jel to prijetiš?Kitrona wrote:
Kako znaš? Vidovita Džemila bacila kašike?
Ivan Šušnjar - imenovan generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
-
stafi
#351 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
-
Kitrona
#352 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
O čem ti? Šta drobiš?stafi wrote:jel to prijetiš?Kitrona wrote:
-
stafi
#353 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
ee, kako je? Ne ide se u svatove bez kite. Doktor ti je to trebao objasniti.Kitrona wrote:O čem ti? Šta drobiš?stafi wrote:jel to prijetiš?Kitrona wrote:
-
Kitrona
#354 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
stafi wrote:ee, kako je? Ne ide se u svatove bez kite. Doktor ti je to trebao objasniti.Kitrona wrote:O čem ti? Šta drobiš?stafi wrote:jel to prijetiš?
Jesi ti Mujo ili Haso?
-
Hafis
#355 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Nebitno je tko je tko. Bitan je nepotizam, a kroz njega se može svašta i svugdje provući._BataZiv_0809 wrote:A cuj kako je fasista dosao na tu poziciju, nego nepotizmom?ultima_palabra wrote: Jedno je nepotizam, a drugo fašizam... nije dobro pravdati drugo prvim.
Kao što rekoh, ako mogu vozačeve supruge u parlament, može onda i Šušnjar u konzule.
Uostalom, postoji bezbroj malih sitnih šovinista, ili kako ovdje vole reći ''fašista'' (stvarno ofucaše ovaj izraz...došao na kraju od silne uporabe čista zajebancija...šega...kao i ''multietničar'', ''patriot'') koji se također provuku na raznorazne funkcije, samo nisu dovoljno eksponirani kao gore navedeni. Ta imamo ih u parlamentima i vladama na svim razinama.
-
Hafis
#356 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Kume, taj ti je višestruki povratnik, lajalo. Gurni ga u filter, to jest na ignore, i da vidiš rahatluka. Još ti samo takvi trebajuKitrona wrote:
Jesi ti Mujo ili Haso?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#357 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Poenta price je da mnogima,ukljucivo sa Susnjarom, nije mjesto na odgovornim drzavnim funkcijama.
-
Hafis
#358 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Ne, poenta priče je da se koriste dvostruki standardi. Niti jedan od tih delegata nema zasebnu temu kao goreimenovani i koja je posebna poslastica ovih polupismenih nabrijanih patriJota._BataZiv_0809 wrote:Poenta price je da mnogima,ukljucivo sa Susnjarom, nije mjesto na odgovornim drzavnim funkcijama.
-
Kitrona
#359 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Poslušo sam te.Hafis wrote:Kume, taj ti je višestruki povratnik, lajalo. Gurni ga u filter, to jest na ignore, i da vidiš rahatluka. Još ti samo takvi trebajuKitrona wrote:
Jesi ti Mujo ili Haso?
-
stafi
#360 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
i onda opet hinjaka poviruješ da ti nebi šta promaklo.Hafis wrote:Kume, taj ti je višestruki povratnik, lajalo. Gurni ga u filter, to jest na ignore, i da vidiš rahatluka. Još ti samo takvi trebajuKitrona wrote:
Jesi ti Mujo ili Haso?
Doktore, doktore, ko te zna ni kozu ti nebi povjerio.
-
Hafis
#361 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
I strašno zahtjevan posao...konzul u projektu zvanom vanjska politika BiH....
Ja bih u ovoj državi mogao istodobno obnašati dužnost ministra vanjskih poslova, predsjedavajućeg doma naroda, general potpukovnika u stožeru OSBiH, glavnokomandujućeg štaba Civilne Zaštite, urednika političkog programa na FTV, predsjednika parlamentarnog odbora za pitanje granica, mladeži, europskih integracija, nadzor ispravnosti namirnica, statutarne komisije za izmjene ustava, sport, čudoređe i igre na sreću....i to sve popodne, poslije posla...i sve bi odlično ferceralo...normalno, i dalje bi bila kriza u svim segmentima društva, kao što je i sada.
Ja bih u ovoj državi mogao istodobno obnašati dužnost ministra vanjskih poslova, predsjedavajućeg doma naroda, general potpukovnika u stožeru OSBiH, glavnokomandujućeg štaba Civilne Zaštite, urednika političkog programa na FTV, predsjednika parlamentarnog odbora za pitanje granica, mladeži, europskih integracija, nadzor ispravnosti namirnica, statutarne komisije za izmjene ustava, sport, čudoređe i igre na sreću....i to sve popodne, poslije posla...i sve bi odlično ferceralo...normalno, i dalje bi bila kriza u svim segmentima društva, kao što je i sada.
