Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Čitalac

#34726 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Čitalac »

jeza u ledja wrote: 03/10/2025 18:29 ...Nevjerovanto je koliko je Amerika decentralizovana, sto je ujedno donekle i bedem odbrane protiv wannabe diktatora. Ilegalaca, ljudi isteklih viza, ljudi koji su malo vako malo nako, ljudi koji su tu odrasli bez ikakvih papira, ili ljudi cak koji su tu rodjeni, a nemaju ni SSN, i svega ostalog, je Amerika puna. Sve to sredit i dovest u red je gigantski posao...
Pa da, čitam o ovom superintendentu, tu su svi elementi priče...
Roberts, a native of Guyana, entered the U.S. in 1999 on a student visa that expired in 2004, according to the complaint. He has no work authorization in the U.S. and a judge issued a final order of removal in 2024, according to ICE. He resigned as the superintendent of the Des Moines Public Schools on Tuesday.
Roberts joined the district in July 2023 and had previously held leadership positions in school districts across the U.S. for 20 years, according to Des Moines School Board Chair Jackie Norris.
The Des Moines School Board was not aware of Roberts' immigration issues at the time of his hiring, according to Norris, who said following his detainment that the board is taking ICE's allegations "very seriously."
According to the complaint, Roberts applied with the U.S. Citizenship and Immigration Services for permanent residence four times - once in 2001 and three times in 2018 - but was denied.
He also applied in 2018 for an adjustment of status based on his marriage to a U.S. citizen, but it was denied in January 2020 because he "failed to respond to a request for additional information," according to the complaint.
Roberts has not had lawful employment authorization since December 2020, according to the complaint.
He was ordered removed from the U.S. on May 22, 2024, in a hearing he was not present for, and an immigration judge denied his motion to reopen immigration proceedings in April, finding that Roberts had failed to demonstrate that he did not receive notice of the 2024 hearing.
Osmi Socrates

#34727 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Imigracioni "sistem" im je haos. Sistem je previše optimistička riječ. To je sistem samo uslovno govoreći.

Ja ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bi polulegalni/ilegalni imigrant u Kanadi

"had previously held leadership positions in school districts across the U.S. for 20 years".

"The Des Moines School Board was not aware of Roberts' immigration issues at the time"

Morao bi falsificirati dokumente.

I vjerovatno ovaj laže da nije primio "notice of the 2024 hearing". Što je sudija i odlučio.

Da li ijedna administracija treba pokušati uvesti neki red u "sistem" ili ne je druga stvar. Ovi Trumpovi idioti stvari rade na "horuk", k'o slonovi u staklari, ali to ne mijenja suštinu pitanja "da li bilo koja administracija treba pokušati uvesti neki red".
jeza u ledja

#34728 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Da samo znate koliko sam ja tih raznoraznih papira tokom godina nakupio, nekoliko debelih foldera formulara, dokumenata, pisama, slika, milion kopija. Sve detaljno kroz cijeli proces. Bez ikakvog advokata u bilo kom trenutku. I naravno potrosenih bruku para (bar za moje uslove tada).

Lako mi je sad reci za nekog drugog ee sto i oni nisu sve fino rjesavali i isli kroz sistem, ali nisu svi u mogucnosti, niti imaju razumijevanja, niti uopste znaju jezik, niti vremena, podrske drugih, a ni para da se bakcu sa svim ovim.
Negdje sam jednom ja mislim procitao da je vecina ilegalaca u zemlji usla u zemlju legalno. Mozda to nije tacno, ali sigurno ih ima mnogo. Ljudi mogu tako decenijama bez da budu zapazeni.

Zamisli ovaj postao superintendent jednog nemalog grada. :-) To je high paying job od 6 cifara sigurno. Pa mislim ako ti nisi sredio papire, e onda jebiga. :-)

Do sad je bio problem sto se tim ljudima davaju produzni rokovi, dodatne opcije, pa se to ceka, sudski proces traje godinama i godinama. Pa se promjeni status, pa onda hajmo nanovo, itd. Sad je problem sto ljudima ne daju nikakvu sansu da se brane i dokazuju, sto ih trpaju u zatvore i salju u El Salvador u zatvorsko-industrijski kompleks.

Ne moze nikako normalno izgleda. :roll:
jeza u ledja

#34729 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 03/10/2025 19:30 Imigracioni "sistem" im je haos. Sistem je previše optimistička riječ. To je sistem samo uslovno govoreći.

Ja ne mogu zamisliti situaciju u kojoj bi polulegalni/ilegalni imigrant u Kanadi

"had previously held leadership positions in school districts across the U.S. for 20 years".

"The Des Moines School Board was not aware of Roberts' immigration issues at the time"

I vjerovatno ovaj laže da nije primio "notice of the 2024 hearing". Što je sudija i odlučio.

