Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
dječak sa šibicama

#3401 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by dječak sa šibicama »

Znaci muha je onaj lik sto je pao na carsiju sav izgreban, samo okrenuli pricu da je zena u pitanju :D

Gospodine, ko ste vi? ne znam, zadnje cega se sjecam je ringispil na Ilidzi
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#3402 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

muha_sa wrote: 02/08/2026 13:16
semirsar wrote: 02/08/2026 13:10
muha_sa wrote: 02/08/2026 13:07
Spoiler
Show
SU šešir i suncane na mostu kod Hepoka kupljene.

Nakon sedme pive si na ringišpilu završio
Spoiler
Show
Image
a vidis, za razliku od tebe taj dan sam ja nesta uFatio ipak :lol:
Ti na ringišpilu ja u kolu

Image
Nista to. Nisi sa Vildanom u kolu :lol:
last mohicans

#3403 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by last mohicans »

bitanga_sa_otesa wrote: 02/08/2026 12:38
Point. wrote: 02/08/2026 12:26
Kad te nokautiram činjenicama na tvoje gluposti koje si napisao, onda za očekivati ovajo glup post.
:kiss:
ma cime si me nokautirao??
koga boli q za njegove pare i sto on ima nesto?? to meni ne treba niti ja mogu to njemu uzeti ,niti me briga sto on ne daje napojnice ,kao i sta jede i koliko .nisam ja low IQ bosnjo primitivac da to gledam .
ako nisi shvatio poentu mog posta ,a nisi koliko vidim jer si zaslijepljen svojim mitskim bicem dinom merlinom,ja ti ne mogu pomoci.
samo uzivaj i misli da si nekome suknuo i da si nekoga dotukao . dovoljno pokazujete velicanjem tog mediokriteta kakvi ste .poyyy
Image
Vidiš da zenska poteze kiselu, a ovo je iz doba dzahilijeta, tevba je pozeljana. :mrgreen: Zato 50 tisuca nije moglo ni kap alkohola 3 noći.
dječak sa šibicama

#3404 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Vidi se da niste u toku, na tefericima su glavne zvijezde Sajra romanijska vila, i Dragana romanijska vila 2, i Gara iz Posestre. Plus Elektronke manekneke od IbrA Zahirovica iz Hrancica kod Konjevic polja.

Kako znam, necu o tome.
NediM17

#3405 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by NediM17 »

Alidzun danas, ima l' teferica gdje? :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3406 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

sime_cipol wrote: 02/08/2026 12:05
ZoomZoomKiwi wrote: 02/08/2026 12:02
sime_cipol wrote: 02/08/2026 11:16
Sta mu ti seres i ti si pobjegao. U miru.
:lol:
Ja se ne busam u prsa lažnim patriotizmom.
Na stranu i muzika, to je stvar ukusa.

Al' nije to uopće point, niti umanjuje činjenicu da je frajer pakaš.
Point?
Sta ba point?
Kakav si ti pakaš dovoljno govori da si za manje od godinu poceo sa "point"
Da ne govorimo o tvojoj patološkoj mržnji prema Sarajevu koju si vjesto krio, ali valjda jace od tebe. :lol:
Oj zivote...point :lol: :lol: :lol:
Kakav zeniĆki koNpleksas..
LSD

#3407 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by LSD »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 02/08/2026 11:34 Iako nisam ljubitelj mahalskog mentaliteta, ne vjerujem bas ni u simplificirana objasnjenja "ljudi zavidni na uspjeh pa ga eto ne vole". Ima i Dzeko toliko para pa ne ide toliki hejt.

Vise mislim da Merlin ima karakter i mentalitet koji je direktno rezultirao velikim uspjehom, ali da taj mentalitet nije bas po mjeri (ne)dobronamjerne mahale."

