Niko nezna koja je ono zastava?spreca wrote:kakva je ovo trobojka?
SDA-All about
- spreca
#34401 Re: SDA-All about
- Alighieri
#34402 Re: SDA-All about
To je dio baze. Imaju oni svojih 300k glasaca. Past ce zvog mirse i oatalih 50k, tako da ce pobijediti sa samo 250k. Eto sta opozicija ne zna iskoristiti
- Banksy
#34403 Re: SDA-All about
Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).drugi profil wrote:Jasno, izbor je loš ili nikakav, ali moramo početi smjenjivati lošu vlast, makar istom ili gorom. Jednostavno moraju postati svjesni kazne na izborima.Banksy wrote:Nerko, Fahro, Komšić, Suljagić... Skoro da poželiš da ovi ostanu.JThomas wrote:da stavi nekoga iz mjesne zajednice, sa svojom "infrastrukturom" i ovakvom konkurencijom će pobijediti. jer bolje bezličan i bezbojan nego aktivno grozan kao fahro. i ja bih radije glasao za halida genjca nego za fahru. pošteno govoreći.
a staviće zvizdića, bila bi glupost i nepotrebno usložnjavanje situacije da ne stavi.
Samo tako će nekad neko napraviti iskorak.
Drugi put smo je (vlast) smjenili, pa su ovi (DF) odmah naše glasove isporučili u SDA.
Ovi ljudi pobrojani iznad mogu biti promjena, ali samo nagore. Za njih sigurno neću glasati.
Da su se svi ujedinili, pa napravili zajednički front, pa osmislili koncept i predstavili bilo kakav program za promjene, da su pokazali JEDNU jedinu svježu ideju, inicijativu i dobru namjeru, pa hajde. Ovako, nema šanse, za bilo koga od njih.
Možda Naša stranka, samostalno, a i to je pitanje.
- drug_profi
#34404 Re: SDA-All about
pretpostavljam da je pitanje retoričko, ali evo - Srpska.spreca wrote: Niko nezna koja je ono zastava?
- drug_profi
#34405 Re: SDA-All about
Sve se slažem, ali smjenjivanje mora biti nastavljeno. SDA nije bila dio vlasti samo jedan period od godinu i po. Znači oni su ubijeđeni i sigurni da ne mogu pasti, tako da se i ne moraju posebno truditi da osvoje glasove.Banksy wrote:Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).drugi profil wrote:Jasno, izbor je loš ili nikakav, ali moramo početi smjenjivati lošu vlast, makar istom ili gorom. Jednostavno moraju postati svjesni kazne na izborima.Banksy wrote:
Nerko, Fahro, Komšić, Suljagić... Skoro da poželiš da ovi ostanu.
Samo tako će nekad neko napraviti iskorak.
Drugi put smo je (vlast) smjenili, pa su ovi (DF) odmah naše glasove isporučili u SDA.
Ovi ljudi pobrojani iznad mogu biti promjena, ali samo nagore. Za njih sigurno neću glasati.
Da su se svi ujedinili, pa napravili zajednički front, pa osmislili koncept i predstavili bilo kakav program za promjene, da su pokazali JEDNU jedinu svježu ideju, inicijativu i dobru namjeru, pa hajde. Ovako, nema šanse, za bilo koga od njih.
Malo rat, malo grobnice, slika neke zamisljene ceste i to je to.
- Banksy
#34406 Re: SDA-All about
SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.drugi profil wrote:
Sve se slažem, ali smjenjivanje mora biti nastavljeno. SDA nije bila dio vlasti samo jedan period od godinu i po. Znači oni su ubijeđeni i sigurni da ne mogu pasti, tako da se i ne moraju posebno truditi da osvoje glasove.
- spreca
#34407 Re: SDA-All about
Tako sam i mislio...nemam nista protiv...ali mislim da uz srpsku i zastavu IZ bi OBAVEZNO morala biti i zastava BiH....ili mozda nisam u parvu?drugi profil wrote:pretpostavljam da je pitanje retoričko, ali evo - Srpska.spreca wrote: Niko nezna koja je ono zastava?
Last edited by spreca on 12/04/2018 09:20, edited 1 time in total.
- drug_profi
#34408 Re: SDA-All about
Nema dobrog razloga osim da se SDA sasvim ukloni bar jedan mandat.Banksy wrote:SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.drugi profil wrote:
Sve se slažem, ali smjenjivanje mora biti nastavljeno. SDA nije bila dio vlasti samo jedan period od godinu i po. Znači oni su ubijeđeni i sigurni da ne mogu pasti, tako da se i ne moraju posebno truditi da osvoje glasove.
- drug_profi
#34409 Re: SDA-All about
U Beogradu? Nije državnički posjet.spreca wrote:Tako sam i mislio...nemam nista protiv...ali mislim da uz srpsku i zastavu IZ bi OBAVEZNO morala biti i zastava BiH....ili mozda nisam u parvu?drugi profil wrote:pretpostavljam da je pitanje retoričko, ali evo - Srpska.spreca wrote: Niko nezna koja je ono zastava?
