Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Haris.ba

#34901 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Haris.ba »

Meni je ok qko je neko skontao fazon u zivotu da ne radi osmice.

Nego, sta je bilo konkretno?
Sarah24 wrote: 03/08/2023 21:31 Ja se slazem sa ovim ali postoji segment gdje je neko nekom sabotirao angazman od kojeg zivi npr.
Pa to je sasvim normalno u bilo kojem poslu.

I to je sada nasilje?
zposao

#34902 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by zposao »

Haris.ba wrote: 03/08/2023 22:16 Meni je ok qko je neko skontao fazon u zivotu da ne radi osmice.

Nego, sta je bilo konkretno?
Sarah24 wrote: 03/08/2023 21:31 Ja se slazem sa ovim ali postoji segment gdje je neko nekom sabotirao angazman od kojeg zivi npr.
Pa to je sasvim normalno u bilo kojem poslu.

I to je sada nasilje?
Ali oni su influenseri i niko njih ne može razumjeti.
Njima je jako teško...
Sarah24

#34903 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sarah24 »

Cuj sasvim normalno podmetati nogu u svakom poslu? Pa tebi ako je normalno, meni npr nije, mogu samo potvrditi da postoji. :roll: Nikako opravdati, govoreci da je normalno.

Nasilje su i lazne optuzbe, vrijedjanje, maltretiranje, ucjene pa bilo da se radilo o « influenseru » bilo da de radilo o radniku na benzinskoj pumpi.
Haris.ba

#34904 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Haris.ba »

Sarah24 wrote: 03/08/2023 22:52 Cuj sasvim normalno podmetati nogu u svakom poslu? Pa tebi ako je normalno, meni npr nije, mogu samo potvrditi da postoji. :roll: Nikako opravdati, govoreci da je normalno.

Nasilje su i lazne optuzbe, vrijedjanje, maltretiranje, ucjene pa bilo da se radilo o « influenseru » bilo da de radilo o radniku na benzinskoj pumpi.
A kakve su ucjene bile?
Ateista

#34905 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Ma kod tih influencera, tik tokera i slicnih sve treba uzeti sa rezervom jer je kod njih puno toga predstava za vise lajkova. Znaju se nekad i dogovoriti da se vrijedjaju i svadjaju javno da bi prikupili lajkove, jer takve stvari privlace paznju sirih narodnih masa...
Sarah24

#34906 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sarah24 »

Ateista wrote: 04/08/2023 07:18 Ma kod tih influencera, tik tokera i slicnih sve treba uzeti sa rezervom jer je kod njih puno toga predstava za vise lajkova. Znaju se nekad i dogovoriti da se vrijedjaju i svadjaju javno da bi prikupili lajkove, jer takve stvari privlace paznju sirih narodnih masa...
Upravo sam na to mislila ovim: ne treba se plaho brinuti za njih :thumbup:

Ti Harise malo proguglaj zutu stampu ako te interesuje ja ti ne znam reci detalje, ja stojim iza toga da treba reagovati ako te maltretira neko bilo da si od javnog posla ili evo recimo da radis u banci i kolega te konstantno provocira, salje ti uvrede gdje stigne, spletkari o tebi drugima i sl, jos na kraju dobijes otkaz zbog njega, sta bi bilo ko od nas mogao da uradi u tom slicaju?
moonca

#34907 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Ako neko dobije otkaz..zbog tracheva kolega..a nadlezni ne provjeri, iste .. nije dobra sredina za raditi.. :-)

Zbog toga su zene izabrale.. borbu u vidu ..:sexual harassment.a: :wink: pa neka nastave..
Hakiz

#34908 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

Ateista wrote: 11/05/2023 10:08
caros wrote: 11/05/2023 08:56 Šta se predškolskoj djeci ima objašnjavati ko se s kim jebe uopšte? Jako sam liberalan, no ovo prelazi u fazu bolesti.

Zna se kada je potrebna seksualna edukacija, to je u pubertetu, sve ostalo je jako upitno šta je cilj.
Nisam pedagog pa ne bih komentarisao, i meni djeluje malo prerano, ali pretpostavljam da su strucnjaci skontali da ima i to neki smisao.
Trebalo bi vidjeti 8mabli neko istrazivanje na tu temu, ne volim neke stvari komentarisati napamet.
Ja stručnjacima puno ne vjerujem.

Ne zbog znanja, vjerujem da znaju. Zbog morala.

Koliko ima stručnjaka koji će tvrditi da je, na primjer, pušenje štetno ili fosilna goriva zagađuju ili proizvodnja baterija za EV zagađuje itd, toliko ima stručnjaka plaćenih od industrije i politike da tvrde da pušenje, fosina goriva, hemija u proizvodnji baterija za EV ili nisu štetni ili se čiste prije nego što dođu do ljudi.

Tuga je što, hajde kada to tvrde stručnjaci koji su zaposleni u industriji, nego što i oni na univerzitetima, da bi dobili donacije iz vlade ili od industrije, ne smiju pričati stvari koje ne idu u prilog politici ili industriji.

