Haj dobro nije se dobro izrazila..prigodniji izraz je ljudska disciplina.modem33 wrote:Banksy wrote:Ljudske vrijednosti i emocije se strahovito uspješno poboljšavaju i unaprjeđuju sprovođenjem zakona, strahom od sankcije u udaranjem po džepu. Ništa ih bolje ne budi od toga.
Hhahahahahahahahahahahahahhahahaha,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nigdje veze tvoja izjava. Ja kad ljudima pustim pjesmu "Ne moze na nitko nista, jaci smo od sudbineeeee"
Ljudi pobudale .... i njima masi "novcanim kaznama" .... kad te krenu "gaziti"![]()
HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
- CaneBos
#351 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
- red evil
#352 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pa dobro, sa 20., 21. i jesi dijete sa psihiloškog aspekta, još neke faze razvijanje mozga nisu završene ali dovoljno godina da se zna šta je loše a šta dobro. Sa 10 znaš da ne smiješ nikog ubiti, a kamo li sa 20.
Ima svugdje tih noćnih trka, znam kad sam bio 3. razred srednje, prije 2-3 godine, da su i u mom gradu neki se trkali noću ali sa ugašenim svjetlima, pošto su tad bila većina bila maloljetna nisu imali vozačku. I sad ih ja trebam žaliti? Generalno, roditelji su tu glavni krivci. Ne odgaja se dijete sa 20 godina već sa prvim danom rođenja. I ja kad i ako budem imao sina, nikad mu ne bih kupio auto, kad zaradiš dovoljno da sebi možeš kupiti auto, kupi a do tad će te proći te "bubice" i odrast ćeš.
Ima svugdje tih noćnih trka, znam kad sam bio 3. razred srednje, prije 2-3 godine, da su i u mom gradu neki se trkali noću ali sa ugašenim svjetlima, pošto su tad bila većina bila maloljetna nisu imali vozačku. I sad ih ja trebam žaliti? Generalno, roditelji su tu glavni krivci. Ne odgaja se dijete sa 20 godina već sa prvim danom rođenja. I ja kad i ako budem imao sina, nikad mu ne bih kupio auto, kad zaradiš dovoljno da sebi možeš kupiti auto, kupi a do tad će te proći te "bubice" i odrast ćeš.
- Banksy
#353 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
modem33 wrote:Banksy wrote:Ljudske vrijednosti i emocije se strahovito uspješno poboljšavaju i unaprjeđuju sprovođenjem zakona, strahom od sankcije u udaranjem po džepu. Ništa ih bolje ne budi od toga.
Hhahahahahahahahahahahahahhahahaha,![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nigdje veze tvoja izjava. Ja kad ljudima pustim pjesmu "Ne moze na nitko nista, jaci smo od sudbineeeee"
Ljudi pobudale .... i njima masi "novcanim kaznama" .... kad te krenu "gaziti"![]()
I ljudi vole ovog Sefica ...... vise nego normalne i inteligentne ljude. Dokazano ... kao sto netko rece gore "picke se same nude ko iz rerne"
-
detroit-mercy
#354 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Bolje u banderu, nego u mene dok vozim djecu iz skoleFudo387 wrote:Ama, prokomentarisao sam ovo "likovanje" na pogibiju tog nekog klinca koji se zabio u banderu...Chmoljo wrote:znaš kako... ovaj slučaj od neki dan, bojim se da nije mladost-ludost, nego obijest i može mi se... to je već za povratiti...Fudo387 wrote:
Mah, necu ja nikom objasnjavati sta u je u redu a sta nije,
Ja te klince ne gledam kao neke abnormalne nadrogirane wannabe schumachere....bolan, mladost, ludost.
Meni je to budalasto, neljudski...a dobro, de vi.