-
Hafis
#362 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
I ništa dirati...otpast će ono samoKitrona wrote:Poslušo sam te.Hafis wrote:Kume, taj ti je višestruki povratnik, lajalo. Gurni ga u filter, to jest na ignore, i da vidiš rahatluka. Još ti samo takvi trebajuKitrona wrote:
Jesi ti Mujo ili Haso?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#363 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Dobro, ovo je bila moja poenta,upucena tebi i palabri. Sa patriJotima (narocito onima koji izvana zakuvavaju) se ne bavimHafis wrote:Ne, poenta priče je da se koriste dvostruki standardi. Niti jedan od tih delegata nema zasebnu temu kao goreimenovani i koja je posebna poslastica ovih polupismenih nabrijanih patriJota._BataZiv_0809 wrote:Poenta price je da mnogima,ukljucivo sa Susnjarom, nije mjesto na odgovornim drzavnim funkcijama.
-
Hafis
#364 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Ma ok. Ja se u suštini u potpunosti slažem s tobom po pitanju imenovanja ljudi na raznorazne funkcije._BataZiv_0809 wrote:Dobro, ovo je bila moja poenta,upucena tebi i palabri. Sa patriJotima (narocito onima koji izvana zakuvavaju) se ne bavimHafis wrote:Ne, poenta priče je da se koriste dvostruki standardi. Niti jedan od tih delegata nema zasebnu temu kao goreimenovani i koja je posebna poslastica ovih polupismenih nabrijanih patriJota._BataZiv_0809 wrote:Poenta price je da mnogima,ukljucivo sa Susnjarom, nije mjesto na odgovornim drzavnim funkcijama.
Ali, ne treba smetnuti s uma da se to dešava u zemlji u kojoj njeno stanovništvo također ima više nego smiješan politički odabir....i što je zabrinjavajuće, to je prešlo u kronicitet, i za takvo ponašanje, za takav oblik kolektivnog mazohizma postoje nimalo blagi nazivi.
I vjeruješ li mi da me ništa živo ne može iznenaditi od vladajuće političker oligarhije...doslovce ništa.
Tako i ovaj primjer Šušnjara....on je samo dobro došao nekolicini likova da uberu poene u svojoj ciljanoj javnosti., a ne da je odraz neke njihove ''zabrinutosti''.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#365 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Pogan smo mi narod (opcenito mislim- na sve), spremni smo sopstvena govna braniti do smrti, a tudja izvrgavati ruglu.
Politicari koji su izabrani su samo refleksija narodne (ne)svijesti. Ne padaju oni s neba, njih bira narod, a tu preovladavaju polupismeni, slabo obrazovani i indoktrinirani. Sto kaze Cercil, najveci problem sa demokratijom koji imam je petominutni razgovor sa prosjecnim biracem.
Ili ono kaze hodza objasnjavao sta je to demokratija i kaze, to je kad se ja popnem na munaru i pisam po vama, a mozete i vi po meni.
Ili doskocica do koje sam sam dosao: demokratija je sistem u kojem glasovi Mimi Oro,Mace Diskrecije i Stanije skupa, vrijede vise od glasova Nikole Tesle i Rudjera Boskovica skupa.
Ne moze se taj sistem uvoditi preko noci, a da ne dobijes cirkus.
Politicari koji su izabrani su samo refleksija narodne (ne)svijesti. Ne padaju oni s neba, njih bira narod, a tu preovladavaju polupismeni, slabo obrazovani i indoktrinirani. Sto kaze Cercil, najveci problem sa demokratijom koji imam je petominutni razgovor sa prosjecnim biracem.
Ili ono kaze hodza objasnjavao sta je to demokratija i kaze, to je kad se ja popnem na munaru i pisam po vama, a mozete i vi po meni.
Ili doskocica do koje sam sam dosao: demokratija je sistem u kojem glasovi Mimi Oro,Mace Diskrecije i Stanije skupa, vrijede vise od glasova Nikole Tesle i Rudjera Boskovica skupa.
Ne moze se taj sistem uvoditi preko noci, a da ne dobijes cirkus.
-
sanjin_1
#366 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Pitaj tatice sinko...Kitrona wrote:To se ti hvališ nekim ratnim "uspjesima"?sanjin_1 wrote:Pitaj tatice kako je prošao 93-ćeKitrona wrote:
Jel to po Internetu, virtualno?
Gdje je ona slika da ju neko stavi sa Internet ratnicima u uniformama i tipkovnicama u rukama?![]()
Nek opiše iz prve ruke![]()
![]()
![]()
Ja baš i ne bih tako nazvao ukopavanje i "osvajanje" vrleti...
-
sanjin_1
#367 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Kitrona wrote:Kad se već pozivaš na presude iz Haga - gdje i kad je Hag presudio da je HVO srušio Stari Most?sanjin_1 wrote: srušio ono što je ultimativni simbol grada
Znaš ti bolje od mene ko ga je srušio
Opet se provaljuješMilivoj Petković
Učestvovao je u planiranju granatiranja istočnog Mostara, planirao vojnu ofanzivu na stari dio grada Mostara, uključujući i onu od 8. Novembra 1993. koja je dovela do rušenja Starog mosta u Mostaru..
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdf
Ne samo da JA znam ko ga je srušio već i ostatak civilizovanog svijeta zna tu istu stvar. Za vas bestijanere i nije bitno da li znate ili ne..
