Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
jefferson

#351 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Danguba wrote:
jefferson wrote: Cekaj jer sam ja to dobro skontao: Ovi iz El Mudzahida su kao Muslimani a Kebo nije?
Ja sam jos 1993 godine rekao ljudima: jadni smo mi ako nas oni budu branili. I eto, tako i bi.
ali su nekome i jebali znanje. :wink:
Ja sta, eto da njih nije bilo danas bi cirilicom pisali.
Jebali su nasi znaje kada je bilo najteze 1993 dok su oni ganjali curice u kostimima u Zenici i otvarali logore po skolama.
Oni su bruka i sramota ARBiH. To je crna mrlja koja nikad nece biti izbrisana iz istorije kada se bude citalo o ARBiH.
__Phoenix__

#352 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by __Phoenix__ »

Preokret u politici vođenja ARBiH 93. je tragedija.
Danguba

#353 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

__Phoenix__ wrote:Preokret u politici vođenja ARBiH 93. je tragedija.
Nikakvog preokreta ne bi bilo da nas ''prijatelji'' sa ledja ne udarise.
Danguba

#355 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

ostali sami sa sobom na ledini.
parangal_

#356 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by parangal_ »

Danguba wrote:ostali sami sa sobom na ledini.
hajmo reci da su mudzahedini legitimno dosli da brane bosnu od agresije i da su pomogli bosnjacima u ratu.

ali kakve to veze ima danas kad je isis realna opasnost?
Danguba

#357 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

parangal_ wrote:
Danguba wrote:ostali sami sa sobom na ledini.
hajmo reci da su mudzahedini legitimno dosli da brane bosnu od agresije i da su pomogli bosnjacima u ratu.

ali kakve to veze ima danas kad je isis realna opasnost?
kome bolan opasnost???
ja te kozojebe ne uzimam za ozbiljno i platit ce za ovo sto cine. sa nama nemaju ama bas nikakve veze.
na drugoj strani, mnogi cekaju priliku jer neke ideologije nikada ne umiru.

edit: postajes naporan pa da zavrsimo sa ovim
__Phoenix__

#358 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by __Phoenix__ »

Dok se djeca iz BiH šalju na ratišta ti kažeš da nemaju veze sa nama? Dok se prave i kupuju zemljišta za obuku terorista, ti kažeš da nema veze sa nama? Ko si ti?
Danguba

#359 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

__Phoenix__ wrote:Dok se djeca iz BiH šalju na ratišta ti kažeš da nemaju veze sa nama? Dok se prave i kupuju zemljišta za obuku terorista, ti kažeš da nema veze sa nama? Ko si ti?
pa je li ti danas dosao demant iz mup-a usk da su izasli na lice mjesta i da nisu uocili nista neobicno.
ali valja vrtiti plocu jer je kebi neko pokazao proplanak i rekao ''e ovdje cemo mi bla, bla''
ista ste vi spika.

ovi sto odlaze, zabole me kako ce neko izvrsiti samoubistvo. dolazili su i ovdje razni dobrovoljci pa se niko ne hvata za njihove zemlje.
Last edited by Danguba on 21/01/2015 01:39, edited 1 time in total.
jefferson

#360 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Danguba wrote:
I kako su nam Mudzehedini pomogli?
Da nije Clinton dao zeleno svjetlo da se dozvoli uvoz oruzja iz Irana i paksitana nista od toga ne bi bilo.
Holbruk ej Aliju nekoliko puta upozoravao da svoje prioritete postavi kako treba. Ima sve to u knjizi Holbruka i Izetbegovici nikad nisu to demantirali.
Na kraju, hajde eto Iran je pomogao, oruzje itd, tada su i amerikanci i iranci pokusavali da izmedju sebe neki zajednicki jezik nadju. Ali kako nam pomogose Saudijci, Jemenci i slicna bratija da mi je znati? Otvorise TWRA da bi prebacivali ljude do Beca, nekakve humanitarne organizacjie koje nikom konzervu ne podjalise, a sve preko nasih ledja, dobar most za inflitraciju u Zapadnu Evropu.
Jbt ja se sjecam 1993 i 1994 zima bila hemijske olovke se ledile kada nesto hoces da napises, ni odjece ni obuce kako treba, ljudi ratovali u adidaskama, ko je imao srece u Planika gojzericama ili adidas, a ko je bas dobio na lutriji u JNA cizmama. Dodjose ovi kozojebi, to oprema, to cizme, to oruzje, to panciri. ja gledam i kontam sta se desava u picku materinu.
Pa on a parada u Zenici, bas onako dobra poruka Hrvatima i Srbima u ARBiH.
__Phoenix__