Pa me zanima na koju stranu ih to zulja, jer ocito zulja. Pricali smo o par opcija .. tezak na poslu, visoki kriteriji, ne casti okolo u kafanama, nema takvu "auru" koju ljudi vole. Ali ima i ovo da je hadzija iz kafane, beograd i cecina pjesma, plagijarizam.
Ovo podneblje, ova sredina, konkrento Sarajevo ne vole da neko strsi, ne vole kad se neko izdigne, odmah mu "otfikare" glavu i spuste ga na svoj nivo :mrgreen: nema uzdizanja...to ti je ono Đes pisac, pise li se sta za Andrica ili koga vec...cim malo uspijes, odmah ide klizeci start, i to s leđa sa dvije noge :izet:
Isto to je i u Splitu, gdje ne daju lupam sad Giboniju, Doris, Dini Dvorniku ili Radji da budu iznad njih.
Last edited by LSD on 02/08/2026 13:32, edited 1 time in total.
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#3408 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by hilmija frlj »

sime_cipol wrote: 02/08/2026 11:16
Sta mu ti seres i ti si pobjegao. U miru.
muha_sa

#3409 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote: 02/08/2026 13:18 Znaci muha je onaj lik sto je pao na carsiju sav izgreban, samo okrenuli pricu da je zena u pitanju :D

Gospodine, ko ste vi? ne znam, zadnje cega se sjecam je ringispil na Ilidzi
:lol: :thumbup:

Hajmo se zajebavat jebo mahalanje o Dini i ostalim dinama :D
dječak sa šibicama

#3410 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Vecina teferica je prosla, posestra je u maju, u julu je na orahovicama a ustikolina u junu, to su najveci. Znam za gornje podrinje, za donje nisam u toku :D

Bijo jedne godine, rodjak drzi mesnicu u gorazdu ima stand rostilj meso janje cevapi, oj sta se ono osanicom bijeli osancani sator razapeli ojha
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#3411 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by sime_cipol »

konektovan wrote: 02/08/2026 13:27
sime_cipol wrote: 02/08/2026 12:05 Point?
Sta ba point?
Kakav si ti pakaš dovoljno govori da si za manje od godinu poceo sa "point"
Da ne govorimo o tvojoj patološkoj mržnji prema Sarajevu koju si vjesto krio, ali valjda jace od tebe. :lol:
Oj zivote...point :lol: :lol: :lol:
Kakav zeniĆki koNpleksas..
Od sad ga zovem point :D
Bolje mu je da mijenja Nick ko Amar i Muzara :lol:
izbjeglica_iz_besmisla

#3412 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

semirsar wrote: 02/08/2026 12:49 .. I da se ne lazemo, nije on bas tako dobar i redovan sa platama, barem nije bio u periodu dok sam bio u kontaktu s ljudima koje spominjem.
Ako puno trazi a ne placa dogovoreni iznos na vrijeme, onda bih ga vala i ja stavio u kategoriju supka.

Ovo za nepustanje nekog da se osamostali, tu sam prilicno siguran da najprije bilo to do naseg vrdanja i neprofesionalizma i "lako cemo" od strane tih muzicara. Jer evo ima primjera gdje ljudi regularno sviraju i sa njim i sa drugima, pa nema problema. A i ono otkantavanje Cesljara je vala bilo opravdano.

Al kad je rijec o placanju za obavljen posao, tu ako zajebava s placanjem nek ga onda i nosaju po mahali. Ako si zahtjevan zbog profesionalizma, onda do kraja ostani profesionalan.
DebelinJoe

#3413 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by DebelinJoe »

dječak sa šibicama wrote: 02/08/2026 13:33 Vecina teferica je prosla, posestra je u maju, u julu je na orahovicama a ustikolina u junu, to su najveci. Znam za gornje podrinje, za donje nisam u toku :D

Bijo jedne godine, rodjak drzi mesnicu u gorazdu ima stand rostilj meso janje cevapi, oj sta se ono osanicom bijeli osancani sator razapeli ojha
Pošto vidim da se razumiješ u ove događaje, ko je mršavi lik sa velikim crnim cvikama, pojavljuje se na svakom mjestu i u svakom videu gdje se igra kolo.

Ovo su inače glasači Svemira Efendića, trojka ne stanuje ovdje.
Point.

