Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
edo_79

#351 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by edo_79 »

beobasket wrote:Edo, ja cu tebi jednu istinsku pa ti vidi gdje sunce sija. U Bosni u svom na svom (tvoja kuca, nasljedio ili babo zido pa otavio tebi nije bitno) sa 1.000 maraka primanja, znaci nema poreza na zemlju, kucu, nemas kredita, ostalih nametnutih dazbina od drzave, nego samo voda, struja, smece, kupovina drva, tv antena. Kad nato dodamo pristupacnost socijalnom zivotu, klimu, mogucnost vlastitog uzgoja voca i povrca. Zato mogu odgovorno 1/1 tvrdit kako bilo ko sa 1.000 maraka moze ziviti kao grof. U Danskoj, kao prvo nije moguce na isti nacin imati kucu zbog silnih poreza i naravno kredita. Cijene socijalnog zivota su skupe, sijati (veliki ?) jer klima je nikakva ali sve u svemu treba ti 35.000 danskih kruna (minimum) do nekih 40.000 kruna (neto) za isto kao vec napisano u Bosni. Ovo su primanja koje inzinjeri nemaju poslje 15 godina radnosg staza!! Ali bujrum kod mene, evo krevet te ceka, pa pokusaj srecu u pronalazenju posla sa vako dobrim neto primanjem.

Ja cu sutra za Bosnu, daj mi 1.000 maraka i kucu gdje samo imam navedene troskove.

I opet da se vratim na temu, na zapadu djeca spadaju u cistu racunicu. Koliko para toliko djece.
U Bosni u stanu koji otplaćujem sa svojih 10 prsta (nije babo zido, nisam naslijedio itd itd) 700km primanja, sa svim mogućim porezima, 50.000 KM kredita (koji na period od 20 godina s kamatama iznosi preko 96.000 KM) sve moguće dadžbine od države.

A ti bi milju maraka i kuću jel (na državnu sisu bi svi neće niko lopate gotovani jedni) pa zapljuj u šake i zaradi drug moj, problem većine u BiH (čast izuzecima) je ta što bi svi oni i kuće, i auta, i milju maraka neto mjesečno, i da se nema troškova, eeee.... Da je babi muda nebi joj djed treb'o.

Zato je švabo pametan, 18 godina i tutanj iz kuće a nije da postaneš parazit.

Pristupačnost KOJEM socijalnom životu?

Nemoj da pričaš o nečemu što neznaš, ljudi bi ovdje živjeli k'o BOGOVI da mogu imati (prvo bilo kakav posao, od silnih štela, podobnosti, korupcije i svega) a tek onda 1000 KM mjesečno, nego se u najvećem slučaju, i ako imaš sreće možeš dobacit do jedno 7-8 stoja, i dok ti sve izodbijaju i dok država uzme svoje ostane ti 100-150KM za 30 dana.... znači 3-5KM dnevno, to ti more bit za hljeba i mlijeka.

Cijene socijalnog života su i ovdje skupe ako misliš objedovat po restoranima, ćevabdžinicama, itd itd .... to se u Danskoj nemože kupit vreća brašna i karton ulja?? Il te sramota kupovati ''na veliko'' fasungu iliti podmjeru??

Pa što se ne vratiš u Bosnu kad ti je tako teško i komplikovano, najlakše je palamudit i kakit kako je lijepo u Bosni a teško u dijaspori, nemoj mi te po hiljadu puta prožvakane, šuplje priče molim te.

Jaranski savjet, drž se ti Danske i ljubi joj zemlju svaki dan kad te drži tu gdje jesi, zapljuj u šake i radi i nemoj pričati o onom o čemu blage veze nemaš ;)

ON TOPIC: Ako je dijete ostalo samo bez roditelja, i ako nema nikog drugog, zašto da ne, nije ga Bog dragi dao da bi na kraju skončalo samo, svakom treba sekundica ljubavi i pažnje da ga učini najsretnijim čovjekom na svijetu.
HAVANA

#352 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by HAVANA »

