Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

darius_maximus

#33626 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by darius_maximus »

dječak sa šibicama wrote: 11/09/2024 13:07 Ne znam odakle navijacima misljenje da oni imaju pravo vrijedjati ljude, nazivati mu zenu cigankom, psovati djecu, po drustvenim mrezama. Halo ba on je svojevoljno reprezentativac ili nije, nije mu to obaveza, znam placeni su ako neke uspjehe naprave a ovi nasi nemaju uspjehe pa nema ni para :D njegova dobra volja, uostalom on je svedjanin, moze mu se. Hocu igrati necu igrati, njegov izbor i slobodna volja.

Ako nece, ne mora, sta se ja tu imam ljutiti na njega. Malo da svi ohlade, nije fudbal zivotno bitan, jos manje reprezentacija. Kad se debili napale na 11 sutaca lopte, koji im je kurac "navijaci". Zivot se nastavlja i nakon popijenih 8 piva u fotelji za vrijeme utakmice.
Samo mala ispravka, nije tako, barem u dosta liga.
Obično za radnu dozvolu kao stranac u dosta liga (pa i u toj Engleskoj) trebaš ispunjavati nekakve uslove, biti reprezentativac, da te pozovu toliko i toliko puta, itd. (pored promocije sebe i prodaje u bolje klubove na osnovu 2-3 dobre utakmice u reprezentativnom dresu).
To sve ti omogući da zarađuješ milione i onda očekuješ da te prosječan čovjek neće komentarisati?

To je kao da se sudija nasekira kad mu se neko s tribina sjeti familije.
Takav ti je poziv i guraj (ili nemoj).
swanfilter

#33627 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by swanfilter »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2024 13:28 Najgore je sto otac objavi prepiske s njegovom zenom a tu se vidi da je on seljak a ne ona, ona se samo brani

Evo kad se svadjao s Markusom Rosenberg iz Svedske, nije tad bilo zene, a i tad se sin ogradjivao od oca

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/ ... -rosenberg
Taj isti Rosenberg je zavlacio po pitanju promjene drzavljanstva i nastupa.

I koliko god ovo bilo ruzno, babo ga je docekao po pitanju mnogo cega.
__Phoenix__

#33628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by __Phoenix__ »

On bi nas ubijedio da mu Barbarez i Spahic zele zlo tako sto ga tjeraju da radi sprinteve a on ko biva povrijedjen. Eto mi cemo vjerovati njemu a ne Barbarezu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Evo zena mu se vec pere da nije ona kriva :lol:

Bjezi ba ne trebaju nam ovakvi taman da je Ronaldo

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/sup ... /240911076
dvajt

#33630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dvajt »

ovo neki bruda brada trend ... prvo Nurkic zakrvio sa starim, pa Lana pudar sad i ovaj balo :izet:
House

#33631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by House »

pišaj ga.
Thorgerson

#33632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

_BataZiv_0809 wrote: 11/09/2024 13:52 Evo zena mu se vec pere da nije ona kriva :lol:

Bjezi ba ne trebaju nam ovakvi taman da je Ronaldo

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/sup ... /240911076
Pa evo dokaza da upravo ona jeste razlog. Ovo je tacno sta bi takva osoba napisala. Sebe operi, a njega ko jebe.

Ljudi ba, nisu ovo intelektualci. Ovo su likovi prosjecnog obrazovanja kojima je lako manipulisati. Vecina. Narocito jos ako su naivni i ako ih neko uvjeri da mu npr roditelji zele zlo. Kao sto su ovog lika uvjerili.

Opet kazem, jeste mahalanje, ali evo brate izadji pa reci istinu. Sam si ostavio prostor ljudima da nagadjaju. Izadji pa reci, necu da igram zato jer to i to.

Uostalom, ovo nam fkt ne treba. Nekakve privatne porodicne drame po repki.

I moze zena itekako sjebati. Isto kao sto sjebe obicnog lika, tvog komsiju, rodjaka, zasto ne bi mogla fudbalera, glumca, muzicara itd. Pa ne bi bilo prvi put jbt. Ima milion primjera za to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33633 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

Guras nam svoj lifestyle pod nos i sad kao mi mahalamo

Nisi mogo opstat od clanaka o njihovom privatnom zivotu.

Bjezi ba.

Ne treba nam u repki frajer sa mentalnom snagom kolibrija.

