Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mislim da posljedice Jereza 1997 i ovdje trebaju biti zaprijecene pa cemo vidjet kako ce vozit.
Lako je biti dick kad nema posljedice.
1997 godine, F1 je bio niche sport.
Nije bilo društvenih mreža, nije bilo toliko para od PR-a, popularnosti samih vozača,
a ni vlasnik nije bio američki, kojem je spektakl u prvom planu a sport u petom.
Zato je to danas tako.
Jasta nego nisa... Samo je 500 mil. sirom svijeta ustajalo u 4 ujutro da gleda Suzuku...
Ovo za mreze si u pravu, ali nije karling u pitanju bio ni tada... I tada su se stotine miliona vrtile u F1.
Hoću reći, nije tada bilo fanova poput današnjeg jako velikog broja djevojaka koje prate Leclerca, Lewis-a ili Ricciarda jer su im slatki, zgodni, šta već.
Isto tako imaš veliki broj ljudi koji prate F1 upravo radi incidenata, recimo to je neki UFC mentalitet kanalisan sa DTS serijalom.
nepass1 wrote: ↑30/10/2024 10:00
1997 australija 289k gledatelja, dalje mi se ne da guglati
ne da se ni meni dalje pojašnjavati kako to nema nikakve veze
možda je "niche" pretjerivanje sa moje strane, svakako F1 nije bio ovo što je danas
pa 2018 godine mene ljudi blijedo gledali što idem u nedjelju u 14 sati kad je sunce i ljeto u kuću da gledam trku dok društvo roštilja lagano na suncu u prirodi
danas ti ljudi sa mnom komentarišu poredak i ko je bolji
možda je "niche" pretjerivanje sa moje strane, svakako F1 nije bio ovo što je danas
pa 2018 godine mene ljudi blijedo gledali što idem u nedjelju u 14 sati kad je sunce i ljeto u kuću da gledam trku dok društvo roštilja lagano na suncu u prirodi
o tome ja pričam
1986 sam ja imao vise poznatih koji idu gledati trku nedeljom, nego koji sada idu to gledati...
Mozda mi uzorak nije dobar, jer djevojcice koje gledaju Charlesa kako je sladak kao iz Bravo magazina nije bas publika koju smatram relevantnom... Kartu sigurno platiti nece za trku... Kliknuti vijest na Instagramu mozda hoce.
o tome ja pričam
Ja od 1996 idem u 14h kuci da gledam f1. Mozda zato meni nije niche. Slazem se da nije bio ovo sto je danas.
Ja samo govorim o uzrocima toga što danas Max-u prolazi nešto što nije moglo proći 1997 godine.
Fanovi čiji motiv nije samo ljubav prema sportu već lični afinitet prema određenom vozaču, a koji su veoma glasni na društvenim mrežama čine veliku razliku u odlukama koje se donose.
Nije isto banovati Max-a i Magnussena na jednu trku.
DaysleepeR wrote: ↑30/10/2024 10:17
Nije isto banovati Max-a i Magnussena na jednu trku.
Nije, i nikada i nije bilo, da se ne lazemo... Nikada Gruilarda ne bi bilo isto kazniti kao Prosta. Ali ni Prost ne bi mogao imati zaredom sranja kao Max, a da ne bude stroze kaznjen.
Pa ne mislim ni ja da je napredak.
Malo je Lewis pao u drugi plan, ali njegov kult fanova ima najveći otklon od realnosti.
Svaki put kad Russel pobijedi u kvalama to je zavjera Mercedesa, svaki put kad ga je pretekao Russel je najgori na svijetu.
Da ne pričam o drugim vozačima.
To su ljudi koji niti poznaju pravila, niti minimum tehničkih stvari, samo piče komentare ispod u hiljadama.
Taj mentalitet je ono što mene nervira i što ja negodujem što se i na ovoj temi razni epiteti pripisuju vozačima.
Nema to veze sa pravim fanovima F1.
Isto tako me među samim vozačima nervira ta politička korektnost, a ustvari imamo pasivno-agresivnu zavist i netrpeljivost.
U vremenu kad je Schumacher išao u Spa u garažu da se fizički obračuna sa Coulthardom smo imali i scenu kada Mika i David dignu Baricchella na ramena u Hockenheimu kada je imao prvu pobjedu. To je F1 koju ja volim, a to je danas nezamislivo. Zamisli da su npr. Sainz i Stroll digli Gasly-a na ramena kad je pobijedio u Monzi. Nema više te F1.
DaysleepeR wrote: ↑30/10/2024 10:23
U vremenu kad je Schumacher išao u Spa u garažu da se fizički obračuna sa Coulthardom smo imali i scenu kada Mika i David dignu Baricchella na ramena u Hockenheimu kada je imao prvu pobjedu.
