Da samo znate koliko sam ja tih raznoraznih papira tokom godina nakupio, nekoliko debelih foldera formulara, dokumenata, pisama, slika, milion kopija. Sve detaljno kroz cijeli proces. Bez ikakvog advokata u bilo kom trenutku. I naravno potrosenih bruku para (bar za moje uslove tada).
Lako mi je sad reci za nekog drugog ee sto i oni nisu sve fino rjesavali i isli kroz sistem, ali nisu svi u mogucnosti, niti imaju razumijevanja, niti uopste znaju jezik, niti vremena, podrske drugih, a ni para da se bakcu sa svim ovim.
Negdje sam jednom ja mislim procitao da je vecina ilegalaca u zemlji usla u zemlju legalno. Mozda to nije tacno, ali sigurno ih ima mnogo. Ljudi mogu tako decenijama bez da budu zapazeni.
Zamisli ovaj postao superintendent jednog nemalog grada.

To je high paying job od 6 cifara sigurno. Pa mislim ako ti nisi sredio papire, e onda jebiga.
Do sad je bio problem sto se tim ljudima davaju produzni rokovi, dodatne opcije, pa se to ceka, sudski proces traje godinama i godinama. Pa se promjeni status, pa onda hajmo nanovo, itd. Sad je problem sto ljudima ne daju nikakvu sansu da se brane i dokazuju, sto ih trpaju u zatvore i salju u El Salvador u zatvorsko-industrijski kompleks.
Ne moze nikako normalno izgleda.