Tako i za ovo. Prevelik je pritisak. Neki stručnjak neka kaže suprotno od LGBT i nebinarne agende, cancelovat će ga. Ostat će bez posla, neće se ni pogledati da li to šta govori ima smisla.
DonieBrasco

#34909 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

Fenomen "gazdi" nargila barova po Sarajevu, osobe sto misle da su neko i nesto, ja bi izdvojio izvjesnog decka sa Iliđe sto je previse sebi umislio a prije svega zaljubljen je sam u sebe.

Ne mogu vam opisati koliko se grozim takvih mjesta, same nargile kao poroka - konzumenta (ne znam kako da nazovem), vizuelno je ruzno da ne pricamo zdravstveno koliko lose.

A posebna prica kakvi i kakve se okupljaju po istim mjestima, zao mi omladine ali i nije u isto vrijeme sto je dio svega toga.
paladinka

#34910 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by paladinka »

Hakiz wrote: 04/08/2023 16:40

Nisam pedagog pa ne bih komentarisao, i meni djeluje malo prerano, ali pretpostavljam da su strucnjaci skontali da ima i to neki smisao.
Trebalo bi vidjeti 8mabli neko istrazivanje na tu temu, ne volim neke stvari komentarisati napamet.

Koliko ima stručnjaka koji će tvrditi da je, na primjer, pušenje štetno ili fosilna goriva zagađuju ili proizvodnja baterija za EV zagađuje itd, toliko ima stručnjaka plaćenih od industrije i politike da tvrde da pušenje, fosina goriva, hemija u proizvodnji baterija za EV ili nisu štetni ili se čiste prije nego što dođu do ljudi.

Tuga je što, hajde kada to tvrde stručnjaci koji su zaposleni u industriji, nego što i oni na univerzitetima, da bi dobili donacije iz vlade ili od industrije, ne smiju pričati stvari koje ne idu u prilog politici ili industriji.

Tako i za ovo. Prevelik je pritisak. Neki stručnjak neka kaže suprotno od LGBT i nebinarne agende, cancelovat će ga. Ostat će bez posla, neće se ni pogledati da li to šta govori ima smisla.
Po tvom misljenju universiteti bi trebali financirati iz zraka?
Hakiz

#34911 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Hakiz »

paladinka wrote: 04/08/2023 22:44

Po tvom misljenju universiteti bi trebali financirati iz zraka?
:-)
moonca

#34912 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

Kada sam došla do auta i vidjela da mi je torbica otvorena i da nema novčanika, vraćali smo se odmah nazad i pozvali policiju. Svi radnici u radnjama u Starom gradu(Mostar) su nam rekli da su to tri žene koje džepare. U novčaniku su bile svi moji osobni dokumenti i 2.300 eura. Istog trena kada sam vidjela da nema stvari zvala sam banku da blokira račun. One su u međuvremenu uspjele podići u tri navrata još 1.017 eura s računa'', napisala je Jelena. -
:-) . turista sa tolikim novcem... lezerno u tashnici na ramenu.... ccccc... chudno...
Ateista

#34913 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

To je tacno, i strucnjake nekad treba uzeti sa rezervom.
Dzontra_Volta

#34914 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dzontra_Volta »

moonca wrote: 04/08/2023 23:37
Kada sam došla do auta i vidjela da mi je torbica otvorena i da nema novčanika, vraćali smo se odmah nazad i pozvali policiju. Svi radnici u radnjama u Starom gradu(Mostar) su nam rekli da su to tri žene koje džepare. U novčaniku su bile svi moji osobni dokumenti i 2.300 eura. Istog trena kada sam vidjela da nema stvari zvala sam banku da blokira račun. One su u međuvremenu uspjele podići u tri navrata još 1.017 eura s računa'', napisala je Jelena. -
:-) . turista sa tolikim novcem... lezerno u tashnici na ramenu.... ccccc... chudno...
Mora da je i PIN napisala na kartici, da ne zaboravi.
kakavdanakneiskustvu

#34915 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ne kontam slike ženskih nogu po društvenim mrežama,na plažama,čemu to?

Neko nema muda da objavi sliku sebe u kupaćem kostimu pa onda slika samo noge i to objavi,je li mozda zbog toga?
mali_balon

#34916 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

kakavdanakneiskustvu wrote: 07/08/2023 15:40 Ne kontam slike ženskih nogu po društvenim mrežama,na plažama,čemu to?

Neko nema muda da objavi sliku sebe u kupaćem kostimu pa onda slika samo noge i to objavi,je li mozda zbog toga?
Meni u tu kategoriju spada i slikanje beba i prekrivanje faca nekim smajlijima....dno seljakluka...sta ga koji k...slikas ako te strah tih seljackih uroka ili cega vec....