Izmedju te dvije scene su 2 duge godine, ali se slazem da je danas puno manje tog drugarstva.
Tom pobjedom Rubens izbija Miki 4 vrlo vazna boda u borbi sa MSC, a Mika i dalje opusten i zadovoljan bez obzira na to i bez obzira sto ga McLaren vec drugi ili treci put userava svojim nerezonskim odlukama te sezone.
DaysleepeR wrote: ↑30/10/2024 10:23
U vremenu kad je Schumacher išao u Spa u garažu da se fizički obračuna sa Coulthardom smo imali i scenu kada Mika i David dignu Baricchella na ramena u Hockenheimu kada je imao prvu pobjedu.
Izmedju te dvije scene su 2 duge godine, ali se slazem da je danas puno manje tog drugarstva.
Tom pobjedom Rubens izbija Miki 4 vrlo vazna boda u borbi sa MSC, a Mika i dalje opusten i zadovoljan bez obzira na to i bez obzira sto ga McLaren vec drugi ili treci put userava svojim nerezonskim odlukama te sezone.
Ma znamo na šta mislim, to je ta generacija u F1.
Zato sam i napisao u tom vremenu.
NIje to jedina takva scena iz tog vremena.
To je to...
Ja Lewisa kao vozača ne volim, kao čovjeka jako ga je teško ne voliti, ali čovjek je pokazao klasu svo ovo vrijeme dok nije na vrhu.
Isto je i sa Vettelom dok je vozio, Kimi, pa i Alonso...
Max sebi dozvoljava preloše momente koji mu uopšte ne trebaju.
Meni je najsmjesnije kad nekakvi lijevi likovi, vozaci, a to su obicno Englezi i engleska nacija, pocnu nekoga kritikovati...ono svaki put mi potvrde ko su i sta su...
konektovan wrote: ↑30/10/2024 14:27
Meni je najsmjesnije kad nekakvi lijevi likovi, vozaci, a to su obicno Englezi i engleska nacija, pocnu nekoga kritikovati...ono svaki put mi potvrde ko su i sta su...
Ma klasično licemjerstvo, kao da neko pamti Šumahera i Sennu po prljavoj vožnji
Da su i Sena i Sumaher ostali na mentanom nivou "skrsi ga, nije ti ga mater rodila", i sjecali bi ih samo po tome... To je razlika izmedju sampiona, i velikih sampiona, koji na kraju nadrastu sami sebe i mognu reci i "jesam vala pravio sranja"... Max vec ima dovoljno godina i titula da bismo trebali vidjeti da li moze napraviti sljedeci korak, tj. odrastanje.
Da su i Sena i Sumaher ostali na mentanom nivou "skrsi ga, nije ti ga mater rodila", i sjecali bi ih samo po tome... To je razlika izmedju sampiona, i velikih sampiona, koji na kraju nadrastu sami sebe i mognu reci i "jesam vala pravio sranja"... Max vec ima dovoljno godina i titula da bismo trebali vidjeti da li moze napraviti sljedeci korak, tj. odrastanje.
Sumaher je bio diskvalificiran zbog opasne vožnje krajem 1997., kada je bio skoro dvije godine stariji nego Max sad
DaysleepeR wrote: ↑30/10/2024 13:57
To je to...
Ja Lewisa kao vozača ne volim, kao čovjeka jako ga je teško ne voliti, ali čovjek je pokazao klasu svo ovo vrijeme dok nije na vrhu.
Isto je i sa Vettelom dok je vozio, Kimi, pa i Alonso...
Max sebi dozvoljava preloše momente koji mu uopšte ne trebaju.
Poraz ih je humanizirao. Tako ja to vidim. Mislim da je Hamilton drzanjem, stavom i izjavom poslije AD 2021 stekao vise postovalaca nego sto bi ih ikad stekao da je tad uzeo osmu titulu i penzionisao se. Pa ljudi koji su ga cak i na ovom forumu najbrutalnije vrijedjali su tad pisali da im ga je zao.
A dodatne simpatije je stekao tokom ove 3 sezone kad je pokazao karakter i koliko se bori i ne predaje. Pobjeda ove godine u Silverstoneu je po odjeku licila na Kimijeve pobjede. Bukvalno zero haters vibe.
Slicno je i sa Vettelom. Bio je nepodnosljivi vristeci djecak dok je dominirao. U Ferrariju i AM je bio zivuca legenda.
Schumi je bio biggest dick, ali je to sve nadoknadio sa filantropijom mimo staze.
Max je poprilično distanciran od stvarnog života, imam osjećaj da kad je slobodan samo igra igrice i vjerovatno guzi.