aj ba ne kukajte gleaj baja
odradise budalasi stafetu
to onaj doktor Židov u Aljaskoj zabiti?_BataZiv_0809 wrote:Nazovite me ludim, ali meni ovo pravo godi. Nekako se bolje osjecam.
Imam osjecaj da bih mogao zivjeti u tim predjelima a la Aljaska. Valjda sam previse gledao "Norhen Exposure"![]()
Jest to je taChmoljo wrote: to onaj doktor Židov u Aljaskoj zabiti?ekstra serija
![]()
inače, neka je i -50 samo da nema one prljavštine. ovo ćemo preživjeti. ono nam je već proreklo kancer.
e prosperirali ti na krajnicima...sumirprimus wrote:ni bakterije je ne vole tolko zima valja.
nista pod ledom i snjegom ne prosperira.
ko je voli u kuci mu bila!![]()
![]()
![]()
Plinski bojler i radijatori provedeni. Stan je kod mene. Novembar racun 20KM. Decembar ocekujem 80KM.Black swan wrote:jesu ti razvedeni radijatori po kućiNepass wrote: Ne kontam ovu raju sto prica ne moze se na plin grijati tj ugrijati.
Kod mene isto 22 stepena, pali se na 21 grije do 23. Ujutro se u 6h pali da ugrije prije posla. Onda je iskljuceno do 16h. Brzo se ugrije u 00h se gasi. Jucer isto kratki rukavi cjeli dan.
kod nas jedna fasadna mislim 1.8 kilovat ili 2.2
a druga sa solunarom 5.5 na dimnjak
rezultat je da je nedovoljno jer niko okolo niti grije niti živi
a ispod magacin... ne zagrijava se
može se ugrijati da dođe 500 plina
ubijem ja njih rakijom bijelim lukom i suhovinomChmoljo wrote:e prosperirali ti na krajnicima...sumirprimus wrote:ni bakterije je ne vole tolko zima valja.
nista pod ledom i snjegom ne prosperira.
ko je voli u kuci mu bila!![]()
![]()
![]()
Dobra izolacija i bojler na 'normalnim' postavkama. 20C je idealna temperatura za zivotni prostor, malo hladnije nocu. Iako kod mene nije zima kao u BiH, bojler je uvijek upaljen i samo odrzava temperaturu sto je i najekonomicnije rjesenje. Kad malo vise zahladni, bojler trosi vise plina, kad je toplije, manje trosi. Cista logika.shalla wrote:Da, ukupno 60 rebara radijatora raspoređenih po sobama i u wc-u, plinski Vaillant fasadni bojler. Zadnji račun (Novembar) iznosio 112 KM. Inače, dohakao sam velikim računima za plin na način da tokom cijele godine uplaćujem 50-60 KM (ljeti mi dođe 15-20 KM račun, topla voda) i onda pred zimu napravim pretplatu pa onda samo nastavim plaćati istih tih 50-60 KM i tokom zimskih mjeseci... Ko god mi ne vjeruje evo otvoreno ga pozivam da dođe na kafu, nek pogleda termostat i nek vidi u čemu sjedimo u kući...Black swan wrote:kako se grijete na plin?
jesu li provedeni radijatori pa imate bojler
je li plinska fasadna peć?
je li plinska peć na dimnjak sa solunarom?
morate dati specifikacije
možemo se i mi ugrijati da dođe račun kao komšijama 620 maraka za 67 kvadrata jedan mjesec
to nije ekonomski isplativo niti je normalno
Keiko wrote:Dobra izolacija i bojler na 'normalnim' postavkama. 20C je idealna temperatura za zivotni prostor, malo hladnije nocu. Iako kod mene nije zima kao u BiH, bojler je uvijek upaljen i samo odrzava temperaturu sto je i najekonomicnije rjesenje. Kad malo vise zahladni, bojler trosi vise plina, kad je toplije, manje trosi. Cista logika.shalla wrote:Da, ukupno 60 rebara radijatora raspoređenih po sobama i u wc-u, plinski Vaillant fasadni bojler. Zadnji račun (Novembar) iznosio 112 KM. Inače, dohakao sam velikim računima za plin na način da tokom cijele godine uplaćujem 50-60 KM (ljeti mi dođe 15-20 KM račun, topla voda) i onda pred zimu napravim pretplatu pa onda samo nastavim plaćati istih tih 50-60 KM i tokom zimskih mjeseci... Ko god mi ne vjeruje evo otvoreno ga pozivam da dođe na kafu, nek pogleda termostat i nek vidi u čemu sjedimo u kući...Black swan wrote:kako se grijete na plin?
