Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

jel se to bojis deportacije :D
HarTar

#34502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by HarTar »

Truba wrote: 25/09/2025 14:27 jel se to bojis deportacije :D
:lol: :lol: :lol: Farage je jedan obični panj..... https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Hakiz

#34503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

iz zadnje klupe wrote: 25/09/2025 14:01 Među republikancima i uopšte desnicu trese neko totalno anti trans ludilo koje ne mogu shvatiti

Međutim iz nekog razloga, gay muškarci su zasad pošteđeni progona tih newborn hrišćana, što po meni iz dva ključna razloga:

-dosta je closeted ( skrivenih) gay muškaraca na pozicijama moći, čak i onih otvorenih ( tipa Tim Cook-a , CEO Apple), dok trans osobe nažalost nemaju ljude na pozicijama moći

Da li je demokratska patka, ali stvarno mi izgleda previše cringe da bi bilo istinito, da je na nedavno održanoj konvenciji Republikanaca, zaboravio sam u kojem gradu, za vrijeme održavanja same konvencije, zbog preopterećenja pala aplikacija Grindr ( koju uključiš i pokazuje na koliko metara od tebe je je nabliža gay osoba, koja je takodje trenutno na toj aplikaciji, i uglavnom služi za brzinsko *ebanje)

ako je stvarno istinito, to su najveći licemjeri, Trump makar govori i ponaša se onako kako stvarno osjeća, kako ti ljudi žive sami s sobom, pljujući sve moguće manjine i ugrožene oko sebe, dok u tajnosti vode potpuno drugačiji život od onog kojeg javno propovjedaju
Razlika između homoseksualaca i trans osoba je u intervenciji. Homoseksualci se ne mijenjaju da bi bili to šta jesu. Žive kakve ih je bog napravio.

Da bi trans osoba živjela kako misli da je, mora promijeniti spolne karakteristike. Ne može nastaviti živjeti "kakvu ju je bog stvorio", mora hormonalano, hirurški, možda sutra i direktno genetski ako tehnologija omogući itd intervenisati u to kakvu ju je bog individualno napravio. Bog ju je napravio da psiholočki jednog spola u tijelu drugog? Pa, to je žrtva, njen križ, ako je Isus mogao podnijeti žrtvu, može i ona.

Pa su homoseksualci prihvatljiviji.

Ne bih se začudio da slična misao, iako nije tako artikulisana, čuči u pozadini napada na trans i ostavljanja homo na miru.
Jack Be Nimble

#34504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Hakiz wrote: 25/09/2025 14:34
iz zadnje klupe wrote: 25/09/2025 14:01 Među republikancima i uopšte desnicu trese neko totalno anti trans ludilo koje ne mogu shvatiti

Međutim iz nekog razloga, gay muškarci su zasad pošteđeni progona tih newborn hrišćana, što po meni iz dva ključna razloga:

-dosta je closeted ( skrivenih) gay muškaraca na pozicijama moći, čak i onih otvorenih ( tipa Tim Cook-a , CEO Apple), dok trans osobe nažalost nemaju ljude na pozicijama moći

Da li je demokratska patka, ali stvarno mi izgleda previše cringe da bi bilo istinito, da je na nedavno održanoj konvenciji Republikanaca, zaboravio sam u kojem gradu, za vrijeme održavanja same konvencije, zbog preopterećenja pala aplikacija Grindr ( koju uključiš i pokazuje na koliko metara od tebe je je nabliža gay osoba, koja je takodje trenutno na toj aplikaciji, i uglavnom služi za brzinsko *ebanje)

ako je stvarno istinito, to su najveći licemjeri, Trump makar govori i ponaša se onako kako stvarno osjeća, kako ti ljudi žive sami s sobom, pljujući sve moguće manjine i ugrožene oko sebe, dok u tajnosti vode potpuno drugačiji život od onog kojeg javno propovjedaju
Razlika između homoseksualaca i trans osoba je u intervenciji. Homoseksualci se ne mijenjaju da bi bili to šta jesu. Žive kakve ih je bog napravio.

Da bi trans osoba živjela kako misli da je, mora promijeniti spolne karakteristike. Ne može nastaviti živjeti "kakvu ju je bog stvorio", mora hormonalano, hirurški, možda sutra i direktno genetski ako tehnologija omogući itd intervenisati u to kakvu ju je bog individualno napravio. Bog ju je napravio da psiholočki jednog spola u tijelu drugog? Pa, to je žrtva, njen križ, ako je Isus mogao podnijeti žrtvu, može i ona.

Pa su homoseksualci prihvatljiviji.

Ne bih se začudio da slična misao, iako nije tako artikulisana, čuči u pozadini napada na trans i ostavljanja homo na miru.
Sto se tice homo, vise nije taboo neka tema. Slobodnije sada kazati ja sam homo, tako sto bi ovi bacali kamenje na homo ne mogu, jer kod kuce imaju sina, n3ces na njega bacati kamenje. Tako ce i vremenom biti trans populacija.

A to za grajnder, stariji ciko njemu sada 65, kada je bio mladji i htjeo naci nekoga, najlakse je bilo medju desnicarima i onima koji bacaju kamenje na njih. Uvijek je tako bilo.
jeza u ledja

#34505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Do prije 15 godina ganjali su homoseksualce. Sad ganjaju trandze.

