Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Moderator: _BataZiv_0809
- Sanjarko
#3376 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Svidio mi je se intervju neki dan njega sa nekom novinarkom, mislim da je Hajat ili Face u pitanju bila televizija.
Kaže treba tražiti i težiti faktički trećem putu. Srednjem, harmoničnom putu, nikakav ekstrem, kao šta danas jeste.
Nešto slično kao mom miksizmu. Pomalo od svega uzeto šta je provjereno da radi, bez ekstrema.
Ni desno, ni lijevo, ni previše ovoga, ni onoga itd.
Kaže treba tražiti i težiti faktički trećem putu. Srednjem, harmoničnom putu, nikakav ekstrem, kao šta danas jeste.
Nešto slično kao mom miksizmu. Pomalo od svega uzeto šta je provjereno da radi, bez ekstrema.
Ni desno, ni lijevo, ni previše ovoga, ni onoga itd.
- semirsar
#3377 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
e vidis, i u tom je problem, nije ga sa njim tako lako raskinuti... parafraziram, ako neces sa mnom, neces ni sa kim, kuzis? Sta god, kako god, moze sve, ali samo pod mojim uslovima ili te nema nigdje. I da se ne lazemo, nije on bas tako dobar i redovan sa platama, barem nije bio u periodu dok sam bio u kontaktu s ljudima koje spominjem.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2026 12:39E jebiga... Imam i ja u ugovoru s poslodavcem stavku da ne smijem za svoj racun raditi nijednu drugu poslovnu aktivnost, iz branse kojom se firma bavi ili iz druge, ni u svoje slobodno vrijeme a narocito ne u toku radnog vremena.semirsar wrote: ↑02/08/2026 12:23 Lik trazi perfekciju i to mogu razumjeti, ali ima taj cudan stav, da ako radis sa njim, sav/sva si njegov/a i tvoje vrijeme nije tvoje vrijeme, bukvalno.
nista mimo njega nemas pravo, tako sam cuo da je nekima pravio probleme u pokusajima da se osamostale. O imenima ne bih, neki su na kraju nesto i postigli, uprkos njegovim klipovima pod nogama.
Na nama je hocemo li to potpisati ili ne. A svi potpisu vjeruj, jer su dobre plate u pitanju. Uvijek taj ugovor mogu raskinuti pa svoje nesto ganjati.
- Facility
#3378 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ma nije ni Dugmetovo maslo za mjeseca RamazanaLSD wrote: ↑02/08/2026 12:45Ahaaa, sta ima pjevuljciFacility wrote: ↑02/08/2026 08:12 Tesko vala danas pjevacu sa dugogodisnjom karijerom napuniti omanji stadion generacijom ljudi kojoj je iskljucivo stalo do zabave i drkanja telefona.![]()
Tu je bilo malo i gerijatrije koja je dosla iz sentimenta prema svojoj mladosti, kao i kompleksasa koji ne mogu dozvoliti da kazu da nisu bili na koncertu.
Bijelo dugme porediti sa Dininim pjevuljcima, u bilo kom kontekstu, je urnebesno.![]()
![]()
Hop- cup poskocicu, bekrija sam cijelo selo vice, da sam pekar mala moja, pozurize konji moji i slicni songovi su vrhunac muzickog stvaralastva na ovim prostorima![]()
Last edited by Facility on 02/08/2026 12:50, edited 1 time in total.
- konoplja
#3379 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ili ces biti moja ili nicija.semirsar wrote: ↑02/08/2026 12:49e vidis, i u tom je problem, nije ga sa njim tako lako raskinuti... parafraziram, ako neces sa mnom, neces ni sa kim, kuzis? Sta god, kako god, moze sve, ali samo pod mojim uslovima ili te nema nigdje. I da se ne lazemo, nije on bas tako dobar i redovan sa platama, barem nije bio u periodu dok sam bio u kontaktu s ljudima koje spominjem.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2026 12:39E jebiga... Imam i ja u ugovoru s poslodavcem stavku da ne smijem za svoj racun raditi nijednu drugu poslovnu aktivnost, iz branse kojom se firma bavi ili iz druge, ni u svoje slobodno vrijeme a narocito ne u toku radnog vremena.semirsar wrote: ↑02/08/2026 12:23 Lik trazi perfekciju i to mogu razumjeti, ali ima taj cudan stav, da ako radis sa njim, sav/sva si njegov/a i tvoje vrijeme nije tvoje vrijeme, bukvalno.
nista mimo njega nemas pravo, tako sam cuo da je nekima pravio probleme u pokusajima da se osamostale. O imenima ne bih, neki su na kraju nesto i postigli, uprkos njegovim klipovima pod nogama.
