Hajmo realno - ko je kriv?

Post Reply
General War

#351 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote: Pa gdje se proslavljalo 600 godina kosovske bitke? U Karlovcu, Zagrebu ili na Kosovu polju ako na kosovu polju da li je to u Hrvatskoj ili Srbiji?...A mislim da su nazocili i mnogi drugi... :?
Cuj mozda opravdan...isto kao sto mogu i ja reci, secesija hrvatske je mozda opravdana ali u ustavu konstitutivnost imaju narodi a ne republike.
I ja spominjem Loru i ostala stratista kao ideju ciscenja hrvatske od srba...i sta je preovladalo, RAM ili ovo moje u hrvatskoj (a i u HZHB samo drugi najebali kad vise nisu bili potrebni)?
Raspitaj se malo, nisu samo balvandjije se pobunile, bilo je tu policijskih kompletnih stanica...isto i ja tebe mogu pitat, otkuda ZNG-u oruzje?
Ne pricam o brcanskoj malti vec sam sam ti spomenuo Split, a eto dodat cu trpinjsku cestu...i mnoge druge, dok je hrvatski kadar bio na rukovodecim mjestima u JNA...nemoj djaba pokusavat da mi kacis pricu o B.Malti, znam ja dobro o cemu pricam.
Ostaje da vidimo, koliko kome ostaje da se odrapi u tih 6000 slucajeva...
Kosovo polje -selo kod Knina 1989-e. A na onom drugom, drug Sloba je pozivao na oruzane bitke. Ako je to tebi normalno, kao sto ti je izgleda i normalno stavljanje pod kontrolu JNA, onda. :-)
Opet ti kazem, i u BiH su imali nekakve strahove, pa iz istih pocinise genocid u UZP. U Hrvatskoj im je presudjen UZP(slucaj Martic). Dakle, mogli su se osjecati kako
su htjeli, a sto je dobrim dijelom instrumentalizirano ranije, samo nisu imali pravo na zapocinjanje rata i zlocine. A za Ustav to ne mozes reci, jer narodi nisu imali pravo na referendum vec republike, no to jos jedino lafo Srbima nije jasno.
Sto se ZNG tice, sta su trebali, gledati kako "narodna" armija naouruzava knindze?
Trpinjska cesta je u Vukovaru i tu su im unistili bruku tenkova :D , one armije sto je napadala zajedno s kokardasima. I kako se to razlikuje od Malte?
Za 6000, kratko i jasno - lazes.
Slobo slavio 600 godina bitke u kninu i pozivao na oruzje? :?
Jna po kontrolom slobe, a vamo slavite Bogicevica sto nije glasao za vanredno stanje :-)
Potpuno iz svog razloga mjesas dogadjaje po hronologiji...
Ok ja sam se zezno, mislio sam na zlocin na koranskom mostu a ne na trpinjskoj cesti...do mene, al to je tebi najvjerovatnije ionako svejedno.
Ako moze ZNG ( paravojna formacija) se pripremati, sta ti je problem da se i drugi naoruzaju, pa ko koga?
Da su srbi toliko u krivu, nebi bio plan Z4, njihov problem je sto su se naknadno drugacije dogovorili sa partnerima.
Kako mislis, koja je razlika?...pa u imenu one u hrvatskoj i one na brcanskoj malti.
Izvinjavam se, mislio sam na 6000 lica protiv se istrazuje za ratne zlocine...
Duka Dizel

#352 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

Fudo387 wrote:
Dugo vremena je tvom Zlobi na drugoj strani pokusavao parirati Stipe Suvar.
Al' jebi ga, vi ne bi znali da ste zivi da sebi niste izganjali Franju.

S tim floskulama možeš poentirati možda medju nekom decom na hrvatskom forumu.
Kao, eto, naivni Hrvati birali Šuvara, a zli Srbi Miloševića.
Smešno.
Ni jednog ni drugog nije birao narod, već partijske centrale u Beogradu i Zagrebu.

