- Registracija vozila - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Maraschino
#3426 Re: REGISTRACIJA - infarkt
bolje da nista ne napisu nego nedovrseno.
-
Throttle
#3427 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ne mogu se sve tajne odavat 
- iceman ze
#3428 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Valjda Jeep GC V8.... 
-
preludezalude
#3429 Re: REGISTRACIJA - infarkt
U Tuzli
1999 godiste
50% bonus
Iceman se prepoznao
- iceman ze
#3430 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Zadnja registracija Jeepa 4.0 I6, 140 kw, Kanton Sa, 840KM.(2014g).
Yeti, 1.8, 118 kw, 670KM, sa tablicama, nedavno
Meni su svi jeeperi bili ko braca, svi se znamo manje vise, znaju oni kako smo se okupili, share dijelovi i majstori....
Yeti, 1.8, 118 kw, 670KM, sa tablicama, nedavno
Meni su svi jeeperi bili ko braca, svi se znamo manje vise, znaju oni kako smo se okupili, share dijelovi i majstori....
- kabal1337
#3431 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Moze li me neko posavjetovati:
Uredno kupio vozilo iz RS-a. ( Preveo sam na sebe, registrovao sve to Ok)
Tehnicki sam radio kod nas, i taj dan nisu imali Euro stiker na stanju da mi daju. Kao moraju podnjeti zahtjev u Sirokom za pisljivi Euro stiker.
Ok ostavim broj.
- Zovu sutradan, kao nema na stanju tamo vamo. Kao zvat ce opet.
Elem proslo dvije sedmice (oni se usutili), odem do njih. Trazim Euro stiker kao nema, ima nekakav problem sa brojem Euro stikera, nesto se ne poklapa... Mora kolegica da se licno cuje sa tim cikom ( sef nekakav) povodom tog problema.
Sta mi je raditi? Ima li neki zakonski clan ili nesto? Ima li neki fazon kao da se kaze sajba totalka da izdaju novi stiker?
Ipak je to "stavka/ usluga/ naljepnica" koja je placena a ne poklonjenja.
Ili biti bezobrazan, pa se zaliti "sefu" tehnickog ili sta vise poslat sve u 3pm.. jer je ovo stvarno bezobrazluk/ neodgovornost
Uredno kupio vozilo iz RS-a. ( Preveo sam na sebe, registrovao sve to Ok)
Tehnicki sam radio kod nas, i taj dan nisu imali Euro stiker na stanju da mi daju. Kao moraju podnjeti zahtjev u Sirokom za pisljivi Euro stiker.
Ok ostavim broj.
- Zovu sutradan, kao nema na stanju tamo vamo. Kao zvat ce opet.
Elem proslo dvije sedmice (oni se usutili), odem do njih. Trazim Euro stiker kao nema, ima nekakav problem sa brojem Euro stikera, nesto se ne poklapa... Mora kolegica da se licno cuje sa tim cikom ( sef nekakav) povodom tog problema.
Sta mi je raditi? Ima li neki zakonski clan ili nesto? Ima li neki fazon kao da se kaze sajba totalka da izdaju novi stiker?
Ipak je to "stavka/ usluga/ naljepnica" koja je placena a ne poklonjenja.
Ili biti bezobrazan, pa se zaliti "sefu" tehnickog ili sta vise poslat sve u 3pm.. jer je ovo stvarno bezobrazluk/ neodgovornost
- iceman ze
#3432 Re: REGISTRACIJA - infarkt
To je ono sr..nje po kojem se razlikujemo ko je iz fbih, a ko ne,.... 
-
Throttle
#3433 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Ja kupio auto u RS, vozio skoro godinu bez stikera jer je bio registrovan (doplatio policu samo), na prvoj registraciji ku Federaciji rekao da nemam stiker na šajbi, lik nešto ukucao u računar i dao mi stiker, bez ikakvih problema
-
noviclan
#3434 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Jel' ko dobio izravnu postu od agencije premijum kazu da su najjeftiniji
- drndalo
#3435 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Odma' bi ih tuzio zbog zastite licnih podataka...
- Laplace
#3436 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Zar te stvari nije trebao riješiti stiker (i koja je njegova uloga onda?)? Ono, ja uradim TP i predam papire za registraciju 5 dana prije isteka iste. Saobraćajna dozvola mi je u MUP-u, ali stiker na autu i na njemu stoji do kog mejseca je registrovan auto.vješalica wrote: ↑23/02/2019 08:18 Tehnilki ispravno ne znači registrovano
Brkate pojmove
Akompostoji vec utvrdjena procedura oko registracije i ako je jasno rrkao Zakon kada uopće možeš upravljati vozilom legalno šta stalno zapišavate nekakvim glupostima?
