Ja sam nedavno poceo od kako se BiH plasirala na svjetsko. Naucio imena svih igraca. Do tada sam navijao za Brazil. Mnogo lijepih trenutaka.phillie wrote:Jel navijate za reprezentaciju BiH?
Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
- Stoner
#351 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
- phillie
#352 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
@supercali
Upravo tako...
@Stoner
Sta ces sada, ako se ne plasiramo na EP, ako odemo u trecu jakosnu skupinu, i tako?
Upravo tako...
@Stoner
Sta ces sada, ako se ne plasiramo na EP, ako odemo u trecu jakosnu skupinu, i tako?
- Stoner
#353 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Prolistat Atlas.phillie wrote: @Stoner
- phillie
-
tm84
#355 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
i ja volim da pogledam utakmicu iz evrope, ali ne navijam ni za koga... jedino inter simpatisem, u biti navijati mozes samo za jedan klub, a to je onaj klub koji je odgojio, ciju utakmice gledas od djetinjstva... u mom slucaju je to naravno ljoze, prva mi je tekma bila nekad 88. ili 89. godine... ali smatram da je navijanje na neki tim van balkana potpuna budalastina (osim onih koji su odrastali u nekoj drugoj zemlji za vrijeme rata pa imaju tim recimo iz njemacke za koji navijaju)... ostali, koji navijaju imaju problem sa identitetom ili se sramote da su iz bosne/balkana...
- supercali
#356 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
cuj ima problem sa identitetom ili stid od porijekla
ovo sa identitetom je nebuloza svemirskih razmjera
zasto bi se ja identificirao sa zeljom iako zivim pored stadiona recimo ako su radnicki hrvatski ovakav onakav recimo klub a ja ne pripadam ili se ne identifiriram sa tim ili recimo sarajevo a oni teski nacionalisti sa olimpikom a oni fasisti i slicno
znaci ja iako sam komunista ili jevrej ili nesto deseto sto se ne podudara sa nijednim gore moram navijati za nekog od ova 3
nigdje veze
veza sa klubom treba biti najmanje geografska a prije svega ideoloska a svi klubovi imaju neku ideologiju bilo da je vezano iskljucivo za fudbal ili i izvan fudbala sto je posebno izrazeno ovdje
ovo sa identitetom je nebuloza svemirskih razmjera
zasto bi se ja identificirao sa zeljom iako zivim pored stadiona recimo ako su radnicki hrvatski ovakav onakav recimo klub a ja ne pripadam ili se ne identifiriram sa tim ili recimo sarajevo a oni teski nacionalisti sa olimpikom a oni fasisti i slicno
znaci ja iako sam komunista ili jevrej ili nesto deseto sto se ne podudara sa nijednim gore moram navijati za nekog od ova 3
nigdje veze
veza sa klubom treba biti najmanje geografska a prije svega ideoloska a svi klubovi imaju neku ideologiju bilo da je vezano iskljucivo za fudbal ili i izvan fudbala sto je posebno izrazeno ovdje
- suncica24
#357 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Kako neko moze slusati Pink Floyd, Queen, Fools, Coldplay, Cohena, Cavea... kad ima Dugme, Indexi, Kemal Monteno, Safet Isovic, Bozo Veco...
O&O
O&O
- phillie
#358 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Poredjenje nidje veze...ne zamjeri.suncica24 wrote:Kako neko moze slusati Pink Floyd, Queen, Fools, Coldplay, Cohena, Cavea... kad ima Dugme, Indexi, Kemal Monteno, Safet Isovic, Bozo Veco...
O&O
- luckylaka
#359 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
@ Stakasa jarane ja sam samo kopirao post od cini mi se Hrasno i slozio se sa njim.Inace navijam i za Podgrmec-S.Most,Jedinstvo-Bihac,Krajisnik-V.Kladusa ...uglavnom domace
-
5 0 5
#360 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Haha. Odlično.suncica24 wrote:Kako neko moze slusati Pink Floyd, Queen, Fools, Coldplay, Cohena, Cavea... kad ima Dugme, Indexi, Kemal Monteno, Safet Isovic, Bozo Veco...
O&O
- supercali
#361 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
pa navija i ovaj za celzi milan real al inace navija i za zelju sarajevo celik po zelji stavi ime domaceg klubaluckylaka wrote:@ Stakasa jarane ja sam samo kopirao post od cini mi se Hrasno i slozio se sa njim.Inace navijam i za Podgrmec-S.Most,Jedinstvo-Bihac,Krajisnik-V.Kladusa ...uglavnom domace
- supercali
#362 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
poredjenje muzicara sa klubom je malo glupo
evo brega i cola su bili ranije u sarajevu i slusali su njih a sada su u bg jel treba sada prestati njih slusati jer su sada oni beogradjani a ranije bili sarajlije?
evo brega i cola su bili ranije u sarajevu i slusali su njih a sada su u bg jel treba sada prestati njih slusati jer su sada oni beogradjani a ranije bili sarajlije?
- phillie
#363 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Jel on to volontira ili profesionalnosupercali wrote:pa navija i ovaj za celzi milan real al inace navija i za zelju sarajevo celik po zelji stavi ime domaceg klubaluckylaka wrote:@ Stakasa jarane ja sam samo kopirao post od cini mi se Hrasno i slozio se sa njim.Inace navijam i za Podgrmec-S.Most,Jedinstvo-Bihac,Krajisnik-V.Kladusa ...uglavnom domace
- supercali
#364 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
ma ne znam uzeo sam primjer prosjecnog navijaca velikih klubova iz europe u nasoj sredini
- Zavatoni
#365 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Ne navijas za klub za koji ti je otac navijao?...kriza porodicnog identiteta!
