Auf jesi mi šukno
Izrael je opet pocinio zlocin!
- Hajvan
#34877 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
pa jest
porcinio
i cini
zlocine
porcinio
i cini
zlocine
- Point.
#34878 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sumiru dvajestipet ljudi na ovoj temi govori da se gubi u svojim mislima i da je klasični troll koji nije tu da argumentirano diskutuje nego da provocira reakciju al džaba on u pravu, svi u krivu.
Klaaični primjer trolla.
Klaaični primjer trolla.
-
zposao
#34879 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jako si pokvaren. Primjetio sam da se voliš služiti ovakvim gadostima podmetanja sugovornicima ono što nisu rekli.palermo wrote: ↑23/10/2023 22:50Zašto bih je pobijao ? Jednostavno je ne prihvatam. Jer nije tačna.zposao wrote: ↑23/10/2023 22:29
Ništa nisi ni pokušao opovrgnuti od onoga što sam napisao. Od tebe se samo mogu ocekivati optužbe i vrijeđanja.
Šta nije istina od onoga šta sam napisao?
Pobij argumentima moju tezu da u korjenu ovolike antiizraelske reakcije ne leži možda čak i podsvjesni antisemitizam. Možda čak i zavist jer su najinteligentnija i najsposobnija nacija.
Ja od tebe ne tražim da pobijaš moju tezu o tvom vidjenju muslimana kao niže rase spram kako ti reče najsposobnije i njintegentnije nacije. Meni to pobijanje ne treba. Tebi treba, i ne bi bilo loše da je sam sa sobom prodiskutiraš
Dovodiš me u situaciju da se ja moram "prati" iako nigdje ni jednom riječju nisam muslimane nazvao nižom rasom. A ti i tebi slični koji otvoreno nazivate Jevreje kao one od Boga prokletim ne vidite potrebu preispitati svoju mržnju prema Jevrejima i povući ručnu.
To što kažem da su Jevreji najsposobnija i najinteligentnija navija na svijetu nije islamofobija nego činjenica lako dokaziva i očita svakome.ko ima 2 grama soli u glavi. Tebi ako nije očito, sjedi i pročitaj nešto osim vjerskih knjiga.
Nema potrebe više sa me citiraš jer si vrlo zlobna i duševno ograničena osoba koja samo povlači za sobom druge ljude. Ti sebi ja sebi. Ti slobodno uživaj u mržnji prema Jevrejima, a ja me mrzim nikoga.
-
bicakcic_solomon
#34880 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako može biti antisemitizam ako podržavam Palestince koji su semitski narodzposao wrote: ↑23/10/2023 17:06Imam ja. ANTISEMITIZAM.dr_Evil wrote: ↑23/10/2023 14:29Ne znam. Imas li ti kakvo objasnjenje?laserShow wrote: ↑23/10/2023 14:27
Bilo, proslo. Kad je mainstream narativ bio za ujgure, gdje smo bili s ovakvom podrskom? Zasto ovakva podrska palestincima, a ne ujgurima? Ne kazem da ne treba jednima ili drugima, samo ne mogu skontati KAKO I ZASTO jednima hiljade, drugima desetine, da se tako izrazim.
Sa druge strane su Izraelci za razliku od ostalih sukoba.
Kurdski gradovi sravnjeni sa zemljom i poginuli civili nikoga ne diraju iako ta nepravda nadmašuje Palestinsku i po trajanju i po obimu. Ali nikoga nije briga jer su Turci sa druge strane.
Brojke su neumoljive. Više je jemenske djece pobila SA nego Izrael Palestinske. Ali nikoga nije briga. Ne plače se javno za njima. Ne zaziva se 3 svjetski rat. Emmir1 ne govori da čitava planeta ne treba imati mira jer ga nemaju ni jemenska djeca.
I tako dalje..
Dalo bi se sada iskopati barem jos 5-6 sukoba za koje generalno muslimane (a i ostale) nije briga.
Jedini logičan razlog je antisemitizam.
