SDA-All about

spreca

#34401 Re: SDA-All about

Post by spreca »

spreca wrote:kakva je ovo trobojka?
Image
Niko nezna koja je ono zastava?
Alighieri

#34402 Re: SDA-All about

Post by Alighieri »

To je dio baze. Imaju oni svojih 300k glasaca. Past ce zvog mirse i oatalih 50k, tako da ce pobijediti sa samo 250k. Eto sta opozicija ne zna iskoristiti
Banksy

#34403 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

drugi profil wrote:
Banksy wrote:
JThomas wrote:da stavi nekoga iz mjesne zajednice, sa svojom "infrastrukturom" i ovakvom konkurencijom će pobijediti. jer bolje bezličan i bezbojan nego aktivno grozan kao fahro. i ja bih radije glasao za halida genjca nego za fahru. pošteno govoreći.

a staviće zvizdića, bila bi glupost i nepotrebno usložnjavanje situacije da ne stavi.
Nerko, Fahro, Komšić, Suljagić... Skoro da poželiš da ovi ostanu.
Jasno, izbor je loš ili nikakav, ali moramo početi smjenjivati lošu vlast, makar istom ili gorom. Jednostavno moraju postati svjesni kazne na izborima.
Samo tako će nekad neko napraviti iskorak.
Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).
Drugi put smo je (vlast) smjenili, pa su ovi (DF) odmah naše glasove isporučili u SDA.
Ovi ljudi pobrojani iznad mogu biti promjena, ali samo nagore. Za njih sigurno neću glasati.

Da su se svi ujedinili, pa napravili zajednički front, pa osmislili koncept i predstavili bilo kakav program za promjene, da su pokazali JEDNU jedinu svježu ideju, inicijativu i dobru namjeru, pa hajde. Ovako, nema šanse, za bilo koga od njih.

Možda Naša stranka, samostalno, a i to je pitanje.
drug_profi

#34404 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

spreca wrote: Niko nezna koja je ono zastava?
pretpostavljam da je pitanje retoričko, ali evo - Srpska.
drug_profi

#34405 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:
Banksy wrote:
Nerko, Fahro, Komšić, Suljagić... Skoro da poželiš da ovi ostanu.
Jasno, izbor je loš ili nikakav, ali moramo početi smjenjivati lošu vlast, makar istom ili gorom. Jednostavno moraju postati svjesni kazne na izborima.
Samo tako će nekad neko napraviti iskorak.
Drugi put smo je (vlast) smjenili, pa su ovi (DF) odmah naše glasove isporučili u SDA.
Ovi ljudi pobrojani iznad mogu biti promjena, ali samo nagore. Za njih sigurno neću glasati.

Da su se svi ujedinili, pa napravili zajednički front, pa osmislili koncept i predstavili bilo kakav program za promjene, da su pokazali JEDNU jedinu svježu ideju, inicijativu i dobru namjeru, pa hajde. Ovako, nema šanse, za bilo koga od njih.

Sve se slažem, ali smjenjivanje mora biti nastavljeno. SDA nije bila dio vlasti samo jedan period od godinu i po. Znači oni su ubijeđeni i sigurni da ne mogu pasti, tako da se i ne moraju posebno truditi da osvoje glasove.
Malo rat, malo grobnice, slika neke zamisljene ceste i to je to.
Banksy

#34406 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

drugi profil wrote:
Sve se slažem, ali smjenjivanje mora biti nastavljeno. SDA nije bila dio vlasti samo jedan period od godinu i po. Znači oni su ubijeđeni i sigurni da ne mogu pasti, tako da se i ne moraju posebno truditi da osvoje glasove.
SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.
spreca

#34407 Re: SDA-All about

Post by spreca »

drugi profil wrote:
Tako sam i mislio...nemam nista protiv...ali mislim da uz srpsku i zastavu IZ bi OBAVEZNO morala biti i zastava BiH....ili mozda nisam u parvu?
Last edited by spreca on 12/04/2018 09:20, edited 1 time in total.
drug_profi

#34408 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:
SDA smo apsolvirali. Ponudi mi je jedan dobar razlog zbog kojeg bih trebala zaokružiti ove lažove, prevarante, sjecikese, profitere, huškače, iznad pobrojane.
Nema dobrog razloga osim da se SDA sasvim ukloni bar jedan mandat.
drug_profi

#34409 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

spreca wrote:
drugi profil wrote:
Tako sam i mislio...nemam nista protiv...ali mislim da uz srpsku i zastavu IZ bi OBAVEZNO morala biti i zastava BiH....ili mozda nisam u parvu?
U Beogradu? Nije državnički posjet.
Banksy

