Jasta, jebo ti prijateljstvo ako ti se cuna dize na drugu stranu (sad jel jaran ili jaranica necemo cjepidlacit)MarlboroGold wrote:Jbg što duže čekaš sa pravim namjerama normalno je da će te staviti u friendzone i da to prijateljstvo ne želi razjebati... treba biti direktan od samog starta. Ne želi vezu - hajd zdravo i ideš dalje.
Oni komentari ti si fin i sve to, ali... to i nema neke veze sa friendzone jer se može i na samom početku čuti. Jednostavno nisi materijal za momka i opet hajd zdravo idemo dalje.
Friendzone
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- triconja
#351 Re: Friendzone
-
gilla
#352 Re: Friendzone
FZ znaci u 90% slucajeva da joj fizicki nisi napet ali nece konflikt pa hajmo biti raja da skakutas oko mene, da budes emotivni tampon a ako do 30-te ne stavim pod kontrolu kakvog alfu onda te mozda nazovem da probamo nesto. Ovih 10% se pojavi izuzetak tipa dolazis iz nenormalne familije, ili je vec udata ili u vezi. Mada i tada hipergamija cini svoje pa zna momka nogirati expresno. Daleko vise znam slucajeva gdje je ona nogirala momka i odmah nasla drugog. Zenu zanima:
- izgled muskarca
- novac
- pozicija u drustvu
neke preferiraju jedno, neke drugo. Ako imas kombinaciju onda si zlatan i dovoljno je da nisi retardiran i da mozes voditi normalnu konverzaciju.
Samopouzdanje, humor su obicne floskule koej se prodaju ispodprosjecnim muskarcima da ne polude pa pocnu divljati i praviti haos po zajednici. Moze proci bas u rijetkim slucajevima.
Uglavnom ako dozivis ovo, samo je nextaj, i produzi dalje, nema nista pametnije. Imaj nekog postovanja prema sebi. MOzes ostati u nekom povrsnom kontaktu. Kao mladji prosao ovo. Muskarci obicno ovo sasjeku (ako im se cura en svidja) dok zene vole tako da imaju kakvu rezervu ili nekakav muski kontakt za ne daj Boze.,
- izgled muskarca
- novac
- pozicija u drustvu
neke preferiraju jedno, neke drugo. Ako imas kombinaciju onda si zlatan i dovoljno je da nisi retardiran i da mozes voditi normalnu konverzaciju.
Samopouzdanje, humor su obicne floskule koej se prodaju ispodprosjecnim muskarcima da ne polude pa pocnu divljati i praviti haos po zajednici. Moze proci bas u rijetkim slucajevima.
Uglavnom ako dozivis ovo, samo je nextaj, i produzi dalje, nema nista pametnije. Imaj nekog postovanja prema sebi. MOzes ostati u nekom povrsnom kontaktu. Kao mladji prosao ovo. Muskarci obicno ovo sasjeku (ako im se cura en svidja) dok zene vole tako da imaju kakvu rezervu ili nekakav muski kontakt za ne daj Boze.,
- triconja
#353 Re: Friendzone
Ili u prevodu cim se pocnes osjecat fino (kae zaljubljen) odmah to razjebi dok nije pustilo korijene i tako togilla wrote:FZ znaci u 90% slucajeva da joj fizicki nisi napet ali nece konflikt pa hajmo biti raja da skakutas oko mene, da budes emotivni tampon a ako do 30-te ne stavim pod kontrolu kakvog alfu onda te mozda nazovem da probamo nesto. Ovih 10% se pojavi izuzetak tipa dolazis iz nenormalne familije, ili je vec udata ili u vezi. Mada i tada hipergamija cini svoje pa zna momka nogirati expresno. Daleko vise znam slucajeva gdje je ona nogirala momka i odmah nasla drugog. Zenu zanima:
- izgled muskarca
- novac
- pozicija u drustvu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- -storm-
#355 Re: Friendzone
Vidim, friendzone ovdje figurira, kao forte musko- zenskih odnosa, kroz prizmu...taslacina ili ništa
Kakav udarac na ego homobalkanicusa ako nije ultrapichkohvatan, te mu se meta ne podastre pod noge.
Kakav udarac na ego homobalkanicusa ako nije ultrapichkohvatan, te mu se meta ne podastre pod noge.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#356 Re: Friendzone
ja i dalje ne kontam te zone.