U polozi svega ovoga leži mržnja prema Jevrejima.
Za njih komentatori kažu da su "od Allaha prokleti"
Oni "upravljaju svijetom"
Od njih "svo zlo i nemoral dolazi"
i tako dalje...
Mislim da je svima dosad postalo jasno
Kurde ubijaju Turci ( Američki saveznik )
U Jemenu ubijaju Saudi ( Američki saveznik )
U Palestini ubija Izrael ( ne moram ponavljati )
Svi imaju zajedničkog sadržioca.
Plačeš li ti za njima?
-
Maxxtro
#34881 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Cekaj ba ovo nisam ni upratio, jel ovo realnoswanfilter wrote: ↑23/10/2023 23:25 Lik se vadi na sekularizam i u njemu trazi opravdanje za svoja stajalista, a u vezi drzave koja tone u teokraciju i gdje vjerski fanatici vode glavnu rijec.
On je bas poseban slucaj onda, ono kad toliko duboko zagazis u sekularizam da izadjes na skroz suprotnu stranu i pravdas nacionalnu drzavu Jevreja, gdje je Jevrejstvo drzavotvorni subjekt i koja ni u kojem slucaju nije drzava svih njenih gradjana kao gotovo sve moderne demokracije.
-
Benjo34
#34882 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Više bi rekao zločinačka, s obzirom koliko civila su ubili a ne znam da su procesuirali svoje zbog toga, ako jesu, volio bih da procitam nesto o tome.
Mislim da uopšte nije upitno šta je Hamas, a šta Izrael čini. Mora se stati iza civa sa obe strane. Nit je ok ono sto je Hamas uradio prije 10 dana I generalno, niti je ok što izrael decenijama radi palestincima I samim tim daje gorivo Hamasu za postojanje. Ali vjerujem da nema Hamasa da bi bio neko drugi, ne vidim da Izrael želi da Palestinci postoje.
Pravo pitanje je, zašto UN uopšte postoji. I sta je to međunarodno pravo jer da se ne lažemo, imamo kampanju dehumanizacije jednog naroda trenutno.
- Hajvan
-
bicakcic_solomon
#34884 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad su nacisti radili dehumanizaciju Jevreja, ne valja.Benjo34 wrote: ↑23/10/2023 23:45Više bi rekao zločinačka, s obzirom koliko civila su ubili a ne znam da su procesuirali svoje zbog toga, ako jesu, volio bih da procitam nesto o tome.
Mislim da uopšte nije upitno šta je Hamas, a šta Izrael čini. Mora se stati iza civa sa obe strane. Nit je ok ono sto je Hamas uradio prije 10 dana I generalno, niti je ok što izrael decenijama radi palestincima I samim tim daje gorivo Hamasu za postojanje. Ali vjerujem da nema Hamasa da bi bio neko drugi, ne vidim da Izrael želi da Palestinci postoje.
Pravo pitanje je, zašto UN uopšte postoji. I sta je to međunarodno pravo jer da se ne lažemo, imamo kampanju dehumanizacije jednog naroda trenutno.
Kad Srbi dehumanizuju Bošnjake, ne valja.
Kad Rusi dehumanizuju Ukrajince, ne valja
Kad Izrael dehumanizuje Palestince, to je ok
Licemjerje na kvadrat.
Za nekoga važe rezolucije, od drugih se traži da ih poštuje, a treći se piša i sere na njih.
-
swanfilter
#34885 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa, koliko je nedosljedan, blago receno, on u Siriji podrzava radikalne fanatike bez glave i repa. Samo zato jer su Rusi dosli i uspjeli sacuvati Assada na vlasti.Maxxtro wrote: ↑23/10/2023 23:43Cekaj ba ovo nisam ni upratio, jel ovo realnoswanfilter wrote: ↑23/10/2023 23:25 Lik se vadi na sekularizam i u njemu trazi opravdanje za svoja stajalista, a u vezi drzave koja tone u teokraciju i gdje vjerski fanatici vode glavnu rijec.![]()
On je bas poseban slucaj onda, ono kad toliko duboko zagazis u sekularizam da izadjes na skroz suprotnu stranu i pravdas nacionalnu drzavu Jevreja, gdje je Jevrejstvo drzavotvorni subjekt i koja ni u kojem slucaju nije drzava svih njenih gradjana kao gotovo sve moderne demokracije.![]()
A, kaze, ja iz Tuzle.