#361 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by __Phoenix__ »

Danguba wrote:
__Phoenix__ wrote:Dok se djeca iz BiH šalju na ratišta ti kažeš da nemaju veze sa nama? Dok se prave i kupuju zemljišta za obuku terorista, ti kažeš da nema veze sa nama? Ko si ti?
pa je li ti danas dosao demant iz mup-a usk da su izasli na lice mjesta i da nisu uocili nista neobicno.
ali valja vrtiti plocu jer je kebi neko pokazao proplanak i rekao ''e ovdje cemo mi bla, bla''
ista ste vi spika.

ovi sto odlaze, zabole me kako ce neko izvrsiti samoubistvo. dolazili su i ovdje razni dobrovoljci pa se niko ne hvata za njihove zemlje.
Maoča ne postoji?
Danguba

#362 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

jefferson wrote:
Danguba wrote:
I kako su nam Mudzehedini pomogli?
Da nije Clinton dao zeleno svjetlo da se dozvoli uvoz oruzja iz Irana i paksitana nista od toga ne bi bilo.
Holbruk ej Aliju nekoliko puta upozoravao da svoje prioritete postavi kako treba. Ima sve to u knjizi Holbruka i Izetbegovici nikad nisu to demantirali.
Na kraju, hajde eto Iran je pomogao, oruzje itd, tada su i amerikanci i iranci pokusavali da izmedju sebe neki zajednicki jezik nadju. Ali kako nam pomogose Saudijci, Jemenci i slicna bratija da mi je znati? Otvorise TWRA da bi prebacivali ljude do Beca, nekakve humanitarne organizacjie koje nikom konzervu ne podjalise, a sve preko nasih ledja, dobar most za inflitraciju u Zapadnu Evropu.
Jbt ja se sjecam 1993 i 1994 zima bila hemijske olovke se ledile kada nesto hoces da napises, ni odjece ni obuce kako treba, ljudi ratovali u adidaskama, ko je imao srece u Planika gojzericama ili adidas, a ko je bas dobio na lutriji u JNA cizmama. Dodjose ovi kozojebi, to oprema, to cizme, to oruzje, to panciri. ja gledam i kontam sta se desava u picku materinu.
Pa on a parada u Zenici, bas onako dobra poruka Hrvatima i Srbima u ARBiH.
Sve zbrda i zdola.
Ako uzmes u razmatranje kompletnu situaciju i cemu je to vodilo do njihovog dolaska, shvatit ces da su taj plan ipak osmislili i uz njihovu pomoc realizovali ''kukavicije jaje'' da bi se neke stvari na terenu promijenile.
Kada je Amerika postavila ultimatum Izetbegovicu ili Amerika ili Iran ipak se odlucio za Ameriku a Irancima se zahvalio na pomoci.
Veliko je pitanje da ti akrepi nisu dosli sta bi bilo sa Bosnjacima. Srbe i Hrvate u ARBiH niko ne bi dirao ali Bosnjaci bi zavrsili isto kao i hiljade drugih prije njih.
U situaciji beznadja, kada imas embargo, nedostatak hrane do umiranja od gladi, slabo opremljenu armiju...svaka pomoc je dobrodosla inace nas nema. kao sto neko rece'' u takvim uslovima da je i Hitler vaskrsao i ponudio pomoc da bi se spasili ljudski zivoti, prihvatio bi savez i sa njim''. Ali eto, neko iz zlobe, neko iz pakosti, neko sto je zaboravio zeli to prikazati na drugaciji nacin.
jefferson

#363 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

__Phoenix__ wrote:
Danguba wrote:
ista ste vi spika.

Maoča ne postoji?
Izasao MUP na lice mjesta :lol: :lol: :lol:
Danguba

#364 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

__Phoenix__ wrote:
Danguba wrote: pa je li ti danas dosao demant iz mup-a usk da su izasli na lice mjesta i da nisu uocili nista neobicno.
ista ste vi spika.

