...A bogami i Njemacku sa kompletnim bivsim istocnim blokomnosara wrote:Neka blagoslovi Vijetnam...desni wrote:Nek Bog blagoslovi Ameriku.
Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
- General War
#351 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
- Danguba
#352 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Djelimicno tacno.KB9 wrote:vazda mi je bilo najbolje kako na ovim prostorima ljudi svoje smece pravdaju postojanjem tudjeg smeca
Jedni se obracunavaju sa smecem dok ga drugi zaljevaju. Ima razlike.
-
155_mm
#353 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Danguba wrote:Djelimicno tacno.KB9 wrote:vazda mi je bilo najbolje kako na ovim prostorima ljudi svoje smece pravdaju postojanjem tudjeg smeca
Jedni se obracunavaju sa smecem dok ga drugi zaljevaju. Ima razlike.
-
Zgoljo
#354 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Izvinjenje svima na temi.Da,ranjen je jedan covjek,nije namjeran previd s moje strane.Gojeni H wrote:Zar nije ranjen covjek?Zgoljo wrote:Posjeta ima veze sa jacanjem ruskog utjecaja i vjerovatno vrlo skorom ulasku u NATO savez.
Iako islamofobi da je pripisu teroristickim prijetnjama.Opasnost od teroristickih napada u BiH je mala,manja nego sto je u vecini drugih zemalja Evrope.Drugo je sto su je islamofobi i mrzitelji Bosnjaka suludo preuvelicali da im podmetnu kukavicje jaje.To je je gadljivo i pratiti vise.
Jedini teroristicki cin koji se dogodio u BiH je napad na policijsku stanicu u Bugojnu,ostalo su ubistva motivisana licnim stvarima koja su vjesto upakovana pod terorizam a da dokaze nikad niko nije predocio.
I Mevlidovo pucketanje je imalo taj ekstremisticki motiv ali niko nije povrijedjen niti je to bila namjera.Mevlo se malko kurcio s kalasem.
Da se razumijemo,nedopustivo je setati se naoruzan i pucati cak i ako nema namjere da se neko ubije ili povrijedi.
Ali treba biti posten pa reci kako je terorizam naprosto namontiran u napadima na policijsku stanicu u Zvorniku i ubistvu 2 vojnika OS BiH.Oboje jeste terorizam po staroj definiciji no danas je terorizam samo ako ga pocini islamski ekstremista,popularno nazvan islamista,a po toj definiciji ova dva dogadjaja nisu teroristicki akti.
-
Zgoljo
#355 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Je li Dabic ratni zlocinac ili je nevini junak?dječak sa šibicama wrote:Dok je ovakvih ko mali zgoljo, CIA ce imati posla u BiH.
Prosto ko hagra.
- insomnia78
#356 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Kakav Dabic, tajpi ga za Praljka 
-
Zgoljo
#357 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Znaci Praljak,Prle i co?insomnia78 wrote:Kakav Dabic, tajpi ga za Praljka
Pa nemam ga sta pitati,reci ce da su se ti vitezovi onomad borili protiv pretece ISIS-a,tadasnje ARBiH i da su bili ispred svog vremena.
- Bradafilozof
#358 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Nit su ratovali, nit su izginuli, a dobili drzavu gdje nikad nije bila i jos gratis trajno rijesili srpsko pitanje. Ako ti ne uvidjas genijalnost u svemu ovome onda je do tebe.Gojeni H wrote:Pravit' cevape i krempite, graditi bazene i benzinske pumpe ... ili bjezati ko pi.ke s bojnog polja?desni wrote:Nek Bog blagoslovi Ameriku.Učimo se malo od Albanaca majka mu stara.
Dodik zovne one Ruse nekakve karinaše a nama u Sarajevo sleti direktor agencije CIA.
