Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post Reply
General War

#351 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

nosara wrote:
desni wrote:Nek Bog blagoslovi Ameriku.
Neka blagoslovi Vijetnam... :D
...A bogami i Njemacku sa kompletnim bivsim istocnim blokom :D
Danguba

#352 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Danguba »

KB9 wrote:vazda mi je bilo najbolje kako na ovim prostorima ljudi svoje smece pravdaju postojanjem tudjeg smeca
Djelimicno tacno.
Jedni se obracunavaju sa smecem dok ga drugi zaljevaju. Ima razlike.
155_mm

#353 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by 155_mm »

Danguba wrote:
KB9 wrote:vazda mi je bilo najbolje kako na ovim prostorima ljudi svoje smece pravdaju postojanjem tudjeg smeca
Djelimicno tacno.
Jedni se obracunavaju sa smecem dok ga drugi zaljevaju. Ima razlike.
:thumbup:
Zgoljo

#354 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Zgoljo »

Gojeni H wrote:
Zgoljo wrote:Posjeta ima veze sa jacanjem ruskog utjecaja i vjerovatno vrlo skorom ulasku u NATO savez.

Iako islamofobi da je pripisu teroristickim prijetnjama.Opasnost od teroristickih napada u BiH je mala,manja nego sto je u vecini drugih zemalja Evrope.Drugo je sto su je islamofobi i mrzitelji Bosnjaka suludo preuvelicali da im podmetnu kukavicje jaje.To je je gadljivo i pratiti vise.
Jedini teroristicki cin koji se dogodio u BiH je napad na policijsku stanicu u Bugojnu,ostalo su ubistva motivisana licnim stvarima koja su vjesto upakovana pod terorizam a da dokaze nikad niko nije predocio.
I Mevlidovo pucketanje je imalo taj ekstremisticki motiv ali niko nije povrijedjen niti je to bila namjera.Mevlo se malko kurcio s kalasem.
Zar nije ranjen covjek? :?:
Izvinjenje svima na temi.Da,ranjen je jedan covjek,nije namjeran previd s moje strane.
Da se razumijemo,nedopustivo je setati se naoruzan i pucati cak i ako nema namjere da se neko ubije ili povrijedi.

Ali treba biti posten pa reci kako je terorizam naprosto namontiran u napadima na policijsku stanicu u Zvorniku i ubistvu 2 vojnika OS BiH.Oboje jeste terorizam po staroj definiciji no danas je terorizam samo ako ga pocini islamski ekstremista,popularno nazvan islamista,a po toj definiciji ova dva dogadjaja nisu teroristicki akti.
Zgoljo

#355 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Zgoljo »

dječak sa šibicama wrote:Dok je ovakvih ko mali zgoljo, CIA ce imati posla u BiH.

Prosto ko hagra.
Je li Dabic ratni zlocinac ili je nevini junak?
insomnia78

#356 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by insomnia78 »

Kakav Dabic, tajpi ga za Praljka :lol:
Zgoljo

#357 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:Kakav Dabic, tajpi ga za Praljka :lol:
Znaci Praljak,Prle i co?
Pa nemam ga sta pitati,reci ce da su se ti vitezovi onomad borili protiv pretece ISIS-a,tadasnje ARBiH i da su bili ispred svog vremena.
Bradafilozof

#358 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Bradafilozof »

Gojeni H wrote:
    Učimo se malo od Albanaca majka mu stara.
      Dodik zovne one Ruse nekakve karinaše a nama u Sarajevo sleti direktor agencije CIA.
        Uzročno-posljedična veza ne postoji al u qurtzu
        Pravit' cevape i krempite, graditi bazene i benzinske pumpe ... ili bjezati ko pi.ke s bojnog polja?
        Nit su ratovali, nit su izginuli, a dobili drzavu gdje nikad nije bila i jos gratis trajno rijesili srpsko pitanje. Ako ti ne uvidjas genijalnost u svemu ovome onda je do tebe.
        Gojeni H