#34410 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

To nije nikakav razlog, žao mi je.
spreca

#34411 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:

Treba imati dusu pa im dati cetvorogodisnju pauzu da se odmore.....zasluzili su to ,nasi nesebicni neimari :mrgreen:
spreca

#34412 Re: SDA-All about

Post by spreca »

drugi profil wrote:
U Beogradu? Nije državnički posjet.
Ok.....Ja sam mislio da je to negdje kod nas...slabo poznam ove nehljebare i hvala bogu

edit
Pa sta je ovaj papak trazio po BG...bolje da je lovio kerinje po Sa....i jes samo za shintora
Last edited by spreca on 12/04/2018 09:29, edited 1 time in total.
Alighieri

#34413 Re: SDA-All about

Post by Alighieri »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:
1) Vitalni nacionalni interes Bosnjaka.
2) U IZ je jedinstvo
3) Ocistili kadar sa likovima kao sto je kuki.
4) Jedini rade u interesu Bosne
5) U jedinstvu je snaga
6) Zicara

:oops:
Crvene_brigade

#34414 Re: SDA-All about

Post by Crvene_brigade »

Image
srbijanski reis ima trobojku u svom uredu.
spreca

#34415 Re: SDA-All about

Post by spreca »

Crvene_brigade wrote:
Image
srbijanski reis ima trobojku u svom uredu.
Ok postujem...ali imali ovaj Hrzizostom(BiH) ili kako se vec zove Bosansku
Roccohljup

#34416 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
drugi profil wrote:
Cuj sto....pa zato sto su "naši" a jok "oni naonamo" :D
drug_profi

#34417 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Roccohljup wrote:
Banksy wrote:
drugi profil wrote:
Cuj sto....pa zato sto su "naši" a jok "oni naonamo" :D
Svi ste pogresno shvatili pitanje.
Banksy misli na opoziciju, ne na SDA.
Dozer

#34418 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Banksy wrote: Pa smjenili smo je istom, pa se pokazala još gorom (SDP).
Nisam njihov fan (iako svakako veci nego za SDA & ENV Co.), ali treba biti realan - SDP je, uslovno receno, osvojio vlast na opstim izborima. Na lokalnim nije, i to je ona pogubna kombinacija za svakoga, bez obzira o kome se radilo, a ko osvoji "gornje" bez "donjih" nivoa vlasti. Naprosto je nemoguce sprovesti u djelo bilo sta sve dok se nema i gornja i donja vlast, a pogotvoo donja, jer na njoj se implementiraju stvari.
Kao i gore, nije da sam i njihov fan, ali i dalje daleko veci nego SDA & ENV Co., medjutim i ovdje treba biti realan - Nisu, kao ni SDP ranije, osvojili DOVOLJNO vlasti da bi mogli uraditi bilo sta.
I ja se nikako ne mogu sloziti da su "isporucili glasove SDA". Naprosto je bio izbor - ili ces u vlast sa SDA, ili neces nikako. Po meni je izbor "nikako" bio daleko bolji jer je DF na taj nacin izbjegao scenario koji je SDA primijenila na SDP-u ranije - ne daj im da bilo sta implementiraju na lokalnom nivou, uz to im nakalemi par afera (ili ih objavi javno), i tako ih prikazi nesposobnijima i vecim kleptomanima od sebe.

A, da li ti je ijedne sekunde, kao i svima ostalima, palo na pamet da se udruzi(mo)te u nesto glanc novo, liseno vec isprofanisanih politickih likova, i da se pokusa krenuti u novu borbu?
Roccohljup

#34419 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Dozer wrote: A, da li ti je ijedne sekunde, kao i svima ostalima, palo na pamet da se udruzi(mo)te u nesto glanc novo, liseno vec isprofanisanih politickih likova, i da se pokusa krenuti u novu borbu?
To bi bilo najbolje i po meni jedino rješenje, ali najveće prepreke tome su ego lidera, kao i težnja za stolicama (kako u vlasti tako u JP) i tu odmah nastane problem i pucaju koalicije i dogovori. Sve zato sto su kod velike većine naših političara lični interesi (i stranački) daleko ispred onih za drzavu i narod.
Dozer

#34420 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Pa, ima i ljudi koji nisu u politici, a koji su sigurno voljni, a i sposobni za pametne odluke i njihovo sprovodjenje. Zasto se odmah sve veze za postojece politicke likove?

