Svjetski bošnjački kongres
- FOČANSKI PROPISI
#351 Re: Svjetski bošnjački kongres
Zna li neko ko je Mirsad Čaušević i ko ga gura?
- Amy-Mia
#352 Re: Svjetski bošnjački kongres
bili smo i mi dio raznih carstava, al nismo više. tako ni sandžak nije sada dio bosne.
- korisnik.1
#353 Re: Svjetski bošnjački kongres
Pa Boga mi, mislim da je u velikoj mjeri i on krivac, sa svojim izjavama na temu Bošnjaka.Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.
Znam i ja to što ti kažeš da su u manjem postotku ateisti i agnostici a ostalo muslimani.
Ako ti uspiješ nagovoriti "svoje" muslimane da što manje poistovjećuju Bošnjaka i islam, ja ću vrlo lahko prevesti "Srbina i Hrvata" u Bošnjaka. S obzirom na uticaj medija i kampanju: ja sam bošnjak vjera mi je islam jezik mi je bosanski .. ovo o čemu sam pisao je nemoguća misija.
-
connected
#354 Re: Svjetski bošnjački kongres
Svim postovaocima lika i djela Mr. Reisa Mustafe Cerica:
doticni gospodin je usao u svijet politike i vjere kao glavni imam xa Sjevernu Ameriku (Jugoslavenski)
negdje 1986 a dospijeti na takvu funkciju u to vrijeme bez saglasnosti , aminovanja i instrukcije KOS-a
bilo je ravno 9 om svjetskom cudu..
Isti taj "vodja " debelo je naplatio svoje sluzbovanjei u ratu a i poslije rata..slag njegovojljubavi prema parama je primanje nagrade iz ruku R. Nixona koji je jedan od najvecih lobista podjele BiH izmedju Srbije i Hrvatske,da ima i trunke morala u tom seljancetu takvo sto bi izbjegao!
Da ima imalo politicke vizije znao bi da ce ovaj danasnji teferic nanijeti vise stete Bosnjacima nego koristi a da ce se Bosnjaci dodatno i drasticno polarizovati pokazuju i extremno razliciti komentari na danasnji dogadjaj.
Ukratko, Mr. Ceric je jedna obicna seoska varalica ili je jos uvijek na platnom spisku KOS-a. A mozda i oboje.Sto se ostalih 'velicina' tice, o njima dovoljno govore njihovi nadimci, Muratovic-Mr. Procenat,
Ganic-lepi Cane itd..A sto se uvazenog akademika tice taj ce sutra sjesti na kongresu ANUS-a zarad vlastitog promoviranja i neunistvog egoizma
E dosta ne mogu vise..a ako se ispostavi da vecina Bosnjaka stoji iza ovih govnara meni ce preostati samo jedno, a to je pakovanje kofera i "one way ticket"!
doticni gospodin je usao u svijet politike i vjere kao glavni imam xa Sjevernu Ameriku (Jugoslavenski)
negdje 1986 a dospijeti na takvu funkciju u to vrijeme bez saglasnosti , aminovanja i instrukcije KOS-a
Isti taj "vodja " debelo je naplatio svoje sluzbovanjei u ratu a i poslije rata..slag njegovojljubavi prema parama je primanje nagrade iz ruku R. Nixona koji je jedan od najvecih lobista podjele BiH izmedju Srbije i Hrvatske,da ima i trunke morala u tom seljancetu takvo sto bi izbjegao!
Da ima imalo politicke vizije znao bi da ce ovaj danasnji teferic nanijeti vise stete Bosnjacima nego koristi a da ce se Bosnjaci dodatno i drasticno polarizovati pokazuju i extremno razliciti komentari na danasnji dogadjaj.
Ukratko, Mr. Ceric je jedna obicna seoska varalica ili je jos uvijek na platnom spisku KOS-a. A mozda i oboje.Sto se ostalih 'velicina' tice, o njima dovoljno govore njihovi nadimci, Muratovic-Mr. Procenat,
Ganic-lepi Cane itd..A sto se uvazenog akademika tice taj ce sutra sjesti na kongresu ANUS-a zarad vlastitog promoviranja i neunistvog egoizma
E dosta ne mogu vise..a ako se ispostavi da vecina Bosnjaka stoji iza ovih govnara meni ce preostati samo jedno, a to je pakovanje kofera i "one way ticket"!