-
Fudo387
#355 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Najbolje bi bilo da se ne zabije ni u tebe ni u banderu, vec da mu murija uzme vozacku i pendrekom izbije bubice iz glave.detroit-mercy wrote:Bolje u banderu, nego u mene dok vozim djecu iz skole ma kako budalasto ili ne ljudski zvucalo
Pa ako se kad upristoji, sazrije, dati mu opet sansu.
-
dječak sa šibicama
#356 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pisam se i na Zana i na sve ostale trkace.
Kamo srece da je i ovaj glavati debil Sefic zakucao u neku banderu, danas bi dvije nevine djevojke bile zive.
Kamo srece da je i ovaj glavati debil Sefic zakucao u neku banderu, danas bi dvije nevine djevojke bile zive.
-
detroit-mercy
#357 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Totalno se slazem sa tobomFudo387 wrote:Najbolje bi bilo da se ne zabije ni u tebe ni u banderu, vec da mu murija uzme vozacku i pendrekom izbije bubice iz glave.detroit-mercy wrote:Bolje u banderu, nego u mene dok vozim djecu iz skole ma kako budalasto ili ne ljudski zvucalo
Pa ako se kad upristoji, sazrije, dati mu opet sansu.
Ali ako je izbor bandera ili neki nevini pjesak uvijek bih izabrao prvo banderu.
- mO k3
#358 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
a ne ja bih rekao neka on ide u banderu ... ovdje se ne radi samo o nama i nasoj djeci nego i drugom ucescnicima u saobracaju koji ce biti ugrozeni kroz debiledetroit-mercy wrote:Totalno se slazem sa tobomFudo387 wrote:Najbolje bi bilo da se ne zabije ni u tebe ni u banderu, vec da mu murija uzme vozacku i pendrekom izbije bubice iz glave.detroit-mercy wrote:Bolje u banderu, nego u mene dok vozim djecu iz skole ma kako budalasto ili ne ljudski zvucalo
Pa ako se kad upristoji, sazrije, dati mu opet sansu.![]()
Ali ako je izbor bandera ili neki nevini pjesak uvijek bih izabrao prvo banderu.
-
DonieBrasco
#359 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Policija se nije sjetila da mu pozove roditelje na informativni razgovor ?
- soccerfan88
#360 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Pogledaj stranicu ranije klip njegovog oca kako "vozi" a majka snima. Koga da pozove? Sve ista budala.DonieBrasco wrote:Policija se nije sjetila da mu pozove roditelje na informativni razgovor ?
- SkyLimit
#361 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
FreakyStyley wrote:Meni je najbolje ovo "balavci, djeca, mladost-ludost" itd.
Momak 95. godiste izbode nekog - djecurlija bode.
Rejser od 25 godina ubije nekog ili se zabije u banderu - mlad, pa lud jbg.
Mislim, shvatam donekle, neobicno je i meni procitat "M.N. (1995.) pucao u ugostiteljskom objektu." cisto jer zamislim nekog rodjenog 95.e kao gimnazijalca, ali mi onda sine da je toj osobi 21. godina.
U dvatesetim si covjek i muskarac, potpuno svjestan svojih postupaka, i pred narodom i pred Bogom i pred zakonom. Za njih, logicno, snosis punu odgovornost na svaki moguci nacin.
Ne radi se nikad o djeci u crnoj hronici, nego o odraslim ljudima. Shvatam ja kako je nekome od 45 godina 20godisnjak dijete, ali on to objektivno nije.
To nisu djeca nego odrasli ljudi koje je odgojio ovaj sistem i ovi roditelji koji se sad zale kako nista kurcu nevalja, a sve je prije bolje bilo.
Glavonja poput ovog Sefica je tipican profil lika na kojeg se mladji od njega iz mahale furaju, a kojem bi vecina sarajevskih tinejdzerki dala picke u roku od odmah.
Brat moj lijepi nargila facebook generacija. Beograd 90ih na steroidima je Sarajevo danas, barem sto se mentaliteta ljudi tice.
