Popularne stvari koje ne kontam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Sarah24

#34876 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sarah24 »

Jah, jah sve to stoji, dobro ste to vi apsolvirali svaka cast ali zaboravljate da se ovdje radi o predskolskoj djeci i ide to tako vjeruj mi, u fazama djecijeg razvoja ima mjesto i vrijeme za sve, dijete od 3g nema razvijenu seksualnu inteligenciju a oni koji finansiraju ovakve knjige to znaju vrlo dobro, dijete se formira do 7g po nekima i do 5g pa ko ga prije programima za njeg’ bolje :thumbup:
elcaliente

#34877 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by elcaliente »

Sarah24 wrote: 09/05/2023 21:48 Jah, jah sve to stoji, dobro ste to vi apsolvirali svaka cast ali zaboravljate da se ovdje radi o predskolskoj djeci i ide to tako vjeruj mi, u fazama djecijeg razvoja ima mjesto i vrijeme za sve, dijete od 3g nema razvijenu seksualnu inteligenciju a oni koji finansiraju ovakve knjige to znaju vrlo dobro, dijete se formira do 7g po nekima i do 5g pa ko ga prije programima za njeg’ bolje :thumbup:
Ja mislim da su ovo ipak odredile strucne osobe a ne neki ljevi lik.
Pa je vjerovati njima.
Al opet kazem i ta predskolska djeca gledaju sa roditeljima zvezde granda i kazu jest ona dobra.
Sarah24

#34878 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sarah24 »

Ja bas mislim da nisu. Evo ja sam isto strucna osoba izmedju ostalog i za razvoj djece i kazem (znam da ima dosta kolega koji bi se slozili sa mnom) da to nije potrebno a da ne kazem da nema naucno utemeljenje.
Mislim da ce te se sloziti da su davno prestali strucnjaci odredjivati sta ce pisati u udzbenicima.
To najbolje znaju oni kojima djeca idu u BiH u skolu. Toliko.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#34879 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Romeo 80 »

dragma wrote: 08/05/2023 20:20 Slikovnica za seksualnu edukaciju "prilagođena" djeci predškolskog uzrasta sa savjetima za roditelje i vaspitače

Image

U slikovnici su zastupljene ideje i koncepti izvan binarnih polnih identiteta koji podstiču djecu da otkriju vlastita (hetero ili homo) osjećanja i nauče da ne postavljaju sebi fizičke granice?!

Image
Kakva bolest! Woke degeneracija je pocela da se uvlaci u predskolsko obrazovanje i napada one najranjivije. Nasu djecu!
Govna agendaska nece stati dok ih se silom ne zaustavi.
elcaliente

#34880 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by elcaliente »

Sarah24 wrote: 09/05/2023 22:03 Ja bas mislim da nisu. Evo ja sam isto strucna osoba izmedju ostalog i za razvoj djece i kazem (znam da ima dosta kolega koji bi se slozili sa mnom) da to nije potrebno a da ne kazem da nema naucno utemeljenje.
Mislim da ce te se sloziti da su davno prestali strucnjaci odredjivati sta ce pisati u udzbenicima.
To najbolje znaju oni kojima djeca idu u BiH u skolu. Toliko.
Pa ovo je koliko vidim njemacka knjiga, valjda u Njemackoj ima komisija koja odobrava nastavni plan i udzbenike.
Nevazno predskolsko ili ne, vjerujem da imaju norme.
moonca

#34881 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by moonca »

.. vechina roditelja, djeci od 3 godine neche objashnjavati.. sta rade -'kad padne mrak'.. :-) ali koliko god bili diskretni. djeca su ochevidci. vide ih.. shta rade.... i slute shta bi moglo biti..

u danshnje vrijeme...mozda i nije loshe u vrtichu.. im objasniti..detaljnije .. odnose medju polovima....
ne moraju biti i slikovite / poze za taj uzrast..
Ateista

#34882 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Sarah24 wrote: 09/05/2023 21:48 Jah, jah sve to stoji, dobro ste to vi apsolvirali svaka cast ali zaboravljate da se ovdje radi o predskolskoj djeci i ide to tako vjeruj mi, u fazama djecijeg razvoja ima mjesto i vrijeme za sve, dijete od 3g nema razvijenu seksualnu inteligenciju a oni koji finansiraju ovakve knjige to znaju vrlo dobro, dijete se formira do 7g po nekima i do 5g pa ko ga prije programima za njeg’ bolje :thumbup:
Zvucis kao da se u tim knjigama prikazuju samo gay parovi pa da ih neko programira. Da je tako, da su izlozeni propagandi da je to jedina opcija, moglo bi uticati, ali nije tako. U knjizi su navedene sve opcije, tako da im se nista ne namece vec ostavlja izbor u skladu sa njihovim sklonostima.
Ono sto mi je cudno je da se uopste prikazuje ovako direktno u tim slikovnicama za djecu, i pitam se da li je rano za to. Neka vrsta sexualne edukacije treba postojati i nase drustvo je tu previse konzervativno, sad da li ovi malo pretjeruju, nisam siguran.
Ateista