-
memić memo
#355 Re: Svjetski bošnjački kongres
Jedan je od glavnih inicijatora i učesnik 2. bošnjačkog Sabora, 1993. godine, na kojem je etnički naziv Musliman zamijenjen nazivom Bošnjak. Odgovor je - da, jedan od krivaca, jer nakon te promjene niti jedan Hrvat ili Srbin nije želio poistovjećivanje naziva Bošnjak sa nazivom Musliman, jer je pripadnost Muslimanima značila i vjersku pripadnost Islamu.Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,.
Zar ima još onih koji se prave blesavi, pa ne uočavaju ovu diskriminaciju i perfidan pokušaj etnoklerikalizacije
-
Bosnjak333
#356 Re: Svjetski bošnjački kongres
Znaci ako vlada Turska ti si Turcin,ako vlada Austro-Ugarska ti si Austrijanac ili Madjar?Dok je Sandzak prikljucen Srbiji odmah ljudi koji zive na tom prostoru vise nisu Bosnjaci nego Srbi?Ovo je vrhunac mrznje,stvarno.Amy-Mia wrote:bili smo i mi dio raznih carstava, al nismo više. tako ni sandžak nije sada dio bosne.
Ja ti lijepo kazem Bosnom nije vladala ni Hrvatska,a ni Srbija pa nije imala mogucnost da naseli svoje stanovnistvo na ovom kraju,migracije su uvijek bile iz pravca Bosne prema Srbiji i Hrvatskoj,a ne obratno.
-
Bosnjak333
#357 Re: Svjetski bošnjački kongres
Prevario se posteno,trebao je naziv Srbin i Hrvat promijeniti u Bosnjaka,a da Musliman ostane.memić memo wrote:Jedan je od glavnih inicijatora i učesnik 2. bošnjačkog Sabora, 1993. godine, na kojem je etnički naziv Musliman zamijenjen nazivom Bošnjak. Odgovor je - da, jedan od krivaca, jer nakon te promjene niti jedan Hrvat ili Srbin nije želio poistovjećivanje naziva Bošnjak sa nazivom Musliman, jer je pripadnost Muslimanima značila i vjersku pripadnost Islamu.Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,.
Zar ima još onih koji se prave blesavi, pa ne uočavaju ovu diskriminaciju i perfidan pokušaj etnoklerikalizacije
- Samir_01
#358 Re: Svjetski bošnjački kongres
Paralela Srbijancu je Bosanac. Zukorlic vec jeste Srbijanac jer je drzavljanin Srbije, isto kao sto je Dodik Bosanac, jer je drzavljanin Bosne i Hercegovine.dustaban wrote:Ubjedi ti Zukorlica da je Srbijanac, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!
Last edited by Samir_01 on 29/12/2012 23:53, edited 1 time in total.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#359 Re: Svjetski bošnjački kongres
colt wrote:Cuj neki se bune za zastavu, kao greška je to, nece je hrvati, srbi i ostali narodi nikad (poslije toga) prihvatiti. Pa nisu oni tupsoni kao mi da prihvataju tuđe. Izgradili su se oni daaaavno i nikad im nece biti svetinja ljiljan nego šahovnica, orao ili nešto drugo. Jebe se njima za ljiljanom. Sad bi je zapalili
Bravo za bošnjački kongres . . .
"Š'a ba mi njima da se prilagođavamo , nek se oni malo prilagođavaju nama"....citat...
-
Bosnjak333
#360 Re: Svjetski bošnjački kongres
Zukorlic je drzavljanin BiH.Samir_01 wrote:Paralela Srbijancu je Bosanac. Zukorlic vec jeste Srbijanac jer je drzavljanin Srbije, isto kao sto je Dodik Bosanac, jer je Drzavljanin Bosne i Hercegovine.dustaban wrote:Ubjedi ti Zukorlica da je Srbijanac, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!
