Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post Reply
Banksy

#3401 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Banksy »

Bosanci i Hercegovci 10%? To je odlična vijest, ako je istina ...
Hadzi Lojo

#3402 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Hadzi Lojo »

Vrijeme je da babin mali leti na smetljiste historije, on nije sposoban ni za predsjednika kucnog savjeta!
Dosta sto mu je caca greske pravio, pa smo to prebolili kao bio je rat a i mi svi naivni bili, ali sada u nazovi miru ne more vise jer nemamo vremena, inace ako sada greske budemo dozvoljavali nestacemo kao narod!
Za imbrecenje nema vremena to nek rade stari, ali ova godina je prestupna za opstanak BiH i Bosnjaka!
bole1st

#3403 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by bole1st »

Banksy wrote:Bosanci i Hercegovci 10%? To je odlična vijest, ako je istina ...
Ma daj, mozda 0.1%. Sigurno ima pet puta vise Bosanaca nego Bosanaca i Hercegovaca.
bole1st

#3404 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by bole1st »

ILVIIR wrote: nijedan ozbiljan i profesionalan statisticar, a pogotov direktor jedne drzavne agencije, ne bi predlozio ovo sto je predlozio jukic. to je toliko ofirno i apsurdno, da se svaki normalan covjek tako necega mora stiditi.
To je jako glup prijedlog, ali sad samo takvi prijedlozi ostaju kao zadnji pokusaji da popis ipak ne propadne.
Šunj

#3405 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Šunj »

dječak sa šibicama wrote:
prog321 wrote:Sta nista ?

Fino ti pise da je u popis usao svaki Srbin blizi i daljni rodjak koji zivi negdje u nekoj nedodji svijeta,. a ti nista ? Ovdje onaj onaj pravi vateef. :-D
Naravno, ali ce uci na popis kao Srbin u dijaspori, popis tome i sluzi, da odredjena drzava zna koliko ima zena, muskaraca, koliko je mladih, starijih, koliko je ljudi van drzave, trajno ili privremeno... popis ne sluzi za etnicka nadjebavanja bosanskih tornjaka.

Popis je prosta statistika, to sto neki od vas popis gledaju kao alat preko kojeg ce ostvariti neke nebulozne politicke ciljeve, to je vas problem.
A mogli su ti bosanski tornjaci malo p*s*v*t* mamicu i sestru?
Image
The BEN10

#3406 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by The BEN10 »

Ja svim srcem želim da moj narod (Bošnjak sam) ne bude nikad apsolutna većina...
:roll: :-) :?
studiorum_tuzlaensis

#3407 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by studiorum_tuzlaensis »

The BEN10 wrote:
Ja svim srcem želim da moj narod (Bošnjak sam) ne bude nikad apsolutna većina...
Izvadi sve iz konteksta, pa se još više ibreti. :)
Rizvan

#3408 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Rizvan »

The BEN10 wrote:
Ko je to izjavio?

Edit: ah neki nebitni forumaš, čije postove ni ne čitam, ja mislio neki političar :D
The BEN10

#3409 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by The BEN10 »

Rizvan wrote:
The BEN10 wrote:
Ko je to izjavio?

Edit: ah neki nebitni forumaš, čije postove ni ne čitam, ja mislio neki političar :D
Strašno je kako su pojedinci opterećeni svojim porijeklom. Užas. Fkt slučajevi za stručnu pomoć...
ILVIIR

#3410 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Banksy wrote:Bosanci i Hercegovci 10%? To je odlična vijest, ako je istina ...
nazalost to je zesca izmisljotina..

neki padobranac ubacio neke podatke, koje je "njegov burazer" negdje nacuo :)
ma daj..

imamo procurjele podatke koje objavio avaz, a zatim jako slicne koje je objavio stav.
prije toga smo vec saznali kroz izvjestaje imo misije, da ostalih ukupno ima otprilike 3% ja mislim.
odbij rome, Muslimane?, dzedaje, klingone, ukrajince, crnogorce, neizjasnjene,... ostane mozda 1,5% za bosance i bosance i hercegovce.
ILVIIR

#3411 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

studiorum_tuzlaensis wrote:Kad malo bolje razmislim, ne znam zašto naši iz FZS toliko insistiraju na ovih 121k stanovnika, još veći razlog je to što je u pitanju dijaspora koja naleti heftično godišnje i ona kao takva treba da pomogne statusu Bošnjaka u RS. Pomoći će, al u k****.

