Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
oldtajmer

#351 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by oldtajmer »

anonimus0007 wrote:
oldtajmer wrote:evo izgleda da je poskupljenje grijanja zavrsena stvar
bas racunam sada kako ce mi sa ovim poskupljenjem(a obzirom da je od 6 mjeseci grijne sezone efektivno grijanje mozda 4 mjeseca,s tim da ne traje 24 sata,vec od ujutro do nekih 10 sati navece),grijanje putem toplana biti oko 370 KM mjesecno

mamicu vam ja expertnu svima nabijem na neku stvar
da izvineš, pa koliki ti je to stan?
ma stan je 70 kvadrata :D a ja racunam samo mjesece kada griju jer mi placamo toplane tokom cijele godine

jutros su bili malo pustili grijanje,a evo cujem da su vec zavrnuli iako je vani 5 stepeni :-)
nino90

#352 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by nino90 »

ljudi radi li vama grijanje
Danas bi treblao poceti ali meni nista ne grije
sema911s

#353 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by sema911s »

nino90 wrote:ljudi radi li vama grijanje
dio dobrinje ima centralno.,., takodje dio malte,.,cini mi se da su neki zaspali pa zaboravili upalit
salik79

#354 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

Eh, kad smo vec kod toga...Neku noc nam vrli ministar na TV-u objasnjava kako je Sarajevo do sada imalo najjeftinije grijanje od (skoro) svih gradova u BiH. Medju nabrojanim gradovima je nonsalantno naveo i Tuzlu. Mozda bih to i "popusio" da nisam "rodjeni Tuzlak" i da mi roditelji ne zive u Tuzli. Situacija je sljedeca - moji roditelji za zagrijavanje stana od 120 m2 placaju 164 KM mjesecno (ako mjesec ima 31 dan), a ja za svoj stan (grijna povrsina na racunu 57m2) placam 160 KM mjesecno (razgodjeno na cijelu godinu po 80 KM mjesecno, bez obzira na broj dana u mjesecu). Sljedeca stvar - u Tuzli, u zakonom propisanoj sezoni grijanja, svaki dan se vrsi zagrijavanje stanova i to 24h/dan, uz smanjeni intenzitet grijanja (00h-05h) u vecernjim satima. Grijanje se naplacuje po danu, i u slucaju da u nekom danu izostane isporuka toplotne energije (kvar i sl), pa makar i na pola sata, taj dan se ne naplacuje.

Rezime: Ja svojih 160 KM mjesecno moram platiti, grijalo - ne grijalo, u toku sezone me griju nekih 4 mjeseca (racunajuci da se grijanje iskljucuje od 22 do 06, to je nekih 53 dana u toku 180 dana u kojim me ne griju, ne racunajuci malo suncanije dane u kojima i preko dana iskljucuju grijanje). Sada nam nas dragi ministar najavljuje i dodatno poskupljenje. U redu i to, ali zasto nam (uz sve navedeno) jos i inteligenciju vrijedja?! :?
sema911s

#355 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by sema911s »

da izvineš, pa koliki ti je to stan?[/quote]
ma stan je 70 kvadrata :D a ja racunam samo mjesece kada griju jer mi placamo toplane tokom cijele godine

jutros su bili malo pustili grijanje,a evo cujem da su vec zavrnuli iako je vani 5 stepeni :-)[/quote]

o to je dobro,. jeftino da si na plinu pa da ti za recimo januar dodje 200km samo plina +struje 50KM,., i tako 4-5 mjeseci vidjeli biste kako je kod toplana jeftino,.,.(ja jos nemam nikoga sa strane da me to pasivno grijanje, svi stanovi prazni,.nemozes ugrijat nikako),., ove godine nesto stiropolom unutra radili neki ukrasni 1cm valjda to pomogne,., al opet cini mi see mazia
mali_balon

#356 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

nino90 wrote:ljudi radi li vama grijanje
Kod mene na vojnickom nema, radijatori frisko ozraceni
sema911s

