Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#351 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by supercali »

Ludzak wrote:
supercali wrote: Pa to znaci da nije do sarajeva nego do ljudi i njihovog morala odgoja karaktera itd
grad čine ljudi, odnosno građani.
A vidis li koji ljudi
Znaci nije samo do sarajlija kao sto se zeli prikazati
Politika je kao sto zakljucise neki kriva
Premijer iz zenice premijer iz banovica iz mostara iz klinca palca
Ne znam od koliko premijera je njih bilo iz sarajeva
A i to treba vidjeti koia stranka

Znaci prvo malo treba pogledati pa onda pricati ko je kriv zasto je ovako i onako pa tek onda pljuvati
Edin H.

#352 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Edin H. »

Cinjenica jeste da pojedinci pokazuju nedostatak strahopostovanja prema osobama koje su imale tu cast i privilegiju da budu rodjeni u prijestonici BiH :oops:
Not My Idea

#353 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Not My Idea »

Jest,jest...ja kad dodjem u Sarajevo, prvo kazem da sam iz Bijelog polja...i odma domaca :mrgreen:
spreca

#354 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by spreca »

mene forumasice nevole , samo zato sto sam od tuzle :cry: :lol:
positive1

#355 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by positive1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
Dr. Kuca wrote: Meni nije tuzla problem, ali ja jesam problem tuzli. Mi vas ugostimo, eto i pustimo vas firmu da otvorite, zaradjujete hljeb preko ledja Sarajlija, ja u tz? Boga mi tesko bi firmu otvorio. Sto je najgore po ministarstvima i sudovima ima najvise, paljanja, tuzlaka, zenicana, kakanjaca, zavidovcana, biscana itd. Sarajlije u glavnom konobare.
Nit me ko "ugostio" nit mi je ko "pustio" da otvorim firmu. To je radio Sud u Tuzli, ne u Sarajevu, a koliko znam, ovo je jedna drzava. Zapravo nije "pustio" vec uradio svoj posao. Da nisu "pustili" onda bih ih tuzio i dobio, kao i sud u Sarajevu koji bi odbio izvrsiti registraciju firme, narocito ako bi u obrazlozenju stajalo "jer je vlasnik iz Tuzle"...

Zaradjujemo hljeb preko ledja Sarajlija tako sto zajedno radimo za izvoz i ljudima dajemo natprosjecne plate?

Tuzla izrabljuje Sarajevo :lol: Matero :lol:
Daj vas dvojica pustite se te priče, zar ne vidite da je tema ciljano otvorena da se posije mržnja. Ja sam iz SA, rođen u SA ali volim svaki pedalj ove zemlje, Tuzlu, Zenicu, Zavidoviće, Brčko, Mostar...kakva mržnja. Šta bi Tuzla bila bez Sarajeva, Zenice i obratno? Ne bi ni postojala na ovim prostorima i ovakvoj političkoj situaciju. Baš znate biti naivni, da ne kažem glupi. Eto oprostite ako sam koga uvrijedio ali mislim da znate šta govorim. Pamet u glavu! :oops:

Nije mi bio cilj sijanje ikakve mrznje, vec sam jednostavno htio znati malo vise o tome, jer sam primjetio takve stvari...Moje misljenje je da je to sve bespotrebno i glupo. :)
positive1

#356 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by positive1 »

Sarajmen wrote:
positive1 wrote:Znam za dosta gradjana Sarajeva koji iz nekog razloga ne vole Zenicane ili Tuzlake, znam za dosta Zenicana, koji ne vole Sarajlije, nedavno su navijaci Slobode na gostovanju u Zenici drzali transparent na kojem je pisalo anti-sarajlije...Te neke netrpeljivosti se mogu vidjeti i na drustvenim mrezama...Mene zanima vase misljenje je li to stvarno tako, otkud to i zasto?
:D
Ja znam da svako ko ima jedan post i otvori novu temu , nije novi član foruma iako to na prvu tako i izgleda. Priča o odnosu prijestolnice ka svojim provincijama, il' obratno, je u suštini samo još jedna priča o podjeli.
:run:

Fakat sam novi clan haha Ulazio sam ponekad na forum kad su mi bile potrebne odredjene informacije i to je to...Aaa ako nam je ova tema realnost, mislim da treba o njoj pricati i pokusati popraviti situaciju.
dobojlija81

#357 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by dobojlija81 »

Edin H. wrote:Cinjenica jeste da pojedinci pokazuju nedostatak strahopostovanja prema osobama koje su imale tu cast i privilegiju da budu rodjeni u prijestonici BiH :oops:
krajnje gnusno i podmuklo od njih :D
hAZNADAR

#358 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by hAZNADAR »

Osmanska zaostavstina.