To je realnost u kojoj zivimo. Stvarni svijet nije forum i obrazac ponasanja ovog krkana i slicnih je opsteprihvacen i ohrabrivan od okoline, uvijek. Uz to, nece biti kaznjen od strane zakona, a oni koji taj zakon treba da provode su mentalno isti kao i oni koji ga krse.
Evo kako to u SAD rade
Osuđen na doživotnu robiju radi ubistva koje je počinio sa 14 godina
http://murderpedia.org/male.P/p/phillips-joshua.htm
A tek koliko ih ima što ih osude na smrtnu kaznu i pogube u 20 i nekoj godini života...
Ovaj "uvaženi građanin" na kraju osuđen na 50 godina zatvora jer je kao profesor imao seksualne odnose sa maloljetnim učenicama, kod nas bi u najgorem slučaju ostao bez posla
http://www.avaz.ba/clanak/136194/krio-s ... centar-bih
-
FreakyStyley
#362 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Znam sve drug, ali ne mozemo se mi poredit sa normalnim drustvima. Kaskamo par stotina godina.SkyLimit wrote:FreakyStyley wrote:Meni je najbolje ovo "balavci, djeca, mladost-ludost" itd.
Momak 95. godiste izbode nekog - djecurlija bode.
Rejser od 25 godina ubije nekog ili se zabije u banderu - mlad, pa lud jbg.
Mislim, shvatam donekle, neobicno je i meni procitat "M.N. (1995.) pucao u ugostiteljskom objektu." cisto jer zamislim nekog rodjenog 95.e kao gimnazijalca, ali mi onda sine da je toj osobi 21. godina.
U dvatesetim si covjek i muskarac, potpuno svjestan svojih postupaka, i pred narodom i pred Bogom i pred zakonom. Za njih, logicno, snosis punu odgovornost na svaki moguci nacin.
Ne radi se nikad o djeci u crnoj hronici, nego o odraslim ljudima. Shvatam ja kako je nekome od 45 godina 20godisnjak dijete, ali on to objektivno nije.
To nisu djeca nego odrasli ljudi koje je odgojio ovaj sistem i ovi roditelji koji se sad zale kako nista kurcu nevalja, a sve je prije bolje bilo.
Glavonja poput ovog Sefica je tipican profil lika na kojeg se mladji od njega iz mahale furaju, a kojem bi vecina sarajevskih tinejdzerki dala picke u roku od odmah.
Brat moj lijepi nargila facebook generacija. Beograd 90ih na steroidima je Sarajevo danas, barem sto se mentaliteta ljudi tice.
To je realnost u kojoj zivimo. Stvarni svijet nije forum i obrazac ponasanja ovog krkana i slicnih je opsteprihvacen i ohrabrivan od okoline, uvijek. Uz to, nece biti kaznjen od strane zakona, a oni koji taj zakon treba da provode su mentalno isti kao i oni koji ga krse.
Evo kako to u SAD rade
Osuđen na doživotnu robiju radi ubistva koje je počinio sa 14 godina
https://en.wikipedia.org/wiki/Josh_Phillips_(murderer)
A tek koliko ih ima što ih osude na smrtnu kaznu i pogube u 20 i nekoj godini života...
Ovaj "uvaženi građanin" na kraju osuđen na 50 godina zatvora jer je kao profesor imao seksualne odnose sa maloljetnim učenicama, kod nas bi u najgorem slučaju ostao bez posla
http://www.avaz.ba/clanak/136194/krio-s ... centar-bih
Pa sta je s onim direktorom osnovne na Ilidzi, pedofilom sto je imao posebnu prostoriju za zlostavljanje djece u skoli? Nista.
-
Fudo387
#363 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ma da su SAD nesto posebno normalno drustvo, i nisu.FreakyStyley wrote:Znam sve drug, ali ne mozemo se mi poredit sa normalnim drustvima. Kaskamo par stotina godina.