#357 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by sema911s »

salik79 wrote:Eh, kad smo vec kod toga...Neku noc nam vrli ministar na TV-u objasnjava kako je Sarajevo do sada imalo najjeftinije grijanje od (skoro) svih gradova u BiH. Medju nabrojanim gradovima je nonsalantno naveo i Tuzlu. Mozda bih to i "popusio" da nisam "rodjeni Tuzlak" i da mi roditelji ne zive u Tuzli. Situacija je sljedeca - moji roditelji za zagrijavanje stana od 120 m2 placaju 164 KM mjesecno (ako mjesec ima 31 dan), a ja za svoj stan (grijna povrsina na racunu 57m2) placam 160 KM mjesecno (razgodjeno na cijelu godinu po 80 KM mjesecno, bez obzira na broj dana u mjesecu). Sljedeca stvar - u Tuzli, u zakonom propisanoj sezoni grijanja, svaki dan se vrsi zagrijavanje stanova i to 24h/dan, uz smanjeni intenzitet grijanja (00h-05h) u vecernjim satima. Grijanje se naplacuje po danu, i u slucaju da u nekom danu izostane isporuka toplotne energije (kvar i sl), pa makar i na pola sata, taj dan se ne naplacuje.

Rezime: Ja svojih 160 KM mjesecno moram platiti, grijalo - ne grijalo, u toku sezone me griju nekih 4 mjeseca (racunajuci da se grijanje iskljucuje od 22 do 06, to je nekih 53 dana u toku 180 dana u kojim me ne griju, ne racunajuci malo suncanije dane u kojima i preko dana iskljucuju grijanje). Sada nam nas dragi ministar najavljuje i dodatno poskupljenje. U redu i to, ali zasto nam (uz sve navedeno) jos i inteligenciju vrijedja?! :?
sto je graianje u sarajevu skupo,.,

vozni park obnavljaju svakih 2god,. imaju radnika ne viska vec previse,., pogledaj kada nesto kopaju,., rade uvjek 6 ruke u dzepove, 2 nesto po telefonu 1 donosi one boce, 2 nesto ko rade i 3 sjede u avtima,.
odes do neke toplane(dimnjaka) i vidjeces ih kako spavaju, igraju lopte, u kladionici, pogledaj po gradu koliko imas fabija sa natpisom toplane sarajevo,., pa onda bacis pogled slucajno kolike su im plate,., od 1100KM pa navise,., e valja to sve podmirit,.,
salik79

#358 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

sema911s wrote:
salik79 wrote:Eh, kad smo vec kod toga...Neku noc nam vrli ministar na TV-u objasnjava kako je Sarajevo do sada imalo najjeftinije grijanje od (skoro) svih gradova u BiH. Medju nabrojanim gradovima je nonsalantno naveo i Tuzlu. Mozda bih to i "popusio" da nisam "rodjeni Tuzlak" i da mi roditelji ne zive u Tuzli. Situacija je sljedeca - moji roditelji za zagrijavanje stana od 120 m2 placaju 164 KM mjesecno (ako mjesec ima 31 dan), a ja za svoj stan (grijna povrsina na racunu 57m2) placam 160 KM mjesecno (razgodjeno na cijelu godinu po 80 KM mjesecno, bez obzira na broj dana u mjesecu). Sljedeca stvar - u Tuzli, u zakonom propisanoj sezoni grijanja, svaki dan se vrsi zagrijavanje stanova i to 24h/dan, uz smanjeni intenzitet grijanja (00h-05h) u vecernjim satima. Grijanje se naplacuje po danu, i u slucaju da u nekom danu izostane isporuka toplotne energije (kvar i sl), pa makar i na pola sata, taj dan se ne naplacuje.

vozni park obnavljaju svakih 2god,. imaju radnika ne viska vec previse,., pogledaj kada nesto kopaju,., rade uvjek 6 ruke u dzepove, 2 nesto po telefonu 1 donosi one boce, 2 nesto ko rade i 3 sjede u avtima,.
odes do neke toplane(dimnjaka) i vidjeces ih kako spavaju, igraju lopte, u kladionici, pogledaj po gradu koliko imas fabija sa natpisom toplane sarajevo,., pa onda bacis pogled slucajno kolike su im plate,., od 1100KM pa navise,., e valja to sve podmirit,.,
Ma meni je to sve jasno, i ok, ali ZASTO nam "dragi" MINISTAR siluje i ovo malo pameti sto nam je ostalo, ubjedjujuci nas u nesto sto je ocita LAZ?! Zivi od nasih para, a (in)direktno nam govori da smo najobicniji levati kojima moze prodavati suplju kako i kad pozeli.
Maharadza

#359 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Maharadza »