Zato kazem, to nisu istine.
-
Benjo34
#34886 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Maloprije čitam ovo Obama što je izjavio, pogodio je srž sa ovim da ce nasilje nad civilima samo posluziti grupama kao Hamas za novo clanstvo. A Izr to konstantno radi godinama.bicakcic_solomon wrote: ↑23/10/2023 23:51Kad su nacisti radili dehumanizaciju Jevreja, ne valja.Benjo34 wrote: ↑23/10/2023 23:45Više bi rekao zločinačka, s obzirom koliko civila su ubili a ne znam da su procesuirali svoje zbog toga, ako jesu, volio bih da procitam nesto o tome.
Kad Srbi dehumanizuju Bošnjake, ne valja.
Kad Rusi dehumanizuju Ukrajince, ne valja
Kad Izrael dehumanizuje Palestince, to je ok
Licemjerje na kvadrat.
Za nekoga važe rezolucije, od drugih se traži da ih poštuje, a treći se piša i sere na njih.
Ma UN I rezolucije mozes pišat, kad je sta UN dobro uradio?
-
palermo
#34887 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To neka nova fora medju vama da me optuzujeye da izvrcem rijeci. Inace da je ovo nekadasnji forum, letio bi ti sa glave na glavu jjer ne mozes samo zato sto ti se ne svidja necije pisanje izmisljati da ja Jevrere smatram od boga prokletim i da ih mrzim. To nije lijèpo.zposao wrote: ↑23/10/2023 23:41Jako si pokvaren. Primjetio sam da se voliš služiti ovakvim gadostima podmetanja sugovornicima ono što nisu rekli.palermo wrote: ↑23/10/2023 22:50Zašto bih je pobijao ? Jednostavno je ne prihvatam. Jer nije tačna.zposao wrote: ↑23/10/2023 22:29
Ništa nisi ni pokušao opovrgnuti od onoga što sam napisao. Od tebe se samo mogu ocekivati optužbe i vrijeđanja.
Šta nije istina od onoga šta sam napisao?
Pobij argumentima moju tezu da u korjenu ovolike antiizraelske reakcije ne leži možda čak i podsvjesni antisemitizam. Možda čak i zavist jer su najinteligentnija i najsposobnija nacija.
Ja od tebe ne tražim da pobijaš moju tezu o tvom vidjenju muslimana kao niže rase spram kako ti reče najsposobnije i njintegentnije nacije. Meni to pobijanje ne treba. Tebi treba, i ne bi bilo loše da je sam sa sobom prodiskutiraš
Dovodiš me u situaciju da se ja moram "prati" iako nigdje ni jednom riječju nisam muslimane nazvao nižom rasom. A ti i tebi slični koji otvoreno nazivate Jevreje kao one od Boga prokletim ne vidite potrebu preispitati svoju mržnju prema Jevrejima i povući ručnu.
To što kažem da su Jevreji najsposobnija i najinteligentnija navija na svijetu nije islamofobija nego činjenica lako dokaziva i očita svakome.ko ima 2 grama soli u glavi. Tebi ako nije očito, sjedi i pročitaj nešto osim vjerskih knjiga.
Nema potrebe više sa me citiraš jer si vrlo zlobna i duševno ograničena osoba koja samo povlači za sobom druge ljude. Ti sebi ja sebi. Ti slobodno uživaj u mržnji prema Jevrejima, a ja me mrzim nikoga.
A to sto ti smatras Jevreje nasposobnijom i najinyeligentnijom nacijom je tvoj problem. Ja tecimo yako ne mislim, doduse smatram da neki medju Jevrejima jesu bili medju najpametnijim ali ne zbog toga sto su Jevreji.