Cuj daj ti,ko ce ti bolan dat?Sta mislis da svi imaju to? Ima nas sto smo poslije rata u gacama ostali.Kakva ba 1000km.Samo da pomognem majku penzionera i nezaposlenu i bolesnu sestru,nesta da nabacim ocu od 81 godinu,djeci po kurs necega i eto te milje.Pa onda ide spektakl.Rezije,rata kredita,registracija,gorivo,hrana,garderoba,djeca,punica...Vazda nekom nesta treba plus svakodnevni trosak.Meni najmanje treba.Al to je zivot,zena,djeca,porodica,majka,otac,sestra...Ne moze samo ja, ja i ja,jebo takav zivot.Ja,i cuko.I on je stoja minimale mjesecno.Djeca su ba super,ja bi jos troje... :-D
edo_79

#353 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by edo_79 »

HAVANA wrote:Cuj daj ti,ko ce ti bolan dat?Sta mislis da svi imaju to? Ima nas sto smo poslije rata u gacama ostali.Kakva ba 1000km.Samo da pomognem majku penzionera i nezaposlenu i bolesnu sestru,nesta da nabacim ocu od 81 godinu,djeci po kurs necega i eto te milje.Pa onda ide spektakl.Rezije,rata kredita,registracija,gorivo,hrana,garderoba,djeca,punica...Vazda nekom nesta treba plus svakodnevni trosak.Meni najmanje treba.Al to je zivot,zena,djeca,porodica,majka,otac,sestra...Ne moze samo ja, ja i ja,jebo takav zivot.Ja,i cuko.I on je stoja minimale mjesecno.Djeca su ba super,ja bi jos troje... :-D
HAVANA to se tako anam razmišlja u Danskoj, šta mi znamo, mi još uvijek hodamo u čakširama i opancima, imamo po milju, sve nam roditelji ostavili, poslove k'o grofovi, voća i povrća preljeva ..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

aBd da edo sebi samo nađe hanumu, ja ću imati djecu pa makar mor'o radit 3 posla odjednom ;-)
beobasket

#354 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by beobasket »

Zasto sute oni koji zive u babinoj kuci kojeg vise nema ili ima ali u prizemlju? Uzeo si sebe sa kreditom kao primjer. Nisam nigdje napisao kako imas lagan zivot. U Danskoj se ide po fasung u stranu drzavu. Auto se natovari do poda. Nedavno smo imali biser gdje su dezurni doktor i vozac ambulante (u ambulanti) otisli preko granice u nabavku fasunga.

Image

Sto se tice stela i nepotizma, nemoj mislit kako je to samo izrazen fenomen u Bosni.
I za kraj ovdje uvsojiti djete je stapacija vecih razmjera. Kao prvo drzavi moras kesirati ogromnu sumu, pa onda proci kroz 1001 test... kapu skidam ko god ima zivaca se peglati sa nasom birokratijom.
edo_79

#355 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by edo_79 »

beobasket wrote:Zasto sute oni koji zive u babinoj kuci kojeg vise nema ili ima ali u prizemlju? Uzeo si sebe sa kreditom kao primjer. Nisam nigdje napisao kako imas lagan zivot. U Danskoj se ide po fasung u stranu drzavu. Auto se natovari do poda. Nedavno smo imali biser gdje su dezurni doktro i vozac ambulante (u ambulanti) otisli preko granice u nabavku fasunga.

Image

Sto se tice stela i nepotizma, nemoj mislit kako je to samo izrazen fenomen u Bosni.
I za kraj ovdje uvsojiti djete je stapacija vecih razmjera. Kao prvo drzavi moras kesirati ogromnu sumu, pa onda proci kroz 1001 test... kapu skidam ko god ima zivaca se peglati sa nasom birokratijom.
Ja uvijek uzimam SEBE kao primjer, jer ko sam ja da generalizujem neke stvari. Prijatelju ti si u startu napravio kardinalnu grešku kad si pisao post čija je suština da je SVIMA u BiH med i mlijeko što nije tačno.

Druga stvar koja mi smeta kod dijaspore je bespotrebni sarkazam. Zašto je biser otići preko granice i natrpati do plafona kombi fasunge ako je jeftinije??? Jesu to po vašem mišljenju taj doktor i vozač AMBULANTNOG VOZILA (ne vozi lik zgradu) nesposobni, bijede i fukare pa vidi bisera natovarili kombi? Nisu, oni su ljudi koji racionalno razmišljaju i ja IM KAPU DO PODA SKIDAM.