- beni-bu-man
#357 Re: Friendzone
pa kako bonalmo wrote:ja i dalje ne kontam te zone.
prva druga...... isto ko parking po gradu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#358 Re: Friendzone
kako ne kontaš
http://ispovesti.com/ispovest/2439194
ovako bi trebalo komunicirati i ne bi bilo problema
Izašla sam sa dečkom na piće i pošto smo odlučili da krenemo kućama on je insistirao da plati a ja mu rekoh platiću ja onda sledeći put, on je samo rekao: opušteno neće biti sledećeg puta... KRETEN!

http://ispovesti.com/ispovest/2439194
ovako bi trebalo komunicirati i ne bi bilo problema
Izašla sam sa dečkom na piće i pošto smo odlučili da krenemo kućama on je insistirao da plati a ja mu rekoh platiću ja onda sledeći put, on je samo rekao: opušteno neće biti sledećeg puta... KRETEN!
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#359 Re: Friendzone
aha...fala @benči, fala i tebi labudane.
- S4mpion
#360 Re: Friendzone
Ono kad te žensko voda uokolo k'o trofej.Black swan wrote:
- Bloo
- Globalna šefica
#361 Re: Friendzone
yep, ni ja...lmo wrote:ja i dalje ne kontam te zone.
To neka novotarija..
- Xavier1
#362 Re: Friendzone
Sta ti znaci biraj pri sebi?cendlerbing wrote:Joj, Monco...moonca wrote:Zar ti nisi ko' maneken?Xavier1 wrote: Ma realno su danasnje cure bas umisljene. Kod vecine da bi imao prolaz moras biti ili maneken ili lovator. Malo je reci da ste umisljene.
Xavier, biraj pri sebi, što se kaže.
Izgledam dobro, ali nisam bas maneken.
- Xavier1
#363 Re: Friendzone
gilla wrote: Zenu zanima:
- izgled muskarca
- novac
- pozicija u drustvu
I redoslijed ovoga se mijenja godinama. Sa 18 joj je izgled najbitniji. Sa 28 novac i pozicija.
- triconja
#364 Re: Friendzone
Najljepsi si u matere ti, eee, ja sam drugi najljepsi kod moje matereXavier1 wrote:Sta ti znaci biraj pri sebi?cendlerbing wrote: Joj, Monco...
Xavier, biraj pri sebi, što se kaže.
- MarlboroGold
#365 Re: Friendzone
Baš to, ali ne važi u slučaju kad ipak želimo samo prijateljicu. Tad se zna desiti i obrnuti friendzone, a žene još rjeđe prve probiju led ako im se neko sviđa (pogotovo naše žene - na zapadu su dosta slobodnije i fleksibilnije).triconja wrote:Jasta, jebo ti prijateljstvo ako ti se cuna dize na drugu stranu (sad jel jaran ili jaranica necemo cjepidlacit)MarlboroGold wrote:Jbg što duže čekaš sa pravim namjerama normalno je da će te staviti u friendzone i da to prijateljstvo ne želi razjebati... treba biti direktan od samog starta. Ne želi vezu - hajd zdravo i ideš dalje.
Oni komentari ti si fin i sve to, ali... to i nema neke veze sa friendzone jer se može i na samom početku čuti. Jednostavno nisi materijal za momka i opet hajd zdravo idemo dalje.![]()
![]()
![]()
- cendlerbing
#366 Re: Friendzone
Znači da, ako si ti normalan momak, nisi umišljen i ne ložiš se npr. na marke i novac, tražiš sebi djevojku sličnih sklonosti. Kad ti neka djeluje umišljeno, to može biti i iz razloga što nije raspoložena baš svakom ko pokuša s njom da objašnjava zašto joj se ne dopada. Iz tog razloga ili nekog drugog, mene stvarno interesuje, kad primijetiš taj gard kod neke cure, zašto bi se ti baktao uopšte oko nje i dalje?Xavier1 wrote:
Sta ti znaci biraj pri sebi?
Dakle zapitaj se, ako ti "gotovo svaka djevojka" djeluje umišljeno, što apsolutno nema veze s vezom, da li te zapravo samo privlači pogrešan tip djevojaka?
- Xavier1
#367 Re: Friendzone
Ima veze s vezom da je gotovo svaka umisljena. Da tebe sada pitam sta ti je bitno kod muskarca sastavila bi listu od minimalno dvadeset stavki.cendlerbing wrote:Znači da, ako si ti normalan momak, nisi umišljen i ne ložiš se npr. na marke i novac, tražiš sebi djevojku sličnih sklonosti. Kad ti neka djeluje umišljeno, to može biti i iz razloga što nije raspoložena baš svakom ko pokuša s njom da objašnjava zašto joj se ne dopada. Iz tog razloga ili nekog drugog, mene stvarno interesuje, kad primijetiš taj gard kod neke cure, zašto bi se ti baktao uopšte oko nje i dalje?Xavier1 wrote:
Dakle zapitaj se, ako ti "gotovo svaka djevojka" djeluje umišljeno, što apsolutno nema veze s vezom, da li te zapravo samo privlači pogrešan tip djevojaka?![]()
Ja ni ne trazim neke instagram fufice sa napumpanim usnama, vec prosjecne cure. Samo sto su i takve otisle nebu pod oblake.