#3414 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Point. »

tokio25 wrote: 02/08/2026 13:09
Point. wrote: 02/08/2026 13:03
tokio25 wrote: 02/08/2026 12:35

ma to za aliju je i najmanje vazno jer si sam rekao tako vrijeme bilo bio na "alijinoj" strani
poenta je da se on vadio da je to bilo za komsiju aliju
daj ba bolje onda suti kao sto suti za plagijate
on je bukvalno okrenuo igricu
umjesto da suti za aliju i te stvari a da prica kako je vrijeme bilo za muziku 80-ih i sl

kao sto rekoh da je uspio uspio je
ovo oko skrtac je bezveze prica
to mogu mu nabijati na nos oni s kojima je isao na pice pa nije htio platiti i sl ako je bilo toga
opet ponavljam on nije takva osoba koja je otvorena da bi privukao ljude sebi i zato ga ljudi i ne gotive (namjerno ne govorim da ga mrze)
Ima li igdje intervju gdje Dino govori da je pjesma posvećena Aliji Izetbegoviću?

Evo i da jeste, u čemu je problem? Prvi predsjednik nezavisne BiH, u HR njihov najveći aerodrom nazvan po zločincu Njofri pa ne vidim da se mnogo tamo uzbuđuju zbog toga
alo viljuska u hrvatskoj postoji pobjednik i skroz drugacija situacija koja je neuporediva sa bih
jbt tacno se vidi kad nacionalista udje u raspravu i u kojem smjeru se ide
ti si sigurno onaj kojeg kad kaznjavaju kazes a kako onaj moze i sl

Pročitaj ponovo al sporije možda uhavizaš. Je li postoji izjava da je pjesma posvećena AI?

I da jeste, kako je nacionalista ako je posvećena tada predsjedniku predsjedništva nezavisne BiH i koji je bio de facto i vrhovni komadant i značajnom broju Srba, Hrvata i Ostalih koji su bili u ARBiH?

Dok je Njofra druga jel priča, iako je etnički očistio Hrvatsku a pritom i zinuo za dobar komad susjedne BiH?

Kad nemaš mušterija u piljari, bolje bi ti bilo da se ufatiš kakve knjige, umjesto da visiš po forumu. Znaš ono, tačka na kraju rečenice, veliko slovo i te sitnice.

Btw, gdje ti je piljara da dođem uzeti dvije kisele, nešto sam ožednio?

Pozdrav
tokio25

#3415 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by tokio25 »

Point. wrote: 02/08/2026 13:52
tokio25 wrote: 02/08/2026 13:09
Point. wrote: 02/08/2026 13:03
Ima li igdje intervju gdje Dino govori da je pjesma posvećena Aliji Izetbegoviću?

Evo i da jeste, u čemu je problem? Prvi predsjednik nezavisne BiH, u HR njihov najveći aerodrom nazvan po zločincu Njofri pa ne vidim da se mnogo tamo uzbuđuju zbog toga
alo viljuska u hrvatskoj postoji pobjednik i skroz drugacija situacija koja je neuporediva sa bih
jbt tacno se vidi kad nacionalista udje u raspravu i u kojem smjeru se ide
ti si sigurno onaj kojeg kad kaznjavaju kazes a kako onaj moze i sl

Pročitaj ponovo al sporije možda uhavizaš. Je li postoji izjava da je pjesma posvećena AI?

I da jeste, kako je nacionalista ako je posvećena tada predsjedniku predsjedništva nezavisne BiH i koji je bio de facto i vrhovni komadant i značajnom broju Srba, Hrvata i Ostalih koji su bili u ARBiH?

Dok je Njofra druga jel priča, iako je etnički očistio Hrvatsku a pritom i zinuo za dobar komad susjedne BiH?

Kad nemaš mušterija u piljari, bolje bi ti bilo da se ufatiš kakve knjige, umjesto da visiš po forumu. Znaš ono, tačka na kraju rečenice, veliko slovo i te sitnice.

Btw, gdje ti je piljara da dođem uzeti dvije kisele, nešto sam ožednio?