U centru grada mrze one iz predgradja jer su im papci, ti iz predgradja mrze okolna sela jer se tjese da ima vecih papaka od njih, a okolna sela mrze jos dalja sela i zovu ih seljacinama. A ovi krajnji po reakciji i kao odgovor mrze sve ostale sto ih mrze.

Tako su za Banjalucane, Tuzlake, Zenicane,... papci svi iz Prijedora, Bijeljine, Travnika,... a za Prijedorcane, Bijeljince, Travnicane,.. papci svi iz Sane, Janje, Viteza,...

Na vrhu hijerarhije su Sarajlije iz Starog Grada. A po zakonu reakcije njih mrze svi.

To je isto Bosna. Hebiga.
ze kalanga

#359 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ze kalanga »

Ne radi se tu o mržnji, već kompleksima.
cyprus

#360 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by cyprus »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Daj vas dvojica pustite se te priče, zar ne vidite da je tema ciljano otvorena da se posije mržnja. Ja sam iz SA, rođen u SA ali volim svaki pedalj ove zemlje, Tuzlu, Zenicu, Zavidoviće, Brčko, Mostar...kakva mržnja. Šta bi Tuzla bila bez Sarajeva, Zenice i obratno? Ne bi ni postojala na ovim prostorima i ovakvoj političkoj situaciju. Baš znate biti naivni, da ne kažem glupi. Eto oprostite ako sam koga uvrijedio ali mislim da znate šta govorim. Pamet u glavu! :oops:
Simptomatična lista... What about Posušje, Čelinac, Bosansko Grahovo, Kreševo, Čitluk, Nevesinje, Orašje, Drvar, Srbac :?: :mrgreen:
belfy

#361 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by belfy »

aratet wrote:
supercali wrote:Jbg ako ces tako gledati mnogo cesce se vidjaju japanci po sarajevu nego po tuzli
Istina, samo sto se oni ne oblace u nindze.
ti se na ovako bezveznoj temi sprdas sa ozbiljnim stvarima. svi znamo da onaj ko je vidio ninju je mrtav, a s druge strane ninja koji je vidjen nije ninja. pfff.
ja71

#362 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ja71 »

mk ultra wrote: ... vise puta vidio kad se roditelji igraju "ganje" sa djecom.
...
. Svih 8 morzeva je pronosalo bebu po cijelom kaficu, a posto je pousko, iznad glave malo da ti je pronosam, .
Ne volimo Sarajlije jer ne podnose djecu i bebe :roll:
Last edited by ja71 on 11/12/2016 07:24, edited 1 time in total.
hatemondays

#363 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by hatemondays »

Meni zenicak dobar drug nedavno kaze meni u oci da su zenicani bili vise gladni od sarajlija u ratu, kazem ja njemu jesi bio u Sa za vrijeme rata nisi kako onda mozes onda srati o cemu nemas pojma.Ja njemu kazem bio u Zenici februara 94 izasao sa bataljonom na Nisice, prvi put se posteno najeo od pocetka u toj istoj Zenici.Poslije te njegove analize nesto ga ne mirisem vise....ljubomora je cudo trebali smo se zamjeniti malo u ratu pa nek se najedu njihova gladna usta...
Drvosjeca iz Dejcica

#364 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

cyprus wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Daj vas dvojica pustite se te priče, zar ne vidite da je tema ciljano otvorena da se posije mržnja. Ja sam iz SA, rođen u SA ali volim svaki pedalj ove zemlje, Tuzlu, Zenicu, Zavidoviće, Brčko, Mostar...kakva mržnja. Šta bi Tuzla bila bez Sarajeva, Zenice i obratno? Ne bi ni postojala na ovim prostorima i ovakvoj političkoj situaciju. Baš znate biti naivni, da ne kažem glupi. Eto oprostite ako sam koga uvrijedio ali mislim da znate šta govorim. Pamet u glavu! :oops:
Simptomatična lista... What about Posušje, Čelinac, Bosansko Grahovo, Kreševo, Čitluk, Nevesinje, Orašje, Drvar, Srbac :?: :mrgreen:
Taj kršćanski talibanat ne ubrajam u ovu listu. :mrgreen:
Ci-Nick

