Kod Putina postoji samo jedna doktrina a to je 'Kako ja kažem, tako će i biti'. I to je on podvukao jasno i glasno NATU odnosno SAD-u i EU. U ovo nema dvojbe. Macron i Scholz su napustili Moskvu kao posrani ali doslovno, nisu ramena imali a glava im propala u stomak od bruke. Ja nisam toliko naivan da navjam u prazno, u neku diplomatiju gdje se sve nako okolo fino pregovara i razgovora, da tu nema direktne prijetnje, ratom, nuklearnim oružijem i sl.
Sad od jednom Scholz navija za neki "diplomatski" izlaz. Zašto? Gdje je Macron po sastanku?
Iza zatvorenih vrata ga upitao da li želi da ratuje sa Rusijom. Nema tu okolo, nego dirket, da ili ne. To je isto diplomatija. Macron je sigurno odgovori, pa naravno ne. Onda je ovaj šahista sigurno nato dodao, dobro nemoj me goniti da se dva puta moram ponavljati, jer alternativa ti je rat, ako nastavite sa Natom itd.
Sami prije 3 mjeseca. Da je neko napisao kako idu Macron i Scholz u Moskvu na pregovore bi ovdje bio ismijan. Sad se ja mogu smijati jer su bili manji od makova zrna.
Ma jarane, tebe drma euforija.