Možda sam ja jedan od sretnih koji ima, hajmo reći pristojan posao (ako se to može tako nazvati) pa se smijem usuditi uletit u kredit za ''svoj krov nad glavom'' (a posao je u realnom sektoru, znači nisam budžetlija, tj. u državnoj službi), ali vjeruj mi da ima OGROMAN broj mladih ljudi koji bi to isto učinili da imaju mogućnosti.

Ti misliš da je lijepo živjet na spratu sa ženom i dvoje djece, a u prizemlju otac, mati, brat sa ženom i još recimo dvoje djece. MA LJEPOTA.

Vjeruj mi i ja bih pos'o od milju maraka čistih svaki mjesec, bez poreza i svega, pa to bi bio raj na zemlji al neće da može. Samo ću ti reći, kad uporediš troškove života u BiH i Danskoj, i izdatke koji se daju državi po bezbroj osnova, vjeruj mi da ni izbliza nije sve tako ''ružičasto'' kako ti to pokušavaš predstaviti.

Sve i kad imaš kuću koju ti babo sazida i ostavi, opet imaš mizernu platu za koju ti lome kičmu, imaš dadžbina državi da ti ne može biti 2 takve plate, i na kraju 1-vog dobiješ platu a već 3-ćeg ide ona ''idemo dalje za iste pare'' zveči malo pfeninga u džepu i piči dalje do sljedeće plate...

Što se tiče teme: Ako već dijete nema nikoga, i recimo ako ja nemam nikoga a imam taj stan koji otplaćujem, zašto se ne boriti za tog maksuma i usvojiti ga, jel to sad birokratija razlog da dijete bude samo i nezbrinuto????
Last edited by edo_79 on 18/01/2017 11:33, edited 1 time in total.
mad_max_ba

#356 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by mad_max_ba »

daj ba beobasketaš jesi ti normalan, očem pričaš.
Znamo mi svi da je "u komšije bolje šljiva rodila" al treba biti realan ba u svemu tome.
Hajde da posložimo to ovako.
1. Niko ne kaže da u dijasporu samo dodješ i eto love, znamo mi svi da se svuda treba raditi kako bi se došlo do nečega, ništa samo ne kapne, mada
čuh da ta neka socijala ima u dijaspori pa ako ne radiš primaš neki minimum (valjda neko izračunao to)
Ima li toga u BiH- nema, da ne objašnjavam svoju situaciju ostat ću na tome.
2. Pretpostavljam da radiš, moje pitanje je koliko vremena provodiš na poslu i da li te neko konstanto tjera da ostaješ 12,12,13 sati dnevno,
uključujući svaku subotu??? BEZ NAKNADE, znači imaš platu evo npr 1.000 KM o kojoj pričaš i to ti je, a tegiljaš pon-subota od 08:00 do 18:30
minimalno.
3. Godišnji Odmor, koliko dana imaš i kako ih možeš potrošiti, koliko love potrošiš na tom godišnjem odmoru???
Moj primjer: ove godine neću ići na Maldive jer prošle godine nisam bio na Karibima pa da porefenam, Pazi sad, radimo i ja i žena mi u mene
(nismo ništa naslijedili ni od kog i imam jedino saksije na balkonu što se tiče zemljišta za sađenje) a i kad odemo negdje na plavi Jadran kontam
hoću li ili neću popit kafu. Kontaš.
4. Djeca, mašala trojica Lafova, obrazovanje??? Ovdje bolje da ne govorim, neke stvari koje mogu uraditi za njih, vjeruj da im neće faliti ali na
obrazovanje u BiH onako kako bih ja želio da bude?? nažalost sistem nemožeš promijeniti.

Ukoliko i u jednom od navedenih tački kažeš da u je u Danskoj lošije, prijatelju odmah da se mjenjamo ostavljam ti sve što sam stekao.
stakasa

#357 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

Nevjerovatno kako sve na pare okrenete i kako vas samo to dotice. Ljudi moji tema je biti ocuh nekome i sve sto iz toga proizilazi. Kakvi krediti, spratovi na kucama, pelene
mad_max_ba

#358 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by mad_max_ba »

stakasa wrote:Nevjerovatno kako sve na pare okrenete i kako vas samo to dotice. Ljudi moji tema je biti ocuh nekome i sve sto iz toga proizilazi. Kakvi krediti, spratovi na kucama, pelene
kako ne okrenuti na lovu molim te, ukoliko želiš postati otac/očuh trebaš preuzeti sva prava i obaveze za odgoj i sve s tim što ide, pa nije ba evlad ptičica kojoj češ baciti koju mrvicu hrane ono što ti ostane a kontaš istrest........