Maoča ne postoji?
Postoji i Visegrad. Sve dok ne prekrse zakone ove zemlje, ja i ti mozemo o njima samo naprdjivati.
jefferson

#365 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Sve zbrda i zdola.
Ako uzmes u razmatranje kompletnu situaciju i cemu je to vodilo do njihovog dolaska, shvatit ces da su taj plan ipak osmislili i uz njihovu pomoc realizovali ''kukavicije jaje'' da bi se neke stvari na terenu promijenile.
Kada je Amerika postavila ultimatum Izetbegovicu ili Amerika ili Iran ipak se odlucio za Ameriku a Irancima se zahvalio na pomoci.
Veliko je pitanje da ti akrepi nisu dosli sta bi bilo sa Bosnjacima. Srbe i Hrvate u ARBiH niko ne bi dirao ali Bosnjaci bi zavrsili isto kao i hiljade drugih prije njih.
U situaciji beznadja, kada imas embargo, nedostatak hrane do umiranja od gladi, slabo opremljenu armiju...svaka pomoc je dobrodosla inace nas nema. kao sto neko rece'' u takvim uslovima da je i Hitler vaskrsao i ponudio pomoc da bi se spasili ljudski zivoti, prihvatio bi savez i sa njim''. Ali eto, neko iz zlobe, neko iz pakosti, neko sto je zaboravio zeli to prikazati na drugaciji nacin.
Kako je nama par stotina kozojeba pomoglo da imamo bolje opremljeno Armiju? Ti meni pricas kao da nisam sve to vidio svojim ocima?
Ovo nije zbrda zdola, ako si ozbiljan sagovornik onda polazim da si procitao Holbrukovu knjigu, Kongreni izvjestaj CIA-e o stanju u BiH, jednostrani prekid blokade od strane SAD itd. Takodje, jos vaznije, polazim da znas sta se desavalo, sta se desilo sa SIberom, Divjakom, Halilovicem, Knezom itd. Sve to treba uzeti u kontekst.
Na kraju, moje pitanje je: kako nam je par stotina Mudzehdina, TRWA i slicno pomoglo? Nismo imali oruzje? STo nama nisu dali cizme, pancire, oruzje i orudje a ne oni u punoj ratnoj opremi ganjali curice po Bosni u sred zenice i parove na Kamenolomu i smetovima.
Da bog da nam nikad nisu pomogli.
Danguba

#366 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

jefferson wrote:
__Phoenix__ wrote:
Danguba wrote:
ista ste vi spika.

Maoča ne postoji?
Izasao MUP na lice mjesta :lol: :lol: :lol:
Sto se pravis glup.
Ako mogu naci mjesta za uzgoj marihuane a da ne nadju neke poligone za obuku vojnih formacija.
Nije to podrum.
jefferson

#367 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Danguba wrote:
__Phoenix__ wrote:
Danguba wrote: pa je li ti danas dosao demant iz mup-a usk da su izasli na lice mjesta i da nisu uocili nista neobicno.
ista ste vi spika.

Maoča ne postoji?
Postoji i Visegrad. Sve dok ne prekrse zakone ove zemlje, ja i ti mozemo o njima samo naprdjivati.
Kada prekrse zakone tada je kasno.
Ima nesto sto se zove:podrivanje ustavno-pravnog poretka, posebno akda to uzmes u kontekstu geopolitickih desavanja.
SToga, mojne te naive price koja je ravna nekom tinejdzeru koji je malo informacija pokupio na internetu.
jefferson

#368 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Sto se pravis glup.
Ako mogu naci mjesta za uzgoj marihuane a da ne nadju neke poligone za obuku vojnih formacija.
Nije to podrum.
Ne pravim se, nego razgovor spustam na tvoj nivo.
Danguba

#369 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

Drzite se vi Kebe, Scepe, Novica, RTRS-a a tuzilastvo neka radi svoj posao.
jefferson