Isto tako možemo kao primer navesti da dok su u Srbiji na vlasti bili liberali poput Latinke Perović, u Hrvatskoj je partija iznedrila ludake koji su održavali vezu sa ustaškom emigracijom po čijim su direktivama radili na razbijanju države. Pod njihovim pokroviteljstvom MASPOK je zahvatio najšire delove hrvatskog društva početkom sedamdesetih, kako komuniste, tako i gradjansku elitu, studente, profesore, novinare, sveštenstvo..

Nacionalizam u Komunističkoj Partiji Srbije nije bio ni u embrionalnom razvoju, dok su njihovi drugovi u Zagrebu tražili nacionalnu državu Hrvata i Hrvatsku kao nastavak i naslednicu srednjovekovne hrvatske kraljevine, hrvatsku banku, hrvatsku armiju, izgon srpskog jezika iz Hrvatske, pripajanje Hercegovine i slično...
Iz toga vremena je i ona "druže Tito ljubim te u čelo daj obuci ustaško odelo".

Tito nije obukao ustaško odelo, ali je Hrvate umirio donošenjem Ustava iz 1974 godine, kojim je država praktično konfederalizovana.
Uz put je počistio i liberale u Srbiji, a to su bili likovi poput danas Čede Jovanovića. I doveo jagnjeće brigade koje se neće buniti što je Srbija praktično pocepana na tri dela.

Vidiš, SFRJ nije baš bila kuće od čokolade, a prozori od marmelade...i odjednom niotkuda Milošević, balvani i mitinzi.
General War

#353 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

kiligonzales

#354 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by kiligonzales »

Zaboravih napomenuti da dugu listu crtaca karti zajednicke drzave svih Srba nadopunise i Seselj, a bome i Ivica Dacic :)

Imali ko u aktuelnoj vlasti Srbije da ne bastini dalje ideju Velike Srbije? :D
horkesh

#355 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Ovo ode više u pravcu ko je razbijao Jugoslaviju, Srbi ili Hrvati.

Za mene je relevantnije ko je želio rat, ko ga je započeo i ko se nadao da će ratom ostvariti ciljeve koje nije mogao ostvariti u miru.

Za raspad Jugoslavije su krivi Milošević i Tuđman. Ne podjednako, ali njih dvojica.

A rat je druga priča. Uostalom, možda nekad nije zgorega i s par slika ilustrirati kome je rat bio brat.

Image

Ovo je sami početak. Bijeljina, april 1992. godine. Ova slika potpuno ilustrira razloge izbijanja rata u BiH (mržnja prema Bošnjacima), kao i šta su željeli od tog rata (Veliku Srbiju bez Bošnjaka). Zapadnu Hercegovinu svakako ne želi niko, čak ni TUđman, pa su s Hrvatima bili mirni kad su uzeli Posavinu.

Toliko je danas snimaka, fotografija, transkripta, arhiva, presuda... A neki dan neki momak, na ovom forumu, priča kako s profesorom historije raspravlja da li bi Srbija + RS bila veća od Dušanovog carstva. Gudi se Dušanovim guslama od 1987. godine, sva duhovna, politička i vojna moć jednog naroda se usmjerava ka odbrani srpstva, niko ne krije da ratuju za Veliku Srbiju - naprotiv, to je stvar nacionalnog ponosa.

O čemu mi pričamo.
kiligonzales

#356 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by kiligonzales »

Najbolja slika i ogledalo dva lica Srbije je ona kad se na istom mjestu srecu protivnici i ljubitelji Slobe, a ljubitelj Slobe hladno prosu mozak prvom studentu do sebe iz protivnickog tabora. Sjecali se ko toga snimka? :D
General War

#357 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

horkesh wrote:Ovo ode više u pravcu ko je razbijao Jugoslaviju, Srbi ili Hrvati.

Za mene je relevantnije ko je želio rat, ko ga je započeo i ko se nadao da će ratom ostvariti ciljeve koje nije mogao ostvariti u miru.

Za raspad Jugoslavije su krivi Milošević i Tuđman. Ne podjednako, ali njih dvojica.

A rat je druga priča. Uostalom, možda nekad nije zgorega i s par slika ilustrirati kome je rat bio brat.