-
Almond
#361 Re: Svjetski bošnjački kongres
Iako sam vjernik,protiv sam procesa nacionalizacije vjere(Islama) i sakralizacije Bošnjaka.korisnik.1 wrote:Ovim što su uradili, sa zastavom prvenstveno, su betonirali poistovjećivanje Bošnjaka sa islamom.
I sam sAm musliman po vjeroispovijesti, ali nisam za poistovjećivanje Bošnjaštva sa islamom, što je nažalost 99% završeno. Crne su godine pred nama u budućnosti po mom mišljenju.
Svjetski bošnjački konkgres - DA
Svjetski bošnjački kongres sa zastavom RBiH i cvijetom Srebrenice - NE
Svjetski bošnjački kongres sa Mustafom ef Cerićem - NE
btw. zar je zakonski moguće da "uzmu" tu zastavu kao "svoju", pošto je de iure ona i dalje državna zastava, trenutno stavljena van snage i korištenja. Ne postoje neke norme koje to spriječavaju ?
Last edited by Almond on 29/12/2012 23:56, edited 1 time in total.
- agnostic_front
#362 Re: Svjetski bošnjački kongres
Aha, jer je to problem pravi.dustaban wrote:Ubjedi ti Zukorlica da je Srbin, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.
Ne možete nikog ni u šta ubijedit, šta vam je?!
Ako neko iz RS-a smatra da je Srbin, ne možeš ti njeg ubijedit da nije, nit možeš ubijedit nekog iz Sandžaka da nije Bošnjak. To je gotova priča, ne znam šta je vama cilj.
Tako je kako je. Ovdje se priča o kongresu koji je održan i o godini 2012., o stvarima koji ovaj kongres može da predstavlja, o stvarima koje (ne)će da radi. Vi se uhvatili za ljiljane. Uhvatili se za period od prije 1000+ godina. De se vratite u realnost. Čemu rasprava o gotovim stvarima, koje ne možete promijenit?
Hajd zabranite ljiljane, eto molim vas, vi koji ste protiv korištenja tih ljiljana. Jel možete zabranit kongresu da koristi ljiljane? Jel možete ovom vašom demagogijom da promijenite išta?
-
memić memo
#363 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ko je dao mandat grupici Muslimana da 1993. godine mijenjaju ustavnu odredbu RBiH kojom su određeni nazivi etničkih grupa u državi?Bosnjak333 wrote:Prevario se posteno,trebao je naziv Srbin i Hrvat promijeniti u Bosnjaka,a da Musliman ostane.memić memo wrote:Jedan je od glavnih inicijatora i učesnik 2. bošnjačkog Sabora, 1993. godine, na kojem je etnički naziv Musliman zamijenjen nazivom Bošnjak. Odgovor je - da, jedan od krivaca, jer nakon te promjene niti jedan Hrvat ili Srbin nije želio poistovjećivanje naziva Bošnjak sa nazivom Musliman, jer je pripadnost Muslimanima značila i vjersku pripadnost Islamu.Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,.
Ko im je dao mandat ispred svih Muslimana da im mijenjaju naziv?
-
Bosnjak333
#364 Re: Svjetski bošnjački kongres
Da kongres nije uzeo ljiljane bilo bi zasto to nije uradio.Ne daj Boze da su jos stavili mjesec i zvijezdu...agnostic_front wrote:Aha, jer je to problem pravi.dustaban wrote:Ubjedi ti Zukorlica da je Srbin, pa cu ja srediti da BH pravoslavci i katolici budu bosnjaci!Bosnjak333 wrote:Je li reis Ceric kriv sto se pravoslavci i katolici ne zele izjasniti Bosnjacima,je li on sad treba njih natjerati da se tako izjasnjavaju samo da bi dokazao da Bosnjaci nisu samo pripadnici islama?Ja tebe moram razocarati,ali su Bosnjaci stvarno samo islamske vjeroispovijesti sa manjim postotkom ateista i agnostika.Ja bih volio da nije tako,ali evo dajem ti priliku pa ubijedi katolike i pravoslavce da nisu Srbi i Hrvati i ja cu se prvi pobuniti protiv reisa Cerica i poistovjecivanja Bosnjaka i islama.