#370 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Danguba wrote:Drzite se vi Kebe, Scepe, Novica, RTRS-a a tuzilastvo neka radi svoj posao.
Tvoj izgovor je:
Oni su pocinili genocid, oni hoce da nas ubiju.
Tvoj odgovor je: mi to mozemo isto raditi jer i oni rade.
To je kao Nele kada opravdava sta se desilo pa kaze: jbg, oni se htjeli odvojiti. Ispade po Neletu: oni se htjeli odvojiti i jbg, mi morali pobiti 100,000 ljudi.
Bosnjaci, Srbi, hrvati, jevrjei, budisti, indijanci, japanci, marsovci (oni sto nas krisom posjecuju) su svi bica koaj djele ovaj zrak, sunce itd.
Ono sto ih razlikuje je borba izmedju dobra i zla. Ako se ti boris protiv zla, ne smijes sebi nikad dozvoliti da postanes zlo. Boritis e protiv zla a ne postati zlo je daleko teze nego traziti neke izgovore i slicno. 1992 godine je bila borba dobra i zla, ne bosnjaka protiv srba, nego ljudskosti protiv neljdskosti. 1993 su neki u Sarajevu pomislili da zarad svojih licnih ciljeva mogu da precicom dodju do tog cilja, a danas cijenu svi u BiH placaju, a kada su ovi kozojebi u pitanju, posebno je placaju bosnjaci.
Danguba

#371 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Danguba »

jefferson wrote:
Danguba wrote:Drzite se vi Kebe, Scepe, Novica, RTRS-a a tuzilastvo neka radi svoj posao.
Tvoj izgovor je:
To je kao Nele kada opravdava sta se desilo pa kaze: jbg, oni se htjeli odvojiti. Ispade po Neletu: oni se htjeli odvojiti i jbg, mi morali pobiti 100,000 ljudi.
Bosnjaci, Srbi, hrvati, jevrjei, budisti, indijanci, japanci, marsovci (oni sto nas krisom posjecuju) su svi bica koaj djele ovaj zrak, sunce itd.
Ono sto ih razlikuje je borba izmedju dobra i zla. Ako se ti boris protiv zla, ne smijes sebi nikad dozvoliti da postanes zlo. Boritis e protiv zla a ne postati zlo je daleko teze nego traziti neke izgovore i slicno. 1992 godine je bila borba dobra i zla, ne bosnjaka protiv srba, nego ljudskosti protiv neljdskosti. 1993 su neki u Sarajevu pomislili da zarad svojih licnih ciljeva mogu da precicom dodju do tog cilja, a danas cijenu svi u BiH placaju, a kada su ovi kozojebi u pitanju, posebno je placaju bosnjaci.
Vidis, i ja sam bio na strani dobra i borio se protiv zla. Moj komsija Srbin nije htio da nam se prikljuci uz obrazlozenje da ne zeli da puca na svoje. Masa Hrvata je napustilo ARBiH i pridruzilo se silama zla...
Doslo je i tih pstotinjak primitivaca, nesto radili, pocinili zlocine i svi do jednoga ili poginuli ili protjerani. I sta sada? Medjunarodne mirovne organizacije SFOR, EUPM i drugi su izuzeli svu dokumentaciju iz svake kancelarije odakle su htjeli od Bihaca do Zvornika i sada se zeli stvoriti prica kako ti primitivci nisu nigdje otisli nego se infiltrirali u drzavne organe. Pa vise se cetnika infiltriralo u SIP-u, OSU, Ministarstvo sigurnosti nego postenih patriota ove zemlje. Pod patriotama smatram samo one koji su se borili za opstanak ove zemlje a nikako one rusioce.

prica ima i svojih pozadina. Ovih dana majke Srebrenice traze da se ukloni tip iz SIPE za koga imaju dokaze da je bio ukljucen u zlocine u Srebrenici i umjesto toga imamo ovaj pritisak na Dzaferovica i Mahmuljina a sve u dogovoru Zubac, Novic preko Radoncica koji to pokriva Avazom i Kebe koji blebece nesto na RTRS-u. Ako ima i 1% od ovih informacija novih, treba da reaguje Tuzlastvo a sve drugo su laprdanja.
jefferson

#372 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by jefferson »