-
moonca
#368 Re: Friendzone
Ako ti vidis da je svaka djevojka umisljena, ond nesto nije ok sa tobom. Ako nakon kontakta bas svaka okrece glavu i bjezi, nesto radis neuobicajeno.Xavier1 wrote:Ima veze s vezom da je gotovo svaka umisljena. Da tebe sada pitam sta ti je bitno kod muskarca sastavila bi listu od minimalno dvadeset stavki.cendlerbing wrote:Znači da, ako si ti normalan momak, nisi umišljen i ne ložiš se npr. na marke i novac, tražiš sebi djevojku sličnih sklonosti. Kad ti neka djeluje umišljeno, to može biti i iz razloga što nije raspoložena baš svakom ko pokuša s njom da objašnjava zašto joj se ne dopada. Iz tog razloga ili nekog drugog, mene stvarno interesuje, kad primijetiš taj gard kod neke cure, zašto bi se ti baktao uopšte oko nje i dalje?Xavier1 wrote:
Dakle zapitaj se, ako ti "gotovo svaka djevojka" djeluje umišljeno, što apsolutno nema veze s vezom, da li te zapravo samo privlači pogrešan tip djevojaka?![]()
![]()
Ja ni ne trazim neke instagram fufice sa napumpanim usnama, vec prosjecne cure. Samo sto su i takve otisle nebu pod oblake.
One samo misle da su nebu pod oblake, na tebi je da ih spustis na zemlju.
Da, ako ih pitas imati ce listu-no kada naidje 'taj' lista se cijepa.
- Xavier1
#369 Re: Friendzone
Hajde dobro onda da pitam vas forumasice. Da li ste pronasle tog koji je doveo do cijepanja liste?moonca wrote:Ako ti vidis da je svaka djevojka umisljena, ond nesto nije ok sa tobom. Ako nakon kontakta bas svaka okrece glavu i bjezi, nesto radis neuobicajeno.Xavier1 wrote: Ima veze s vezom da je gotovo svaka umisljena. Da tebe sada pitam sta ti je bitno kod muskarca sastavila bi listu od minimalno dvadeset stavki.![]()
Gledam i svoje prijateljice i poznanice vecinom same. Ne mogu naci odgovarajuceg.
-
moonca
#370 Re: Friendzone
Ti si vjerovatno u dvadesetim ..zar ne. U tim godinama mozda djevojke imaju neke liste, u sta sumnjam, ali jednostano mislim da je u pitanju mali strah, nesigurnost, samopouzdanje i iz tog razloga bjeze od nekog 'formalnog' udvaranja.Xavier1 wrote:Hajde dobro onda da pitam vas forumasice. Da li ste pronasle tog koji je doveo do cijepanja liste?moonca wrote:Ako ti vidis da je svaka djevojka umisljena, ond nesto nije ok sa tobom. Ako nakon kontakta bas svaka okrece glavu i bjezi, nesto radis neuobicajeno.Xavier1 wrote: Ima veze s vezom da je gotovo svaka umisljena. Da tebe sada pitam sta ti je bitno kod muskarca sastavila bi listu od minimalno dvadeset stavki.![]()
Gledam i svoje prijateljice i poznanice vecinom same. Ne mogu naci odgovarajuceg.
- duminjo
#371 Re: Friendzone
Neki ko da su pali s neba pa ne znaju da Se uvijek gledalo ko si i sta si.. Jedno je pubertetsko zabavljanje a drugo su godine kada zena već razmišlja o tome da bi svaki slijedeci mogo biti i onaj kome će dijete roditi. Pa nije budala da ga radja manekenu koji sjedi kuci po vazdan i za koga Jos mora da rinta. Ako je lijepa, zgodna i ako ima ista u glavi, Normalno je da ce gledati nekoga s Kim moze, bar po pola, obezbjediti sebi i djeci što misli da im treba u zivotu.
Je li u cetrdesetim zena treba da rinta zä sebe, za djecu, za roditelje i jos muza da gura na grbaci ili da ima pored sebe nekoga ko joj ne moze pomoci u tome? Ne treba vala.