-
sanjin_1
#368 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
De se ti dogovori sa kozojebom da li Bošnjaci ostavljaju pare ili nemaju prebijene u džepu. Onaj se garibić satra pišući o bošnjačkoj siromaštini a ti se ubi govoreći kako Bošnje ostavljaju pare...pa kako će ti ostaviti ono što nema...Kitrona wrote:BHCluster wrote:Apsolutno komparabilne jos kad se uzme u obzir ta "vasa" tradicija ma znas logori, silovanja, progoni, unistavanje vjerskih objekata, spomenika itd, itd.
Ja na takvo mjesto ne bih nikad isao a vi hametice dolazite i ostavljate pare. Neko je tu lud...
-
sanjin_1
#369 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Aha..ali politika koja je napravila isti taj Dretelj još uvjek diše. Doduše na škrgice ali dihucka...upravo si ti upravo izdanak te politike a Šušnjar i ova Kitaronica i Hantalaš su ljigave larve koje si izlegao....Kitrona wrote:stafi wrote:prenesi im svoja iskustva iz dretelja, možda im se svidi zlostavljanje.Hafis wrote:Bosnić ne bi gubio vrijeme na zatvaranje. Gdje si vidio da IDIL ima zatvor.
Inače, ove dvije stvari su jako komparabilne. Jedna od prije dvadeset i kusur godina, i jedna koja nam tek nadolazi da valja.
Dretelj je davno bio. Ko je kriv - leži.
"Okrenimo se budućnosti"
Ante Gotovina
-
sanjin_1
#370 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Hafis wrote:Pas evo recimo kada vidim kakve likove godinama postavljaju za urednike političkog programa na javnim servisima i koji kretenluk i hinjaluk godinama isijavaju, sad bih se trebao brinuti kojeg su lika imenovali nekakvim konzulom... Jebote Lijanović bio predsjednik CZ...kad se samo sjetim one plave uniforme i kape...onaj živčo iz DF-a uglavio sve pomoćno tehničko osoblje i pola svog haustora na državne funkcije... I sad ovi delegati raspravljaju otkud Šušnjara u konzulima. Ma dobar je Šušnjar...predobar za ovakvu državu._BataZiv_0809 wrote:Reko da malo odmaknemo od prepucavanjaHafis wrote: Katastrofa.
Ali budući o kakvoj se zemlji radi, i ne treba nam bolji konzul.![]()
Mislim kad mogu raznorazne svalerke politicara, polupismeni likovi, ko onda moze zamjeriti sto je ovakav kalibar dosao na tu funkciju. Jednostavno anarhija.
ahaIako ih je mudri Lovrenović na vrijeme upozoravao da ne znaju šta čine dajući poturčenom narodu ..--Ivan Šušnjar
-
sanjin_1
#371 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Da taman takva kao i ti...ništa ni bolja..Kitrona wrote:Hafis wrote: Ma dobar je Šušnjar...predobar za ovakvu državu.
Bome, ako je narod ko i ovaj forum - Šušnjar je moralna i intelektualna vertikala!
Koja je to etnološka komponenta tzv. Bošnjaka --Ivan Šušnjar
-
sanjin_1
#372 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Kitrona wrote:Da je muda...seln wrote:[quote="Kitrona"
Tebe bi pocistio jedan dobar degazman tamo gdje zavrsavaju ledja.![]()
Sto ste udarali, udarali ste.
Kako znaš? Vidovita Džemila bacila kašike?[/quote]
Jok poslala mi poruku "poštanska službenica iz Međugorja"..
-
sanjin_1
#373 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Hafis wrote:Nebitno je tko je tko. Bitan je nepotizam, a kroz njega se može svašta i svugdje provući._BataZiv_0809 wrote:A cuj kako je fasista dosao na tu poziciju, nego nepotizmom?ultima_palabra wrote: Jedno je nepotizam, a drugo fašizam... nije dobro pravdati drugo prvim.
Kao što rekoh, ako mogu vozačeve supruge u parlament, može onda i Šušnjar u konzule.
Uostalom, postoji bezbroj malih sitnih šovinista, ili kako ovdje vole reći ''fašista'' (stvarno ofucaše ovaj izraz...došao na kraju od silne uporabe čista zajebancija...šega...kao i ''multietničar'', ''patriot'') koji se također provuku na raznorazne funkcije, samo nisu dovoljno eksponirani kao gore navedeni. Ta imamo ih u parlamentima i vladama na svim razinama.
I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalista. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi, Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima. - Ivan Šušnjar
-
sanjin_1
#374 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Hafis wrote:I strašno zahtjevan posao...konzul u projektu zvanom vanjska politika BiH....
I može mi sad neko pisati da sam ogavni nacionalista. U mojoj zemlji što se mene tiče žive Srbi, Hrvati i Poturci. Narod Poturci krivo se naziva Bošnjacima. - Ivan Šušnjar
- piupiu
#375 Re: Ivan Šušnjar - imenovanom generalnim konzulom naše zemlje u Chicagu
Koji je izvor ovih citata?sanjin_1 wrote: