BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova ćemo osvojiti u dvomeču sa Slovačkom?

Poll ended at 10/09/2013 12:53

Šest
219
50%
Četiri
101
23%
Tri
45
10%
Dva
12
3%
Jedan
22
5%
Nula
35
8%

Total votes: 434

motorola01

#351 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by motorola01 »

Cudi me da ih ne uhvate dok se nasladjuju, fino ih odvedu dole prema bisstursovoj pumpi, opale koji samar i uzmu im sve karte pa neka se onda mami svojoj nasladjuju :evil: . Valja doci iz Krajine do Zenice i da te onda jos podjebavaju :-) . Samo za vrat, hodi vamo i noga u zicugu.
motorola01

#352 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by motorola01 »

Timotije wrote:
motorola01 wrote:Da li je stadion rasprodan ili se jos uvijek mogu karte kupiti?

edit: izgleda da su sve planule......
Karata odavno nema, dosta toga su sverceri pokupovali...

Cekaj da zavrsi tekma u Zenici, tad ce banda krenuti sa oglasima!
Dzabe oglasi jer ne dam tolike pare za kartu. Da sam se ja pitao, ja bih davno obezbijedio karte, ali kad neki ne znaju dal` bi jeli il` bi srali. I na kraju ti ispadnes donji, zbog neodlucnih.
Static-X

#353 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Static-X »

Infaze Studio wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ne znam, u prvom poluvremenu nismo imali premoc, mada smo dali 2 gola, od kojih drugi iz ofsajda. Plus njima nije sviran penal. Imali su posjed lopte, imali su suteva na gol. Ne bih rekao da smo ih nadigrali uopste.
Citam ovo, pa reko da onaj Lacoste ili kako se zvase nije klon od jeza u ledja :D
Cuj ofsajd. Cista linija a tu se daje prednost napadacu. Plus njima nije sviran penal, a DZeki je sviran kad ga je tip Grcko-Rimskim zahvatom spustio na zemlju u 2. pol. :D
Ali nije bitno uopste..samo sam ti htjeo ukazati kakve marginalne stvari koristis da bi dokazao da nismo bili bolji. :)
Ako imas gdje pogledaj reprizu. Toplo preporucujem

Sent from my SCH-I500
Infaze Studio

#354 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

Static-X wrote:
Infaze Studio wrote:
jeza u ledja wrote:Pa ne znam, u prvom poluvremenu nismo imali premoc, mada smo dali 2 gola, od kojih drugi iz ofsajda. Plus njima nije sviran penal. Imali su posjed lopte, imali su suteva na gol. Ne bih rekao da smo ih nadigrali uopste.
Citam ovo, pa reko da onaj Lacoste ili kako se zvase nije klon od jeza u ledja :D
Cuj ofsajd. Cista linija a tu se daje prednost napadacu. Plus njima nije sviran penal, a DZeki je sviran kad ga je tip Grcko-Rimskim zahvatom spustio na zemlju u 2. pol. :D
Ali nije bitno uopste..samo sam ti htjeo ukazati kakve marginalne stvari koristis da bi dokazao da nismo bili bolji. :)

Sent from my SCH-I500
Zbog cega preporucujes?
Adoxxx

#355 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Adoxxx »

dobar Bega danas
IlijaLadin

#356 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by IlijaLadin »

Infaze Studio wrote:
Static-X wrote:

Sent from my SCH-I500
Zbog cega preporucujes?
vjerovatno zato što mi amerikance ni u prvom poluvremenu nismo nadigrali. jesmo dali dva gola, a od one dvije situacije barem je jednu trebao sudija okarakterisati kao penal za usa, imali su nekoliko ušetavanja u peterac, što nisu iskoristili, a što im se u drugom vratilo, obilato. treba biti realan pa priznati. a, kao što neko reče, da je bila takmičarska utakmica, vjerujem i ja da bismo ih otresli.
Adoxxx

#357 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Adoxxx »

Bega :shock:
Infaze Studio

#358 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

IlijaLadin wrote:
Infaze Studio wrote:
Static-X wrote:

Sent from my SCH-I500
Zbog cega preporucujes?
vjerovatno zato što mi amerikance ni u prvom poluvremenu nismo nadigrali. jesmo dali dva gola, a od one dvije situacije barem je jednu trebao sudija okarakterisati kao penal za usa, imali su nekoliko ušetavanja u peterac, što nisu iskoristili, a što im se u drugom vratilo, obilato. treba biti realan pa priznati. a, kao što neko reče, da je bila takmičarska utakmica, vjerujem i ja da bismo ih otresli.
PA ja bas zbog ovog podebljanog napisah da uopste nije bitno sta je bilo, nego da samo ukazujem jezu na detalje koje on koristi da bi dokazao da nismo bili bolji.
Znaci, ne znam zasto se ljudi trude da kazu da smo slabiji od USA nakon jedne utakmice gdje nista sa nicim veze nije imalo. Mislis da ja smatram da smo dobri zbog 2-0 u 1. pol? PA na zakljucanoj temi BiH-USA sam nekom rekao da ne zna gledati utakmice, bas zbog toga sto je rekao da Ameri nisu nista napravili u 1. pol, a jesu...
Al' nebitno...gledam Stoke, pa da nebi sta propustio :)
ljevoruki

#359 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by ljevoruki »

Nije njegov gol, prosla kroz noge plus odlicsn sut u mali mrezu. :(
:bih:
omega369

#360 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by omega369 »

motorola01 wrote:Zasto iz utakmicu u utakmicu smanjuju broj karata u prodaji? Gdje ide ostatak karata, da li ih oni dijele svojim pulenima pa onda idu na ulicu po visestruko visim cijenama ili? Ocito je da je neka mutljavina jer stadion ima oko 15-16 000 stolica i kad se odbije 10 posto, dobije se cifra od +13 500 stolica. Gdje ide ova razlika od trenutnih 3000 karata/mjesta?
razlika je u tome sto stadion NEMA 15-16 hiljada stolica, nego 13 ali vi to nikako da skontate
motorola01

#361 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by motorola01 »

Kad su tek postavljene stolice, postavljeno je oko 16 000 stolica. Nakon toga su radjene male rekonstrukcije gdje je umanjena brojnost istih. Toliko (na 13 000) nije sigurno.

edit:evo nasao sam-13 632 stolice..
omega369

#362 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by omega369 »

pa eto 13 600. dakle nije ni 15 ni 16 hiljada i ne vjerujem da je ikada postavljemo toliko. smanjenje je napravljeno na istoku gdje je loza i vip i to u vrh glave par stotina.

ne kazem ja da nema malverzacija sa kartama, uvijek ih je bilo i bice, ali prvo trebamo imati na umu koliki je kapacitet stadiona u zenici. licitira se pogresnim brojevima. isto kao na kosevu
jeza u ledja

#363 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Infaze Studio wrote:
PA ja bas zbog ovog podebljanog napisah da uopste nije bitno sta je bilo, nego da samo ukazujem jezu na detalje koje on koristi da bi dokazao da nismo bili bolji.
Znaci, ne znam zasto se ljudi trude da kazu da smo slabiji od USA nakon jedne utakmice gdje nista sa nicim veze nije imalo. Mislis da ja smatram da smo dobri zbog 2-0 u 1. pol? PA na zakljucanoj temi BiH-USA sam nekom rekao da ne zna gledati utakmice, bas zbog toga sto je rekao da Ameri nisu nista napravili u 1. pol, a jesu...
Na kraju ostaje nejasno sta si htio reci??
Ja kazem nismo bili bolji od njih ni u prvom, i onda napisem zbpg XYZ. Ibisevicev gol iz ofsajda i penal spominjem kao dokaz da ne mozemo vodjstvo gledati kao toliko relevantno. Ti tvrdis da Ibisevic nije zabio iz ofsajda, te da je na Dzeki trebao svirati penal (ja se te situacije uopste ne sjecam, samo bih dodao da je bila jos jedna sumnjiva situacija pred nasim golom).