Ne možete nikog ni u šta ubijedit, šta vam je?!
Ako neko iz RS-a smatra da je Srbin, ne možeš ti njeg ubijedit da nije, nit možeš ubijedit nekog iz Sandžaka da nije Bošnjak. To je gotova priča, ne znam šta je vama cilj.
Tako je kako je. Ovdje se priča o kongresu koji je održan i o godini 2012., o stvarima koji ovaj kongres može da predstavlja, o stvarima koje (ne)će da radi. Vi se uhvatili za ljiljane. Uhvatili se za period od prije 1000+ godina. De se vratite u realnost. Čemu rasprava o gotovim stvarima, koje ne možete promijenit?
Hajd zabranite ljiljane, eto molim vas, vi koji ste protiv korištenja tih ljiljana. Jel možete zabranit kongresu da koristi ljiljane? Jel možete ovom vašom demagogijom da promijenite išta?
Last edited by Bosnjak333 on 29/12/2012 23:56, edited 1 time in total.
- korisnik.1
#365 Re: Svjetski bošnjački kongres
Ti nemaš onda pojma o historiji Bosne (i Hercegovine), po ovoj konstataciji tvoje znanje seže samo do prvog-drugog svjetskog rata.Bosnjak333 wrote:Ja ti lijepo kazem Bosnom nije vladala ni Hrvatska,a ni Srbija pa nije imala mogucnost da naseli svoje stanovnistvo na ovom kraju,migracije su uvijek bile iz pravca Bosne prema Srbiji i Hrvatskoj,a ne obratno.
- Amy-Mia
#366 Re: Svjetski bošnjački kongres
connected wrote:Svim postovaocima lika i djela Mr. Reisa Mustafe Cerica:
- Samir_01
#367 Re: Svjetski bošnjački kongres
Mozes da objasnis ovo?korisnik.1 wrote:Ovim što su uradili, sa zastavom prvenstveno, su betonirali poistovjećivanje Bošnjaka sa islamom.
-
Bosnjak333
#368 Re: Svjetski bošnjački kongres
Izvinjavam se gospodine magistre!Sigurno su Bosnjaci dobrovoljno emigrirali iz Beograda,Slavonije i Like u Bosnu krajem 20. vijeka.To su jedine za koje ja znam da su bile usmjerene ka nasoj drzavi.korisnik.1 wrote:Ti nemaš onda pojma o historiji Bosne (i Hercegovine), po ovoj konstataciji tvoje znanje seže samo do prvog-drugog svjetskog rata.Bosnjak333 wrote:Ja ti lijepo kazem Bosnom nije vladala ni Hrvatska,a ni Srbija pa nije imala mogucnost da naseli svoje stanovnistvo na ovom kraju,migracije su uvijek bile iz pravca Bosne prema Srbiji i Hrvatskoj,a ne obratno.
-
nemoguce vruce
#369 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bosnjak sam od glave do pete
Zasto da se stidim ili mozda kajem
Bosna mi je zemlja druge nemam
Za nju i za islam zivot dajem...
SBK

Zasto da se stidim ili mozda kajem
Bosna mi je zemlja druge nemam
Za nju i za islam zivot dajem...
SBK
- Tvrtko II Kotromanić
#370 Re: Svjetski bošnjački kongres
ko je dao mandat grupi poslanika jugoslovenske ustavotvorne skupstine da ne ukljuce Bosnjake kao jedne od 6 nacijamemić memo wrote:Ko je dao mandat grupici Muslimana da 1993. godine mijenjaju ustavnu odredbu RBiH kojom su određeni nazivi etničkih grupa u državi?Bosnjak333 wrote:Prevario se posteno,trebao je naziv Srbin i Hrvat promijeniti u Bosnjaka,a da Musliman ostane.memić memo wrote:
Jedan je od glavnih inicijatora i učesnik 2. bošnjačkog Sabora, 1993. godine, na kojem je etnički naziv Musliman zamijenjen nazivom Bošnjak. Odgovor je - da, jedan od krivaca, jer nakon te promjene niti jedan Hrvat ili Srbin nije želio poistovjećivanje naziva Bošnjak sa nazivom Musliman, jer je pripadnost Muslimanima značila i vjersku pripadnost Islamu.