Zasto se ne razmislja na nacin da se oformi nesto zaista glanc novo i bez ispranih faca?
drug_profi

#34421 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Jedino rješenje za sada je ukloniti SDA potpuno iz vlasti. Najbolje bi bilo kad bi to mogli JEDNOM strankom, ali dobro će biti bilo kako.
Roccohljup

#34422 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

Dozer wrote:Pa, ima i ljudi koji nisu u politici, a koji su sigurno voljni, a i sposobni za pametne odluke i njihovo sprovodjenje. Zasto se odmah sve veze za postojece politicke likove?

Zasto se ne razmislja na nacin da se oformi nesto zaista glanc novo i bez ispranih faca?
Naravno da ima, ali te masa nikad neće prihvatiti jer kao pravi mazohisti samo (i najviše) vjerujemo onima koji nas najviše handre.
Ja iskreno polako gubim nadu da ce ikada biti bolje i drugačije.....
Banksy

#34423 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

drugi profil wrote:Jedino rješenje za sada je ukloniti SDA potpuno iz vlasti. Najbolje bi bilo kad bi to mogli JEDNOM strankom, ali dobro će biti bilo kako.
Kako je izvjesno da na predstojećim izborima neće biti jedne, ujedinjene stranke, saveza ili koalicije protiv SDA, a uz iskustvo koje nam je pokazalo da su SDP, SBB i DF, i svi njihovi bivši i sadašnji kadrovi, vrlo spremni za svaku postizbornu koaliciju s SDA koja će ih smjestiti u fotelje, odbore i ministarstva, preostaje nam samo da ili ne glasamo nikako ili da svoje glasove, izbjegavajući 'opozicione' posrednike, direktno i odmah plasiramo u SDA.

Predlažem i otvaranje forumske kladionice na temu: Ko će od 'opozicionih' prvi dotrčati u Mehmeda Spahe. Imam svog favorita, ali sačekala bih ljeto za konačnu procjenu. :D
Banksy

#34424 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Banksy wrote:
Nisam njihov fan (iako svakako veci nego za SDA & ENV Co.), ali treba biti realan - SDP je, uslovno receno, osvojio vlast na opstim izborima. Na lokalnim nije, i to je ona pogubna kombinacija za svakoga, bez obzira o kome se radilo, a ko osvoji "gornje" bez "donjih" nivoa vlasti. Naprosto je nemoguce sprovesti u djelo bilo sta sve dok se nema i gornja i donja vlast, a pogotvoo donja, jer na njoj se implementiraju stvari.
Prvo, to nije tačno, drugo, kako nisu imali donje i gornje nivoe vlasti? 2010. su imali svu vlast, kantonalnog premijera Musića, bezbroj općinskih mjesta. Nažalost, izabrali su SDA i crnokošuljaše, a zatim i HDZ.
Dozer wrote:

Kao i gore, nije da sam i njihov fan, ali i dalje daleko veci nego SDA & ENV Co., medjutim i ovdje treba biti realan - Nisu, kao ni SDP ranije, osvojili DOVOLJNO vlasti da bi mogli uraditi bilo sta.
I ja se nikako ne mogu sloziti da su "isporucili glasove SDA". Naprosto je bio izbor - ili ces u vlast sa SDA, ili neces nikako. Po meni je izbor "nikako" bio daleko bolji jer je DF na taj nacin izbjegao scenario koji je SDA primijenila na SDP-u ranije - ne daj im da bilo sta implementiraju na lokalnom nivou, uz to im nakalemi par afera (ili ih objavi javno), i tako ih prikazi nesposobnijima i vecim kleptomanima od sebe.
I to nije tačno. Imali su sasvim dovoljno glasova da zajedno sa svim 'opozicionim', antiSDA strankama naprave vlast, kao, uostalom, i DF četiri godine kasnije. I jedni i drugi izabrali su SDA.
Dozer wrote:
A, da li ti je ijedne sekunde, kao i svima ostalima, palo na pamet da se udruzi(mo)te u nesto glanc novo, liseno vec isprofanisanih politickih likova, i da se pokusa krenuti u novu borbu?
Nije, naravno. Neka svako radi svoj posao, najbolje što zna. Uz to, dva su mjeseca do predaje izbornih listi.
Last edited by Banksy on 12/04/2018 12:15, edited 1 time in total.
Dozer

#34425 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Ti onda ne znas kako ovdje funkcionise vlast, tj. kako se formiraju raznorazne vlade, itd....

Po ovome kako ti to pretstavljas, ispada da su SDP, a i DF kasnije, osvojili 51+ % vlasti na svim nivoima i da su sami mogli formirati i drzavnu i entitetsku i kantonalne vlade. A nije ni blizu tako.
Naprosto, i u skladu s izbornim rezultatima, ni jedni nisu mogli izbjeci SDA.
Post Reply