Uz sve ovo, cinjenica da su izasli sa kombinovanim timom, vec spomenute prilike Amerikanaca te posjed lopte u njihovu korist zajedno ne daje sliku da smo mi bolja od ekipa od Amerikanaca.

Znaci nejasno je sta zelis reci, osim da se napravis pametan sa smijesnom dijaspora pricom.
Idemedosumom

#364 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Idemedosumom »

Nasi momci jesu "podbacili" protiv amera kada se sveukupno pogleda. Jedan od razloga za to je, ukratko receno, podbacaj nasih kljucnih igraca. Da je recimo samo Begovic branio tada kao sto je danas za Stoke, sigurno ne bismo izgubili.

Ne razumijem zasto toliko isticete da je SAD igrao s kombinovanim sastavom? U mojim ocima, za repku koja ima siroku/jaku klupu kao SAD, i nije "toliko" veliki nedostatak kada izostanu 2,3 pa cak i 4 standardna igraca (jer imaju po 2 adekvatne zamjene za iste pozicije). Neki forumasi kazu da ih Klinsman svakako rotira od kako ih je preuzeo.

Mi smo cijelo drugo poluvrijeme odigrali s kombinovanim sastavom. Za nas to znaci da smo mnogostruko oslabljeni, sto kod amera nije slucaj. Drugim rijecima: nas najjaci sastav, njihov najjaci sastav i njihov kombinovani sastav(od neku noc) su manje vise tu negdje, u pet deka. Dok je nas kombinovani sastav (od neku noc) za nekoliko klasa slabiji u usporedbi.

Zaista mi nije cilj da branim nase po svaku cijenu, ali kada bismo se u Brazilu (aBd) sastali s njima ponovo, ako bi pri tome imali sve igrace na okupu i to zdrave (zajedno s nekim novim potencijalima), mislim da bi to mnogo drugacije izgledalo.
------------------------------------------------------------------------------------------

Gledao sam highlighte s utakmice Rumunija - Slovacka. Izgleda da nije bilo mnogo prilika za gol. Rumuni su prije svega postigli gol, ali je gol zbog ofsajda ponisten. Zatim su pravo poveli, slovaci su izjednacili. Rumuni su imali jos mozda 2 solidne prilike do kraja ali je ostalo 1-1. Sveukupno se nemamo cega bojati, ali treba ovo ozbiljno shvatiti, bez potcjene.
Kemal Malovčić

#365 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Kemal Malovčić »

Ubićemo ih ko mraz paprike!
jeza u ledja

#366 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by jeza u ledja »

Idemedosumom wrote:Nasi momci jesu "podbacili" protiv amera kada se sveukupno pogleda. Jedan od razloga za to je, ukratko receno, podbacaj nasih kljucnih igraca. Da je recimo samo Begovic branio tada kao sto je danas za Stoke, sigurno ne bismo izgubili.

Ne razumijem zasto toliko isticete da je SAD igrao s kombinovanim sastavom? U mojim ocima, za repku koja ima siroku/jaku klupu kao SAD, i nije "toliko" veliki nedostatak kada izostanu 2,3 pa cak i 4 standardna igraca (jer imaju po 2 adekvatne zamjene za iste pozicije). Neki forumasi kazu da ih Klinsman svakako rotira od kako ih je preuzeo.

Mi smo cijelo drugo poluvrijeme odigrali s kombinovanim sastavom. Za nas to znaci da smo mnogostruko oslabljeni, sto kod amera nije slucaj. Drugim rijecima: nas najjaci sastav, njihov najjaci sastav i njihov kombinovani sastav(od neku noc) su manje vise tu negdje, u pet deka. Dok je nas kombinovani sastav (od neku noc) za nekoliko klasa slabiji u usporedbi.