Ovdje izgleda niko nije ni svjestan da nam više problema i belaja može donijeti to ako Bošnjaci budu preko 50% u ukupnom broju stanovnika. Naše političko vodstvo, bošnjačka inteligencija i općenito Bošnjaci nemaju sposobnost da vode ovu državu ni kao konstitutivni, a kamoli kao neka relativna većina. Pa ovi rezultati i jesu poražavajući za nas i to je činjenica jer nas ima više od ostalih zajedno, a ljudi nas šamaraju i jebu kako stignu i umiju na svim nivoima, sve zarad ličnih dostignuća pojedinaca.

Drugi faktor je Evropa, vjerujte da nikom u EU ne bi bilo prijatno da ima jednu većinsku (barem na papiru) muslimansku zemlju. U njihovim glavama to je poligon za probleme i potkusurivanje, već viđeno iz iskustva EU-Turska.

Zato 49% i zdravo prijatno, jebo ga više i procenat, od procenta neće niko živjet, a svi koji su se htjeli vratit MOGLI SU, ali nisu, i neće se vratiti i to je kraj priče. Ratovi su etnički čistili i mnogo veće teritorije nego što je ova naša prćija pa opet nikom ništa. I šuplja je priča da nemaju ljudi uslove za povratak. Imaju itekako, zemlja je tu, preživjet se može, međutim ljepše je živjeti u Karlsrueu, Lucernu i Kelnu nego u Čajniču, Gacku i Zvorniku, i to je također činjenica.

Ja svim srcem želim da moj narod (Bošnjak sam) ne bude nikad apsolutna većina i da to bude tema razvoja ove države, već da nam svima proporcionalno raste stanovništvo i da se živi u miru, a ne u iluzijama mladih ratobornih stratega sa izjavama tipa "vićete vi za 50 godina kad nas bude više od vas, jebaćemo vam majku u idućem ratu i slično". Država se voli i patriotizam se pokazuje na milione drugih načina, prvi je da kao pojedinac uvijek radiš dobro za nju i ne očekuješ ništa od toga, jer ako očekuješ, tad nisi ništa ni uradio. U tom uvjerenju su poginuli svi koji su se borili za svoj rodni kraj, na bilo kojoj strani bili.

Bošnjačka politika je totalno bez kompasa već godinama, izgubljena u borbama za prevlasti u kantonima i FBiH, pa i općinama, bez jasnog cilja. Srbi imaju popričino jasan cilj, a to je očuvanje jedinstva u RS i to treba poštovati, Hrvati polako dolaze na svoj put, samo je izgleda kod Bošnjaka glavno pitanje jel SBB, DF, SDA ili SDP u vlasti. I to ne mogu da usaglase, bošnjačke stranke ne zna bil sra.li ili pišali, ovamo guraju neku desnicu, a ponekad eto radi mira u kući udružićemo se protiv dodika sa četnicima i pristati na ove zahtjeve.

Ovo je jedno veliko sranje, zato i ljudi vide jedini spas u liniji Sarajevo - Dortmund svako jutro u 8:00 i u bolji život.
uh koliko gresaka u tekstu.. mrsko mi je ispravljati.. ali evo samo u prvoj recenici: uopste nije pitanje o "dijaspori koja naleti", nego samo 50.000 od tih 120.000.

itd itd....

jos zelis da nam raste stanovnistvo.. kao da ga nemamo i viska, pa nam jos treba nove radne snage :P
ILVIIR

#3412 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by ILVIIR »

Styling wrote:U ovom trenutku nece biti relevantno sta god da objave.