Pozdrav
alo viljuska nedjelja je
dogovori se jel radim u piljari ili ne

covjece hrvatska i bih se ne mogu porediti po tome
nebitno kakav je franjo bio
franjo je mogao biti i hitler on bi danas imao zracnu luku franjo hitler

odakle si ti pobjegao u svedsku?
trebam li pogadjati da si ti i onaj iz berlina otprilike isti kraj?
black

#3416 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by black »

Ma ja ba to su sve raja sa strane, a kvalitet je nesto drugo, eo neko vece kada je Max i ekipa zadavala na Dzidzikovcu, u dvoristu bilo 50K ljudi a vani ostalo oko 200K :oops: :mrgreen:
Naslovnica

#3417 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Naslovnica »

Image
black

#3418 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by black »

:mrgreen:
konektovan

#3419 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

Kad vidis da protiv Dine pišu likovi poput djecaka sa suknjicom, bitanga, respo....... :lol:
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#3420 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by hilmija frlj »

Kažeš papcima da je Dino iz Ćeljigovića. Kaže, znao sam da je papak iz nekog sela iz pm i pretpostavljaju da je to negdje iz I. Bosne :lol:
Better Man

#3421 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

dječak sa šibicama wrote: 02/08/2026 12:33 Ukucas plagijati na balanskoj sceni i skontas da bukvalno svi kradu, mnogi i ne potpisuju, sve one uspjesne narodnjacke ili kako se to danas zove Ceca Dara Prijovicka hitovi, vecina njih su prepjevi turske, grcke, bugarske melodije.

Oliver je maznuo talijansku, ne znam kako je to sa autorskim pravima ali meni je ovo krindz

kod Dine i Brege je problem sto su podzonili sve :D

Ali kontam sto nekima to ne smeta, karakteri slicni Dini vole ukrast :D
Oliver je uredno na albumu potpisao stvarnog autora muzike za Trag u beskraju i to je pošteno. Gile iz Orgazma uvijek na albumima potpisuje stvarne autora pjesama koje su znali obraditi.
Last edited by Better Man on 02/08/2026 15:52, edited 1 time in total.
frit_i_frut

#3422 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by frit_i_frut »

Znaci forumasi su gledali springsteena, ali redovno prate i teferiče. Sta bi Feđa Štukan rekaoi na ovo?
konektovan

#3423 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by konektovan »

Koji parking je najblizi stadionu, a da je u funkciji? :mrgreen: Imam 3 mala childrena koja idu na koncert veceras, a ne vole nesto hodati?! :mrgreen:
Better Man

#3424 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Better Man »

Dino je teški ters i ono kako on zamisli mora biti tako i nikako drugačije. Čovjek je obična prelivoda bez karaktera. Prije rata je za Slobodnu Bosnu na pitanje o nacionalnim strankama rekao sve najgore i kako to nije dobro, a onda dođe rat i on uz SDA. Napisao pjesmu Aliji, a onda kasnije kad SDA prvi put nije bila na vlasti, nije pjesma o Aliji Izetbegoviću, već o njegovom komšiji Miladinu. Čovjek će i na najmanju kritiku dignuti nos i neće više s vama pričati. Zbog izjave u vezi Jevreja je otpustio svog bubnjara Amara Češljara bez da ga je išta pitao u vezi toga zašto je tako izjavio. Zdravko Čolić je rođeni gospodin I nikad niko za njega tužnu riječ nike rekao za razliku od Dine. Zdravko dok je živio u Sarajevu kad dođe pred svoju zgradu, ako vidi susjeda, susjedu ili dijete da nose cekere, on prođe i uzme cekere i ponese ih do stana
Ne bitno da li je susjed, susjeda ili dijete zdravo ili nije i ne može ponijeti.
Last edited by Better Man on 02/08/2026 15:43, edited 1 time in total.
Quaresma

#3425 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)

Post by Quaresma »

konektovan wrote: 02/08/2026 15:37 Koji parking je najblizi stadionu, a da je u funkciji? :mrgreen: Imam 3 mala childrena koja idu na koncert veceras, a ne vole nesto hodati?! :mrgreen:
nemoj. u povratku je ogromna guzva i samo ces zaglaviti.
Locked