- Banksy
#34410 Re: SDA-All about
To nije nikakav razlog, žao mi je.
- spreca
#34411 Re: SDA-All about
Treba imati dusu pa im dati cetvorogodisnju pauzu da se odmore.....zasluzili su to ,nasi nesebicni neimariBanksy wrote:drugi profil wrote:
SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.
- spreca
#34412 Re: SDA-All about
Ok.....Ja sam mislio da je to negdje kod nas...slabo poznam ove nehljebare i hvala bogudrugi profil wrote:
U Beogradu? Nije državnički posjet.
edit
Pa sta je ovaj papak trazio po BG...bolje da je lovio kerinje po Sa....i jes samo za shintora
Last edited by spreca on 12/04/2018 09:29, edited 1 time in total.
- Alighieri
#34413 Re: SDA-All about
1) Vitalni nacionalni interes Bosnjaka.Banksy wrote:SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.drugi profil wrote:
2) U IZ je jedinstvo
3) Ocistili kadar sa likovima kao sto je kuki.
4) Jedini rade u interesu Bosne
5) U jedinstvu je snaga
6) Zicara
-
Crvene_brigade
#34414 Re: SDA-All about
srbijanski reis ima trobojku u svom uredu.spreca wrote:kakva je ovo trobojka?
- spreca
#34415 Re: SDA-All about
Ok postujem...ali imali ovaj Hrzizostom(BiH) ili kako se vec zove BosanskuCrvene_brigade wrote:srbijanski reis ima trobojku u svom uredu.spreca wrote:kakva je ovo trobojka?
- Roccohljup
#34416 Re: SDA-All about
Cuj sto....pa zato sto su "naši" a jok "oni naonamo"Banksy wrote:SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.drugi profil wrote:
- drug_profi
#34417 Re: SDA-All about
Svi ste pogresno shvatili pitanje.Roccohljup wrote:Cuj sto....pa zato sto su "naši" a jok "oni naonamo"Banksy wrote:SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.drugi profil wrote:
Banksy misli na opoziciju, ne na SDA.
- Dozer
#34418 Re: SDA-All about
Nisam njihov fan (iako svakako veci nego za SDA & ENV Co.), ali treba biti realan - SDP je, uslovno receno, osvojio vlast na opstim izborima. Na lokalnim nije, i to je ona pogubna kombinacija za svakoga, bez obzira o kome se radilo, a ko osvoji "gornje" bez "donjih" nivoa vlasti. Naprosto je nemoguce sprovesti u djelo bilo sta sve dok se nema i gornja i donja vlast, a pogotvoo donja, jer na njoj se implementiraju stvari.Banksy wrote: Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).
Kao i gore, nije da sam i njihov fan, ali i dalje daleko veci nego SDA & ENV Co., medjutim i ovdje treba biti realan - Nisu, kao ni SDP ranije, osvojili DOVOLJNO vlasti da bi mogli uraditi bilo sta.Drugi put smo je (vlast) smjenili, pa su ovi (DF) odmah naše glasove isporučili u SDA.
I ja se nikako ne mogu sloziti da su "isporucili glasove SDA". Naprosto je bio izbor - ili ces u vlast sa SDA, ili neces nikako. Po meni je izbor "nikako" bio daleko bolji jer je DF na taj nacin izbjegao scenario koji je SDA primijenila na SDP-u ranije - ne daj im da bilo sta implementiraju na lokalnom nivou, uz to im nakalemi par afera (ili ih objavi javno), i tako ih prikazi nesposobnijima i vecim kleptomanima od sebe.
A, da li ti je ijedne sekunde, kao i svima ostalima, palo na pamet da se udruzi(mo)te u nesto glanc novo, liseno vec isprofanisanih politickih likova, i da se pokusa krenuti u novu borbu?Ovi ljudi pobrojani iznad mogu biti promjena, ali samo nagore. Za njih sigurno neću glasati.
- Roccohljup
#34419 Re: SDA-All about
To bi bilo najbolje i po meni jedino rješenje, ali najveće prepreke tome su ego lidera, kao i težnja za stolicama (kako u vlasti tako u JP) i tu odmah nastane problem i pucaju koalicije i dogovori. Sve zato sto su kod velike većine naših političara lični interesi (i stranački) daleko ispred onih za drzavu i narod.Dozer wrote: A, da li ti je ijedne sekunde, kao i svima ostalima, palo na pamet da se udruzi(mo)te u nesto glanc novo, liseno vec isprofanisanih politickih likova, i da se pokusa krenuti u novu borbu?
- Dozer
#34420 Re: SDA-All about
Pa, ima i ljudi koji nisu u politici, a koji su sigurno voljni, a i sposobni za pametne odluke i njihovo sprovodjenje. Zasto se odmah sve veze za postojece politicke likove?
Zasto se ne razmislja na nacin da se oformi nesto zaista glanc novo i bez ispranih faca?
Zasto se ne razmislja na nacin da se oformi nesto zaista glanc novo i bez ispranih faca?