Da li ijedna administracija treba pokušati uvesti neki red u "sistem" ili ne je druga stvar. Ovi Trumpovi idioti stvari rade na "horuk", k'o slonovi u staklari, ali to ne mijenja suštinu pitanja "da li bilo koja administracija treba pokušati uvesti neki red".
Hajde da se jednom i slozim s tobom.

Ali lako je vama gore u Kanadi, ne granicite vi sa Meksikom. :oops:
Osmi Socrates

#34730 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ma imamo i mi nekih imigracionih budalaština, ali u poređenju sa vama to je beznačajno.

Recimo, kad neko dođe na granicu (ili aerodrom) i klejma da je refugee, moraš ga pustiti u zemlju, bez obzira koliko njegov claim nema nikakvog smisla. I onda to uzme par godina, čak i duže, administrativnih budalaština. Ako si "refugee claimant" ne moraš ni advokate plaćati. Ima agencija koje sve to odrade za tebe sa dosta dobrim advokatima. Možeš i raditi, imati federalno zdravstveno osiguranje (Kanađani i legalni imigranti imaju provincijsko), pa čak dobijati i socijalnu pomoć, što posebno iznervira pojedine Kanađane.

Pa imaš apsolutno glupavih refugee klejmova. Čista zloupotreba sistema. Al' se nadignu ovi "humanitarci" ako se neko usudi to reći.
Jack Be Nimble

#34731 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Meni nisu dali drzavljanstvo, jer sam im bio sumljiv sto nisam rekao da sam dolazio u Ameriku prije 1996.

Imali su me da sam usao 1995 (to me.pobrkali sa sestrom) i 1989 (pobrkali me sa rodjqkom koji je dosao na razmjenu)

Samo kod nasih sto sam se naslusao takvih slucajeva gdje je sve stalo sa vladine strane, sto za zelenu, sto za drzavljanstvo.
GandalfSivi

#34732 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

jeza u ledja wrote: 03/10/2025 19:40
Osmi Socrates wrote: 03/10/2025 19:30 Imigracioni "sistem" im je haos. Sistem je previše optimistička riječ. To je sistem samo uslovno govoreći.

Hajde da se jednom i slozim s tobom.

Ali lako je vama gore u Kanadi, ne granicite vi sa Meksikom. :oops:
Cekaj, on maple MAGA?
drug_profi

#34733 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ispravka. MACA. :mrgreen:
Osmi Socrates

#34734 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Valjda MCGA.
ultima_palabra

#34735 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Meni je nevjerovatna ta prica o superintendentu, jer iole ozbiljniji poslodavac unajmi agenciju koja ti uradi background check do devetog koljena. A on je imao nekoliko dobro placenih pozicija.

Ono sto je najgora stvar kod ove administracije je to hapsenje ljudi koji su u sistemu, dakle slijede neki proces do dobijanja dokumenata, dolaze na zakazane razgovore, slijede pravila... i onda ti razbiju staklo auta sjekirom, smotaju te ko perec, u lisice i u nekakav kazamat ko zna gdje. To je ocigledno ili nabijanje statistike ili zastrasivanje populacije, a najvjerovatnije oboje.
jeza u ledja

#34736 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Stephen Miller je jednostavno napravio kvotu od 1000 ljudi na dan i toga se ovi pokusavaju drzati, tj. ispuniti kvotu.

Ne razumijem koja je druga poenta hapsenja nekog ko je tu decenijama, doprinosu drustvu vise nego prosjecan stanovnik, i ima sve ostalo sto uz to ide?

Ljudi se hapse jer su pogresne boje koze, i to je to.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#34737 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by moonco »

Za 25 godina bijelci idu ispod 40% stanovništva. Nikakve bombe, nauka, tehnologija, nikakav fašizam i nacizam ne mogu to promijeniti. :) Bjelkinje nek se bave emancipacijom da budu moderne. Dzaba ovo što rade imigrantima, kad sa druge strane imaš emancipirane bjelkinje koje vole karijeru, da budu samostalne neovisne. Na svakog ovog protjeranog/protjeranu imaš deset emancipiranih bjelkinja koje neće da rađaju. Tako da će na taj način udio bijelaca da pada dok ne propadnu u SAD, a tako i u EU. :D

Uništi ih latino Amerika, a Evropu Afrika i Azija. :mrgreen:
sinuhe

#34738 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Ilegalni imigranti osnivaju porodicu 'nako. 30-godišnjaci sa fakultetskom diplomom kažu -skup vrtić :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34739 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

moonco wrote: 04/10/2025 05:47 Za 25 godina bijelci idu ispod 40% stanovništva. Nikakve bombe, nauka, tehnologija, nikakav fašizam i nacizam ne mogu to promijeniti. :) Bjelkinje nek se bave emancipacijom da budu moderne. Dzaba ovo što rade imigrantima, kad sa druge strane imaš emancipirane bjelkinje koje vole karijeru, da budu samostalne neovisne. Na svakog ovog protjeranog/protjeranu imaš deset emancipiranih bjelkinja koje neće da rađaju. Tako da će na taj način udio bijelaca da pada dok ne propadnu u SAD, a tako i u EU. :D