Sada je ovo moderno kako one vole reci "da Se imaju na koga oslonuti, da se osjećaju sigurno"
Jebiga.. Ja ih razumijem.
Govorim o Normalnim zenama, ne o onima koje bi da Se uvale nekome, sve da imaju i da nista ne rade.
Što Se tice teme i ovih zona, nisam pametan
Je li u cetrdesetim zena treba da rinta zä sebe, za djecu, za roditelje i jos muza da gura na grbaci ili da ima pored sebe nekoga ko joj ne moze pomoci u tome? Ne treba vala.
Sada je ovo moderno kako one vole reci "da Se imaju na koga oslonuti, da se osjećaju sigurno"
Jebiga.. Ja ih razumijem.
Govorim o Normalnim zenama, ne o onima koje bi da Se uvale nekome, sve da imaju i da nista ne rade.
Što Se tice teme i ovih zona, nisam pametan
- Xavier1
#372 Re: Friendzone
Jesam. Pa imaju dok su mlade mnoge zahtjeve. Vjerujem da kasnije, kada vide da im je vremena sve manje, odluce da spuste loptu.moonca wrote: Ti si vjerovatno u dvadesetim ..zar ne. U tim godinama mozda djevojke imaju neke liste, u sta sumnjam, ali jednostano mislim da je u pitanju mali strah, nesigurnost, samopouzdanje i iz tog razloga bjeze od nekog 'formalnog' udvaranja.
Ne bih rekao da su nesigurne i da im fali samopouzdanja. Ni najmanje.
- MarlboroGold
#373 Re: Friendzone
Nevezano za spol, ljudi koji su sami su obično egoisti koji ne žele ili nisu sposobni ulaziti u vezu, pa ih nakon nekog perioda uhvati svrbiguz i počnu razmišljati na šta su vrijeme potrošili. Nisu to više ni nenormalni kriteriji. Jednostavno ne žele ništa da žrtvuju i vole svoju comfort zonu sa kojom se identificiraju (prednosti samoće). Ako i uđu u neku vezu i ako vlastiti egoizam ne dovedu u red tj. ako ga ne potisnu za dobrobit veze, onda su takve veze uglavnom osuđene na propast. Što su duže sami/e sve je teže naći nekog... jebena je to kolotečina ko se sa njom ne zna izboriti.Xavier1 wrote: Gledam i svoje prijateljice i poznanice vecinom same. Ne mogu naci odgovarajuceg.
Mnogi se pronalaze u samoći, ali ipak smatram da i oni najveći zagovornici iste negdje u dubini duše žele imati nekoga pored sebe do kraja života.
-
moonca
#374 Re: Friendzone
A kako ce ona znati ili on kakav je ko i sta ko ima, kakvog je imucnog stanja.Po odjeci, autima..tesko. Vrlo je jasna razlika izmedju zgubidana i momka koji ima cilj, srudira ili vec radi.
Sve ostalo je do nje, sta je privlaci.
Moja komsinica(opet ja) zavrsila pravo udala se za lokalnog zgubidana, koji nije imao ni srednju mislim- nije krao , bio je miran ali nije radio.Uvijek je bio uredan. iz vedra neba nam je bilo da se njih dvoje spoje, pogotovo da i njega privuce takva djevojka iz konzervativne familije.
Sve ostalo je do nje, sta je privlaci.
Moja komsinica(opet ja) zavrsila pravo udala se za lokalnog zgubidana, koji nije imao ni srednju mislim- nije krao , bio je miran ali nije radio.Uvijek je bio uredan. iz vedra neba nam je bilo da se njih dvoje spoje, pogotovo da i njega privuce takva djevojka iz konzervativne familije.
-
moonca
#375 Re: Friendzone
Imam ja par prijateljica i prijatelja koji su sticajm okolnosti sami,udovci/razvedeni. i svi me pitaju :daj nam nadji nekoga /neku.MarlboroGold wrote: Što su duže sami/e sve je teže naći nekog... jebena je to kolotečina ko se sa njom ne zna izboriti.
Mnogi se pronalaze u samoći, ali ipak smatram da i oni najveći zagovornici iste negdje u dubini duše žele imati nekoga pored sebe do kraja života.
I ja to radim, koliko vidim da bi mogli kliknuti. No, nekoga predlozim, onda dodje komentar -uuu ne svidja joj ili njenu neki detalj.
Niko ne zeli biti sam, jednostavno je, ne nadju se u isto vrijeme na istom mjesti dvije osobe. Cista sreca.