dodje nakav lik shatro dobronamjeran shatro da ukaze kako smo inertni, inodlentni itd…. onda se posere po svima redom

al' bukvalno…

i ocekuje da ga podrzavamo :-)

wahahahaha

osim ako jedini cilj teme nije samo i jedino pljuvacina po sarajvu i gradjanima istog.
Post Reply