Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- animals
#34326 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa mozda, ako ti kopas bagerom, a ljudi u Bosni krampom, onda da..
- stubrijez
#34327 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Tesko da taj novac ulazi u ikakve regularne tokove pa i u ovu statistiku...
- stubrijez
- stubrijez
#34329 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Problem je sto dosta raje koja dodje u Njemacku (to govorim jer sam tu) nije bas imala neka velika primanja u BiH. Mnogi nisu imali nikakva... Onda ovde navale, kad vidi npr. 2500 eura na platnoj listi naraste mu kosa, to je utopijska premija, onda se satrase rade jos neke dodatne minijobs pa na crno, kupe ono smece, izbacaje isl... Cesto ih pitam zasto radis ovdje dva posla kad nisi u Bosni radio? Nema narod mjere a u biti nista ne vrijedi, prividna dobit a onda jos ubise pricom pidzama i pos´o. Nisu svi, da ne bude sad pogresno... ostali sasvim lijepo zive i koriste benefite drustva i zajednice. A u Bosni su ti uhljebi srednja klasa... radnici u realnom sektoru su robovi - soj pred izumiranjem; prvima ne mogu ni prismrditi ni statusom ni primanjima. Nazalost. To i jest problem.dječak sa šibicama wrote: ↑07/07/2026 15:50Ne znaju sta ce od sebe
Ovo ti bas i nije istina, mislim ne mogu tvrditi ali cim ti tamo mozes raditi tri posla po par sati dnevno pa kad se sabere 13-14 radnih sati, nema tu ni hobija ni obitelji.
Radi se tamo, puno vise nego ovdje, prodji ulicama Sarajeva u podne, u 2 popodne, kad su "svi na radnim mjestima". Ne mozes proci ulicom od automobila, pa se pitas ko ovdje radi i sta.
Uhljeba neradnickih nema vise na planeti po kvadratnom kilometru. Ali kako ti pises o srednjoj klasi, ne znam sta je kod nas srednja klasa![]()
- dječak sa šibicama
#34330 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To jeste istina, koliko sam samo puta cuo recenicu "odvali gradjevina ledja, ali kad dodje prvi i plata 5000 dojc maraka, sav umor nestane" ili nesto slicno.
Takodje ta prica o pidzami i radnom odijelu, i to je smijesno, mnogi iz dijaspore ponavljaju tu pricu valjda da naglase svoj trud i zalaganje
par njih sam rekao da ne pregone, da ih niko ne tjera da rade dan i noc nego sami biraju, pa onda mene ostave sa tim pricama i dave druge.
Takodje ta prica o pidzami i radnom odijelu, i to je smijesno, mnogi iz dijaspore ponavljaju tu pricu valjda da naglase svoj trud i zalaganje
- Ozimician
#34331 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja iskreno nikad nisam cuo tu pricu "pidzama i radno odijelo" , vise mi zvuci kao neki urbani mit, neka postapalica... ali direktno da mi je to neko u razgovoru rekao, nije nikad.
- TAFKAP
#34332 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
izgleda ne orbitiraš u tim sferama 
- animals
#34333 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Budalastina o radnom odijelu i pidzami..
- Didier
#34334 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Upisao njeno ime i prezime, adresu, IBAN i SWIFT kod banke, i poslao preko Unicredit aplikacije. Bukvalno joj pare stigle za nekoliko minuta, čak ih nisam ni mijenjao u eure, nego s poslao s tekućeg, KM računa, a ona dobila u krunama. Platio 16 KM transakciju.
-
konami666
#34335 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Haha sto me fino nasmija. Samo roaming i ništa ne treba vise sa EUtuitamo wrote: ↑08/07/2026 15:32Zato što mnoge App ograniče funkcije na EU.detroit-mercy wrote: ↑08/07/2026 14:56Bas ti je odgovor, pravo strucno objasnjenje, misli sta i ocekivati od strucnjaka tog kalibra.
Nego odgovori mi, zasto sve normalno radi u HR?
Mozda tamo Nepalci programiraju.