Ti podaci su stari 2,5 godine i u medjuvremenu je doslo do odredjenih promjena (zbog odlaska ljudi - u ovom period je otislo preko 100.000 ljudi a i smanjenog nataliteta) tako da sve i da objave u bobu tacno on sto je popisano, to se smatra zastarjelim podatkom.
ne bih se slozio. relevantni su ti podatci i dalje. trebace nam da ih poredimo sa buducim popisima. te promjene stanovnistva nakon 2,5 godine se mogu naravno u svaku analizu procijeniti i uracunati.

podatci ce biti takodje relevantni ako se i probije zakonski rok objavljivanja knjiga. to naravno ne amnestira odgovorne pred sudom/tuzulastvom, ako su prekrsili zakonski rok!
Biene Maya

#3413 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Biene Maya »

studiorum_tuzlaensis wrote:Kad malo bolje razmislim, ne znam zašto naši iz FZS toliko insistiraju na ovih 121k stanovnika, još veći razlog je to što je u pitanju dijaspora koja naleti heftično godišnje i ona kao takva treba da pomogne statusu Bošnjaka u RS. Pomoći će, al u k****.

Ovdje izgleda niko nije ni svjestan da nam više problema i belaja može donijeti to ako Bošnjaci budu preko 50% u ukupnom broju stanovnika. Naše političko vodstvo, bošnjačka inteligencija i općenito Bošnjaci nemaju sposobnost da vode ovu državu ni kao konstitutivni, a kamoli kao neka relativna većina. Pa ovi rezultati i jesu poražavajući za nas i to je činjenica jer nas ima više od ostalih zajedno, a ljudi nas šamaraju i jebu kako stignu i umiju na svim nivoima, sve zarad ličnih dostignuća pojedinaca.

Drugi faktor je Evropa, vjerujte da nikom u EU ne bi bilo prijatno da ima jednu većinsku (barem na papiru) muslimansku zemlju. U njihovim glavama to je poligon za probleme i potkusurivanje, već viđeno iz iskustva EU-Turska.

Zato 49% i zdravo prijatno, jebo ga više i procenat, od procenta neće niko živjet, a svi koji su se htjeli vratit MOGLI SU, ali nisu, i neće se vratiti i to je kraj priče. Ratovi su etnički čistili i mnogo veće teritorije nego što je ova naša prćija pa opet nikom ništa. I šuplja je priča da nemaju ljudi uslove za povratak. Imaju itekako, zemlja je tu, preživjet se može, međutim ljepše je živjeti u Karlsrueu, Lucernu i Kelnu nego u Čajniču, Gacku i Zvorniku, i to je također činjenica.

Ja svim srcem želim da moj narod (Bošnjak sam) ne bude nikad apsolutna većina i da to bude tema razvoja ove države, već da nam svima proporcionalno raste stanovništvo i da se živi u miru, a ne u iluzijama mladih ratobornih stratega sa izjavama tipa "vićete vi za 50 godina kad nas bude više od vas, jebaćemo vam majku u idućem ratu i slično". Država se voli i patriotizam se pokazuje na milione drugih načina, prvi je da kao pojedinac uvijek radiš dobro za nju i ne očekuješ ništa od toga, jer ako očekuješ, tad nisi ništa ni uradio. U tom uvjerenju su poginuli svi koji su se borili za svoj rodni kraj, na bilo kojoj strani bili.

Bošnjačka politika je totalno bez kompasa već godinama, izgubljena u borbama za prevlasti u kantonima i FBiH, pa i općinama, bez jasnog cilja. Srbi imaju popričino jasan cilj, a to je očuvanje jedinstva u RS i to treba poštovati, Hrvati polako dolaze na svoj put, samo je izgleda kod Bošnjaka glavno pitanje jel SBB, DF, SDA ili SDP u vlasti. I to ne mogu da usaglase, bošnjačke stranke ne zna bil sra.li ili pišali, ovamo guraju neku desnicu, a ponekad eto radi mira u kući udružićemo se protiv dodika sa četnicima i pristati na ove zahtjeve.