Gay je sad ok, a do juce su vile vadili.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#34506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hame_ »

Ivica Puljić: Trump je prevazišao sam sebe - svijet nije ništa naučio

Dopisnik FTV-a iz SAD-a Ivica Puljić u javljanju iz New Yorka osvrnuo se na Generalnu skupštinu UN-a - obraćanje Donalda Trumpa, Recepa Tayyipa Erdogana, te zašto Srebrenica nije opomena svijetu.
Bossona

#34507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Image

"Bankrupt tariffs magician" :D :lol:
Dok poreski obveznici plaćaju poljoprivrednicima da uzgajaju usjeve kroz poticaje, da bi ih pustili da propadnu i istruhnu, jer ne izvoze svoje proizvode van Amerike zbog Trumpovog carinskog rata sa svijetom, istovremeno cijene u trgovinama širom Amerike sve veće, a Trump govori da je sve jeftinije nego ikad. :-D
Last edited by Bossona on 25/09/2025 20:19, edited 1 time in total.
zilog

#34508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

jeza u ledja wrote: 25/09/2025 16:07 Do prije 15 godina ganjali su homoseksualce. Sad ganjaju trandze.

Gay je sad ok, a do juce su vile vadili.
Prije toga su ganjali crnce, pa komuniste (danas je to antifa), pa islamiste...

Uglavnom, mantra je ista, oznaci neprijatelja, pa priglupom pucanstvu - pumpaj histeriju... :roll:

Kada obrazovani dio populacije digne glas - ETIKETIRAJ!!!
Osmi Socrates

#34509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Podignuta optužnica protiv James Comeya.

Život je čudan. Trump vjerovatno ne bi dobio izbore da Comey nije obnovio FBI istragu protiv Hillary pred same izbore 2016.

Comey je većinu života bio Republikanac, nikad nije bio Demokrata.

Nikad dosadno u Trumpovoj AmeriKi. :lol:
jeza u ledja

#34510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ko ga jebe.
Point.

#34511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

I ja kažem, ko mu jebe mater. Može se reći da je on pokrenuo ovo kupko idiotluka i uvukao Maga pacove u Bijelu Kuću. Nije mi ga žao ni sekunde.
jasko_ba

#34512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jasko_ba »

Ali ubise ga sad sa svih strana :lol:

Truba

#34513 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

ajd dobro u americi su cijene sve veće zbog trampa
ali zašto su u europi cijene sve veće
posebice u BiH?
kod nas nema trumpa a cijene su rasle i prije ovih tarifa

objasnite mi to
ako mi nemamo trampa zašto se kod nas prosipa mleko i razbijaju lubenice :|
zilog

#34514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Nista moj Vuvuzela, niko da ti objasni...

Mora da si pogodio u sridu..., pardon...., u srEdu :mrgreen:

Prevelika je tvoja pamet za nas... :roll:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#34515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

Truba wrote: 26/09/2025 08:59 ajd dobro u americi su cijene sve veće zbog trampa
ali zašto su u europi cijene sve veće
posebice u BiH?
kod nas nema trumpa a cijene su rasle i prije ovih tarifa

objasnite mi to
ako mi nemamo trampa zašto se kod nas prosipa mleko i razbijaju lubenice :|
Zato što čitave brigade ublehaša love u mutnom.

Mislio sam da od naših političara nema gorih kretena, sad sam sretan da nisam amerikanac ili nijemac (po pasošu).
GandalfSivi

#34516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Jebote, ne pratim vijesti par dana i haman smak svijeta propustim. Kakva je ovdje situacija, je li se ko pozdravljao i to?
ultima_palabra

#34517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

zilog wrote: 26/09/2025 11:24 Nista moj Vuvuzela, niko da ti objasni...

Mora da si pogodio u sridu..., pardon...., u srEdu :mrgreen:

Prevelika je tvoja pamet za nas... :roll:
To se kaze prevelika je tvoja pamet za dvije noge…
tramvajtrojka

#34518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

GandalfSivi wrote: 26/09/2025 12:07 Jebote, ne pratim vijesti par dana i haman smak svijeta propustim. Kakva je ovdje situacija, je li se ko pozdravljao i to?
hoce li Donald povucen "novinarskim" monologom sa Foxa bombardovati zgradu UN-a :lol: :lol: :lol: , slušaš debila i ne vjerujes sta govori :mrgreen: :-)
Truba

#34519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

samo ukinut financiranje UN-a
svi znamo nekog uposlenika UN-a iz naselja svjetskog putnika koji uživa otkako je Bih primljena u tu organizaciju koja nicemu ne sluzi jer je sama sebi svrha tojest svojim projekt menadjerima
:mrgreen:
Rob_Atl

#34520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Rob_Atl »

Evo ga kaze da ce pomjerit svjetsko iz gradova u kojem vladaju problemi :lol: . Kontam gdje ce ih pomjerit negdje kod hilbillisa :-) . A fifa suti ko zalivena.
drug_profi

#34521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Negdje na baseball stadione, naravno...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#34522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

staviće mreže između golova, a pucaće se jedanaesterac, ali u jardima.
Jack Be Nimble

#34523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Ma to je on rekao misleci da je Chicago jedan od gradova.
Osmi Socrates

#34524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ako promjeni gradove, FIFA im otme Svjetsko i da Englezima. :lol:

Oni su spremni sutra organizirati.

Al' zadržati Kanadu i Meksiko.
Crvena Tifoza

#34525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Crvena Tifoza »

Ovo pomjeranje stadiona je obični reket koji će uzeti. Nešto slično kao sa onim H-1B vizama. Predviđam prvo će tražiti da se oduzme LA i San Francisco.
Post Reply