#365 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Ci-Nick »

hatemondays wrote:Meni zenicak dobar drug nedavno kaze meni u oci da su zenicani bili vise gladni od sarajlija u ratu, kazem ja njemu jesi bio u Sa za vrijeme rata nisi kako onda mozes onda srati o cemu nemas pojma.Ja njemu kazem bio u Zenici februara 94 izasao sa bataljonom na Nisice, prvi put se posteno najeo od pocetka u toj istoj Zenici.Poslije te njegove analize nesto ga ne mirisem vise....ljubomora je cudo trebali smo se zamjeniti malo u ratu pa nek se najedu njihova gladna usta...
Znaš kako kažu: " Sit gladnom ne vjeruje " !
Teško je reći ko je bio gladniji,...vjerovatno individualno,.. u Zenicu nisu slijetali nikakvi avioni sa humanitarnom,... kg brašna je dostizao 30 maraka,.. u svakom slučaju nije to razlog da se čovjek naljuti na prijatelja ili druga.
A ovaj "positive1" je trebao otvoriti neku pozitivnu temu.
positive1

#366 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by positive1 »

Sad vidim na Televiziji Sarajevo najava emisije Zenicke price srijedu u 16:05. :)
Edin H.

#367 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Edin H. »

hatemondays wrote:Meni zenicak dobar drug nedavno kaze meni u oci da su zenicani bili vise gladni od sarajlija u ratu,
I onda kazu pojedinci (istina rijetki :oops: ) da in ne treba majorizirati. :skoljka:
positive1

#368 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by positive1 »

spreca wrote:Ove sto se registruju i samo otvore temu i ne pojave se vise na temi bih odmah Banovo trajno a temu izbriso.....pogotovo ovu koja ima namjeru da zavadja ova tri BiH grada koja su uglavnom vecinski Bosnjacki...jel to drugih gradova u BiH nema......PROVIDAN SI

Nema tema tu namjeru, vec bas suprotno, samo sto sam to zaboravio navesti, jer sam pozurio da je otvorim cim sam dosao na tu ideju. Ide edit prvog posta, ako nije kasno
belfy

#369 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by belfy »

ja mislim da je manjak ljubavi izmedju Zenicana i Sarajlija manjak homoseksualizma. recimo, znam mnogo slucajeva ljubavi izmedju Zenicana i Sarajki ili Sarajlija i Zenicanki. ako se u Sarajevu i Zenici pojavi vise homo-orjentacije valjda ce onda porasti i ljubav izmedju Sarajlija i Zenicana... a i Sarajki i Zenicanki vjerovatno... :mrgreen:
bosanska senzacija

#370 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by bosanska senzacija »

sarajlije ne vole focake i sandzaklije, za zenicane i tuzlake ih boli kurac.

nikad nisam cuo da neko u drustvu negativno prica o zenicanima i tuzlacima ali sam dosta puta cuo da ovi drugi negativno pricaju o sarajevu i sarajlijama.

mislim da su u pitanju kompleksi inferiornosti sto je sasvim normalna stvar za tako male i učmale sredine.
MisterNo1

#371 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by MisterNo1 »

Manjak ljubavi je između svih bosanaca, generalno.
ja71

#372 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by ja71 »

bosanska senzacija wrote: nikad nisam cuo da neko u drustvu negativno prica o zenicanima i tuzlacima ali sam dosta puta cuo da ovi drugi negativno pricaju o sarajevu i sarajlijama.

mislim da su u pitanju kompleksi inferiornosti sto je sasvim normalna stvar za tako male i učmale sredine.
:roll:
Dr. Kuca

#373 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Dr. Kuca »

Sta kae frajer, ne volimo vas jer vlada sda, a u zenici vladaju beduini, a u tz ih pokopa crveno kmerstvo i onaj dozivotni nacelnik :lol:
Last edited by Dr. Kuca on 12/12/2016 08:07, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#374 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by Dr. Kuca »

sumirprimus wrote:
Dr. Kuca wrote:Na sudu dokazali nema sta :lol: izbacili nas u kantonalnu. :sad: :sad:
ko je reko da ce na sud?
i sta bi :D
mojne ba dr.kuca dzabe krecit,jes ispo ciganluk na kvadrat, al bar je azmir javno prozvo, a dino reko da ce na sudu rijesit i sta bi?
bub ode dino :D

Bum ode azmir, satrase ga na autoputu :lol:
belfy

#375 Re: Otkud manjak ljubavi između Sarajlija i Zeničana/Sarajlija i Tuzlaka?

Post by belfy »

Dr. Kuca wrote:Sta kae frajer, ne volimo vas jer vlada sda, a u zenici vladaju beduini, a u tz ih pokopa crveno kmerstvo i onaj dozivotni nacelnik :lol:
ja jos uvijek stojim pri tvrdi da je u pitanju manjak homoseksualizma. pogledati moj prijasnji post...
Post Reply