Uzročno-posljedična veza ne postoji al u qurtzu
- Gojeni H
#359 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?Bradafilozof wrote:Nit su ratovali, nit su izginuli, a dobili drzavu gdje nikad nije bila i jos gratis trajno rijesili srpsko pitanje. Ako ti ne uvidjas genijalnost u svemu ovome onda je do tebe.Gojeni H wrote:Pravit' cevape i krempite, graditi bazene i benzinske pumpe ... ili bjezati ko pi.ke s bojnog polja?desni wrote:Nek Bog blagoslovi Ameriku.Učimo se malo od Albanaca majka mu stara.
Dodik zovne one Ruse nekakve karinaše a nama u Sarajevo sleti direktor agencije CIA.
Uzročno-posljedična veza ne postoji al u qurtzu
Mozda sam ja propustio primjetiti neku genijalnost, pa ako mozes da obrazlozis?
-
-H-E-L-L-
#360 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Ili je dosao poruciti separatistima da se smire,mozda Rusi spremaju novo zariste sukoba,po citavoj euroaziji tinja,ili je u pitanju ISIL,mozda pletu mrezu ovdje,pripremaju napade itd.
Nego citam ovdje neki pisu da je Dodik pozvao Ruse da obuce spec.jedinice je li to istina moze li neko podrobnije,ne pratim desavanja u nasoj zemlji u posljednje vrijeme da se ne nerviram previse.
Nego citam ovdje neki pisu da je Dodik pozvao Ruse da obuce spec.jedinice je li to istina moze li neko podrobnije,ne pratim desavanja u nasoj zemlji u posljednje vrijeme da se ne nerviram previse.
-
-H-E-L-L-
#361 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?
Mozda sam ja propustio primjetiti neku genijalnost, pa ako mozes da obrazlozis?[/quote]
Ovdje ima istine i Hrvati i Albanci su izvukli maximum iz nase borbe i stradanja,jedni zbog vezivanja velikog broja srpskih jedinica i MTS sto im je omogucilo da lakse ociste citavu Hrvatsku drugi iz gore navedenog razloga.
Mozda sam ja propustio primjetiti neku genijalnost, pa ako mozes da obrazlozis?[/quote]
Ovdje ima istine i Hrvati i Albanci su izvukli maximum iz nase borbe i stradanja,jedni zbog vezivanja velikog broja srpskih jedinica i MTS sto im je omogucilo da lakse ociste citavu Hrvatsku drugi iz gore navedenog razloga.
- General War
#362 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Ma Bosni se uvjek ponavlja "Tushe"...u ovom ratu ratovali za druge, u drugom svjetskom ratu od sedam ofanziva-pet u Bosni, prvi svejtski...opet bosna, a uvjek izadje naguzena. Davno je BiH za jedne dobre saljevene strave.-H-E-L-L- wrote:Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?
- Gojeni H
#363 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Bosnjaci ratovali za druge? Mozda su se drugi okoristili, ali su Bosnjaci branili gole zivote. Jedino ako nisam nesto propustio ...General War wrote:Ma Bosni se uvjek ponavlja "Tushe"...u ovom ratu ratovali za druge, u drugom svjetskom ratu od sedam ofanziva-pet u Bosni, prvi svejtski...opet bosna, a uvjek izadje naguzena. Davno je BiH za jedne dobre saljevene strave.-H-E-L-L- wrote:Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?
- General War
#364 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Borba je pocela za drzavu a zavrsila se borbom za zivot, to sam i mislio, drugi su se okoristili..."bad timing"-om.Gojeni H wrote:Bosnjaci ratovali za druge? Mozda su se drugi okoristili, ali su Bosnjaci branili gole zivote. Jedino ako nisam nesto propustio ...General War wrote:Ma Bosni se uvjek ponavlja "Tushe"...u ovom ratu ratovali za druge, u drugom svjetskom ratu od sedam ofanziva-pet u Bosni, prvi svejtski...opet bosna, a uvjek izadje naguzena. Davno je BiH za jedne dobre saljevene strave.-H-E-L-L- wrote:Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?
- Gojeni H
#365 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!
Ne slazemo se, ali je totalno nebitno.General War wrote: Borba je pocela za drzavu a zavrsila se borbom za zivot, to sam i mislio, drugi su se okoristili..."bad timing"-om.