Priča o nekakvoj birokratiji i sistemu nigdje veze
1. Zašto stiker nije napravljen po uzoru na Crnu Goru, gdje je naveden tačan datum do kojeg je auto registrovano?
2. Da li je dovoljno imati stiker (ovakav kakav je) da izbjegneš ovih pet dana snalaženja bez auta (o čemu je ovdje već bilo priče)?
Mislim, rješenje je jednostavno: na stikeru navedeš tačan datum isteka registracije, ti sve pokreneš nekoliko dana ranije (ovisno o tome koliko njima treba da potpišu i udare pečat), dotad vozič registrovan auto sa stikerom koji dokazuje da je auto registrovan (i pri sebi imaš vlasnički list).
P.S. Ne pitam za sebe, živim u malom mjestu a agentu odem rano ujutru, kad obavi TP i pripremi papire ja predam i isti dan mi saobraćajna bude gotova, najšešće u roku od pola sata do dva sata. Ali, u Sarajevu sed već čeka nekoliko dana.
- Bakir1
#3437 Re: REGISTRACIJA - infarkt
meni istice reg 25.3.2020.
maloprije registrovao. i to za kes
sad je auto registrovan skoro 13 mjeseci
maloprije registrovao. i to za kes
sad je auto registrovan skoro 13 mjeseci
- Laplace
#3438 Re: REGISTRACIJA - infarkt
... i cijelo vrijeme saobraćajna dozvola aka potvrda o registraciji je kod policije, a stiker nema tačnog datuma isteka registracije. Kako patroli dokazati da registracija još vrijedi?bitanga_sa_otesa wrote: ↑23/02/2019 14:37da je momak otisao 20 dana prije isteka registracije ,auto bi mu uredno bio registrovan bez prekida i maltretiranjaMaraschino wrote:
Upravo to ti radis.
Ko je kriv sto se to ne moze zavrsiti za jedan dan?
Ako je sve placeno a auto tehnicki ispravno, ko je taj ko mi moze reci da sam u prekrsaju. Naravno, upravo oni sto svu tu proceduru odugovlace. Malo dva radnika, pojacaj na cetiri da se to odmah zavrsava.
Skoro je momak pisao da je u Tuzli cekao 18 dana, alo 18 dana sve placeno, auto tehnicki ispravno i on mora svaki dan placati taksi da obavlja svoje poslove...i ti sad nasla pricati o birokratiji, floskulama i prekrsajima.![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
Throttle
#3440 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa iskopiraju ti saobracajnu gdje se vidi datum vazenja registracije koja uskoro istice
Drugo je kad odes registrovat a sutra istice pa kuknjava ako nije isti dan zavrseno
Drugo je kad odes registrovat a sutra istice pa kuknjava ako nije isti dan zavrseno
- kabal1337
#3441 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Dobijes kaznu za ne nosenje dokumenata
- Laplace
#3442 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Tu gdje živim registraciju završe u toku dana, kako rekoh pitam za druge.bitanga_sa_otesa wrote: ↑28/02/2020 09:22gdje ti zivis?provjeri to patrola za minut preko radio veze .
To u slučaju da policajcu to padne na pamet, da zna, da mu nije mrsko, da službenik u kancelariji nije na pauzi ili da nije ustao na lijevu nogu, da...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3443 Re: REGISTRACIJA - infarkt
vidim da u tvoje selo jos nije stigla modernizacija,ako imas tv pogledaj nekad na hayatu slucajevi x se zove emisija,nemoj zivjet u 1989-oj godini
-
Throttle
#3444 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa imaš dokumente
Mene su zaustavili jednom sa iskopiranom saobraćajnom, kad sam izvalio onu dvolisnicu pita gdje je original, rekoh registracija, vrati dokumente i gas.