- drug_profi
#34421 Re: SDA-All about
Jedino rješenje za sada je ukloniti SDA potpuno iz vlasti. Najbolje bi bilo kad bi to mogli JEDNOM strankom, ali dobro će biti bilo kako.
- Roccohljup
#34422 Re: SDA-All about
Naravno da ima, ali te masa nikad neće prihvatiti jer kao pravi mazohisti samo (i najviše) vjerujemo onima koji nas najviše handre.Dozer wrote:Pa, ima i ljudi koji nisu u politici, a koji su sigurno voljni, a i sposobni za pametne odluke i njihovo sprovodjenje. Zasto se odmah sve veze za postojece politicke likove?
Ja iskreno polako gubim nadu da ce ikada biti bolje i drugačije.....
- Banksy
#34423 Re: SDA-All about
Kako je izvjesno da na predstojećim izborima neće biti jedne, ujedinjene stranke, saveza ili koalicije protiv SDA, a uz iskustvo koje nam je pokazalo da su SDP, SBB i DF, i svi njihovi bivši i sadašnji kadrovi, vrlo spremni za svaku postizbornu koaliciju s SDA koja će ih smjestiti u fotelje, odbore i ministarstva, preostaje nam samo da ili ne glasamo nikako ili da svoje glasove, izbjegavajući 'opozicione' posrednike, direktno i odmah plasiramo u SDA.drugi profil wrote:Jedino rješenje za sada je ukloniti SDA potpuno iz vlasti. Najbolje bi bilo kad bi to mogli JEDNOM strankom, ali dobro će biti bilo kako.
Predlažem i otvaranje forumske kladionice na temu: Ko će od 'opozicionih' prvi dotrčati u Mehmeda Spahe. Imam svog favorita, ali sačekala bih ljeto za konačnu procjenu.
- Banksy
#34424 Re: SDA-All about
Prvo, to nije tačno, drugo, kako nisu imali donje i gornje nivoe vlasti? 2010. su imali svu vlast, kantonalnog premijera Musića, bezbroj općinskih mjesta. Nažalost, izabrali su SDA i crnokošuljaše, a zatim i HDZ.Dozer wrote:Nisam njihov fan (iako svakako veci nego za SDA & ENV Co.), ali treba biti realan - SDP je, uslovno receno, osvojio vlast na opstim izborima. Na lokalnim nije, i to je ona pogubna kombinacija za svakoga, bez obzira o kome se radilo, a ko osvoji "gornje" bez "donjih" nivoa vlasti. Naprosto je nemoguce sprovesti u djelo bilo sta sve dok se nema i gornja i donja vlast, a pogotvoo donja, jer na njoj se implementiraju stvari.Banksy wrote:
Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).
I to nije tačno. Imali su sasvim dovoljno glasova da zajedno sa svim 'opozicionim', antiSDA strankama naprave vlast, kao, uostalom, i DF četiri godine kasnije. I jedni i drugi izabrali su SDA.Dozer wrote:
Kao i gore, nije da sam i njihov fan, ali i dalje daleko veci nego SDA & ENV Co., medjutim i ovdje treba biti realan - Nisu, kao ni SDP ranije, osvojili DOVOLJNO vlasti da bi mogli uraditi bilo sta.
I ja se nikako ne mogu sloziti da su "isporucili glasove SDA". Naprosto je bio izbor - ili ces u vlast sa SDA, ili neces nikako. Po meni je izbor "nikako" bio daleko bolji jer je DF na taj nacin izbjegao scenario koji je SDA primijenila na SDP-u ranije - ne daj im da bilo sta implementiraju na lokalnom nivou, uz to im nakalemi par afera (ili ih objavi javno), i tako ih prikazi nesposobnijima i vecim kleptomanima od sebe.
Nije, naravno. Neka svako radi svoj posao, najbolje što zna. Uz to, dva su mjeseca do predaje izbornih listi.Dozer wrote:
A, da li ti je ijedne sekunde, kao i svima ostalima, palo na pamet da se udruzi(mo)te u nesto glanc novo, liseno vec isprofanisanih politickih likova, i da se pokusa krenuti u novu borbu?
Last edited by Banksy on 12/04/2018 12:15, edited 1 time in total.
- Dozer
#34425 Re: SDA-All about
Ti onda ne znas kako ovdje funkcionise vlast, tj. kako se formiraju raznorazne vlade, itd....
Po ovome kako ti to pretstavljas, ispada da su SDP, a i DF kasnije, osvojili 51+ % vlasti na svim nivoima i da su sami mogli formirati i drzavnu i entitetsku i kantonalne vlade. A nije ni blizu tako.
Naprosto, i u skladu s izbornim rezultatima, ni jedni nisu mogli izbjeci SDA.
Po ovome kako ti to pretstavljas, ispada da su SDP, a i DF kasnije, osvojili 51+ % vlasti na svim nivoima i da su sami mogli formirati i drzavnu i entitetsku i kantonalne vlade. A nije ni blizu tako.
Naprosto, i u skladu s izbornim rezultatima, ni jedni nisu mogli izbjeci SDA.