Image

Ovo je sami početak. Bijeljina, april 1992. godine. Ova slika potpuno ilustrira razloge izbijanja rata u BiH (mržnja prema Bošnjacima), kao i šta su željeli od tog rata (Veliku Srbiju bez Bošnjaka). Zapadnu Hercegovinu svakako ne želi niko, čak ni TUđman, pa su s Hrvatima bili mirni kad su uzeli Posavinu.

Toliko je danas snimaka, fotografija, transkripta, arhiva, presuda... A neki dan neki momak, na ovom forumu, priča kako s profesorom historije raspravlja da li bi Srbija + RS bila veća od Dušanovog carstva. Gudi se Dušanovim guslama od 1987. godine, sva duhovna, politička i vojna moć jednog naroda se usmjerava ka odbrani srpstva, niko ne krije da ratuju za Veliku Srbiju - naprotiv, to je stvar nacionalnog ponosa.

O čemu mi pričamo.
Tako je, treba ilustrovati

Image
Duka Dizel

#358 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:Ovo ode više u pravcu ko je razbijao Jugoslaviju, Srbi ili Hrvati.

Ma da...tebe kad bi pitali, relevantno je samo ono do Gazimestana i Memoranduma.
A eno možeš i na snimkama videti da su Hrvati svoj Gazimestan i Memorandum imali 20 godina ranije, kad su pričali o ugroženosti od nekakvih velikosrpskih šovinista.
Ako želiš odgovore na pitanja koja si naveo, moraš poći od dublje geneze. Ništa to preko noći nije došlo.

Nacionalističke težnje u bivšoj SFRJ su toliko bile suprostavljene da je besmisleno pitati se ko je želeo rat.

Od rata bi svi odustali da im se na tacni serviralo ono što žele.
Odnosno, na rat su bili spremni svi.

Koliko to Franjo treba puta da ponovi?

Duka Dizel

#359 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

Zar nije i Alija uostalom rekao da je spreman žrtvovati mir za nezavisnost?

Znači, ako ne može mirno...onda može i rat.
horkesh

#360 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

General War wrote: Tako je, treba ilustrovati

Image
Nema problema.

Još jedna iz Bijeljine, čisto da se sjetimo kako su tada Srbi gledali na nesrbe.

Image
Duka Dizel wrote: Ma da...tebe kad bi pitali, relevantno je samo ono do Gazimestana i Memoranduma.
A eno možeš i na snimkama videti da su Hrvati svoj Gazimestan i Memorandum imali 20 godina ranije, kad su pričali o ugroženosti od nekakvih velikosrpskih šovinista.
Ako želiš odgovore na pitanja koja si naveo, moraš poći od dublje geneze. Ništa to preko noći nije došlo.

Nacionalističke težnje u bivšoj SFRJ su toliko bile suprostavljene da je besmisleno pitati se ko je želeo rat.

Od rata bi svi odustali da im se na tacni serviralo ono što žele.
Odnosno, na rat su bili spremni svi.

Koliko to Franjo treba puta da ponovi?

O, dečko se opet javio. Zanimljivo kako nestaneš kad kažeš stvari poput "ko je to postavljao balvane 1990. godine" pa ti ljudi postave snimke. Možeš se barem izviniti i reći "OK, nisam znao da je i toga bilo".

Mogu ja gledati genezu sukoba i uvijek će ispasti da je velikosrpski projekt želio rat i radio sve da do toga i dođe, a bogme se tako i spremao. Tuđman i Hrvati su im odlično došli da prepadnu sopstveni narod. Već sam rekao da je I Tuđman kriv za raspad Jugoslavije. Glavni krivac je uvijek i definitivno Milošević koji je želio svesrpsku državu.

Bošnjaci nisu bili spremni za rat. Nisu ga niti željeli, niti prizivali mitinzima i nosanjem kostiju cara Lazara niti su oplakivali izgubljene bitke i hudu sudbinu sunarodnjaka zatočenih u neprijateljskim zemljama. Nisu imali planove za osvajanje gradova niti spiskove za odstrijel.

