- Registracija vozila - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#3226 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Throttle »

Odes u osiguranje, povuces polisu. Vrate ti pare za preostali period. Kupis drugo auto. Ako je registrovano doplatis polisu do isteka registracije. Ako nije registrovano onda radis normalno registraciju
HomeSweetHome wrote:Pozdrav, moze li mi neko objasniti sta trebam raditi u situaciji kad imam vozilo koje je tek registrovano, sta radim s policom osiguranja? Zelim kupiti drugo vozilo, koje ce pretpostavljam isto biti registrovano. Ne razumijem se u to, spominju mi neke prenose, nesto... pogubila sam se :D
Hvala puno :)
HomeSweetHome

#3227 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by HomeSweetHome »

Throttle wrote:Odes u osiguranje, povuces polisu. Vrate ti pare za preostali period. Kupis drugo auto. Ako je registrovano doplatis polisu do isteka registracije. Ako nije registrovano onda radis normalno registraciju
HomeSweetHome wrote:Pozdrav, moze li mi neko objasniti sta trebam raditi u situaciji kad imam vozilo koje je tek registrovano, sta radim s policom osiguranja? Zelim kupiti drugo vozilo, koje ce pretpostavljam isto biti registrovano. Ne razumijem se u to, spominju mi neke prenose, nesto... pogubila sam se :D
Hvala puno :)
hvala mnogo
530i

#3228 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

skafiskafsnjak wrote:Euroherc = Hercegbosna :D
Nisam se mislio javljati više...ali pošto opet dežurni hercegbosanski odvjetnici okreću priču ipak da repliciram. Central, Euroherc, Croatia, Adriatic...ustaška osiguranja nastala pljačkanjem u ratu gdje god je ustaška ili hercegbosanska šapa mogla da dođe. I to je dio sistema kojeg čine još škole, tehnički pregledi, atesti i dr. Ko god osigura auto ili bilo šta drugo u nekom od navedenih ili je totalna budala ili je naprosto njihov čovjek, pa logično da će sam svoje da podrži. Na stranu što i samo matematički gledano ima jeftinijih.
Bakir1

#3229 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by Bakir1 »

meni je iznimno drago sto si se javio, pozelio sam te, bez suplje ;-)
tempuser

#3230 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

Bolje bi bilo da se nisi javio jer oni koje ti vidis kao hercegbosanske odvjetnike nisu coravi pored ociju, nisu gluhi pored usiju i nemaju mozak ispran pricom o zlatnim kasikama i da su svi krivi osim nas!
UmaX

#3231 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by UmaX »

tempuser wrote:Bolje bi bilo da se nisi javio jer oni koje ti vidis kao hercegbosanske odvjetnike nisu coravi pored ociju, nisu gluhi pored usiju i nemaju mozak ispran pricom o zlatnim kasikama i da su svi krivi osim nas!
:lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#3232 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by beni-bu-man »

tempuser wrote:Bolje bi bilo da se nisi javio jer oni koje ti vidis kao hercegbosanske odvjetnike nisu coravi pored ociju, nisu gluhi pored usiju i nemaju mozak ispran pricom o zlatnim kasikama i da su svi krivi osim nas!
:thumbup:

nekim ljudima nemeres objasniti da postoje ljudi u ovoj drzavi koje boli pimpek gdje ce osigurat aVto i hoce li ustedjeti koju markicu.

Mene kao sto sam napiso ranije, izasla 870KM i treba sad kmeciti sto sam tolko platio :bih:
vauvau

#3233 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by vauvau »

tempuser wrote:
vauvau wrote:
tempuser wrote:Citaj i dalje...
Jao jesi ti smiješan lik. Prvo pitaš znam li ko je i gdje je taj neki čovjek, a onda nećeš da napišeš ni ko ni gdje. Isto dijete u obdaništu. :-)
Ili ne smiješ napisati, nemaš 00? :lol: Ili samo lupaš gluposti.
Pa ako si tako dobro obavjesten o Eurohercu, a ne prenosis tudje i mahalske price, logicno bi bilo da si jednako obavjesten o u Cameliji!
Covjek koji vodi Cameliju u SA je penz. gen. ARBiH Ramiz Drekovic, uhapsen zbog ratnih zlocina u zoni IV korpusa.
Jao konstrukcija čovječe. Risto Đogo i Smiljko Šagolj na aparatima. Kakvih likova ispranih mozgova ima to je nevjerovatno. :run:
ovajonaj