Domovi Sarajlija i danas hladni, Toplane će ujutro uključiti grijanje

http://www.klix.ba/vijesti/bih/domovi-s ... /131004149

Palite grijanje stoko, smrzavam seeee!!! Zašto sam inače postavio ove Alu radijatore? :twisted:
vješalica

#360 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by vješalica »

trebao si gusane,ali koje god da staviš dok ne puste džaba :(
mali_balon

#361 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mali_balon »

Jebem im mater, ja ih danas zvao jer kod mene nije bilo grijanja, ja pitam jeste li pustili grijanje u cijelom gradu kaze lik jesmo, cijeli grad ima grijanje.
BHF_Manijak

#362 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by BHF_Manijak »

Ma pustili jutro nekih 2-3 sata, jebo ih otac retardirani, pa valjda je logicnije da ga navece pustis, kada sunce zalazi i kada temeprature padaju, ali to je bosanskom covjeku kvantna fizika!

Kakvi nehljebovici vode firme i odredjuju kako se sta radi! Fuj majkemi!
starii

#363 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by starii »

Evo recept kako da se sto jeftinije zagrijete u ove nadolazece prohladne dane
Možemo se grijati samo na jednu veću cjepanicu tokom cijele zime.
Kako?
Nabaviti jednu oveću cjepanicu, oko metar dužine. Postaviti je nasred sobe i onda je preskakati. Poslije nekoliko minuta osjetit ćete vrlo ugodnu vrućinu.
Korisno je zbog više stvari: kondicijska pripremljenost, dobra linija i oslobađanje nagomilanog stresa.
Ako se cjepanica postavi na sam centar sobe, možemo smatrati da imamo CENTRALNO GRIJANJE :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#364 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Truba »

mali_balon wrote:Jebem im mater, ja ih danas zvao jer kod mene nije bilo grijanja, ja pitam jeste li pustili grijanje u cijelom gradu kaze lik jesmo, cijeli grad ima grijanje.

dobar si meni se nisu ni javljali
Hajlac

#365 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Hajlac »

starii wrote:Evo recept kako da se sto jeftinije zagrijete u ove nadolazece prohladne dane
Možemo se grijati samo na jednu veću cjepanicu tokom cijele zime.
Kako?
Nabaviti jednu oveću cjepanicu, oko metar dužine. Postaviti je nasred sobe i onda je preskakati. Poslije nekoliko minuta osjetit ćete vrlo ugodnu vrućinu.
Korisno je zbog više stvari: kondicijska pripremljenost, dobra linija i oslobađanje nagomilanog stresa.
Ako se cjepanica postavi na sam centar sobe, možemo smatrati da imamo CENTRALNO GRIJANJE :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
mayab

#366 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by mayab »

sema911s wrote:

I da jos dodam njihovo kurcenje sa nasim parama po nekim tzv.komunalijadama, evo upravo je u toku u Neumu , naravno (bilo sinoc na OBN-u o tome!);to ti se okupljaju ovi iz komunalnih preduzeca i sutaju loptu i igraju ping pong, žderu, loču ,orgijaju , sve o nasem trosku, jebo to sto ne posluju pozitivno i što varaju narod, Toplana im kupuje i daje za te igrarije markiranu sportsku opremu itd itd.
djigibau

#367 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by djigibau »

mayab wrote:
sema911s wrote:
salik79 wrote: I da jos dodam njihovo kurcenje sa nasim parama po nekim tzv.komunalijadama, evo upravo je u toku u Neumu , naravno (bilo sinoc na OBN-u o tome!);to ti se okupljaju ovi iz komunalnih preduzeca i sutaju loptu i igraju ping pong, žderu, loču ,orgijaju , sve o nasem trosku, jebo to sto ne posluju pozitivno i što varaju narod, Toplana im kupuje i daje za te igrarije markiranu sportsku opremu itd itd.[/size][/b]
Sve smo mi ovome krivi jer kao sto znamo mistar javo priznaje laz o visini poskupljenja vode ..... i reakcija nula niko nista. Dakle zaljucak radi sta hoces i dokle hoces jer ne postoji niko ko ce nesto poduzeti i sprijeciti divljanje. Sve dok palamudimo po forumima biti ce ovako.
U zdravlju i veselju
:bih:
Amazonka27