E to je ko nesta izmeju izreke jebat se a da ne udje i vica kad kokos ne zna sta bi ako da horozu odma bit ce laka roba ostale koke ce je prozivat, ako mu ne da ode horoz kod druge, koka skonta da kad je horoz zaganja ko fol slucajno zapne i padne neguzena pred horoza i .....gotovo e meni sve to lici na ovo....
Gluposti seljacke eto sta je
kakavdanakneiskustvu

#34917 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

mali_balon wrote: 08/08/2023 08:27
kakavdanakneiskustvu wrote: 07/08/2023 15:40 Ne kontam slike ženskih nogu po društvenim mrežama,na plažama,čemu to?

Meni u tu kategoriju spada i slikanje beba i prekrivanje faca nekim smajlijima....dno seljakluka...sta ga koji k...slikas ako te strah tih seljackih uroka ili cega vec....

E to je ko nesta izmeju izreke jebat se a da ne udje i vica kad kokos ne zna sta bi ako da horozu odma bit ce laka roba ostale koke ce je prozivat, ako mu ne da ode horoz kod druge, koka skonta da kad je horoz zaganja ko fol slucajno zapne i padne neguzena pred horoza i .....gotovo e meni sve to lici na ovo....
tako nekako
Bodkin

#34918 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

Djeci lice nije zbog uroka nego pedofila. Slazem se, nemoj stavljati ali ne moze da se ne pohvali ideanim zivotom.
Samo noge jer je zanimljivije od cijelog tijela. Ne mora se bas sve vidjeti
mali_balon

#34919 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by mali_balon »

Bodkin wrote: 08/08/2023 10:29

Djeci lice nije zbog uroka nego pedofila. Slazem se, nemoj stavljati ali ne moze da se ne pohvali ideanim zivotom.
Samo noge jer je zanimljivije od cijelog tijela. Ne mora se bas sve vidjeti
Koliko ja kontam pedofile oni se bas ne loze na bebe, nego na djecu haj da kazem kada skinu pelenu pa dalje jel tako, e ovdje je smajli sve dok je pelene kad se pelena skine onda se skida i smajli, tako da prica o pedofilima ne drzi....nego seljakluk i preseravanje
dječak sa šibicama

#34920 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by dječak sa šibicama »

Cim se ono na instagramu mora pohvaliti "idealnim zivotom", ono ga ni nema.

Zalosno.
Ateista

#34921 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Ja sam cuo da to rade zbog uroka, zbaju slikati tako da se ne vide oba oka ili tako nesto, strasno koliko su ljudi praznovjerni...
Meni je inace glupo uopste kaciti slike djece na drustvene mreze, ne vidim cemu.
vjeshalica

#34922 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

Ne kontam ove prostakuse sto rade po drogerijama, cim udjes okace se na vrat i dezuraju dok ne odes na kasu da nesto ne ukrades. To toliko rade ofirno i otvoreno da se covjek osjeca neprijatno. Valjda ima neka diskrecija oko pracenja kupaca jer istina je da se krade. Al unositi se nekome i ganjati po radnji jer je stao da pogleda sta ce kupiti je pravi šabanski bezobrazluk. Postoje ljudi koji ne kupuju impulsivno tj ne uzmu prvo sto im se nadje u vidokrugu i ne trce na kasu odma,stanes da probas 2,3 testera odma dodje Gestapo da vidi sta se toliko zadrzavas...dok, slucajno ili ne, ne dezuraju pored onih sto udju sa kolicima i mogu slona iznijeti a da se ne vidi.
vjeshalica

#34923 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

mali_balon wrote: 08/08/2023 10:49
Koliko ja kontam pedofile oni se bas ne loze na bebe, nego na djecu haj da kazem kada skinu pelenu pa dalje jel tako, e ovdje je smajli sve dok je pelene kad se pelena skine onda se skida i smajli, tako da prica o pedofilima ne drzi....nego seljakluk i preseravanje
Seljacka politika oko uroka. Ne izlazi 40 dana iz kuce da neko ne urekne, al zato slika po fejzbuku pizdarije fale se imetkom i djecom, a kad ste takvi vjernici trebali bi znati da se sa tim ne valja faliti.
Naravno gologuza djeca sa mora se obavezno stave da se pokaze da su bili na moru, takve slike pedofili traze, a sa bebama je razlog urok.
Onda dzenaze,sahrane,40 dana,52 dana,posjek,kurbani,bajrami,nove goddine,krecenje,maltanje,novo (citaj ojebano polovno) auto,skolska godina,zimovanje bla bla, svetkovine, bla bla,vjencanja(ciganluk na milijarditu) itd. sve to zavrsi na slikama da se furda pofali, al sto su govna ljudska malo je reci
merk030

#34924 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by merk030 »

Nisu mi jasne ove, "krop top" majice, sad i curice male nosaju. Može li kakav kulturan trend izaći, mora li sve ići u smjeru skidanja.

Šorcevi sve kraći i kraći, kako muškim nije vruće, a curama jeste.
vjeshalica

#34925 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by vjeshalica »

To se tako nudi na trzistu. Do prije nekog vremena nisi mogao naci normalan klasican ravni kroj farmerki, jer dominiraju helanke uske oko nogu jer je takav "trend" sad se ko i moze naci neki oversized model ili klasicni ravni siri kroj da ne hodas ko gimnasticar obucen.
Post Reply