Realno, može te peglat al ako si normalan puste bez problema- u slučaju da je redovna kontrola. Ako si nešto zahebo onda ti se može natovarit na leđa pa i za to peglat
- Laplace
#3445 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Pa, uhapšen nije isto što i osuđen. Ako nije osuđen, pravno gledano nije kriv. Ono, u zadnjih par stotina godina španska inkvizicija nije baš u trendu, pa ne možeš reći da je svako u koga upere prst ujedno i kriv. Znači, pravno gledano: ako nije osuđen, onda nije ratni zločinac.tempuser wrote: ↑27/02/2019 12:55Nekim ljudima ne mozes objasniti da sve tri strane fukcionisu na isti princip i da samo bekani i naivni mogu tvrditi drugacije, sad je samo pitanje hoces li biti nazadan pa rezonovati bolje da pare ostavim svom profiteru i kriminalcu ili njegovom! Evo ti dokaz, kad pomenes Euroherc (ja se ne sjecam da sam ikad imao njihovu policu) odmah krene paljba, kirminalci, ratni profiteri, zlocinci, bez imena, bez argumenata, a kad mu das identican primjer iz svoje avlije ali sa imenom koje je uhapseno za ratne zlocine onda krene prica nije osudjen...beni-bu-man wrote:tempuser wrote:Bolje bi bilo da se nisi javio jer oni koje ti vidis kao hercegbosanske odvjetnike nisu coravi pored ociju, nisu gluhi pored usiju i nemaju mozak ispran pricom o zlatnim kasikama i da su svi krivi osim nas!![]()
nekim ljudima nemeres objasniti da postoje ljudi u ovoj drzavi koje boli pimpek gdje ce osigurat aVto i hoce li ustedjeti koju markicu.![]()
-
tempuser
#3446 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Cinjenica da na strano gdje su osuguranja za koje tvrdimo da su iza njih ratni profiteri i zlocinci nema nijedne krivicne prijave za r. zocine, a na nasoj strani postoji - i dalje ostaje. Nije li to malo cudno i navijacki?Laplace wrote: ↑28/02/2020 12:01
Pa, uhapšen nije isto što i osuđen. Ako nije osuđen, pravno gledano nije kriv. Ono, u zadnjih par stotina godina španska inkvizicija nije baš u trendu, pa ne možeš reći da je svako u koga upere prst ujedno i kriv. Znači, pravno gledano: ako nije osuđen, onda nije ratni zločinac.
Floskule, niko nije kriv dok mu se drugacije ne dokaze, se obicno hvataju oni kojima ne odgovara sto je neko optuzen...
- Laplace
#3447 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Govorim nevezano za to koje je čije osiguranje, nekorektno je nekoga smatrati krivim dok ga ne osude. Inače, svi su u pet para.tempuser wrote: ↑28/02/2020 12:10Cinjenica da na strano gdje su osuguranja za koje tvrdimo da su iza njih ratni profiteri i zlocinci nema nijedne krivicne prijave za r. zocine, a na nasoj strani postoji - i dalje ostaje. Nije li to malo cudno i navijacki?Laplace wrote: ↑28/02/2020 12:01
Pa, uhapšen nije isto što i osuđen. Ako nije osuđen, pravno gledano nije kriv. Ono, u zadnjih par stotina godina španska inkvizicija nije baš u trendu, pa ne možeš reći da je svako u koga upere prst ujedno i kriv. Znači, pravno gledano: ako nije osuđen, onda nije ratni zločinac.
Floskule, niko nije kriv dok mu se drugacije ne dokaze, se obicno hvataju oni kojima ne odgovara sto je neko optuzen...
-
tempuser
#3448 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Za tebe je nekorektno da nekog smatram krivim bez osude (iako to nigdje nisi to procitao) pa si reagovao, sto je ok i legitimo, ali ti nije nekorektno da se druga strana pausalno i bez konkretnih argumenata i bez obzira na to sto na nasoj strani imas generala sa krivicnom prijavom, etiketira kao ratnoprofiterska i zlocinacka pa si to olimpijski preskocio da reagujes???
Ako ti je nebitno cije je osiguranje poradi malo na dosljednosti sta je korektno. To je bila poenta mog posta, a ne da nekog optuzim..
Last edited by tempuser on 28/02/2020 12:56, edited 1 time in total.
- Laplace
#3449 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nigdje se nisam izjasnio da mi ovo drugo nije nekorektno.tempuser wrote: ↑28/02/2020 12:53Za tebe je nekorektno da nekog smatram krivim bez osude (iako to nigdje nisi to procitao) pa si reagovao, sto je ok i legitimo, ali ti nije nekorektno da se druga strana pausalno i bez konkretnih argumenata i bez obzira na to sto na nasoj strani imas generala sa krivicnom prijavom, etiketira kao ratnoprofiterska i zlocinacka pa si to olimpijski preskocio da reagujes???
Ako ti je nebitno cije je osiguranje poradi malo na dosljednosti...
-
tempuser
#3450 Re: REGISTRACIJA - infarkt
Nisi, ali isto tako nisi ni reagovao da nije, a za moj komentar si se zakacio! Kao sto napisah, poradi malo na principima, ili komentarisi sve ili ignorisi sve, ovako ostavljas utisak pristrasnog i subjektivnog!