#3234 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by ovajonaj »

tempuser wrote:
vauvau wrote:
tempuser wrote:Citaj i dalje...
Jao jesi ti smiješan lik. Prvo pitaš znam li ko je i gdje je taj neki čovjek, a onda nećeš da napišeš ni ko ni gdje. Isto dijete u obdaništu. :-)
Ili ne smiješ napisati, nemaš 00? :lol: Ili samo lupaš gluposti.
Pa ako si tako dobro obavjesten o Eurohercu, a ne prenosis tudje i mahalske price, logicno bi bilo da si jednako obavjesten o u Cameliji!
Covjek koji vodi Cameliju u SA je penz. gen. ARBiH Ramiz Drekovic, uhapsen zbog ratnih zlocina u zoni IV korpusa.
Kad se već razbacujete tačnim informacijama, Dreković nema veze sa Camelijom već nekih 5-6 godina...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3235 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by sime_cipol »

530i wrote:
Nisam se mislio javljati više...ali pošto opet dežurni hercegbosanski odvjetnici okreću priču ipak da repliciram. Central, Euroherc, Croatia, Adriatic...ustaška osiguranja nastala pljačkanjem u ratu gdje god je ustaška ili hercegbosanska šapa mogla da dođe. I to je dio sistema kojeg čine još škole, tehnički pregledi, atesti i dr. Ko god osigura auto ili bilo šta drugo u nekom od navedenih ili je totalna budala ili je naprosto njihov čovjek, pa logično da će sam svoje da podrži. Na stranu što i samo matematički gledano ima jeftinijih.
Bakir1 wrote:meni je iznimno drago sto si se javio, pozelio sam te, bez suplje ;-)

:D
skafiskafsnjak

#3236 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

530i wrote:
skafiskafsnjak wrote:Euroherc = Hercegbosna :D
Pa hercegbosna nego sta... ja radim u osiguranju. Imam komsiju Hrvata, super sam s njim, covje ok...ali 'ladno parkira ispred moje kancelarije i ode u Euroherc registrovati... a niti zna osobu koja radi tamo. Reg samo sto je euroherc.
Dzaba sve, ne bi kod mene da mu gratis dadnem polisu...

A ti Bosnjo poleti za 20km jeftinije... fuj
tempuser

#3237 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

ovajonaj wrote:
Kad se već razbacujete tačnim informacijama, Dreković nema veze sa Camelijom već nekih 5-6 godina...
Jos da nije ispijao kafe redovno u Tesanjskoj 3 pa da covjek kaze :thumbup: !
Sve i da nema imao je sto porvrduje konstataciju da sve 3 strane funkcionisu na istom principu.
tempuser

#3238 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

vauvau wrote:
Jao konstrukcija čovječe. Risto Đogo i Smiljko Šagolj na aparatima. Kakvih likova ispranih mozgova ima to je nevjerovatno. :run:
Slabo ste obavjesteni u stanici...
skafiskafsnjak

#3239 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

Uostalom...jel Drekovic osudjen za zlocine ? nije .
A to sto se sitne duse prodajete za 20km popusta, to je nesto drugo . Opravadli biste Ratka Mladica da budete upravu .

Prema tome ... :thumbup:

EDIT : ali da, svako svoje pare trosi gdje zeli ... to ne osporavam. Ali to govori nesto o nama ... i njima.
tempuser

#3240 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

beni-bu-man wrote:
nekim ljudima nemeres objasniti da postoje ljudi u ovoj drzavi koje boli pimpek gdje ce osigurat aVto i hoce li ustedjeti koju markicu.
Nekim ljudima ne mozes objasniti da sve tri strane fukcionisu na isti princip i da samo bekani i naivni mogu tvrditi drugacije, sad je samo pitanje hoces li biti nazadan pa rezonovati bolje da pare ostavim svom profiteru i kriminalcu ili njegovom! Evo ti dokaz, kad pomenes Euroherc (ja se ne sjecam da sam ikad imao njihovu policu) odmah krene paljba, kirminalci, ratni profiteri, zlocinci, bez imena, bez argumenata, a kad mu das identican primjer iz svoje avlije ali sa imenom koje je uhapseno za ratne zlocine onda krene prica nije osudjen... :-)
skafiskafsnjak

#3241 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
beni-bu-man wrote:
Nekim ljudima ne mozes objasniti da sve tri strane fukcionisu na isti princip i da samo bekani i naivni mogu tvrditi drugacije, sad je samo pitanje hoces li biti nazadan pa rezonovati bolje da pare ostavim svom profiteru i kriminalcu ili njegovom! Evo ti dokaz, kad pomenes Euroherc (ja se ne sjecam da sam ikad imao njihovu policu) odmah krene paljba, kirminalci, ratni profiteri, zlocinci, bez imena, bez argumenata, a kad mu das identican primjer iz svoje avlije ali sa imenom koje je uhapseno za ratne zlocine onda krene prica nije osudjen... :-)
Ali te pare barem ostaju u BiH.... a ove druge idu u Hrvatsku... ili ipak ostaju u BiH...tacnije u Hercegovini :?
tempuser