-
suspect_zero
#34890 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dobro vi ovo sve kontate majke mi
ja se pogubim od Hamasa, Mossada, Hesbolaha....sunita, šiita, alavita, židova sefarda i onih drugih, uloge Irana, Sirije, Libanona , Egipta, Saudije, Britanije, Francuske, Rusije....a tek koja zbrka nastane kad pokušam shvatiti kako je prvo bilo par hiljada Židova početkom prošlog stoljeća na tim prostorima a onda postali većina.
Respekt
ja ni historiju BiH ne znam kako vi bliskoistočne odnose kontate.

Respekt
- omega369
-
kocijas
#34892 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne mogu da nadjem originalni post pa cu ovdje uletiti.
Mislim da ti je premisa pogresna i da trazis dubinu tamo gdje je nema.
Ovaj konflikt je praceniji(da ne kazem popularniji) od drugih jer postoji debata i dovoljan broj za i protiv na zapadnom svijetu a time i kod nas, dodaj tome i ogromnu medijsku popracenost.
Saudija je omrazena, imaju naftu, pare, ne rade nista, utjelovljenje stereotipa. Nikad nisam naletio na neku odbranu onoga sto rade u Jemenu. Svi se slazu kakvo je stanje, bude nekih humanitarnih akcija i tu se rasprava zavrsava.
Kada su neki arapski lideri podrzali Kinu i njeno djelovanje protiv Ujgura opet je osuto po njima, ne znam da ih je iko podrzao. Uglavnom vecina je na strani Ujgura.
Tursku brani par dezurnih turkofila, ali ipak se pitanje Kurda cesto potegne, pisalo se i na ovom forumu nadugo i nasiroko. Hardcore pristalica na obje strane, pogledati ogromne teme Turska i Sirija. A da ne pricamo kakvi su tek na zapadu stavovi o Turskoj.
Rusija isto tako, ima dovoljno rusofila i propagande da se raspravlja.
Realno, niko ne moze uticati ni na jedan od ovih sukoba, ali ljudi jednostavno vole da rapravljaju. Ovdje imas masovne proteste za jedne, stavove vlada za druge, medijske kampanje koje te ubjedjuju da nije bas tako kao sto mislis, plodno tlo da se razglaba do sutra.
Da li u prosjeku ima antisemitizma? Vjerovatno. Ima li ga vise nego drugih (x)fobija u prosjeku? Prosjek je glup.
- jeza u ledja
#34893 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Baka koju su danas oslobodili je godinama pomagala palestinsku djecu i vozila ih iz Gaze po bolnicama.
Kad je oslobobodjena rukuje se sa onim (maskiranim) Hamasovcem koji ju je drzeci za ruku doveo do primopredaje.
Sto ti je apsurd rata.
Kad je oslobobodjena rukuje se sa onim (maskiranim) Hamasovcem koji ju je drzeci za ruku doveo do primopredaje.
Sto ti je apsurd rata.
- Bloo
- Globalna šefica
-
°u°
-
°u°
#34896 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Poenta ti baš i ne stoji. Milioni i milioni civila su stradali u američkim ratovima dok su oni bili jedina velesila, tj dok su radili šta su htjeli i bez obzira na međunarodno pravo, zakone, UN itd. A definitivno su militantno najagresivnija država od WWII koja je pokrenula preko 80% svih sukoba.melac wrote: ↑20/10/2023 18:11Da, sve stoji, moja komentar je bio da u periodu WW2 - pad Zida stradavalo i vise ljudi u odnosu na broj stanovnika dok su bila 2 velesile USA i SSSR.°u° wrote: ↑20/10/2023 06:22"Hajvan wrote: "USA su imale nekih 30+ godina vakuma u kojem su bila jedina hiper-sila sto je svojevrsni presedan u ince multipolarnoj povijesti... i sta su napravili?"