#368 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Amazonka27 »

djigibau wrote: Sve smo mi ovome krivi jer kao sto znamo mistar javo priznaje laz o visini poskupljenja vode ..... i reakcija nula niko nista. Dakle zaljucak radi sta hoces i dokle hoces jer ne postoji niko ko ce nesto poduzeti i sprijeciti divljanje. Sve dok palamudimo po forumima biti ce ovako.
U zdravlju i veselju
:bih:
Ljudi nisu svjesni koliko smo svi kolektivno ujebani i da nam mogu raditi sta god hoce jer smo premoreni od problema. I kada se malo pokrene nesto...ljudi organizuju koncert ?!? daleko od toga da sam za nasilje bilo kakve vrste ali ako se pogleda istorija i ugnjetavanje ljudi...svaki put kada su se ljudi usudili namrgoditi na losu vlast, organizovane su igre, baci im se malo zlatnika sa balkona i to je to... car je dobar cova. A sto se tice palamudjenja po forumu, zaista sam misljenja da ljudi koji su spremni da cuju i drugo, trece, deseto misljenje i izvaga da je sposobniji shvatiti u kakvoj se situaciji nalazi nego onaj koji samo prati vijesti preko lokalnih TV i cuje ono samo sto vlasti zele da se cuje. Odlican primjer je jedna poznanica koja kaze "jadni Mevlid sam na Ameriku pucao, niko da mu pomogne"...a kuka li kuka, nema ovo nema ono...njoj je amerika problem.
A recimo, sta fali da nekoga kolektivno tuzimo? pa kad bude konacno neko odgovarao za sranje, onda im fino organizujemo koncert da im bude lakse...
djigibau

#369 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by djigibau »

Generalno nemam nista protiv diskusija na forumima nego protiv toga sto stalno pisemo ne valja ovo ili ono, a konkretno se nista ne preduzima, a to da je narod ubijen u pojam tu se u potpunosti slazem sa tobom. Car je kod nas gol vec odavno samo sto mi to ne zelimo vidjeti.
Cim neko od ovih eksprata zasvira klavir cujemo se da organizujemo koncert :-D
Edin H.

#370 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Edin H. »

mayab wrote:I da jos dodam njihovo kurcenje sa nasim parama po nekim tzv.komunalijadama, evo upravo je u toku u Neumu , naravno (bilo sinoc na OBN-u o tome!);to ti se okupljaju ovi iz komunalnih preduzeca i sutaju loptu i igraju ping pong, žderu, loču ,orgijaju , sve o nasem trosku, jebo to sto ne posluju pozitivno i što varaju narod, Toplana im kupuje i daje za te igrarije markiranu sportsku opremu itd itd.
De malo podebljaj, ne vidi se dobro.
Balea275

#371 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Balea275 »

Nisam čitala sve postove, pa ne znam da li je neko spominjao ovo što ću pitati.

Uglavnom, kod mene u kupatilu radijator ne radi, pa me znaima da li je moguće da je druga linija grijanja, da treba više vremena da se zagrije, ili da uopšte nisu pustili grijanje na tu liniju?

Da li neko ima sličan problem?
salik79

#372 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

Balea275 wrote:Nisam čitala sve postove, pa ne znam da li je neko spominjao ovo što ću pitati.

Uglavnom, kod mene u kupatilu radijator ne radi, pa me znaima da li je moguće da je druga linija grijanja, da treba više vremena da se zagrije, ili da uopšte nisu pustili grijanje na tu liniju?

A dovodna cijev? Topla, hladna?
Balea275

#373 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by Balea275 »

salik79 wrote:
Balea275 wrote:Nisam čitala sve postove, pa ne znam da li je neko spominjao ovo što ću pitati.

Ma sve hladno!
salik79

#374 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

Balea275 wrote:
salik79 wrote:

Ma sve hladno!
Ako je vertikala, sidji do komsije ispod (ako je horizontala, onda do komsije do) i priupitaj da li je i kod njega hladno. Ako jeste, zovi upravitelja. Oni ce znati da li je do vas, ili do Toplana i u skladu s time i postupiti.
salik79

#375 Re: Toplane iskljucuju grijanje neplatisama

Post by salik79 »

Dodatno provjeri da li ti je ventil odvrnut (ako se radi o horizontali), jer u slucaju zavrnutog ventila i dovodna cijev bude hladna.
Post Reply