#3242 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:Uostalom...jel Drekovic osudjen za zlocine ? nije .
A jel oslobodjen? Nije nit moze biti jer je uhapsen prije nepuna 3 mj.
A jel to dokazuje dokazuje i na nasoj strani vezu osigiranja-politika-rat? Dokazuje. Cemu toliko skakanje na pomen Euroherca onda...
skafiskafsnjak

#3243 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:Uostalom...jel Drekovic osudjen za zlocine ? nije .
A jel oslobodjen? Nije nit moze biti jer je uhapsen prije nepuna 3 mj.
A jel to dokazuje dokazuje i na nasoj strani vezu osigiranja-politika-rat? Dokazuje. Cemu toliko skakanje na pomen Euroherca onda...
Kako ono kazu... dok se ne dokaze krivica, nevin je. A jebe mi se za Drekovica. Pare uplacene Agram grupaciji idu za Hrvatsku ili za Hercegbosnu. Pare uplacene Cameliji, Asi, Sarajevo osig i drugima bar ostaju u BiH. Nisam rekao da su zlatni, ali kad bar imamo izbora, izaberimo nase....makar 20km skuplje .
tempuser

#3244 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
Ali te pare barem ostaju u BiH.... a ove druge idu u Hrvatsku... ili ipak ostaju u BiH...tacnije u Hercegovini :?
Ako si naivan da vjerujes pricu o zlatnim kasiama i da je kod nas sve i mlijeko onda si naivan da vjerujes da icije pare ostaju u BiH. U drzavi svako ostavi ono sto mora, sve ostalo ide vani. Da ne bi rizikovao da mu neko ne pokuca na vrata i pita odakle ti pare?
tempuser

#3245 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
Kako ono kazu... dok se ne dokaze krivica, nevin je. A jebe mi se za Drekovica. Pare uplacene Agram grupaciji idu za Hrvatsku ili za Hercegbosnu. Pare uplacene Cameliji, Asi, Sarajevo osig i drugima bar ostaju u BiH. Nisam rekao da su zlatni, ali kad bar imamo izbora, izaberimo nase....makar 20km skuplje .

Pa ko je iz uprave Euroherca uhapsen za ratne zlocine? Koliko ja znam nije. I sta cemo sad? Jebem se mene za Euroherc i svu garnituru hercegovackih osiguranja, ali mi je smijesna ta lobotomija gdje vidis tudje, a ne vidis svoje.
skafiskafsnjak

#3246 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:

Pa ko je iz uprave Euroherca uhapsen za ratne zlocine? Koliko ja znam nije. I sta cemo sad? Jebem se mene za Euroherc i svu garnituru hercegovackih osiguranja, ali mi je smijesna ta lobotomija gdje vidis tudje, a ne vidis svoje.
Kada ga osude, javi se !
I vi ste od onih koji jedva cekaju da pljuju po svom....
tempuser

#3247 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote:
Kada ga osude, javi se !
I vi ste od onih koji jedva cekaju da pljuju po svom....[/quote]

Ko je osudjen u Eurohercu?
Sta treba da tepam ratnim profiterima i kriminalcima samo zato sto su moji?
skafiskafsnjak

#3248 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by skafiskafsnjak »

tempuser wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Kada ga osude, javi se !
I vi ste od onih koji jedva cekaju da pljuju po svom....
Ko je osudjen u Eurohercu?
Sta treba da tepam ratnim profiterima i kriminalcima samo zato sto su moji?[/quote]
Kako znas da je ratni profiter ? E sad dolazimo na ono tvoje "citaj i dalje " ili u tvom slucaju "slusaj i dalje".
tempuser

#3249 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by tempuser »

skafiskafsnjak wrote: Kako znas da je ratni profiter ? E sad dolazimo na ono tvoje "citaj i dalje " ili u tvom slucaju "slusaj i dalje".
A kako 530i i slicni dobro obavjesteni znaju za Euroherc?
Ni 2 x ne odgovaras na pitanje, odnosno na pitanje odgovaras pitanjem. Sve je jasno...
530i

#3250 Re: REGISTRACIJA - infarkt

Post by 530i »

Bakir1 wrote:meni je iznimno drago sto si se javio, pozelio sam te, bez suplje ;-)
živio bakire :thumbup:
Post Reply