Kad bi tebe pitali, kad već stavljamo jedan drugome riječi u usta, Srbi su bili ugroženi i poveli su preventivni rat i počinili genocid u samoodbrambene svrhe. Onako, naoružani do zuba, morali da se brane. Duše drage.
horkesh

#361 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote:Zar nije i Alija uostalom rekao da je spreman žrtvovati mir za nezavisnost?

Lik rekao da neće živjeti pod velikosrpskom čizmom po cijenu rata. Do kraja se zalagao za Jugoslaviju, puno više od Miloševića.

Sad mi krivi što nismo dopustili da nas gazite kako hoćete u Srboslaviji, negirate naciju i jezik, a vi, koji ste poveli rat, bili, jadni, primorani da natjerate druge da shvatite da im je bolje da vas slušaju :-)
horkesh

#362 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Par ilustracija i HVO-a, čisto da ih ne zaboravim:

Image

Image

Ljudi koji su odbranili BiH :-)
Duka Dizel

#363 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:
Duka Dizel wrote:Zar nije i Alija uostalom rekao da je spreman žrtvovati mir za nezavisnost?

Lik rekao da neće živjeti pod velikosrpskom čizmom po cijenu rata. Do kraja se zalagao za Jugoslaviju, puno više od Miloševića.

Sad mi krivi što nismo dopustili da nas gazite kako hoćete u Srboslaviji, negirate naciju i jezik, a vi, koji ste poveli rat, bili, jadni, primorani da natjerate druge da shvatite da im je bolje da vas slušaju :-)
A Srbi su pak krivi što nisu u Hrvatskoj i BiH hteli živeti pod ustaškom i bošnjačko-ustaškom čizmom.
Eto, krivi su što nisu dopustili da ih se gazi.
horkesh

#364 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote: A Srbi su pak krivi što nisu u Hrvatskoj i BiH hteli živeti pod ustaškom i bošnjačko-ustaškom čizmom.
Srbi znaju da žive samo kad su drugi pod njihovom čizmom. Doduše, znaju i u Austriji i Njemačkoj pod čizmom mrskih Nijemaca itekako poslušno živjeti.

U našim krajevima, ako ne mogu dominirati i naređivati, ili će odseliti ili izazvati rat. Primjeri: Kosovo, Hrvatska, BiH.

Bošnjaci su navikli na smjene carstva i država i žive svuda i mogu živjeti i pod drugima, primjer RS-a i Sandžaka.

Tebi, a i većini Srba, "gaženje" od strane drugih znači živjeti negdje gdje ne možeš uređivati sve po tvom. I, naravno, optužiti druge da hoće da dominiraju nad jadnim, ugroženim Srbima :-D
Last edited by horkesh on 20/12/2017 00:07, edited 2 times in total.
Duka Dizel

#365 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:
O, dečko se opet javio. Zanimljivo kako nestaneš kad kažeš stvari poput "ko je to postavljao balvane 1990. godine" pa ti ljudi postave snimke. Možeš se barem izviniti i reći "OK, nisam znao da je i toga bilo".
Nigde ja ne bežim, no mi je infantilna ta priča "a ko je prvi postavio balvane", "a šta je Slobo rekao na Gazimestanu", "a ko je prvi ubio srpskog svata" i slično.
horkesh

#366 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote:
horkesh wrote:
Nigde ja ne bežim, no mi je infantilna ta priča "a ko je prvi postavio balvane", "a šta je Slobo rekao na Gazimestanu", "a ko je prvi ubio srpskog svata" i slično.
Pa ti čovjeka pitao "gdje ti je dokaz da su Srbi mitingovali i postavljali balvane 1990." Nisi tada rekao da ti je to imbecilno, nego si tražio dokaze.

On ti postavio, ti ni hvala nisi rekao :roll:
Duka Dizel

#367 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:
Srbi znaju da žive samo kad su drugi pod njihovom čizmom.
Ma da...A recimo u NDH se nisu znali opustiti ko sva raja i uživati.
Duka Dizel

#368 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:
Pa ti čovjeka pitao "gdje ti je dokaz da su Srbi mitingovali i postavljali balvane 1990." Nisi tada rekao da ti je to imbecilno, nego si tražio dokaze.