#359 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

Bradafilozof wrote:
        Gojeni H wrote:
          Učimo se malo od Albanaca majka mu stara.
            Dodik zovne one Ruse nekakve karinaše a nama u Sarajevo sleti direktor agencije CIA.
              Uzročno-posljedična veza ne postoji al u qurtzu
              Pravit' cevape i krempite, graditi bazene i benzinske pumpe ... ili bjezati ko pi.ke s bojnog polja?
              Nit su ratovali, nit su izginuli, a dobili drzavu gdje nikad nije bila i jos gratis trajno rijesili srpsko pitanje. Ako ti ne uvidjas genijalnost u svemu ovome onda je do tebe.
              Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?

Mozda sam ja propustio primjetiti neku genijalnost, pa ako mozes da obrazlozis?
              -H-E-L-L-

#360 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by -H-E-L-L- »

Ili je dosao poruciti separatistima da se smire,mozda Rusi spremaju novo zariste sukoba,po citavoj euroaziji tinja,ili je u pitanju ISIL,mozda pletu mrezu ovdje,pripremaju napade itd.
              Nego citam ovdje neki pisu da je Dodik pozvao Ruse da obuce spec.jedinice je li to istina moze li neko podrobnije,ne pratim desavanja u nasoj zemlji u posljednje vrijeme da se ne nerviram previse.
              -H-E-L-L-

#361 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by -H-E-L-L- »

Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?

Mozda sam ja propustio primjetiti neku genijalnost, pa ako mozes da obrazlozis?[/quote]

Ovdje ima istine i Hrvati i Albanci su izvukli maximum iz nase borbe i stradanja,jedni zbog vezivanja velikog broja srpskih jedinica i MTS sto im je omogucilo da lakse ociste citavu Hrvatsku drugi iz gore navedenog razloga.
              General War

#362 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

-H-E-L-L- wrote:Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?

Ovdje ima istine i Hrvati i Albanci su izvukli maximum iz nase borbe i stradanja,jedni zbog vezivanja velikog broja srpskih jedinica i MTS sto im je omogucilo da lakse ociste citavu Hrvatsku drugi iz gore navedenog razloga.
              Ma Bosni se uvjek ponavlja "Tushe"...u ovom ratu ratovali za druge, u drugom svjetskom ratu od sedam ofanziva-pet u Bosni, prvi svejtski...opet bosna, a uvjek izadje naguzena. Davno je BiH za jedne dobre saljevene strave. :D
              Gojeni H

#363 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

General War wrote:
              -H-E-L-L- wrote:Genijalnost ili splet okolnosti gdje su Bosnjaci prolivenom krvlju doveli takvo stanje gdje Amerikanci nisu mogli gledati reprizu Istocne Bosne i Bosanske Krajine, te neogranicenost Milosevica?

Ma Bosni se uvjek ponavlja "Tushe"...u ovom ratu ratovali za druge, u drugom svjetskom ratu od sedam ofanziva-pet u Bosni, prvi svejtski...opet bosna, a uvjek izadje naguzena. Davno je BiH za jedne dobre saljevene strave. :D
              Bosnjaci ratovali za druge? Mozda su se drugi okoristili, ali su Bosnjaci branili gole zivote. Jedino ako nisam nesto propustio ...
              General War

#364 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by General War »

Gojeni H wrote:
              General War wrote:

Bosnjaci ratovali za druge? Mozda su se drugi okoristili, ali su Bosnjaci branili gole zivote. Jedino ako nisam nesto propustio ...
              Borba je pocela za drzavu a zavrsila se borbom za zivot, to sam i mislio, drugi su se okoristili..."bad timing"-om.
              Gojeni H

#365 Re: Direktor CIA-e John O. Brennan stigao u Sarajevo!

Post by Gojeni H »

General War wrote: Borba je pocela za drzavu a zavrsila se borbom za zivot, to sam i mislio, drugi su se okoristili..."bad timing"-om.
              Ne slazemo se, ali je totalno nebitno.
              Post Reply