Ko im je dao mandat ispred svih Muslimana da im mijenjaju naziv?
ko je dao mandat grupi poslanika jugoslovenske skupstine da, kada je Bosnjacima priznat identitet, isti dobiju naziv Musliman?
- Intermission
#371 Re: Svjetski bošnjački kongres
Od sve argumentacije najsmjesnija mi je ta o "uzurpaciji" Bosnjastva od strane bosanskih muslimana.
O tome je izlisno i razmisljati, jer su se bosanski katolici i pravoslaci davno samoidentifikovali kao Srbi i Hrvati i svaka prica o "integralnom Bosnjastvu" bi podrazumijevala "preodgoj" Srba i Hrvata sto je - fasizam. Bosnjaci to ne zagovaraju ali ovi tzv "bosanci" itekako.
Uzmimo prijmer iz blize proslosti - Adil Zulfikarpasic je ciljano osnovao Bosnjacko muslimansku organizaciju, sa nekim intimnim planom da se osnuje i Bosnjacko pravoslavna/katolicka. To se ispostavilo smijesno skoro kao i zagovaranje nekog integralnog "bosanstva". Ali evo jedno pitanje za promisljanje. Zasto zagovornici bosanstva vjeruju da ce veliki broj Srba i Hrvata prihvatiti bosanstvo kada su plebiscitarno i jednoglasno odbili bosanski jezik. Po gradaciji nekoj - etnicko/nacionalno izjasnjavanje je mnogo vaznije od jezika, a i taj integrativni minimum je prima facie odbacen. Izjasnjavanje i jacanje Bosnjackog nacionalnog ideniteta je odvojena kategorija od pro-bosanskog politickog djelovanja. I upravo zahvaljujuci Bosnjackom pro-bosanskom opredjeljenju, skupa sa pripadnicima drugih konstitutivnih naroda koji djele ista uvjerenja i skupa sa ostalim "ostalima" BiH i opstaje, jer cinjenica je da upravo jedna substantivna vecina pripadnika ostalih konstitutivnih naroda i ne dijeli isti sentiment.
Generalno uvijek ce biti zamjerki i ja imam zamjerku sto je to morao da bude Ceric?
Ali opet - a zasto pobogu niko drugi to nije uradio? Onda i ne krivim Cerica,nego mu dajem uslovnu podrsku.
O tome je izlisno i razmisljati, jer su se bosanski katolici i pravoslaci davno samoidentifikovali kao Srbi i Hrvati i svaka prica o "integralnom Bosnjastvu" bi podrazumijevala "preodgoj" Srba i Hrvata sto je - fasizam. Bosnjaci to ne zagovaraju ali ovi tzv "bosanci" itekako.
Uzmimo prijmer iz blize proslosti - Adil Zulfikarpasic je ciljano osnovao Bosnjacko muslimansku organizaciju, sa nekim intimnim planom da se osnuje i Bosnjacko pravoslavna/katolicka. To se ispostavilo smijesno skoro kao i zagovaranje nekog integralnog "bosanstva". Ali evo jedno pitanje za promisljanje. Zasto zagovornici bosanstva vjeruju da ce veliki broj Srba i Hrvata prihvatiti bosanstvo kada su plebiscitarno i jednoglasno odbili bosanski jezik. Po gradaciji nekoj - etnicko/nacionalno izjasnjavanje je mnogo vaznije od jezika, a i taj integrativni minimum je prima facie odbacen. Izjasnjavanje i jacanje Bosnjackog nacionalnog ideniteta je odvojena kategorija od pro-bosanskog politickog djelovanja. I upravo zahvaljujuci Bosnjackom pro-bosanskom opredjeljenju, skupa sa pripadnicima drugih konstitutivnih naroda koji djele ista uvjerenja i skupa sa ostalim "ostalima" BiH i opstaje, jer cinjenica je da upravo jedna substantivna vecina pripadnika ostalih konstitutivnih naroda i ne dijeli isti sentiment.
Generalno uvijek ce biti zamjerki i ja imam zamjerku sto je to morao da bude Ceric?