Ne navijas za klub iz svog grada?...kriza lokalnog identiteta, odnosno osjecaja pripadnosti lokalnoj zajednici.
Vise volis reprezentaciju od svog kluba?...ocigledno ti je draza drzava od grada!
ITD...
Sve su to legitimni razlozi..ali navijati znaci identificirati se sa necim..navijati znaci voljeti i pripadati!
Ne navijas za klub iz svog grada?...kriza lokalnog identiteta, odnosno osjecaja pripadnosti lokalnoj zajednici.
Vise volis reprezentaciju od svog kluba?...ocigledno ti je draza drzava od grada!
ITD...
Sve su to legitimni razlozi..ali navijati znaci identificirati se sa necim..navijati znaci voljeti i pripadati!
- supercali
#366 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
cuj ovog ovaj jos gori sa identitetima
kriza porodicnog identiteta?
ne volis crnke ko otac nego plavke? kriza porodicnog identiteta!
oko kriza lokalnog identiteta jos veca nebuloza tj osjecaja pripadnosti lokalnoj zajednici
sta se ja imam poistovjecivati sa nekim ko mi ne slici ni 1% i ponasanjem i razmisljanjem i idealima
ajmo sada svi biti delalici zulici cele i sl jbg ako su oni navijaci i lokalna zajednica i mi smo nema veze sto se to kosi sa tvojim moralnim nacelima pa su oni ubice lopovi kriminalci a ti uzoran gradjanin
kriza porodicnog identiteta?
ne volis crnke ko otac nego plavke? kriza porodicnog identiteta!
oko kriza lokalnog identiteta jos veca nebuloza tj osjecaja pripadnosti lokalnoj zajednici
sta se ja imam poistovjecivati sa nekim ko mi ne slici ni 1% i ponasanjem i razmisljanjem i idealima
ajmo sada svi biti delalici zulici cele i sl jbg ako su oni navijaci i lokalna zajednica i mi smo nema veze sto se to kosi sa tvojim moralnim nacelima pa su oni ubice lopovi kriminalci a ti uzoran gradjanin
-
5 0 5
#367 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Moj otac je navijao za FC Barcelonu.
Nemam izbora.
- Zavatoni
#368 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Ma hajd' skontat cete sta znaci navijati...sta znaci istovremeno voljeti i pripadati necemu...
Skontat cete kad vikendima budete vodili svoje dijete na tekmu svog kluba...u barceloni, minhenu ili sarajevu..
Skontat cete kad vikendima budete vodili svoje dijete na tekmu svog kluba...u barceloni, minhenu ili sarajevu..
- supercali
#369 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
ma skontat ces i ti nekad da se svijet ne mjeri po sebi
- nosara
#370 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Dokle si...?supercali wrote:ma skontat ces i ti nekad da se svijet ne mjeri po sebi
Smotaj ti nama jednu pitu...suncica24 wrote:Kako neko moze slusati Pink Floyd, Queen, Fools, Coldplay, Cohena, Cavea... kad ima Dugme, Indexi, Kemal Monteno, Safet Isovic, Bozo Veco...
O&O
- limeni
#371 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
ma besiktas nam zabio pet komada prije nekoliko godinasupercali wrote:al najbolji dio je simpatises milan jer su sminka a ne volis besiktas jer su sminkalimeni wrote:navijam samo za reprezentaciju i sarajevo iz duse.
simpatisem velez jer je simbol otpora, hajduk jer ima dusu, olimpic mi je simpa da nije nijaza, galatasaray jer su gospoda, dortmund jer su ekstra, milan sminka, real kraljevi, united zbog fergusona, reprezentacije turske, njemacke, brazila, spanije, japana, irana, senegala, alzira, argentine, italije.
ne volim zeljeznicar jer su nam glavni rival, siroki zbog vedrana, zvezdu jer su cetalji, besiktas sminkeri, bayern jer su supci koji unistavaju bundesligu, barcelonu supci katalanski, liverpool kao da niko drugi nema navijace samo oni i oni, juventus jer su bezveze, reprezentacije srbije, slovenije, engleske, portugala, grcke, nigerije, ruse.
moram dodati da su mi mali timovi dragi, tako da simpatisem trinidad i tobago, zambiju, paderbron, celik, livorno, leeds junajted, fulham, st.pauli jer su mali uvijek zanimljivi.
- supercali
#372 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
lezim uzivamnosara wrote:Dokle si...?supercali wrote:ma skontat ces i ti nekad da se svijet ne mjeri po sebi![]()
-
omar little
#373 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
wow. poslao zenu u kuhinju kao odgovor na njen post. pravi baja.
-
5 0 5
#374 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
U duhu odgoja i lokalne tradicije.omar little wrote:wow. poslao zenu u kuhinju kao odgovor na njen post. pravi baja.
- suncica24
#375 Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Real, City, Chelsea, Bajern..?
Smotaj ti nama jednu pitu...suncica24 wrote:Kako neko moze slusati Pink Floyd, Queen, Fools, Coldplay, Cohena, Cavea... kad ima Dugme, Indexi, Kemal Monteno, Safet Isovic, Bozo Veco...
O&O
Evo pristavila sam lavor jos i noge da ti properem