Danguba wrote:
jefferson wrote:
Tvoj izgovor je:
Vidis, i ja sam bio na strani dobra i borio se protiv zla. Moj komsija Srbin nije htio da nam se prikljuci uz obrazlozenje da ne zeli da puca na svoje. Masa Hrvata je napustilo ARBiH i pridruzilo se silama zla...
Doslo je i tih pstotinjak primitivaca, nesto radili, pocinili zlocine i svi do jednoga ili poginuli ili protjerani. I sta sada? Medjunarodne mirovne organizacije SFOR, EUPM i drugi su izuzeli svu dokumentaciju iz svake kancelarije odakle su htjeli od Bihaca do Zvornika i sada se zeli stvoriti prica kako ti primitivci nisu nigdje otisli nego se infiltrirali u drzavne organe. Pa vise se cetnika infiltriralo u SIP-u, OSU, Ministarstvo sigurnosti nego postenih patriota ove zemlje. Pod patriotama smatram samo one koji su se borili za opstanak ove zemlje a nikako one rusioce.

prica ima i svojih pozadina. Ovih dana majke Srebrenice traze da se ukloni tip iz SIPE za koga imaju dokaze da je bio ukljucen u zlocine u Srebrenici i umjesto toga imamo ovaj pritisak na Dzaferovica i Mahmuljina a sve u dogovoru Zubac, Novic preko Radoncica koji to pokriva Avazom i Kebe koji blebece nesto na RTRS-u. Ako ima i 1% od ovih informacija novih, treba da reaguje Tuzlastvo a sve drugo su laprdanja.
Ti opet pocinjes posta sa opravdanjima i izgovorima. Kada je u pitanju dobro protiv zla, tada nema izgovora.
Drugo, niej se uradilo kako treba jer cinjenica da mahmuljin a pogotovo Mehmedovic hodaju i danas slobodno, govori da se nije uradilo kako treba. To mi trebamo pocistiti a ne SFOR i ostali.
Hajvan

#373 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Hajvan »

ma sve su ovo priče namjenjene slabljenju i razbijanju Bosne.
nadam se, ako im uspije u nakanama, da ce zg, bg, ni, ns, ri, st prživjet ono što je sa 92-95

nek bude onda baš totalni spe'takl.
Kikibombona

Post by Kikibombona »

Skijaš wrote: Nisu oni bili tu da tebi otvore oči, nego pacijentima poput Miterana i Majora, koji u Sarajevu, devedeset druge, kaže :

"Don't, don't, don't live under this dream that the west is going to come and sort this problem out,"

Mater mu jebem. Nametnu embargo, puste Tuđmana s leđa i eto, dogovorite se, neće Zapad intervenisati. E hoće. I intervenisao je. Ili ćemo civilizovano i u skladu sa međunarodnim pravom, ili nema pravila. Danas je Britanija jedan od ključnih saveznika Sarajevu.
Ovako naivan moze biti samo Bosanac!

Miteran i Mejdzor se uplasili od par stotina mudzahedina. :-) :lol:
Zapad u panici, u strahu da se Bosnajci ne radikalizuju. :lol:

Covjece dragi, mi smo obicni misevi, sa i bez mudzahedina. Mi zapadu strah ne mozemo uliti ni na jednu stotinku.

Da je taj isti zapad tako htio, nijedan jedini mudzahedin ne bi krocio u BiH. Dvije su varijante u opticaju. Il su zeljeli da mudzahedini iz nekog razloga udju u BiH ili im je jednostavno bilo svjedno. Da te podsjetim, pricamo o najmocnijim zemljama svijeta, o mocnim vojnim i obavjestajnim infrastrukturama. Pricamo o super silama, mi misevi, i nije nas stid napisati da smo nesto uradili da bi opametili zapad, bi ih uplasili, otvorili oci. :D

Nijedna ozbiljna drzava se ne plasi terorizma. Svaka ozbiljna drzava koristi terorizam da ucvrsti vlastitu poziciju.

Kada bi se recimo mi radikalizovali nastetili bi iskljcivo sebi. Udarili bi nam vize, hermeticki nas zatvorili i prisilili da se razracunamo sa radikalizmom. Nikakvu stetu zapadu mi ne bi mogli napraviti ni u jednoj mogucoj varijanti.