Na nama je hocemo li to potpisati ili ne. A svi potpisu vjeruj, jer su dobre plate u pitanju. Uvijek taj ugovor mogu raskinuti pa svoje nesto ganjati.
- Sanjarko
#3380 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
OKP ili?semirsar wrote: ↑02/08/2026 12:49e vidis, i u tom je problem, nije ga sa njim tako lako raskinuti... parafraziram, ako neces sa mnom, neces ni sa kim, kuzis? Sta god, kako god, moze sve, ali samo pod mojim uslovima ili te nema nigdje. I da se ne lazemo, nije on bas tako dobar i redovan sa platama, barem nije bio u periodu dok sam bio u kontaktu s ljudima koje spominjem.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2026 12:39E jebiga... Imam i ja u ugovoru s poslodavcem stavku da ne smijem za svoj racun raditi nijednu drugu poslovnu aktivnost, iz branse kojom se firma bavi ili iz druge, ni u svoje slobodno vrijeme a narocito ne u toku radnog vremena.semirsar wrote: ↑02/08/2026 12:23 Lik trazi perfekciju i to mogu razumjeti, ali ima taj cudan stav, da ako radis sa njim, sav/sva si njegov/a i tvoje vrijeme nije tvoje vrijeme, bukvalno.
- Point.
#3381 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
I Šukalo i bubnjar su svirali i sviraju sa Zosterom, Šukalo je i sa Almasom svirao, mislim i onaj klavijaturista je u Zosteru, tako da nemaju prava ništa osim Dine, ne stoji baš.semirsar wrote: ↑02/08/2026 12:23Lik trazi perfekciju i to mogu razumjeti, ali ima taj cudan stav, da ako radis sa njim, sav/sva si njegov/a i tvoje vrijeme nije tvoje vrijeme, bukvalno.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2026 12:08Kako se odnosi prema njima? To jos nije niko pominjao do sad, moglo bi vec biti zanimljivo cuti.
- semirsar
#3382 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
a vjeruj da ne znam, nisam nikad ni na jednoj bio. sve sto znam o tome je sa yt i ponekog posta na forumuIronmen wrote: ↑02/08/2026 12:47Pogresno mislis, a Cevljanovici su ti i ove godine u Olovskim Lukama.SpoilerShowsemirsar wrote: ↑02/08/2026 12:37ja pak mislim da se korida sa cevljanovica kojim slucajem preseli na kosevo i ona bi tri dana napunila istoIronmen wrote: ↑02/08/2026 12:30 Dino Merlin je jedini pjevac sa Balkana koji moze tri puta napuniti Kosevo, i tu se svaka rasprava zavrsava. Mozete ga voljeti ili ne, slusati njegovu muziku ili je potpuno zaobilaziti, ali brojke i cinjenice govore same za sebe.
Cinjenica je i da je Sarajevo ovih dana centar regije. Hiljade ljudi dolaze iz svih krajeva Balkana upravo zbog jednog covjeka i jednog koncerta. Takav interes ne pravi skoro niko.![]()
- drag_gost
#3383 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Dobro bolan Stukane.bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/08/2026 12:38ma cime si me nokautirao??
koga boli q za njegove pare i sto on ima nesto?? to meni ne treba niti ja mogu to njemu uzeti ,niti me briga sto on ne daje napojnice ,kao i sta jede i koliko .nisam ja low IQ bosnjo primitivac da to gledam .
ako nisi shvatio poentu mog posta ,a nisi koliko vidim jer si zaslijepljen svojim mitskim bicem dinom merlinom,ja ti ne mogu pomoci.
samo uzivaj i misli da si nekome suknuo i da si nekoga dotukao . dovoljno pokazujete velicanjem tog mediokriteta kakvi ste .poyyy
![]()
-
LSD
#3384 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ista je to prica, manje vise.Facility wrote: ↑02/08/2026 12:50Ma nije ni Dugmetovo maslo za mjeseca RamazanaLSD wrote: ↑02/08/2026 12:45Ahaaa, sta ima pjevuljciFacility wrote: ↑02/08/2026 08:12 Tesko vala danas pjevacu sa dugogodisnjom karijerom napuniti omanji stadion generacijom ljudi kojoj je iskljucivo stalo do zabave i drkanja telefona.![]()
Tu je bilo malo i gerijatrije koja je dosla iz sentimenta prema svojoj mladosti, kao i kompleksasa koji ne mogu dozvoliti da kazu da nisu bili na koncertu.