Ali opet - a zasto pobogu niko drugi to nije uradio? Onda i ne krivim Cerica,nego mu dajem uslovnu podrsku.
- darius_maximus
#372 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bravo, bravo, samo tako treba. Treba dijeliti samo ljude na što više frakcija, nisu dovoljni više ni "vanjski neprijatelji" sada ćemo početi gledati i ko je među "našim redovima" podoban. A još sve na vakat pred popis stanovništva. Pa koja samo vizija i inspiracija, nevjerovatno... Ima da mjesecima ljudi zaborave na to da nemaju šta jesti, gdje raditi, da ih vode lopovi, a liječe šarlatani. Još jednom, BRAVO!
Recite mi, na ovom SBK-u, jesu li usaglasili ko su Bošnjaci, ono zvanično, pa da znamo šta okupljaju... Čuh da ćemo uzdignutog čela koračati, ne znam gdje ćemo, doduše, s obzirom da se haman nema više od čega ni do granapa otići, ali bitno je da utvrdimo ko kosi, a ko vodu nosi... Neka, neka, državne administracije neće ponestati. Pošto vidim da raja govori da će samo ovi s kongresa moći naći posao, recite mi, jel' to nešto sigurno, da se i ja uhljebim...
Ovo za zastavu je fantastično, siguran sam da će se svi etnički Srbi i Hrvati koji su ratovali za jedinstvenu BiH odmah poletiti na sljedeći kongres... Vrhunac 2012. godine, jedva čekam da vidim šta će sljedeća godina donijeti...
Recite mi, na ovom SBK-u, jesu li usaglasili ko su Bošnjaci, ono zvanično, pa da znamo šta okupljaju... Čuh da ćemo uzdignutog čela koračati, ne znam gdje ćemo, doduše, s obzirom da se haman nema više od čega ni do granapa otići, ali bitno je da utvrdimo ko kosi, a ko vodu nosi... Neka, neka, državne administracije neće ponestati. Pošto vidim da raja govori da će samo ovi s kongresa moći naći posao, recite mi, jel' to nešto sigurno, da se i ja uhljebim...
Ovo za zastavu je fantastično, siguran sam da će se svi etnički Srbi i Hrvati koji su ratovali za jedinstvenu BiH odmah poletiti na sljedeći kongres... Vrhunac 2012. godine, jedva čekam da vidim šta će sljedeća godina donijeti...
-
Bosnjak333
#373 Re: Svjetski bošnjački kongres
Za to sigurno postoji logicko objasnjenje.Tvrtko II Kotromanić wrote:
ko je dao mandat grupi poslanika jugoslovenske ustavotvorne skupstine da ne ukljuce Bosnjake kao jedne od 6 nacija
ko je dao mandat grupi poslanika jugoslovenske skupstine da, kada je Bosnjacima priznat identitet, isti dobiju naziv Musliman?
- dustaban
#374 Re: Svjetski bošnjački kongres
Mani te demagogije.agnostic_front wrote: Hajd zabranite ljiljane, eto molim vas, vi koji ste protiv korištenja tih ljiljana. Jel možete zabranit kongresu da koristi ljiljane? Jel možete ovom vašom demagogijom da promijenite išta?
Nije fol u HORTIKULTURI, "vole ljudi ljiljane, pusti ih"
Fol je u zloupotrebi simbola i terminologije. To sto mi znamo da Ljiljan2012 nije isto sto i Ljiljan1992, to ce nekim buducim generacijama biti presuceno i bice ono sto se danas cini sa pojmom "bosnjak". Mi svi dobro znamo da Bosnjak1992 nije isto sto i Bosnjak1440, ali to se ne da reci!
Prema tome, NIJE SVEJEDNO!
-
Bosnjak333
#375 Re: Svjetski bošnjački kongres
Bosanstvo ce prihvatiti Srbi i Hrvati iz Pederacije jer je to po meni cin asimilacije,ali iz rs-a to niko ziv nece prihvatiti.Intermission wrote:Od sve argumentacije najsmjesnija mi je ta o "uzurpaciji" Bosnjastva od strane bosanskih muslimana.