OT.
Da mogao bih.
edo_79

#359 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by edo_79 »

stakasa wrote:Nevjerovatno kako sve na pare okrenete i kako vas samo to dotice. Ljudi moji tema je biti ocuh nekome i sve sto iz toga proizilazi. Kakvi krediti, spratovi na kucama, pelene
Ja sam već pisao i na temu, pročitaj gore navedene postove. Jel to problem odgajati tuđe dijete??? Normalnom insanu nije, ali mora se pomiriti sa jednom činjenicom. Nit on može dijete voljeti kao svoje (poštovati da, odgajati da) niti moe isto očekivati od djeteta, jer ipak krv nije voda.
zforumas

#360 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by zforumas »

meni u Bosni bilo predobro, pa sam dosao u Njemacku da se malo patim 8)
edo_79

#361 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by edo_79 »

zforumas wrote:meni u Bosni bilo predobro, pa sam dosao u Njemacku da se malo patim 8)
Ako se patiš haj nazad u Bosnu, ima kod ede pašteta i kifli 5-6 komada .... podijelićemoj jebaji ga
stakasa

#362 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

edo_79 wrote:
Ja sam već pisao i na temu, pročitaj gore navedene postove. Jel to problem odgajati tuđe dijete??? Normalnom insanu nije, ali mora se pomiriti sa jednom činjenicom. Nit on može dijete voljeti kao svoje (poštovati da, odgajati da) niti moe isto očekivati od djeteta, jer ipak krv nije voda.
Naravno da je problem. Problem je odgajati i svoje a ne tude. Ali cesto uspije, ima fantasticnih primjera. I svaka cast onima koji se u ovo upuste
stakasa

#363 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

mad_max_ba wrote:
kako ne okrenuti na lovu molim te, ukoliko želiš postati otac/očuh trebaš preuzeti sva prava i obaveze za odgoj i sve s tim što ide, pa nije ba evlad ptičica kojoj češ baciti koju mrvicu hrane ono što ti ostane a kontaš istrest........

OT.
Da mogao bih.
Ja nisam siguran da bih mogao. Mozda prije dvadesetak godina ali sada sumnjam da bih imao snage. Istrosila me moja djeca
zforumas

#364 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by zforumas »

edo_79 wrote:
zforumas wrote:meni u Bosni bilo predobro, pa sam dosao u Njemacku da se malo patim 8)
Ako se patiš haj nazad u Bosnu, ima kod ede pašteta i kifli 5-6 komada .... podijelićemoj jebaji ga
Da nafatam i kakve djecurlije :?

Tacno meni neki insani nikad jasni nece biti....insani uslovno receno
mad_max_ba

#365 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by mad_max_ba »

zforumas wrote:
edo_79 wrote:
Da nafatam i kakve djecurlije :?

Tacno meni neki insani nikad jasni nece biti....insani uslovno receno
Pisah i edi a evo sad ovako javno.
Pojedinim ljudima nikako nije jasno da dolaze iz "DRŽAVE" sa nekom socijanom pravdom i pravima ljudi koje žive u toj "DRŽAVI".
Mi ne da nemamo socijalne pravde i prava, mi nemamo DRŽAVE......
beobasket

#366 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by beobasket »

Jarane mozemo se i ovdje zaduziti za stan. Znaci u Bosnu svake prestupne ako bude viska. Za svoju struku i poziciju primam vrh vrhunca i iskreno receno nebi znao sta ciniti da izvucem jos koju hiljadu osima da radim iz smjene u smjemu. Imam srecu pa zivim u alm.bolig sto izdaje opcina, ali u Kopenhagenu opcina nekupuje vise takve stanove nego su cak 1992 (zadnju put) prodali 20.000 komada i trenutno se ceka najmanje 25 godina u redu za ovakav jedan stan. Ja placam najmanje 40 % manje nego drugi nesretnici koji moraju od banki, firmi i privatnika iznamiti stan. Vjerujmi kad bi sutra oko zgrade dinosaurusi poceli ujedati ljude ja nebi mrdno. Da sutra podignu stanarinu za 40% ja bi zivio od prvog do prvog a radim kao vodja produkcije druga smjena, nekad treca ili prva kad mjenam raspored sa kolegama.