Ja nisam čoveka to pitao, već sam pitao za dokaz da su se Srbi još 1989 godine naoružavali u Hrvatskoj.
A on mi bacio snimak gde se Srbi vesele i pevaju.
General War

#369 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by General War »

horkesh wrote:
Duka Dizel wrote: A Srbi su pak krivi što nisu u Hrvatskoj i BiH hteli živeti pod ustaškom i bošnjačko-ustaškom čizmom.
Srbi znaju da žive samo kad su drugi pod njihovom čizmom. Doduše, znaju i u Austriji i Njemačkoj od čizmom mrskih Nijemaca itekako poslušno živjeti.

U našim krajevima, ako ne mogu dominirati i naređivati, ili će odseliti ili izazvati rat. Primjeri: Kosovo, Hrvatska, BiH.

Bošnjaci su navikli na smjene carstva i država i žive svuda i mogu živjeti i pod drugima, primjer RS-a i Sandžaka.

Tebi, a i većini Srba, "gaženje" od strane drugih znači živjeti negdje gdje ne možeš uređivati sve po tvom. I, naravno, optužiti druge da hoće da dominiraju nad jadnim, ugroženim Srbima :-D
I nova i stara istorija (a i tvoja malicioznost)pokazuju da je nestajalo srba pod tudjim cizmama, da bas nisu imali razloga za brigu i ne stoji.
exliberal-ex

#370 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by exliberal-ex »

Hajmo realno.....sta ste ocekivali od ove teme

da ce srbi reci jest istina je mi smo krivi ili de ce mozda hrvati ili bosnjaci preuzet dio odgovornosti......nema sanse ni na jedno strani .... :D
horkesh

#371 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by horkesh »

Duka Dizel wrote:
horkesh wrote:
Opet opravdavaš to što su Srbi poveli rat strahom od zločina počinjenih za vrijeme NDH? Ponoviću, a jednom sam to i rekao, imam puno razumijevanja za strahove Srba da im se ne ponovi genocid.

To nije, i ne smije biti, opravdanje da i sami počine genocid, kao što su uradili.
Duka Dizel wrote:
horkesh wrote:

Ja nisam čoveka to pitao, već sam pitao za dokaz da su se Srbi još 1989 godine naoružavali u Hrvatskoj.
A on mi bacio snimak gde se Srbi vesele i pevaju.
Duka Dizel wrote:
LBVIEW wrote:
muha_sa wrote: Cetnikovanja u Hrvatskoj (snimci par postova ranije), propaganda o ugrozenoj nejaci i naoruzavanje srpskih sela su pocela jos za vakta pokojnog Racana
Pretpostavljam da za ovo imaš neke dokaze ili si lično video to oružje kao i balvane...pošto je to vrlo zanimljiv fakt u toj tvojoj hronologiji.
Ima, bolan, mnoštvo videa o spremnosti Srba za rat od 1989. godine, nemoj to sebi raditi. Vesele se i pjevaju "ko to kaže, ko to laže, Srbija je mala" u Hrvatskoj 1989. godine? Koga je naoružala JNA? Pa WTF.
General War wrote: I nova i stara istorija (a i tvoja malicioznost)pokazuju da je nestajalo srba pod tudjim cizmama, da bas nisu imali razloga za brigu i ne stoji.
Uopšte nisam neosjetljiv prema zločinima nad Srbima, naročito u vrijeme endehazije. Ovdje govorim o periodu devedesetih.

To što je historijsko iskustvo s NDH u srpskim ustima ostavilo gorak ukus (opravdano) ne može biti izgovor da se povede rat u kojem će Srbi sve druge narode natjerati pod svoju čizmu.