#34883 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

Mogu samo zamisliti kad bi kod nas ovako besto bilo u predskolskom ili prvom razredu, cak i bez gay parova, ovakve ilustracije bi dovele do nevidjene pobune roditelja, ali i uciteljica i ucitelja koji to moraju predavati djeci. :D
Bodkin

#34884 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bodkin »

Znaci knjiga ce ga natjerati da bude gay?
MehmedPasaMoric

#34885 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by MehmedPasaMoric »

A nase budale idu u Njemacku da bi djeci obezbijedili bolje obrazovanje i svjetliju buducnost :D
Ateista

#34886 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

MehmedPasaMoric wrote: 10/05/2023 23:04 A nase budale idu u Njemacku da bi djeci obezbijedili bolje obrazovanje i svjetliju buducnost :D
Nisu ni svjesni da time u stvari tjeraju svoju sjecu da postanu gay. :D
caros

#34887 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by caros »

Šta se predškolskoj djeci ima objašnjavati ko se s kim jebe uopšte? Jako sam liberalan, no ovo prelazi u fazu bolesti.

Zna se kada je potrebna seksualna edukacija, to je u pubertetu, sve ostalo je jako upitno šta je cilj.
Ateista

#34888 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ateista »

caros wrote: 11/05/2023 08:56 Šta se predškolskoj djeci ima objašnjavati ko se s kim jebe uopšte? Jako sam liberalan, no ovo prelazi u fazu bolesti.

Zna se kada je potrebna seksualna edukacija, to je u pubertetu, sve ostalo je jako upitno šta je cilj.
Nisam pedagog pa ne bih komentarisao, i meni djeluje malo prerano, ali pretpostavljam da su strucnjaci skontali da ima i to neki smisao.
Trebalo bi vidjeti 8mabli neko istrazivanje na tu temu, ne volim neke stvari komentarisati napamet.
Fast87

#34889 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Fast87 »

Zivim u jednom od najliberalnih gradova u Njemackoj, sin je prosao od pocetka odbrazovni sistem Njemacke i tek pred kraj cetvrtog razreda, u predmetu koji bi u poredjenju sa nasim bio "Priroda i Drustvo" uce o seksualnosti. Sve ostalo su budalastine al eto hajde....
Dope_Man

#34890 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Dope_Man »

Ateista wrote: 11/05/2023 10:08
caros wrote: 11/05/2023 08:56 Šta se predškolskoj djeci ima objašnjavati ko se s kim jebe uopšte? Jako sam liberalan, no ovo prelazi u fazu bolesti.

Nisam pedagog pa ne bih komentarisao, i meni djeluje malo prerano, ali pretpostavljam da su strucnjaci skontali da ima i to neki smisao.
Trebalo bi vidjeti 8mabli neko istrazivanje na tu temu, ne volim neke stvari komentarisati napamet.
Nazalost ovakve odluke se ne donose na osnovu istrazivanja i tim putem otkrivenih potreba, vec na osnovu toga ko se vise dere po drustvenim mrezama, sjednicama itd.. pa se razne gluposti ubacuju iako im realno nema nikakve potrebe za tim.
Ozimician

#34891 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Ozimician »

Fast87 wrote: 11/05/2023 10:20 Zivim u jednom od najliberalnih gradova u Njemackoj, sin je prosao od pocetka odbrazovni sistem Njemacke i tek pred kraj cetvrtog razreda, u predmetu koji bi u poredjenju sa nasim bio "Priroda i Drustvo" uce o seksualnosti. Sve ostalo su budalastine al eto hajde....
Ja sam iz vise izvora cuo za ove knjige za predskolsku djecu i ova nije jedina, tako da ocito da se planovi i programi mijenjaju iz godine u godinu. Vjerovatno se ovo tek sad uvodi u vrtice i tek sad se ovakve knjige promovisu.

U razgovoru s Njemcima, uglavnom su vrlo zabrinuti zbog ovakvog sadrzaja za djecu, ali boje se da to glasno kazu (being cancelled).