mad.max radim 8 sati dnevno, prekoradno nemam placeno jer u ugovoru nema rijeci o prekoradnim satima. Radim nekad subotom i nedeljom. Na papiru radim 37 sati sedmicno ali u realitetu posto ima dosta papirologije znam nekad ostati koji sat duze da sve obavim kako treba. U prosjeku bi rekao 45 a nekada i do 50 sati sedmicno. U ove sate ne racunam pozive na sastanke.

Na godisnji odmor imam pravo pet sedmica plus jos jednu to je 6 sedmica (koju dobijem kao dispenzaciju zbog prekomjernog rada). Maksimalno smijem tri sedmice u komadu. I nemogu sam birati u kojem ljetnom terminu vec mogu predloziti ali je obicno tombula. Juli mjesec je rotacija a ostalo je tombula. Sto se troska tice, sve zavisi gdje sta i kako. Za Bosne mi treba ako idem autom 1.000 eura. Avionom 1.500 eura.

Skolski sistemi u Danskoj.
Nevidim razlike izmedju Bosne i Danske. Bosna ima svoje probleme i smjesne primjere mi isto tako. Najdi skolski sistem u svijetu gdje upis u skolu nije na roditeljima vec opcini a onda sama skola odluci na pozadini profesije koju roditelji imaju hoce li primiti djete ili ne. Dobro dosao u Dansku. Nije tako bilo prije 20 godina ali u zadnje vrijeme smo postali zesci Tamburistan.

Danska socijala i cijene koje imamo!
Samo mogu reci jedno, neka ti je Bog na pomoci. Kao prvo moras biti na goloj nuli, kako financiski tako i materialno da bi dosao u obzir.
stakasa

#367 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

beobasket wrote:Jarane mozemo se i ovdje zaduziti za stan. Znaci u Bosnu svake prestupne ako bude viska. Za svoju struku i poziciju primam vrh vrhunca i iskreno receno nebi znao sta ciniti da izvucem jos koju hiljadu osima da radim iz smjene u smjemu. Imam srecu pa zivim u alm.bolig sto izdaje opcina, ali u Kopenhagenu opcina nekupuje vise takve stanove nego su cak 1992 (zadnju put) prodali 20.000 komada i trenutno se ceka najmanje 25 godina u redu za ovakav jedan stan. Ja placam najmanje 40 % manje nego drugi nesretnici koji moraju od banki, firmi i privatnika iznamiti stan. Vjerujmi kad bi sutra oko zgrade dinosaurusi poceli ujedati ljude ja nebi mrdno. Da sutra podignu stanarinu za 40% ja bi zivio od prvog do prvog a radim kao vodja produkcije druga smjena, nekad treca ili prva kad mjenam raspored sa kolegama.

mad.max radim 8 sati dnevno, prekoradno nemam placeno jer u ugovoru nema rijeci o prekoradnim satima. Radim nekad subotom i nedeljom. Na papiru radim 37 sati sedmicno ali u realitetu posto ima dosta papirologije znam nekad ostati koji sat duze da sve obavim kako treba. U prosjeku bi rekao 45 a nekada i do 50 sati sedmicno. U ove sate ne racunam pozive na sastanke.

Na godisnji odmor imam pravo pet sedmica plus jos jednu to je 6 sedmica (koju dobijem kao dispenzaciju zbog prekomjernog rada). Maksimalno smijem tri sedmice u komadu. I nemogu sam birati u kojem ljetnom terminu vec mogu predloziti ali je obicno tombula. Juli mjesec je rotacija a ostalo je tombula. Sto se troska tice, sve zavisi gdje sta i kako. Za Bosne mi treba ako idem autom 1.000 eura. Avionom 1.500 eura.

Nevidim razlike izmedju Bosne i Danske. Bosna ima svoje probleme i smjesne primjere mi isto tako. Najdi skolski sistem u svijetu gdje upis u skolu nije na roditeljima vec opcini a onda sama skola odluci na pozadini profesije koju roditelji imaju hoce li primiti djete ili ne. Dobro dosao u Dansku. Nije tako bilo prije 20 godina ali u zadnje vrijeme smo postali zesci Tamburistan.