Pa taj jebeni zapad je radikalizovao cijeli BI. Milioni ekstremista su zeljni krvi gradjana Evrope. I mislis da se neko od mocnika plasi zbog toga? Boli ih.... Izolacija i aj zdravo. Ako neko napravi njesra, oni ce to iskoristiti kao alibi da ih napadnu i opljackaju u maticnim drzavama. Kao da se mocnici plase nekakvih olosa sa kalasnjikovom na ledjima. :-)

Miteran u Francuskoj ima xy potencijalnih terorista. Mozda se obicni Francuzi plase, ali centri moci sigurno NE. Svaki teroristicki akt ce adekvatno naplatiti.
parangal_

#375 Re:

Post by parangal_ »

Kikibombona wrote:
Skijaš wrote: Nisu oni bili tu da tebi otvore oči, nego pacijentima poput Miterana i Majora, koji u Sarajevu, devedeset druge, kaže :

"Don't, don't, don't live under this dream that the west is going to come and sort this problem out,"

Mater mu jebem. Nametnu embargo, puste Tuđmana s leđa i eto, dogovorite se, neće Zapad intervenisati. E hoće. I intervenisao je. Ili ćemo civilizovano i u skladu sa međunarodnim pravom, ili nema pravila. Danas je Britanija jedan od ključnih saveznika Sarajevu.
Ovako naivan moze biti samo Bosanac!

Miteran i Mejdzor se uplasili od par stotina mudzahedina. :-) :lol:
Zapad u panici, u strahu da se Bosnajci ne radikalizuju. :lol:

Covjece dragi, mi smo obicni misevi, sa i bez mudzahedina. Mi zapadu strah ne mozemo uliti ni na jednu stotinku.

Da je taj isti zapad tako htio, nijedan jedini mudzahedin ne bi krocio u BiH. Dvije su varijante u opticaju. Il su zeljeli da mudzahedini iz nekog razloga udju u BiH ili im je jednostavno bilo svjedno. Da te podsjetim, pricamo o najmocnijim zemljama svijeta, o mocnim vojnim i obavjestajnim infrastrukturama. Pricamo o super silama, mi misevi, i nije nas stid napisati da smo nesto uradili da bi opametili zapad, bi ih uplasili, otvorili oci. :D

Nijedna ozbiljna drzava se ne plasi terorizma. Svaka ozbiljna drzava koristi terorizam da ucvrsti vlastitu poziciju.

Kada bi se recimo mi radikalizovali nastetili bi iskljcivo sebi. Udarili bi nam vize, hermeticki nas zatvorili i prisilili da se razracunamo sa radikalizmom. Nikakvu stetu zapadu mi ne bi mogli napraviti ni u jednoj mogucoj varijanti.

Pa taj jebeni zapad je radikalizovao cijeli BI. Milioni ekstremista su zeljni krvi gradjana Evrope. I mislis da se neko od mocnika plasi zbog toga? Boli ih.... Izolacija i aj zdravo. Ako neko napravi njesra, oni ce to iskoristiti kao alibi da ih napadnu i opljackaju u maticnim drzavama. Kao da se mocnici plase nekakvih olosa sa kalasnjikovom na ledjima. :-)

Miteran u Francuskoj ima xy potencijalnih terorista. Mozda se obicni Francuzi plase, ali centri moci sigurno NE. Svaki teroristicki akt ce adekvatno naplatiti.
skijaš je jedan od onih naivca koji misle da bošnjaci imaju asa u rukavu kod amera i zapada ko da su oni sisali vesla. taj rezon je otprilike - napravićete bosnu po našem modelu, jer ako ne napravite bićemo palestina u evropi i kao žrtve nepravde koje nisu dobile satisfakciju i koje je zapad zanemario, okrenućemo se radikalizmu a vi to da bi izbjegli ukinućete rs i kantone. zato kod takvih i ne postoji motiv da se pravi normalna drzava tamo gdje bosnjaci vladaju nego se ceka da se medjunarodna zajednica uplete i jebe dodiku mater, jer cim nestane rs postacemo funkcionalni i normalni a u suprotnom ni ne zelimo da imamo normalnu drzavu u "palestini" od 24% jebo 24%. primjetices kod takvih da tvrde da se rat nije ni mogao izbjeci. kad sam ga pitao bil zrtvovao civile zarad intervencije rekao je ni u ludilu, a kladim se da je bio protiv kutiljerovog plana ko da su srbi imali krempite umjesto tenkova.

da amerikanci nisu htjeli da proizvode radikale vodili bi drugaciju politiku i u jugoslaviji i u svijetu.
Post Reply