Zakon je rigorozan, al' Bog dao budala na svakom cosku.
Tri sata ujutro, I-94 kroz Chicago isto velika nagrada Monaka.
Prouci sta znas i drzi se desne trake da mozes za nedaj Boze pobjec u travu.
Djaba radari, helikopteri...ludo pa haj.
-
FreakyStyley
#364 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ma normalno uslovno receno. Sta znaci normalno? Za nas su iole uredjene drzave Utopija.Fudo387 wrote:Ma da su SAD nesto posebno normalno drustvo, i nisu.FreakyStyley wrote:Znam sve drug, ali ne mozemo se mi poredit sa normalnim drustvima. Kaskamo par stotina godina.
Svi znamo kakvi su americki zakoni. Pa kod nas punoljetan ubijes covjeka s predmisljajem i dobijes 7 godina murije.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#365 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
koliko.policajaca per capita ima Cikago, a koliko Sarajevo? Trump gubi zbog izjave o zenama, kod nas,Egendic dobija radi macisticke izjave. Ne moze se ni u snu usporedjivatiFudo387 wrote:Ma da su SAD nesto posebno normalno drustvo, i nisu.FreakyStyley wrote:Znam sve drug, ali ne mozemo se mi poredit sa normalnim drustvima. Kaskamo par stotina godina.
-
Fudo387
#366 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Na svakih 10 000 stanovnika dodje 44 drota.KatarinaKosaca wrote:koliko.policajaca per capita ima Cikago
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#367 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Kod nas vise....ovo je mali grad.Fudo387 wrote:Na svakih 10 000 stanovnika dodje 44 drota.KatarinaKosaca wrote:koliko.policajaca per capita ima Cikago
-
detroit-mercy
#368 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
U njemu zna se sve....KatarinaKosaca wrote:Kod nas vise....ovo je mali grad.Fudo387 wrote:Na svakih 10 000 stanovnika dodje 44 drota.KatarinaKosaca wrote:koliko.policajaca per capita ima Cikago
-
Sa_u_srcu
#369 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Protjerati mu kompletnu porodicu na Sandzak i zabraniti ulazak svima....Materesina mu radi u interevropi u halilovicima, gdje mu ovaj konjina od oca ima ugostigeljski objekat...na cvili
-
al-em
- JThomas
#371 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
da ne pretjerujemo, znate šta može špedicija graničnoj...
- supercali
#372 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Ako se neko potplatio to je islo preko ocevih veza nikako majcinih
-
Kat
#373 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
Sta imas ako ih prvo protjeras? Moze kad se ostale zakonske metode primjene.Sa_u_srcu wrote:Protjerati mu kompletnu porodicu na Sandzak i zabraniti ulazak svima....Materesina mu radi u interevropi u halilovicima, gdje mu ovaj konjina od oca ima ugostigeljski objekat...na cvili
Valjda je pomaganje zlocincu i skrivanje istog kaznjivo?
-
kakavdanakneiskustvu
- and
#375 Re: HITNO IZVESTI SPECIJALNU JEDINICU NA ULICE SARAJEVA
ne vjerujem da mu je mama kao špediter mogla završiti da ga neko pusti preko granice i evidentira.
barem što se ove tehničke strane tiče ne bi trebalo biti nepoznanica. zna se ko šta radi, šta je čija dužnost i ko je pogriješio.
ako se dobro sjećam prve informacije koje sam pročitao su bile da je sejFić, na kraju je sefić. ne znam ako je depeša poslata pod sejfić, jel to može biti razlog da pređe granicu neometano?
barem što se ove tehničke strane tiče ne bi trebalo biti nepoznanica. zna se ko šta radi, šta je čija dužnost i ko je pogriješio.
ako se dobro sjećam prve informacije koje sam pročitao su bile da je sejFić, na kraju je sefić. ne znam ako je depeša poslata pod sejfić, jel to može biti razlog da pređe granicu neometano?