Skijaš wrote:
Nisu oni bili tu da tebi otvore oči, nego pacijentima poput Miterana i Majora, koji u Sarajevu, devedeset druge, kaže :
"Don't, don't, don't live under this dream that the west is going to come and sort this problem out,"
Mater mu jebem. Nametnu embargo, puste Tuđmana s leđa i eto, dogovorite se, neće Zapad intervenisati. E hoće. I intervenisao je. Ili ćemo civilizovano i u skladu sa međunarodnim pravom, ili nema pravila. Danas je Britanija jedan od ključnih saveznika Sarajevu.
Ovako naivan moze biti samo Bosanac!
Miteran i Mejdzor se uplasili od par stotina mudzahedina.
Zapad u panici, u strahu da se Bosnajci ne radikalizuju.
Covjece dragi, mi smo obicni misevi, sa i bez mudzahedina. Mi zapadu strah ne mozemo uliti ni na jednu stotinku.
Da je taj isti zapad tako htio, nijedan jedini mudzahedin ne bi krocio u BiH. Dvije su varijante u opticaju. Il su zeljeli da mudzahedini iz nekog razloga udju u BiH ili im je jednostavno bilo svjedno. Da te podsjetim, pricamo o najmocnijim zemljama svijeta, o mocnim vojnim i obavjestajnim infrastrukturama. Pricamo o super silama, mi misevi, i nije nas stid napisati da smo nesto uradili da bi opametili zapad, bi ih uplasili, otvorili oci.
Nijedna ozbiljna drzava se ne plasi terorizma. Svaka ozbiljna drzava koristi terorizam da ucvrsti vlastitu poziciju.
Kada bi se recimo mi radikalizovali nastetili bi iskljcivo sebi. Udarili bi nam vize, hermeticki nas zatvorili i prisilili da se razracunamo sa radikalizmom. Nikakvu stetu zapadu mi ne bi mogli napraviti ni u jednoj mogucoj varijanti.
Pa taj jebeni zapad je radikalizovao cijeli BI. Milioni ekstremista su zeljni krvi gradjana Evrope. I mislis da se neko od mocnika plasi zbog toga? Boli ih.... Izolacija i aj zdravo. Ako neko napravi njesra, oni ce to iskoristiti kao alibi da ih napadnu i opljackaju u maticnim drzavama. Kao da se mocnici plase nekakvih olosa sa kalasnjikovom na ledjima.
Miteran u Francuskoj ima xy potencijalnih terorista. Mozda se obicni Francuzi plase, ali centri moci sigurno NE. Svaki teroristicki akt ce adekvatno naplatiti.