Bijelo dugme porediti sa Dininim pjevuljcima, u bilo kom kontekstu, je urnebesno.![]()
![]()
Hop- cup poskocicu, bekrija sam cijelo selo vice, da sam pekar mala moja, pozurize konji moji i slicni songovi su vrhunac muzickog stvaralastva na ovim prostorima![]()
ali poredeći ga sa Dinom i burekom koji ima čunu, pardon Mujom koji ima Burek ili Fata ima čunu...
![]()
Samo ti je recenica "Bijelo dugme porediti sa Dininim pjevuljcima, u bilo kom kontekstu, je urnebesno." ko da poredis Pink Floyd sa Abidom Sakalasom
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3385 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Kao i 92-95izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑02/08/2026 12:44Sve vise mislim da je ovo razlog.
Ne mirisu ga ljudi jer nije raja i nije opusten zajebant, sto se realno odmah i vidi na njemu.
Sve ovo ostalo je samo racionaliziranje i navlacenje razloga zasto im se ne dopada. A ustvari mu ono cime zraci vise pase Njemackoj nego Bosni, ljudi ga prosto kao osobu ne osjecaju svojim. Al sa pjesmama mu je suprotno.
Dobro i napisa neko gore, bolje Nikola Nikic pase nasem mentalitetu nego Merlin. Jer ovaj provaljuje, prvi i glavni kriterij drustvene prihvacenosti u BiH![]()
-
tokio25
#3386 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
merlin i dugme su manje vise isto
ovo je pastirski rok a merlin se moze nazvati pastirski pop
svi su oni poceli manje vise sa istog mjesta i mijesali se na ovaj ili onaj nacin
ovo je pastirski rok a merlin se moze nazvati pastirski pop
svi su oni poceli manje vise sa istog mjesta i mijesali se na ovaj ili onaj nacin
- muha_sa
#3387 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne foliraj raju da nisi nikad bio

Dobar ti šešir
Last edited by muha_sa on 02/08/2026 13:03, edited 1 time in total.
- Point.
#3388 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ima li igdje intervju gdje Dino govori da je pjesma posvećena Aliji Izetbegoviću?tokio25 wrote: ↑02/08/2026 12:35ma to za aliju je i najmanje vazno jer si sam rekao tako vrijeme bilo bio na "alijinoj" stranisanchopansa1 wrote: ↑02/08/2026 12:30Pa da, tako je. A to za Aliju, na prvim izborima je osvojio preko 700000 glasova. Danas mu ti koji su glasali, ili njihova djeca, kao ja, jebu sve rođeno i preminulo, kao i njega samog.tokio25 wrote: ↑02/08/2026 12:17
nemoj sad ni ti zezati znamo kako je bilo u bih 90ih cak i poslije rata
hajat prenosio utakmice spanske lige i nba kosarku kako je htio
obn nastavio sa nba itd
dino je 93-e napravio pjesmu na osnovu majkla ne bude li bosne tada nece biti ni nas
islo se onom u bih raja ne dobija info posebno kako nema struje pa nece ni znati da je dzekson
on je tek poslije rata uvrstio da je autor dzekson i sl
tek poslije rata je naveo da uzima melodije i ko su pravi autori
nisam siguran al mislim da nikad nije naveo od princa when doves cry al kao sto rekoh posto nisam siguran necu tvrditi
tako isto oko alije patriotizma i sl
90ih je bio najveci patriota a onda pogazi to
doduse nije jedini tako da je tu jedan medju mnogima
tu je mislim samo oliver odrzao rijec od svih muzicara al nebitno je to
da se razumijemo ja tako imam misljenje i o ostalim muzicarima al posto je dino medju najvecim volio ga ne volio zato se o njemu i prica
naravno da niko nece pricati o laki koji ode u beograd kad je on daleko manej popularan od dine (doduse laka nikad nije ni koketirao sa patriotizmom i sl kao dino)
licno kakav je i kako se ponasa ne mogu reci jer nikad nisam sjedio sa dinom tako da u tu pricu necu ni ulaziti
kao sto rekoh mozda je on privatno najbolji za one s kojima se druzi
i to nema veze da se pravda svakoj budali
dovoljno je jednom u nekom intervjuu reci tako i tako je bilo
jbg bila takva vremena i radio sto su svi manje vise radili
al kao sto rekoh to cak i nije nesto vazno toliko jer je jedan od
jednostavno on nije takva licnost koja je otvorena kao sto je npr nikola nikic kojeg svi vole upravo iz otvorenosti
Ljudi se mjenjaju, to sto je podržavao Aliju i SDA u to vrijeme, pa svi su. Ko nije, nije smio javno ni reći jer bi mu KOS i Ševe pokucale na vrata ili stavile bombu pod prozor.