jesu li provedeni radijatori pa imate bojler
je li plinska fasadna peć?
je li plinska peć na dimnjak sa solunarom?
morate dati specifikacije
možemo se i mi ugrijati da dođe račun kao komšijama 620 maraka za 67 kvadrata jedan mjesec
to nije ekonomski isplativo niti je normalno
Maurice (Mo-Riis)- arhitepski Trumpov glasac, dobro siChmoljo wrote:nisam je nikada do kraja odgled'o, ali se sjećam onog malca režisera što dobar sa Kopolom i Vudi Alenom i bivšeg astronauta, a budućeg Trampovog glasača
ti ko da si iz tuzlemadner wrote:Meni je 20 postavka kada ne radi da odrzava, da pingvini ne kucaju na vrata.
I meni godi. Osjecam se budnijim, cula bolje rade. Jucer i u sub sam po dva sata hodao po polju._BataZiv_0809 wrote:Nazovite me ludim, ali meni ovo pravo godi. Nekako se bolje osjecam.
Imam osjecaj da bih mogao zivjeti u tim predjelima a la Aljaska. Valjda sam previse gledao "Norhen Exposure"![]()
Ali imam i sklonost ka filmovima gdje se radnja odvija u tim krajevima, kao onaj Insomnia sa Al Pacinom i Robinom Viliamsom, Fargo itd..
Jasta je...Keiko wrote:
Dobra izolacija i bojler na 'normalnim' postavkama. 20C je idealna temperatura za zivotni prostor, malo hladnije nocu. Iako kod mene nije zima kao u BiH, bojler je uvijek upaljen i samo odrzava temperaturu sto je i najekonomicnije rjesenje. Kad malo vise zahladni, bojler trosi vise plina, kad je toplije, manje trosi. Cista logika.
Izgleda da se poprilican broj forumasa treba dogovorit' sa samim sobom sta bi - na jednoj diskusiji kukaju na smog i smrad a na drugoj kako samo treba gurat' u pec sta god stigne. Hladno za izac' bacit' smece u kontejner ba naguraj i to u pec a onda smog kmeee, smrad kmeee, smrdi kmeee.
vjerovatno kad si sam uzivas.u carima zime,smucanju,pogledu,cistom zraku,setnjiTomahawk11 wrote:FIno je, nema sta, ali isto ko kad raja ide vikendom na selo i govori....jes vam finoooo![]()
Daj ba, fino je neko vrijeme, realno, puno bolje je suncati se na nekoj plazi
fasadna samo ti ime govori nakačena je na vanjski zid i sagorijevanje ide izravno vani_BataZiv_0809 wrote:Nego de me malo uputite kakva je razlika izmedju fasadne i obicne peci/bojlera![]()
Ta fasadna uzima zrak izvana?
Sve super.sumirprimus wrote:vjerovatno kad si sam uzivas.u carima zime,smucanju,pogledu,cistom zraku,setnjiTomahawk11 wrote:FIno je, nema sta, ali isto ko kad raja ide vikendom na selo i govori....jes vam finoooo![]()
Daj ba, fino je neko vrijeme, realno, puno bolje je suncati se na nekoj plazi![]()
ko ce slusat tudjue smrcanje,ciscenje slina s ramena,kreveta,povracanja,paracetamole,cajeve,kucne zatvore,pizde materine.
zimo mi te volimo mi te volimo