Samo mogu reci jedno, neka ti je Bog na pomoci. Kao prvo moras biti na goloj nuli, kako financiski tako i materialno da bi dosao u obzir.
A bi li mogao odgajati i voljeti dijete koje bioloski nije tvoje
mad_max_ba

#368 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by mad_max_ba »

beobasket wrote:Jarane mozemo se i ovdje zaduziti za stan. Znaci u Bosnu svake prestupne ako bude viska. Za svoju struku i poziciju primam vrh vrhunca i iskreno receno nebi znao sta ciniti da izvucem jos koju hiljadu osima da radim iz smjene u smjemu. Imam srecu pa zivim u alm.bolig sto izdaje opcina, ali u Kopenhagenu opcina nekupuje vise takve stanove nego su cak 1992 (zadnju put) prodali 20.000 komada i trenutno se ceka najmanje 25 godina u redu za ovakav jedan stan. Ja placam najmanje 40 % manje nego drugi nesretnici koji moraju od banki, firmi i privatnika iznamiti stan. Vjerujmi kad bi sutra oko zgrade dinosaurusi poceli ujedati ljude ja nebi mrdno. Da sutra podignu stanarinu za 40% ja bi zivio od prvog do prvog a radim kao vodja produkcije druga smjena, nekad treca ili prva kad mjenam raspored sa kolegama.

Nije nam tema za ovo ovdje uopće oftopičimo žestoko, popit će mo banane, Obzirom da nisam nikad otvorio temu u životu, predlažem moderaciji ako može da napravi novu temu: Život u BiH vs Dijaspora
paladinka

#369 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by paladinka »

stakasa wrote:

A bi li mogao odgajati i voljeti dijete koje bioloski nije tvoje
A sta ti ocekujes , da imas kucu i ustedjevenu i plus da primas socijalu :-) Volio bi svako tako .
stakasa

#370 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

mad_max_ba wrote:

Nije nam tema za ovo ovdje uopće oftopičimo žestoko, popit će mo banane, Obzirom da nisam nikad otvorio temu u životu, predlažem moderaciji ako može da napravi novu temu: Život u BiH vs Dijaspora
Pa ako ih nema jedno dvadeset - nema manje
dulekrele

#371 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by dulekrele »

beobasket wrote:Zasto sute oni koji zive u babinoj kuci kojeg vise nema ili ima ali u prizemlju? Uzeo si sebe sa kreditom kao primjer. Nisam nigdje napisao kako imas lagan zivot. U Danskoj se ide po fasung u stranu drzavu. Auto se natovari do poda. Nedavno smo imali biser gdje su dezurni doktor i vozac ambulante (u ambulanti) otisli preko granice u nabavku fasunga.

Image

Jel ti stvarno mislis da niko nema familije u Danskoj. ja ne znam koji je tvoj problem ali odvadi jarane malo. Nismo ni mi levati.
animals

#372 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by animals »

Samo egoisti nece djecu..
neka djece i nisu djeca skupa, vec egoista hoce sve za sebe..
hrle1976

#373 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by hrle1976 »

mad_max_ba wrote:

OT.
Da mogao bih.

Odgajati tudje djeta nikako neMere biti ne trosak, pa gdje vi zivite? Mozda ako safatas kaku cija djeca su jos malo pa punoljetna.

Tudja djeca su za levate izvineta ali ko nema u glavi ima u novcaniku. To da je njoj stalo do tebe tjesite se.
stakasa

#374 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

hrle1976 wrote:
mad_max_ba wrote:

OT.
Da mogao bih.

Odgajati tudje djeta nikako neMere biti ne trosak, pa gdje vi zivite? Mozda ako safatas kaku cija djeca su jos malo pa punoljetna.

Tudja djeca su za levate izvineta ali ko nema u glavi ima u novcaniku. To da je njoj stalo do tebe tjesite se.
:D
stakasa

#375 Re: Da li bi mogli odgajati i voljeti tudje dijete?

Post by stakasa »

hrle1976 wrote:
mad_max_ba wrote:

OT.
Da mogao bih.

A sta ako je njemu stalo i do nje i do djeteta :D . Hrle ne mozes vazda sabirat, oduzmi nekad
Post Reply