Ovo je jedno veliko sranje, zato i ljudi vide jedini spas u liniji Sarajevo - Dortmund svako jutro u 8:00 i u bolji život.
Kakvih sve budala ima na ovom svijetu, to je za ne povjerovati! Ovaj sto je ovoliko se po...o u ovom postu, jadan ne vidi, da na vlasti nisu nikakvi sposobni ljudi, vec najveci kriminalci i mafija koja ne vidi dalje od nosa!
Nije Bosnjacima ovako lose jer su nesposobni, Bosnjacima je lose sto ih vode oni, koji bi bili najsretniji da Bosna postane Srbija, jer bi tada bili svoji na svome! Bosnjake vode od 90-tih oni, koji nemaju neikakvog dodira sa bosanskim narodom i sa zemljom Bosnom, i to je sva nasa tragedija! Bosnjacki vlastodrzci su najveci sljam koji se izrodio! Izetbegovic, Radoncic i prije Lagumdzija svoju politiku za Bosnu kreiraju u Beogradu, a ne u Sarajevu!
prog321

#3414 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by prog321 »

dječak sa šibicama wrote:
prog321 wrote:Sta nista ?

Fino ti pise da je u popis usao svaki Srbin blizi i daljni rodjak koji zivi negdje u nekoj nedodji svijeta,. a ti nista ? Ovdje onaj onaj pravi vateef. :-D
Naravno, ali ce uci na popis kao Srbin u dijaspori, popis tome i sluzi, da odredjena drzava zna koliko ima zena, muskaraca, koliko je mladih, starijih, koliko je ljudi van drzave, trajno ili privremeno... popis ne sluzi za etnicka nadjebavanja bosanskih tornjaka.

Popis je prosta statistika, to sto neki od vas popis gledaju kao alat preko kojeg ce ostvariti neke nebulozne politicke ciljeve, to je vas problem.

Nece uci kao Srbin u dijaspori ako ima stan, kucu ili drugu imovinu u Srbiji.
hizo ramidovic

#3415 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by hizo ramidovic »

Biene Maya wrote:
Kakvih sve budala ima na ovom svijetu, to je za ne povjerovati! Ovaj sto je ovoliko se po...o u ovom postu, jadan ne vidi, da na vlasti nisu nikakvi sposobni ljudi, vec najveci kriminalci i mafija koja ne vidi dalje od nosa!
Nije Bosnjacima ovako lose jer su nesposobni, Bosnjacima je lose sto ih vode oni, koji bi bili najsretniji da Bosna postane Srbija, jer bi tada bili svoji na svome! Bosnjake vode od 90-tih oni, koji nemaju neikakvog dodira sa bosanskim narodom i sa zemljom Bosnom, i to je sva nasa tragedija! Bosnjacki vlastodrzci su najveci sljam koji se izrodio! Izetbegovic, Radoncic i prije Lagumdzija svoju politiku za Bosnu kreiraju u Beogradu, a ne u Sarajevu!
jah...a to se desava kad glasaci iz sumadije biraju predstavnike bosnjaka u bih...
cyprus

#3416 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

ILVIIR wrote:
prog321 wrote:Evo jos:

Према методологијама пописа 1971,
1981. и 1991. године, без обзира на одсуство, наши грађани
на привременом раду у иностранству, као и чланови
породице који су с њима боравили у иностранству,
укључени су у укупно становништво Републике Србије.
У складу с међународним препорукама, у Попису 2002.
године у укупно становништво Републике Србије укључени
су наши грађани чији је рад односно боравак у
иностранству био краћи од годину дана
, као и страни
држављани који су у нашој земљи радили или боравили
годину дана и дуже.

Znaci dovoljno je jedan dan u godini da dodjes kuci. :-D
hej, ne moras se uopste truditi cyprusu nesto da objasnis. cak kad imas i crno na bijelo, oficijelni dokument, stopostotni dokaz, znaci kad mu dokazes da je zemlja okrugla, a on na pocetku trvdio, da je zemlja pljosnasta, on ce opet nesto izvrnuti/okrenuti/relativizirati i nece priznati da si bio u pravu.

svaka tebi cast na strpljenju, ali mislim da je on u dubini duse jedan zesci trol i samo "lijeci" ovdje na forumu neki svoj deficit paznje u realnom zivotu. (bez da ga zelim uvrijediti) :-D
Bio sam odlučio da ignorišem onog ignorantskog trola (iz razumljivih razloga), ali obzirom da isti očigledno ima publiku i istomišljenike, mislim da bi bilo fer da se oglasim još jednom po ovom pitanju, da ovu stvar istjeramo na čistac... Dakle...

