salik79 wrote:Eh, kad smo vec kod toga...Neku noc nam vrli ministar na TV-u objasnjava kako je Sarajevo do sada imalo najjeftinije grijanje od (skoro) svih gradova u BiH. Medju nabrojanim gradovima je nonsalantno naveo i Tuzlu. Mozda bih to i "popusio" da nisam "rodjeni Tuzlak" i da mi roditelji ne zive u Tuzli. Situacija je sljedeca - moji roditelji za zagrijavanje stana od 120 m2 placaju 164 KM mjesecno (ako mjesec ima 31 dan), a ja za svoj stan (grijna povrsina na racunu 57m2) placam 160 KM mjesecno (razgodjeno na cijelu godinu po 80 KM mjesecno, bez obzira na broj dana u mjesecu). Sljedeca stvar - u Tuzli, u zakonom propisanoj sezoni grijanja, svaki dan se vrsi zagrijavanje stanova i to 24h/dan, uz smanjeni intenzitet grijanja (00h-05h) u vecernjim satima. Grijanje se naplacuje po danu, i u slucaju da u nekom danu izostane isporuka toplotne energije (kvar i sl), pa makar i na pola sata, taj dan se ne naplacuje.
Rezime: Ja svojih 160 KM mjesecno moram platiti, grijalo - ne grijalo, u toku sezone me griju nekih 4 mjeseca (racunajuci da se grijanje iskljucuje od 22 do 06, to je nekih 53 dana u toku 180 dana u kojim me ne griju, ne racunajuci malo suncanije dane u kojima i preko dana iskljucuju grijanje). Sada nam nas dragi ministar najavljuje i dodatno poskupljenje. U redu i to, ali zasto nam (uz sve navedeno) jos i inteligenciju vrijedja?!

sto je graianje u sarajevu skupo,.,
vozni park obnavljaju svakih 2god,. imaju radnika ne viska vec previse,., pogledaj kada nesto kopaju,., rade uvjek 6 ruke u dzepove, 2 nesto po telefonu 1 donosi one boce, 2 nesto ko rade i 3 sjede u avtima,.
odes do neke toplane(dimnjaka) i vidjeces ih kako spavaju, igraju lopte, u kladionici, pogledaj po gradu koliko imas fabija sa natpisom toplane sarajevo,., pa onda bacis pogled slucajno kolike su im plate,., od 1100KM pa navise,., e valja to sve podmirit,.,