Već odavno se samo gomilaju prednosti što nismo dio toga sistema. Još da nam uvedu EU Roaming ništa nam više ne treba.
Sve ostale benefite ćemo skupo platiti uvozom jeftine radne snage, promjenom demografske slike i krajnjom promjenom stanovništva ovdje gdje nas je malo.
Ne treba biti pametan da vidiš gdje vodi taj napredak komfora. Stani na bilo koju željezničku stanicu zapadne Evrope.
Neka hvala.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
konami666
#34337 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Stani Bata tek sam usto, nisam ni kafe popio
-
moimoi
#34338 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Dnevna uplata u eu na bankomatu, kolika je? Oko 3000 eur? Da te niko ne pita “okleN ti lova?”
A normalno da neces svaki dan osim ako nisi glp.
Nego fol prodajes seco hand robu.. svakih 10 dana legne.
Ima nacina
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34339 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bolje sigurnost u maticnoj opcini bez problema sa osiljenim strancima
Nego 2 3 puta godisnje problemi na granici
Ionako vecina ne putuje cesto
Nego 2 3 puta godisnje problemi na granici
Ionako vecina ne putuje cesto
-
konami666
-
Bodkin
#34341 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evropu vode pogresni ljudi tj pogresne politike.konoplja wrote: ↑08/07/2026 16:29Necemo da spalimo dokumente i pjesacimo preko granica._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2026 16:23 Ali sastav sumnjivih faca na istoj ce zavristi u EU. I dobiti sve papire.
A ti Bosnjo ganjaj Gete institut i moljakaj ambasade.![]()
Ma svako smo u vise databaza nista to ne bi promijenilo. A lagano nas deportirati.
Razlog zasto se izvrsi samo nekih 15ak % naloga za deportaciju lezi u tome da drzave odakle dolaze ne zele te ljude nazad.
Hoce Njemacka da vrati lika iz Gane, ovi odbiju.
I dalje zove u star trek svijetu gdje su svi jednaki i jednako dobri i nema losih namjera
Najgore sto je ocigledno da dovode desnicare na vlast jer jacaju godinama. Sad ce jos spickati stotine milijardi i modernizovati vojsku taman da kad desnicari dodju na vlast da imaju spremnu.
Glupi liberal ce radje izgubiti vlast od desnicara za 10 godina nego prihvatiti da nije normalno da ti rijeka marokanaca spali grad svake 2-4 gldine bez posljedica
-
Bodkin
#34342 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Truba zvani “u svojoj vjeri na svojoj zemlji”. Nesto kao ekipa iz one serije handmaiden’s tale. Tu je negdje
- animals
#34343 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Bodkin wrote: ↑10/07/2026 12:45Evropu vode pogresni ljudi tj pogresne politike.konoplja wrote: ↑08/07/2026 16:29Necemo da spalimo dokumente i pjesacimo preko granica._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2026 16:23 Ali sastav sumnjivih faca na istoj ce zavristi u EU. I dobiti sve papire.
Ma svako smo u vise databaza nista to ne bi promijenilo. A lagano nas deportirati.
Razlog zasto se izvrsi samo nekih 15ak % naloga za deportaciju lezi u tome da drzave odakle dolaze ne zele te ljude nazad.
I dalje zove u star trek svijetu gdje su svi jednaki i jednako dobri i nema losih namjera
Najgore sto je ocigledno da dovode desnicare na vlast jer jacaju godinama. Sad ce jos spickati stotine milijardi i modernizovati vojsku taman da kad desnicari dodju na vlast da imaju spremnu.
Ti danasnji politicari su u stvari losi menadzeri, koji boli briga za Evropu i sta se desava na ulicama..
njima je bitno samo da oni imaju dobro placen posao i da ne talasaju..
znaci, ni slucajno da kazes istinu, jer te moze kostati sigurne i lake zarade..
zadnji politicar, npr u Njemackoj koji je imao muda reci istinu je Helmut Scmit..
nema vise takvi, ovi danasnji su ljigavi menadzeri..
e jbg, ne da mi se ponovo pisati, lose sam citirao..