On kao javna ličnost, osoba koja je komponovala tekst prve himne, nije ni mogao, niti smio reći da je protiv bilo koga oko Alijinog kruga ili oko SDA. Ti koji su javno govorili, eno ih po Velikom parku i Barama, tako da taj dio njegove prošlosti nikako mi ne može biti zamjerka.
Na kraju krajeva, i on je bio u Armiji. Ne kompletan rat, ali je bio. Koliko je, da je, dosta je. Nije bio šupak ko Bregović, Nele, Kusturica, Loša,….
Danas isto papci spominju i Tifu, kao pjevao za Aliju. Pa jebem mu mater, za koga ce pjevati u to vrijeme? Za Radovana možda? Onda kad ih tu ubiješ, ide priča, “sada je u Srbiji”. Neka je, to sto je bio u ratu ovdje, ima kredita da sada radi šta želi. Isto tako i za Dinu. Da je dan bio u Armiji, a bio je dosta duze, ima kredita da radi poslije i iznosi stavove kakve želi i da pjeva gdje želi. Nije to morao raditi tada, imao je sve uslove da zbriše još 1991. a nije.
poenta je da se on vadio da je to bilo za komsiju aliju
daj ba bolje onda suti kao sto suti za plagijate
on je bukvalno okrenuo igricu
umjesto da suti za aliju i te stvari a da prica kako je vrijeme bilo za muziku 80-ih i sl
kao sto rekoh da je uspio uspio je
ovo oko skrtac je bezveze prica
to mogu mu nabijati na nos oni s kojima je isao na pice pa nije htio platiti i sl ako je bilo toga
opet ponavljam on nije takva osoba koja je otvorena da bi privukao ljude sebi i zato ga ljudi i ne gotive (namjerno ne govorim da ga mrze)
Evo i da jeste, u čemu je problem? Prvi predsjednik nezavisne BiH, u HR njihov najveći aerodrom nazvan po zločincu Njofri pa ne vidim da se mnogo tamo uzbuđuju zbog toga
- semirsar
#3389 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
jos samo da pokazes koji sam...
a vec si me otkrio, djaba djozle i sesir
Last edited by semirsar on 02/08/2026 13:05, edited 1 time in total.
- Facility
#3390 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ne kažem da nije, ali meni je svaka Dinina pjesma pjevuljak a Bijelo dugme je imalo itekako dobrih pjesama, i s te strane za mene je Bijelo dugme Pink Floyd u odnosu na Dinu.LSD wrote: ↑02/08/2026 12:57Ista je to prica, manje vise.
Samo ti je recenica "Bijelo dugme porediti sa Dininim pjevuljcima, u bilo kom kontekstu, je urnebesno." ko da poredis Pink Floyd sa Abidom Sakalasom...itekako se mogu porediti, ovi prvi su cak i ofirniji sa svojim seoskim doskocicama....da sam pekar mala moja, ne znam bil me htjela
pozurite konji moji i onda onaj topot kopita
ludilo
-
DebelinJoe
#3391 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Evo ideje za ažurnu ekipu saradnika gospodina Dervišhalidovića
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3392 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Predsjednik Predsjednistva
- muha_sa
#3393 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
- bude
#3394 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
-
tokio25
#3395 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
alo viljuska u hrvatskoj postoji pobjednik i skroz drugacija situacija koja je neuporediva sa bihPoint. wrote: ↑02/08/2026 13:03Ima li igdje intervju gdje Dino govori da je pjesma posvećena Aliji Izetbegoviću?tokio25 wrote: ↑02/08/2026 12:35ma to za aliju je i najmanje vazno jer si sam rekao tako vrijeme bilo bio na "alijinoj" stranisanchopansa1 wrote: ↑02/08/2026 12:30
Pa da, tako je. A to za Aliju, na prvim izborima je osvojio preko 700000 glasova. Danas mu ti koji su glasali, ili njihova djeca, kao ja, jebu sve rođeno i preminulo, kao i njega samog.
Ljudi se mjenjaju, to sto je podržavao Aliju i SDA u to vrijeme, pa svi su. Ko nije, nije smio javno ni reći jer bi mu KOS i Ševe pokucale na vrata ili stavile bombu pod prozor.