- lik prvo mrtav hladan lupi da u Srbiji dijasporu popisuju u ukupno stanovništvo

- kada sam mu jasno odgovorio da to nigdje ne piše, nego da odvojeno popisuju stanovništvo, a odvojeno se trude da prikupe podatke od dijaspori, onda blago modificira tvrdnju i kaže da ljude na privremenom radu u inostranstvu popisuju u ukupno stanovništvo

- ja mu opet kažem da bezočno laže i priložim službeni izvor:
Image
Dakle, u Srbiji su na posljednjem popisu su pod ukupnim stanovništvom podrazumijevali uobičajeno stanovništvo, odnosno ono koje ''najveći deo svoga vremena'' provodi tamo gdje je popisan...

- onda lik napravi ovaj spin:
prog321 wrote:Према методологијама пописа 1971,
1981. и 1991.
године, без обзира на одсуство, наши грађани
на привременом раду у иностранству, као и чланови
породице који су с њима боравили у иностранству,
укључени су у укупно становништво Републике Србије.
У складу с међународним препорукама, у Попису 2002.
године у укупно становништво Републике Србије укључени
су наши грађани чији је рад односно боравак у
иностранству био краћи од годину дана
, као и страни
држављани који су у нашој земљи радили или боравили
годину дана и дуже.
... gdje nekadašnju metodologiju predstavi kao važeću, sve mrtav-hladan :mrgreen: Da, tačno je da su u SFRJ u ukupno stanovništvo ulazili i bauštelci, taman se ne vraćali po više godina nazad kući... To je 2002. godine modifikovano u to da se moraju bar jednom godišnje vraćat da bi ušli u stanovništvo, ali to su sve zastarjele metodologije... Po savremenoj metodologiji, korištenoj na posljednjem popisu, ukupno stanovništvo je samo ono koje tu boravi najveći dio svog vremena (jasno piše u tom gore screen shotu)...

- glede buduće diskusije, moguće da gospodin prog i njegovi istomišljenici kažu: pa dobro, to je Srbija, mi imamo svoje (dakle, primjer koji ste naveli za Srbiju pada u vodu)... Tačno je mi, imamo svoje... A naše kaže:

http://www.fzs.ba/PopisNaseljenaM.pdf
Image
Zanimljivo, naše također kaže da u ukupno stanovništvo ulazi samo one osobe sa uobičajenim mjestom stanovanja u BiH, odnosno ono stanovništvo koje većinu svog dnevnog odmora provodi na lokaciji na kojoj je popisano...

Dakle, živi bili - ne jebite više ljude u zdrav mozak i ne silujte osnovnu logiku... Jedno je tvrditi da se ukupno stanovništvo smije definisati samo na osnovu prvih sedam pitanja (za to postoji kakav-takav osnov), a nešto sasvim drugo je izvaljivati nebuloze tipa - dovoljno je da neko jednom godišnje dođe, pa da ga se može uvrstiti u stanovništvo...

PS Ko liježe sa psima, diže se sa buhama... Ko mi je kriv :-x
Biene Maya

#3417 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Biene Maya »

hizo ramidovic wrote:
Biene Maya wrote:
jah...a to se desava kad glasaci iz sumadije biraju predstavnike bosnjaka u bih...
Zar ti mislis da su izbori istiniti i regularni! Izbore dobijaju oni koji imaju najvecu moc i novac! Koliko platis, toliko dobijes! Na izborima se najmanje pitaju oni koji glasaju! A ovaj sljam koji vlada, sam sebe bira, samo nam to jos nisu otvoreno priznali!
hizo ramidovic

#3418 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by hizo ramidovic »