Gorimo o periodu kada su bili jedina hiper sila, a to je od rušenja zida do nedavno. A ova istraživanja upravo govore o tom periodu, dobu ratova protiv "terorizma", kada su radili šta su htjeli. Period od 2001. - do sad, vrijeme nakon 9/11. 4.5 - 4.7 miliona mrtvih, prema procjenama oko 90% civili, treće istraživanje.
Samo u ratovima u Iraku, Afganistanu i protiv Pakistana i do 2 miliona mrtvih, od 2003. u narednih 10 godina, drugo istraživanje. I nakon toga su bili jedina hiper sila, sve do skora
A u periodu dok su USA bili jedina velesila u ratovima je stradavalo manje ljudi. To je moja poanta. Da broja stradalih je manji ako je samo Amerika velesila, a sto ih budemo imali vise ce biti i vise stradavanja.
Zadnjih 30 godina su naoadali koga god hoće i kad god hoće pod raznim izgovorima, lažnim naravno.
Milioni raseljenih, protjeranih, izbjeglih a time i umrlih kao posljedica tih protjerivanja nikada se neče moći tačno utvrditi
-
°u°
#34897 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Raz Segal izraelski istoričar sa prebivalištem u US koji vodi magistarski program studija holokausta i genocida na Univerzitetu Stockton kaže da je ovo genocid
https://m.youtube.com/watch?v=ZWGGjLZNuyg
https://jewishcurrents.org/a-textbook-case-of-genocide
https://m.youtube.com/watch?v=ZWGGjLZNuyg
https://jewishcurrents.org/a-textbook-case-of-genocide
-
Ci-Nick
#34898 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne postoji objektivno razmišljanje i prosuđivanje.
Citav kršćanski svijet o muslimanima govori ili misli kao o potencijalnim teroristima. Marketing krsćana je jak.
Stvorili su negativnu sliku o indijancima, rusima, muslimanima, kinezima. Samo su oni civilizirani, pravični, demokratični.
A niko ne razmislja o činjenicama, o kolonizatorima, o 100 ratova koje su kršćani vodili van Europe i USA bez da su azijati ili afrikanci, muslimani vodili i jedan rat na tlu Europe i USA.
Citav kršćanski svijet o muslimanima govori ili misli kao o potencijalnim teroristima. Marketing krsćana je jak.
Stvorili su negativnu sliku o indijancima, rusima, muslimanima, kinezima. Samo su oni civilizirani, pravični, demokratični.
A niko ne razmislja o činjenicama, o kolonizatorima, o 100 ratova koje su kršćani vodili van Europe i USA bez da su azijati ili afrikanci, muslimani vodili i jedan rat na tlu Europe i USA.
-
°u°
#34899 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ovo baš i nije tačno. Jedino ako misliš na politike vlada država koje su nastale na nekakvim kršćanskim korijenima, ilitiga zapadni svijet. A taj svijet odavno nema neke veze s kršćanstvom.Ci-Nick wrote: ↑24/10/2023 07:06 Ne postoji objektivno razmišljanje i prosuđivanje.
A zahvaljujući političko/medijskoj propagandi zadnjih godina "islamski terorizam" je postao glavni globalni bauk. S pauzom rata u Ukrajini gdje su se rusi ponovo vratili na vrh liste.
Sav ovaj cirkus na Bliskom istoku je nadtao na temeljima Sykes Picketovog sporazuma, tj UK Francuske podjele te regije. Što neko rele hdje englezo donesu mir tu natednih hiljadi godina bude rat
https://sh.m.wikipedia.org/wiki/Sporazum_Sykes-Picot
-
Satori
#34900 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
https://www.aa.com.tr/ba/svijet/sad-se- ... su/3030393
Dakle, Amerika ceka reakciju Irana, pa da moze mirne duse navaliti na njih?
To mi jedino ima smisla, i konacno su jasni pravi motivi, eto zasto.
Dakle, Amerika ceka reakciju Irana, pa da moze mirne duse navaliti na njih?
To mi jedino ima smisla, i konacno su jasni pravi motivi, eto zasto.