Zaista mi nije cilj da branim nase po svaku cijenu, ali kada bismo se u Brazilu (aBd) sastali s njima ponovo, ako bi pri tome imali sve igrace na okupu i to zdrave (zajedno s nekim novim potencijalima), mislim da bi to mnogo drugacije izgledalo.
------------------------------------------------------------------------------------------

Gledao sam highlighte s utakmice Rumunija - Slovacka. Izgleda da nije bilo mnogo prilika za gol. Rumuni su prije svega postigli gol, ali je gol zbog ofsajda ponisten. Zatim su pravo poveli, slovaci su izjednacili. Rumuni su imali jos mozda 2 solidne prilike do kraja ali je ostalo 1-1. Sveukupno se nemamo cega bojati, ali treba ovo ozbiljno shvatiti, bez potcjene.
Pa ja nista drukcije nisam ni rekao. Reagovao sam prvobitno na konstataciju da smo u stvari bolja reprezentacija.
Mezzo-x

#367 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

jos 19 dana.......................................................................
Dzeko, Ibisevic, Pjanic....3:0..................................ufatla me neka nervoza, ne znam kako je vama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#368 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Truba »

ne znam fakat ja sam gledao zadnjih 12 minuta protiv SADa tako sam se iznervirao mogu misliti kako je ljubiteljima :D

nemam volje i živaca gledati čitavu utakmicu

jedino baš da sam siguran da se neću nervirati :D a to je npr kad igra engleska njemačka zadnji put :D
Mezzo-x

#369 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

Image

Favoriti smo na kladionici.......kvota 1,30 da cemo biti 1 u grupi.
Mezzo-x

#370 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Mezzo-x »

Image

BiH je svjetski prvak = kvota 126 :bih:
nKrkan

#371 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

------------------------------------------------- 1-----------------------------------------------

---------13--------------------------------4----------------------------3---------------------------21

-------------------------------------------------------15/6-----------------------------------------

-----------------8------------------------------------10--------------------------------------------16

----------------------------------------------11--------------------------9--------------------------
Zatamnjena stakla

#372 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Zatamnjena stakla »

Kad se puštaju karte u prodaju :mrgreen:
nKrkan

#373 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by nKrkan »

Nadam se da će Džeko doć do 35 gola u dresu repke u dvomeču sa Slovacima
Partijaner

#374 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Partijaner »

Sorel wrote:Kad se puštaju karte u prodaju :mrgreen:
Utorak, znaci gajbu piva i udri cijelu noc. :mrgreen:
Infaze Studio

#375 Re: BiH-Slovačka / Slovačka-BiH 6.-10.9.2013

Post by Infaze Studio »

jeza u ledja wrote:
Infaze Studio wrote:
Na kraju ostaje nejasno sta si htio reci??
Ja kazem nismo bili bolji od njih ni u prvom, i onda napisem zbpg XYZ. Ibisevicev gol iz ofsajda i penal spominjem kao dokaz da ne mozemo vodjstvo gledati kao toliko relevantno. Ti tvrdis da Ibisevic nije zabio iz ofsajda, te da je na Dzeki trebao svirati penal (ja se te situacije uopste ne sjecam, samo bih dodao da je bila jos jedna sumnjiva situacija pred nasim golom).

Uz sve ovo, cinjenica da su izasli sa kombinovanim timom, vec spomenute prilike Amerikanaca te posjed lopte u njihovu korist zajedno ne daje sliku da smo mi bolja od ekipa od Amerikanaca.

Znaci nejasno je sta zelis reci, osim da se napravis pametan sa smijesnom dijaspora pricom.
Vozdra, sta ima? :) Sto sam zelio reci je to da se ti "saginjes unazad" da bi dokazao da BiH nije bila bolja od USA. JA kazem da to nema nikakve veze, jer k'o sto neko rece, da je bila oziljna tekma, nebi ti pricao o tome o cemu pricas.
Eto jasno je sta ti pricas kad kazes da se "ja pravim pametan sa dijaspora pricom". :lol: :lol: Procitaj malo stvari oko "dijaspora price" da vidis gdje ja stojim po tom pitanju. A nakon ovakve tvoje reakcije, na jedan sasvim ne-provokantan post, vidim gdje ti stojis po tom pitanju "dijasporske price". :-D

P.S. Izbacujem ova dva smajlija sto se kesere, da se nebi nasao uvrijedjen.
Imas pravo spojiti 3 citata, pa nemoj izostavljati post forumasa koji je relevantan u ovoj diskusiji.
Locked