Bio je relativno nedavno slucaj nekog "gender-inclusive" vrtica u Berlinu, koji je kao top, uci se sve navedeno. Kasnije se roditelji zalili jer je direktor tog vrtica pedofil, ono, sta ste ocekivali od takve ustanove ? :skoljka:
elcaliente

#34892 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by elcaliente »

Ne treba previse interpretirati stvari niti mjesati razlicite teme.
Odrasli su skloni interpretiranju sto dijeca nisu.
baglama

#34893 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by baglama »

https://rumble.com/v2nfg6i-media-the-un ... -scum.html

Samo da podsjetim , da se ne zaboravi nedavni FASIZAM.

Let*s go Brandon. :-) :lol:
DonieBrasco

#34894 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by DonieBrasco »

https://n1info.ba/svijet/maddie-bi-sad- ... do-jezera/

Nema trazenije nestale osobe na planeti od ove curice, i ne shvatljivo mi je da ovo jos traje.

Ko zna sta je ovdje u pitanju i sta se desavalo i jos desava.
kakavdanakneiskustvu

#34895 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

ne znam je li u drugim gradovima tako, a pretpostavljam da je slično,ne kontam nikako,svaki dan vidim inspektore mup-a sjede po kafanama,po pijaci sa kesama sa voćem,povrćem,mimo pauze,po pola radnog vremena,sto metara od mup-a, ne kriju se,kontam kaže li im šef nekad pa nemojte baš toliko sjediti idite negdje nešto bar ko fol radite,isto tako uposlenici gradske uprave,možda su i to neki inspektori gradske uprave,hodaju po pijacama,kafanama,ne kontam vala nikako
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#34896 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Bobi »

Pa ako treba 10 inspektora oni zaposle 15 :D, uvijek tih 5 nemaju sta raditi a opis osla im je terenski, nista cudno. Po sudovima imas gomilu nekih kurira,tumača , pravobranilaca i sta ti ja znam cega sve ne, udaraju se guzovima po kancelarijama. Opcenito sve drzavne institucije imaju previse radnika i oni sto kao nesto rade nisu efektivni pola radnog vremena.Nas jebe produktivnost, nema organizacije posla, i kad neko nesto napravi vise sjebe radnike nego sto poveca produktivnos.
kakavdanakneiskustvu

#34897 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by kakavdanakneiskustvu »

Na stranu to što po kancelarijama radi ili ne radi previše osoba,većina nas može vidjeti te koji rade kao inspektori ili kuriri ili nešto slično,i pola radnog vremena provedu hodajući po pijaci,s kesama sa pijace u radno vrijeme mimo pauze ,sjedi se po kafićima, nestvarno
Haris.ba

#34898 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Haris.ba »

Sta se ovdje desava?

Nista nisam skontao. Neko, ukratko?

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/ses ... /230803107
Lejla i Šejla Ramović oglasile su nakon što su njihove kolege objavile da ih maltretiraju određeni influenseri tvrdeći da su svi prošli pakao s istim osobama.
SmokingMan

#34899 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by SmokingMan »

Ništa, dosadno im u životu, suviše slobodnog vremena na raspolaganju koje posvećuju besmislicama. A da rade smjene po 8-10 sati svakodnevno u BiMgu ne bi imali vremena da dumaju o tome šta neko misli o ovome ili onome, ili o njima. Neka nova klasa, neki novi principi, navike, ponašaanja, sve im je u životu teško, pa i pogrešno protumačene šale recimo mogu primiti srcu do stepena lične uvrede.
Sarah24

#34900 Re: Popularne stvari koje ne kontam

Post by Sarah24 »

SmokingMan wrote: 03/08/2023 21:23 Ništa, dosadno im u životu, suviše slobodnog vremena na raspolaganju koje posvećuju besmislicama. A da rade smjene po 8-10 sati svakodnevno u BiMgu ne bi imali vremena da dumaju o tome šta neko misli o ovome ili onome, ili o njima. Neka nova klasa, neki novi principi, navike, ponašaanja, sve im je u životu teško, pa i šale recimo mogu primiti srcu do stepena lične uvrede.
Ja se slazem sa ovim ali postoji segment gdje je neko nekom sabotirao angazman od kojeg zivi npr.
E sad da su zaposleni u Bingu pa da jedan ode sefu nalaze na ovog drugog i sef tog drugog otpusti, bila bi to ista dimenzija.
Nasilje je nasilje bez obzira sto se mi tesko privikavamo na nove nacine i oblike.
Nije kao prije nasilje samo kad neko prebije fizicki nekog, :mrgreen: mnogi drugi oblici postoje i mogu nanijeti ozbiljne posljedice.
Al’ ne treba se plaho brinuti za njih :thumbup:
Post Reply