Uništi ih latino Amerika, a Evropu Afrika i Azija. :mrgreen:
uhhh ovo je u sridu. :mrgreen:

Bjeljkinje vole da se hebu al da im ne udje. Ne zele djecu, ako zatrudne ide abortus ili usvajanje ili ostaju na jednom djetetu. One koje su emancipirane, zele karijeru, dobru platu, posao, brak je tu sporedna stvar a djeca kucni ljubimci. Hladno, grubo ali istinito. Latino, afrikano, azijato itd imaju drugaciju emancipaciju. Siromastvo ih gura da imaju daleko vise djece. Sjetim se da su nase nene/bake bile u zajednicama sa po 10+ brace i sestara. Polupismeni i na rubu siromastva. Sta drugo da radis kada se smrkne i izgore svijece nego guslat. :mrgreen:

Odo ja u rasnu pm. Da sumiram, desnicari bijelci to vide i znaju, samo cekam program ko u hitlerovo vrijeme za njemice da budu koke nosilje. MAGA to ima u vidu.
Optimus09

#34740 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Optimus09 »

Sto je covjek siromasniji,ima vise djece.Tako ide :|
drug_profi

#34741 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Osmi Socrates wrote: 04/10/2025 04:01 Valjda MCGA.
Jeste ali MACA ljepse zvuci i preciznije asocira. :mrgreen:
banjaluka078
Moderator

#34742 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Opet žene za sve krive. Ne sve žene. Samo bijele. Koje ne žele služiti za rasplod, nego imati dvoje djece kojima se mogu kvalitetno posvetiti. I zadržati i malo života za sebe.
Ne žrtvuju se za rasu. Sram ih bilo.
BiBi911

#34743 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BiBi911 »

banjaluka078 wrote: 04/10/2025 10:14 Opet žene za sve krive. Ne sve žene. Samo bijele. Koje ne žele služiti za rasplod, nego imati dvoje djece kojima se mogu kvalitetno posvetiti. I zadržati i malo života za sebe.
I sto je najgore te zene kritikuju bradate debelindje koji u zivotu nisu nista postigli.
BiBi911

#34744 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BiBi911 »

Optimus09 wrote: 04/10/2025 09:50 Sto je covjek siromasniji,ima vise djece.Tako ide :|
Siromasan u novcaniku= siromasan u glowi
insaneinthebrain

#34745 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by insaneinthebrain »

banjaluka078 wrote: 04/10/2025 10:14 Opet žene za sve krive. Ne sve žene. Samo bijele. Koje ne žele služiti za rasplod, nego imati dvoje djece kojima se mogu kvalitetno posvetiti. I zadržati i malo života za sebe.
:lol:
neraaaa

#34746 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by neraaaa »

Ko je ženomrzac i za sve krivi žene, taj je peder.

Pa jel, ako ne voliš žene, onda voliš muškarce.

Ženomrzac=Muškoljubac

Sad desničari, odnosno fašisti (jer je desnica=fašizam/nacizam), oni su po defaultu i ženomrsci, a opet protiv su pederluka i malo im ideologija nije u vinklu izgleda.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#34747 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Jebga tako razmisljaju krajnje konzervativno desnicarske snage... ni lijevo radikalne nisu nista bolje al et malo iscitajte faking istoriju pa ce vam se samo kasti.

Inace da sumiram, zasto feministkinje su pretezno bjelkinje :mrgreen:
Point.

#34748 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Optimus09 wrote: 04/10/2025 09:50 Sto je covjek siromasniji,ima vise djece.Tako ide :|
Po nekoj logici, trebalo bi biti drugačije.
jeza u ledja

#34749 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Zasnivate pricu na pogresnim pretpostavkama - ne prave smedji i crni vise djece vec imigranti prave vise djece. Druga generacija imigracije je vec mnogo vise slicna domicilnim.

I nije tacno da ce bijelci za 25 godina pasti na ispod 40%. Past ce na ispod 50%.
plavi_E

#34750 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Broj bjelaca opada globalno gledano i po nekim procjenama dozivjet ce sudbinu onog ko im je omogucio da budu ovoliko bjeli, znaci sudbinu neandertalca. Bjelci nisu cisti homosapijenci nego mjesanci neandertalaca i homosapijanaca i kao takvi su genetski najslabiji. I na kraju ce ga i popusiti u genetskoj borbi za opstanak. Ali bez brige bit ce zivota na ovoj planeti i bez bjelaca. :D
Post Reply