On kao javna ličnost, osoba koja je komponovala tekst prve himne, nije ni mogao, niti smio reći da je protiv bilo koga oko Alijinog kruga ili oko SDA. Ti koji su javno govorili, eno ih po Velikom parku i Barama, tako da taj dio njegove prošlosti nikako mi ne može biti zamjerka.
Na kraju krajeva, i on je bio u Armiji. Ne kompletan rat, ali je bio. Koliko je, da je, dosta je. Nije bio šupak ko Bregović, Nele, Kusturica, Loša,….
Danas isto papci spominju i Tifu, kao pjevao za Aliju. Pa jebem mu mater, za koga ce pjevati u to vrijeme? Za Radovana možda? Onda kad ih tu ubiješ, ide priča, “sada je u Srbiji”. Neka je, to sto je bio u ratu ovdje, ima kredita da sada radi šta želi. Isto tako i za Dinu. Da je dan bio u Armiji, a bio je dosta duze, ima kredita da radi poslije i iznosi stavove kakve želi i da pjeva gdje želi. Nije to morao raditi tada, imao je sve uslove da zbriše još 1991. a nije.
umjesto da suti za aliju i te stvari a da prica kako je vrijeme bilo za muziku 80-ih i sl
to mogu mu nabijati na nos oni s kojima je isao na pice pa nije htio platiti i sl ako je bilo toga
opet ponavljam on nije takva osoba koja je otvorena da bi privukao ljude sebi i zato ga ljudi i ne gotive (namjerno ne govorim da ga mrze)
Evo i da jeste, u čemu je problem? Prvi predsjednik nezavisne BiH, u HR njihov najveći aerodrom nazvan po zločincu Njofri pa ne vidim da se mnogo tamo uzbuđuju zbog toga
jbt tacno se vidi kad nacionalista udje u raspravu i u kojem smjeru se ide
ti si sigurno onaj kojeg kad kaznjavaju kazes a kako onaj moze i sl
- semirsar
#3396 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
- Point.
#3397 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Šta je poenta ove slike? Da dokažeš da je cugao prije nego se otisnuo u vjerske vode?bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/08/2026 12:38ma cime si me nokautirao??
koga boli q za njegove pare i sto on ima nesto?? to meni ne treba niti ja mogu to njemu uzeti ,niti me briga sto on ne daje napojnice ,kao i sta jede i koliko .nisam ja low IQ bosnjo primitivac da to gledam .
ako nisi shvatio poentu mog posta ,a nisi koliko vidim jer si zaslijepljen svojim mitskim bicem dinom merlinom,ja ti ne mogu pomoci.
samo uzivaj i misli da si nekome suknuo i da si nekoga dotukao . dovoljno pokazujete velicanjem tog mediokriteta kakvi ste .poyyy
![]()
- dječak sa šibicama
#3398 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Pocetkom rata cugeri su se okupljali oko Juke, prosti razlog, samo kod Juke bilo viskija. Svi ti Kemo i ekipa, i Dino 
Ali najjace mi je kad dovede Vesnu Zmijanac da otpjevaju duet, suza suzu stize ovo ono, Vesna Zmijanac na Pinku ponosno ponavlja da obozava Vucica "pravi precjednik"
Ma moze sve, kad su ljudi ovce.
Ali najjace mi je kad dovede Vesnu Zmijanac da otpjevaju duet, suza suzu stize ovo ono, Vesna Zmijanac na Pinku ponosno ponavlja da obozava Vucica "pravi precjednik"
Ma moze sve, kad su ljudi ovce.
-
sanchopansa1
#3399 Re: Koncerti, svirke i ostalo (Najave i utisci)
Ima, u dokumentarcu o njemu koju je uradila AJB. Dokumentarac se zove Sredinom.Point. wrote: ↑02/08/2026 13:03Ima li igdje intervju gdje Dino govori da je pjesma posvećena Aliji Izetbegoviću?tokio25 wrote: ↑02/08/2026 12:35ma to za aliju je i najmanje vazno jer si sam rekao tako vrijeme bilo bio na "alijinoj" stranisanchopansa1 wrote: ↑02/08/2026 12:30
Pa da, tako je. A to za Aliju, na prvim izborima je osvojio preko 700000 glasova. Danas mu ti koji su glasali, ili njihova djeca, kao ja, jebu sve rođeno i preminulo, kao i njega samog.
Vozi se automobilom kroz grad i govori o toj pjesmi.
- muha_sa