Što se i desilo. Maliciozan sam samo prema pokušajima prekrajanja historije, a vjeruj da sam inače vrlo otvoren ka usvajanju novih činjenica koje bi revidirale moje znanje o događajima iz tog perioda.
cyprus

#372 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by cyprus »

Šta znači 'biti pod čizmom'? Jel to - biti manjina?
Duka Dizel

#373 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by Duka Dizel »

horkesh wrote:
Duka Dizel wrote:
horkesh wrote:
Opet opravdavaš to što su Srbi poveli rat strahom od zločina počinjenih za vrijeme NDH? Ponoviću, a jednom sam to i rekao, imam puno razumijevanja za strahove Srba da im se ne ponovi genocid.

To nije, i ne smije biti, opravadanje da i sami počine genocid, kao što su uradili.
Ja nikakve genocide i zločine ne pravdam, niti smatram da mogu imati opravdanje.

Ovde je reč o uzrocima rata.

Ti s jedne strane smatraš sasvim legitimnom Alijinu spremnost da ratuje, samo da ne živi u državi gde Srbi dominiraju. A nemaš baš razumevanje za Srbe koji su bili spremni na rat, samo da ne žive u državi u kojoj dominiraju Bošnjaci i Hrvati.
Zna se vrlo dobro kako su Srbi u BiH prošli i za vreme NDH i za vreme Austro-Ugarske. Ne može se reći da su se Bošnjaci proslavili svojom ulogom u tom periodu, pa da su neko poverenje zaradili.
kiligonzales

#374 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by kiligonzales »

Duka Dizel wrote:
horkesh wrote:

A Srbi su pak krivi što nisu u Hrvatskoj i BiH hteli živeti pod ustaškom i bošnjačko-ustaškom čizmom.
Krivi su za rat i za svo zlo i nepravdu koje su posijali nepotrebno. Realno nisu im trebali zlocini protiv covjecnosti u Bijeljini, Zvorniku, Foci, Visegradu, Prijedoru, Trebinju, Banja Luci i td sirom RS jer su svoj prostor vojnicki obezbjedili do te mjere da im nesrbi nisu mogli uraditi na tim prostorima nista. Nepotrebni su im bili i zlocini u Zepi i genocid u Srebrenici po osvajanju ta dva gradica, uglavnom tada su izabrali put izivljavanja na zarobljenim civilima i organizovanog lova po sumama oko Srebrenice na ljude koji su krenuli da pobjegnu u Tuzlu ili Kladanj.

Pa Ratko Mladic koji je izvrsitelj genocida u Srebrenici i slova politike Radovana Karadzica je nazvao ludjakom i covjekom koji je citav zivot radio sa ludjacima, a Slobo je s istim dijelio to misljenje govoreci o tome sta je to Radovan zamisljao kada je stvarao RS i kako nema zemlje u svijetu koja je etnicki cista. Naravno ovo je razgovor koji se i na internetu moze preslusati.

Nije da Srbi nisu mogli drugacije, ali nisu zeljeli i sistemski su odradili sve sto su zeljeli, planski kako nebi Bosnjaci pomislili na zajednicki zivot sa Srbima, rezultat te politike je ocigledan, nema potrebe za relativiziranjem. Na kraju transkripti ratne skupstine RS su dostupni na internetu, tako kome nije mrsko da cita, moze procitati svakojaka razmisljanja o tome kako postupiti sa nesrbima na prostoru RS.
asker

#375 Re: Hajmo realno - ko je kriv?

Post by asker »

Duka Dizel wrote: Ja nikakve genocide i zločine ne pravdam, niti smatram da mogu imati opravdanje.

Ovde je reč o uzrocima rata.

Ti s jedne strane smatraš sasvim legitimnom Alijinu spremnost da ratuje, samo da ne živi u državi gde Srbi dominiraju. A nemaš baš razumevanje za Srbe koji su bili spremni na rat, samo da ne žive u državi u kojoj dominiraju Bošnjaci i Hrvati.
Zna se vrlo dobro kako su Srbi u BiH prošli i za vreme NDH i za vreme Austro-Ugarske. Ne može se reći da su se Bošnjaci proslavili svojom ulogom u tom periodu, pa da su neko poverenje zaradili.
Ako je 2 miliona Bosnjaka finansiralo JNA 50-ak godina, kako opravdavas preko noci prisvajanje cjelokupne masinerije Srpskoj strani i politici?
Post Reply