- animals
#34344 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo sta kaze..
https://youtube.com/shorts/VhQviSKxoq8? ... p4fmPT1enI
Nije problem doseljavanje iz Evropski zemalja u Evropu, vec useljavanje iz
Afrike ili Azije, donosi sa sobom velike probleme..
https://youtube.com/shorts/VhQviSKxoq8? ... p4fmPT1enI
Nije problem doseljavanje iz Evropski zemalja u Evropu, vec useljavanje iz
Afrike ili Azije, donosi sa sobom velike probleme..
-
Bodkin
#34345 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nije problem useljavanje ni lokacija. Problem je masovno nekontrolisano useljavanje i liberalni zakoni koji se ni ne provode kako treba kad imas problematicne individue.
Uporedis proceduru koju mi moramo proci i koju prolaze ovi sto samo prehodaju granicu.
Kad se sjetim postova na onoj temi o migrantima. Ljudi vristali da je fasista na svakoga ko je rekao cekaj malo, ko su ove rijeke ljudi sto dolaze. Danke mutti angela i ostalo
Uporedis proceduru koju mi moramo proci i koju prolaze ovi sto samo prehodaju granicu.
Kad se sjetim postova na onoj temi o migrantima. Ljudi vristali da je fasista na svakoga ko je rekao cekaj malo, ko su ove rijeke ljudi sto dolaze. Danke mutti angela i ostalo
- jeza u ledja
#34346 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
De se prvo dogovorite sta je problem. 
- konoplja
#34347 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sta mislis sta ce se desiti kad desnicari dodji na vlast sa spremnom i modernizovanom vojskom?Bodkin wrote: ↑10/07/2026 12:45Evropu vode pogresni ljudi tj pogresne politike.konoplja wrote: ↑08/07/2026 16:29Necemo da spalimo dokumente i pjesacimo preko granica._BataZiv_0809 wrote: ↑08/07/2026 16:23 Ali sastav sumnjivih faca na istoj ce zavristi u EU. I dobiti sve papire.
Glupi liberal ce radje izgubiti vlast od desnicara za 10 godina nego prihvatiti da nije normalno da ti rijeka marokanaca spali grad svake 2-4 gldine bez posljedica
Hoce li to biti neki novi blitzkrieg? Hoce li Njemacka po svoje historijske pruske posjede preko Poljske sve do Königsberga?
Mislim da nece. Nema u Europi neki haman politike osim uniparty politike.
Otvori Google, pretrazi 'Giorga Meloni', postavi da ti pretrazuje od nekih godinu dana prije nego sto je preuzela vlast pa sve do godinu dana poslje preuzimanja vlast. Komedija, od Musolini u zenskom ruhu, joj kuku nama, kraj Italije kakvu poznajemo.
Danas vidimo kako je to u stvarnosti. Jedna od najstabilnijih vlada koju je Italija imala. Nista vele se desilo nije.
- jeza u ledja
#34348 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Probaj onda u Gugl staviti “Donald Trump”, pa vidi sta se upozorovalao i sta se onda ostvarilo.
A moze i “Brexit”.

A moze i “Brexit”.
- konoplja
#34349 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Evo gledam i ne vjerujem. Crnci u okovima, pederi prisilno kastrirani, zene zakljucane u kucama. 
- Sanjarko
#34350 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja sam uvijek skoro protiv toga bio, govorio sam da je se pucalo na svaki nelegalni prelazak granica, na svakoga, ali sam imigrante branio jer su i tzv domicilni isti ili slični bili ako ne i gori nekada, Vandali primjerice to jeste Vikinzi i slični, Rim spalili itd.Bodkin wrote: ↑10/07/2026 15:31 Nije problem useljavanje ni lokacija. Problem je masovno nekontrolisano useljavanje i liberalni zakoni koji se ni ne provode kako treba kad imas problematicne individue.
Asimilacija, integracija, pripitomljavanje trajalo stolječima i dan danas imaju problema sa mnogim izrodima u svim tim tzv domicilnim narodima tu i nas računam.