Cao zdravo.
Vjecita_zavrzlama

#33634 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Vjecita_zavrzlama »

swanfilter wrote: 11/09/2024 13:43
Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2024 13:28 Najgore je sto otac objavi prepiske s njegovom zenom a tu se vidi da je on seljak a ne ona, ona se samo brani

Evo kad se svadjao s Markusom Rosenberg iz Svedske, nije tad bilo zene, a i tad se sin ogradjivao od oca

Nema babo sta da se petlja, toksican do bola

Svaka cast Anelu na reakciji
karanana

#33635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by karanana »

relativno pasivno pratim zadnjih godina, ali nije mi jasno sto je lik uopste bio nesto poseban i bitan. nista bolji od trenutnih mediokriteta. ocigledno je da nazaduje i u ligaskom nivou. dodas glupanluk i idiotluk, i sta onda dobijas s njim?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

karanana wrote: 11/09/2024 14:25 relativno pasivno pratim zadnjih godina, ali nije mi jasno sto je lik uopste bio nesto poseban i bitan. nista bolji od trenutnih mediokriteta. ocigledno je da nazaduje i u ligaskom nivou. dodas glupanluk i idiotluk, i sta onda dobijas s njim?
Bukvalno
swanfilter

#33637 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by swanfilter »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2024 14:25

Ako je istina da je Anel cuvao dijete, lagao i klubu za povredu dok je zena sa punicom sopingirala po Emiratima, ne znam ja ko je po Anela toksican.

Nepobitna cinjenica, decko je poceo supljirati nakon pocetka veze sa sadasnjom zenom.
drug_profi

#33638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

Ono što sam ga gledao lani u EPL nije dalo povoda da ga se smatra nekim kvalitetom, osim što je nekako dospio da odigra sezonu u najjačoj ligi.
Sezonu prije je navodno bio strašan u pozitivnom smislu u Championshipu.
Sve to, plus naslovi iz žute štampe, koje i kad izbjegavaš nekako te pronađu, meni su stvorili sliku da je lik klasični balkanjero. Misli da je najednom uhvatio boga za jaja i da sada samo treba da uziva.
I tako se poceo ponasati i na terenu.
swanfilter

#33639 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by swanfilter »

Jel za njega i dalje vazi pravilo o broju nastupa za nacionalni tim u toku jedne godine za radnu dozvolu u Eng?
Vjecita_zavrzlama

#33640 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

swanfilter wrote: 11/09/2024 14:29

Ako je istina da je Anel cuvao dijete, lagao i klubu za povredu dok je zena sa punicom sopingirala po Emiratima, ne znam ja ko je po Anela toksican.

Nepobitna cinjenica, decko je poceo supljirati nakon pocetka veze sa sadasnjom zenom.
Cisto sumnjam, no eto cak i da je istina to je onda nwjgov izbor- opet babo seljak nema pravo da se petlja, ali sta ces znam takve roditelje s njima drugacije ne mozes osim da ih iskljucis ovako kao dto je Anel
Altsa

#33641 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Altsa »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2024 14:42

Cisto sumnjam, no eto cak i da je istina to je onda nwjgov izbor- opet babo seljak nema pravo da se petlja, ali sta ces znam takve roditelje s njima drugacije ne mozes osim da ih iskljucis ovako kao dto je Anel
Jarane i da je moj sin to uradio ja bi mu prigovorio. Normalno ako je tacno za shoping.
Thorgerson

#33642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Thorgerson »

Meni je samo sad krivo sto ga mi nismo odjebali, nego on nas.

Al hajd. Bolje je tako mozda. Inace bi ovdje Barbu razapeli.
bicakcic_solomon

#33644 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by bicakcic_solomon »

Kako ono Rade Bogdanović kaže, "mi im doveli kurve da ih :izet: , a oni ih žene" :lol:
Vjecita_zavrzlama

#33645 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Altsa wrote: 11/09/2024 15:47

Jarane i da je moj sin to uradio ja bi mu prigovorio. Normalno ako je tacno za shoping.
Ne vjerujem da je tacno , ali ako jeste mogao je prigovorit a ne u novine objavit

No cim ptac koristi argument ”slusa vise punicu i zenu nego mene” to tu je onaj bosanski seljakluk koji vidjam svakodnevno izmedju snahe i roditelja muzevi
Altsa

#33646 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Altsa »

Lug wrote: 11/09/2024 12:57
palermo wrote: 10/09/2024 00:10
Lug wrote: 09/09/2024 23:42

jok ba, po bosansko patriotskoj liniji.

a vidim muci vas njegova zena.. :run:

Mene bogami muci moja zena :D

Nego, ozbiljno haj mi reci jedan razlog zasto ga branis osim ako nije neka dijasporska solidarnost. Bezvezna solidarnost
cudi me da si i ti uklapas u ovu mahalsku hajku, povedenu iz ne znam kojih razloga. To za dijasporu ti necu komentirati jer nisam na tako niskim granama.
Tako se kuca ne gradi kako je vi mahalskim komentarima gradite. Za takvog defanzivnog igraca se bori a ne ogavnim komentarima tjera samo da bi zadovoljili svoj mali ego. Pobogu brate, Svedjani bi mu sve dali da se moze sad vratiti u repku i sve bi mu oprostili. Sta ste dobili s tim svojim ogavnim komentarima o momku od 25 g., dodje mi da povracam, dobili ste da ste otjerali naseg najboljeg defanzivnog igraca. Jeste li zadovoljili svoj ego? Ovako ce te sutra i Lanu Pudar otjerati, samo ako ne bude dobra jednom prilikom ili ako izjavi nesto sto se ne uklapa u vas ego, jednom rjecju primitivizam. Znas u psihologiji postoje kratkorocne i dugorocne posljedice, dobre i lose. Vi ste dobili kratkorocne dobre (zadovoljili ste svoj ego kratkorocno ali je reprezentacija izgubila dugorocno) ali dugorocne negativne poljedice. Zar je to tako tesko shvatiti? I kazu glupi Bosanac, pa i u pravu su. Kad neki njemac ili englez procita objasnjenje zasto je Anel napustio repku, nece im biti nista jasno. Kuca se gradi od temelja. Mozda tebi i nisam trebao ovo pisati jer mozda i tebe muce stvari kao i ove katolicke klero fasiste u vezi njegove zene pa su digli hajku na njega, jedva docekali razlog, ali neko ce procitati ko treba. Kako ste naivni i lako povodljivi, ne mogu shvatiti nikako.
Usra ti i sefa i stanicu. Jel mislis da se to radi samo kod nas glupih bosanaca. Da samo glupi bosanci vrijedaju i pljuju. Ne opravdavam i ne podrzavam ni jednu vrstu vrijedanja ali ako je Anel mislio da ce se ponasati ko pakas a da ce mu kako ti kazes glupi bosanci aplaudirati onda se dobro zajebao i on a i ti. Ne zanima me njegov privatni zivot koji opet nema nikakve veze sa reprezentacijom ali eto on je sam to sve lijepo uvezao i svoju zenu jos u to upetljo. Da ima imalo autoriteta i pameti njoj ne bi dao da se ukljucuje u ovu besmislenu raspravu jer ce sada jos vise da je vrijedaju. I to je zatvoreni krug besmisla i primitivizma.
splinter

#33647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by splinter »

karanana wrote: 11/09/2024 14:25 relativno pasivno pratim zadnjih godina, ali nije mi jasno sto je lik uopste bio nesto poseban i bitan. nista bolji od trenutnih mediokriteta. ocigledno je da nazaduje i u ligaskom nivou. dodas glupanluk i idiotluk, i sta onda dobijas s njim?

Nikola Nikić ga je najbolje opisao, nema su tu više nešto plaho dodati :
"On nešto nije u redu. Kada mu pogledam facu, djeluje mi kao dijete od 15 godina. Totalno je nezreo. Ne znam ni otac kakav je... I on malo glumi. Ne treba iznositi privatne stvari u javnost, to treba da zadrže za sebe, ali mali je problematičan. Nešto izmišlja. Od prvog dana, nešto nije u redu, prepotentan je. Nema osjećaja za BiH. Da je pravi Bosanac i Hercegovac, ne bi to bilo tako. Nema nikakve veze s BiH, kad dođe, bježi kao kuga, ali fudbalski bi nam valjao".
bicakcic_solomon

#33648 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by bicakcic_solomon »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/09/2024 15:57
Altsa wrote: 11/09/2024 15:47

Ne vjerujem da je tacno , ali ako jeste mogao je prigovorit a ne u novine objavit

No cim ptac koristi argument ”slusa vise punicu i zenu nego mene” to tu je onaj bosanski seljakluk koji vidjam svakodnevno izmedju snahe i roditelja muzevi
A zena i punica su iz danske kraljevske porodice :lol:
deer_hunter

#33649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by deer_hunter »

_BataZiv_0809 wrote: 11/09/2024 14:11 Guras nam svoj lifestyle pod nos i sad kao mi mahalamo

Bjezi ba.

Cao zdravo.
Pa ne gura on ništa, mediji sami pisu o njemu i zeni mu, ocu....Nije da on sad ide od Avaza do Klixa i govori de pisite o mojoj zeni malo, kalashu, babi mom itd...Covjek nije nista govorio o ocu sve do sad,a babo ga je vise puta oprao u medijima zadnjih godina. Sad mu je svega bilo dosta, pa je odlucio i on da kaze koju. Na to se nadovezalo da mu krezuba stoka zvana "navijaci" diraju u ono sto normalan covjek nikada ne bi dirao(zenu i dijete) i dobijes ovakvu reakciju. Sta, treba mu vazniji biti Meho iz BHF-a od porodice??
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#33650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by _BataZiv_0809 »

deer_hunter wrote: 11/09/2024 16:19
_BataZiv_0809 wrote: 11/09/2024 14:11 Guras nam svoj lifestyle pod nos i sad kao mi mahalamo

Bjezi ba.

Cao zdravo.
Pa ne gura on ništa, mediji sami pisu o njemu i zeni mu, ocu....Nije da on sad ide od Avaza do Klixa i govori de pisite o mojoj zeni malo, kalashu, babi mom itd...Covjek nije nista govorio o ocu sve do sad,a babo ga je vise puta oprao u medijima zadnjih godina. Sad mu je svega bilo dosta, pa je odlucio i on da kaze koju. Na to se nadovezalo da mu krezuba stoka zvana "navijaci" diraju u ono sto normalan covjek nikada ne bi dirao(zenu i dijete) i dobijes ovakvu reakciju. Sta, treba mu vazniji biti Meho iz BHF-a od porodice??
Satro je sa svojom zenom i njihovim luksuznim zivotom.
Post Reply