Biene Maya wrote:
hizo ramidovic wrote:
Biene Maya wrote:
Zar ti mislis da su izbori istiniti i regularni! Izbore dobijaju oni koji imaju najvecu moc i novac! Koliko platis, toliko dobijes! Na izborima se najmanje pitaju oni koji glasaju! A ovaj sljam koji vlada, sam sebe bira, samo nam to jos nisu otvoreno priznali!
znaci, nema nikakve sanse za promjene...
sta predlazes?
Alfons Kauders

#3419 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Alfons Kauders »

Biene Maya wrote:

A ko je to birao Bakira i Fahra? Marsovci ili Bosnjaci?

Narod je dobio tacno ono za sta je glasao. Ne vidim nikakav razlog za nezadovoljstvo. Ljudi dobili mandat, uzivaju vecinsku podrsku naroda, kraj price.
prog321

#3420 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by prog321 »

Cypres,
stvarno mi te je zao.
Imam osjecaj kao da se izivljavam sa nedoraslim djetetom. Uopste mi nije zadovoljstvo rusiti tvoje iluzije. Ali kada nisi u pravu onda nisi. Sori/. :-D

---------------------------------------------------------------
Narodna skupstina Republike Srbije> Usvojeno 29 Maja 2013
Kriterijumi za uvrdjivanje rezidenstva :
- Da fizicko lice na teritoriji Srbije ima prebivaliste ili centar poslovnih zivotnih interesa,
..... ostalo (nebitno)
http://www.kpmg.com/RS/en/IssuesAndInsi ... %91ana.pdf

TO je SVE sto je potrebo da bi bio rezident u Srbiji. Ponavljam to je usvojeno 2013e godine.
cyprus

#3421 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by cyprus »

prog321 wrote:Cypres,
stvarno mi te je zao.
Imam osjecaj kao da se izivljavam sa nedoraslim djetetom. Uopste mi nije zadovoljstvo rusiti tvoje iluzije. Ali kada nisi u pravu onda nisi. Sori/. :-D

---------------------------------------------------------------
Narodna skupstina Republike Srbije> Usvojeno 29 Maja 2013
Kriterijumi za uvrdjivanje rezidenstva :
- Da fizicko lice na teritoriji Srbije ima prebivaliste ili centar poslovnih zivotnih interesa,
..... ostalo (nebitno)
http://www.kpmg.com/RS/en/IssuesAndInsi ... %91ana.pdf

TO je SVE sto je potrebo da bi bio rezident u Srbiji. Ponavljam to je usvojeno 2013e godine.
Bolan ne bio... To je Zakon o porezu na dohodak građana... Porez nema apsolutno ništa sa popisom stanovništva :mrgreen:

De, evo ti još jednom ovo što IMA veze:

Image

Hajd bolan, de priznaj da se zajebavaš...
prog321

#3422 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by prog321 »

Je li radis za Laktasenka mozda ? Jel ti on daje platu? Inace ne razumijem zasto parcijalno posmatras sve ovo oko popisa ?

Ti si isjekao tu definiciju iz 2011e godine. Koja uopste nije aktuelna jer je skupstina Srbije u 2013oj tacno definisala ko je rezident.

Eovo, ovo si isjekao:
Тиме су у укупно становништво одређеног
места укључена лица која су у том месту живела
непрекидно најмање годину дана пре критичног момента
пописа, као и лица која су у том месту живела краће од 12
месеци, али с намером да у њему остану најмање годину
дана.

Znas sta znaci krace ? Ali znas li kako mjeriti namjeru ? :-D
Yug

#3423 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by Yug »

Raja,hajte na forum,@prog je ponovo u elementu :lol: ,da li ce jubilarni pedeseti put shvatiti par recenica :lol: ..
sinuhe

#3424 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by sinuhe »

Shvata on, ali ne moze protiv sebe.
prog321

#3425 Re: Preliminarni rezultati popisa stanovništva 2013

Post by prog321 »

Guslari opet u grupi napadaju.
Kad im ponestane argumenata, dodju pajdasi da poprave sliku :-D
Post Reply