Mogu misliti...red mudžahedina, red nacista, red Alije Izetbegovića. Kaže li idu li Bošnjaci masovno da se bore u Ukrajinu?
Ukrajina
-
Milenkov buraz
#33576 Re: Ukrajina
-
biglebovski
#33577 Re: Ukrajina
Uprkos upozorenjima američkih dužnosnika da ne napušta Ukrajinu i posjećuje Minhen, Zelenskij je u subotu stigao na sigurnosnu konferenciju u tom gradu.
"Za pomoć Ukrajini ne trebaju nam datumi potencijalnih invazija, odbranit ćemo se na sve datume, potrebno je naoružanje, osnaživanje ekonomije kroz investicije ili povoljne kredite", rekao je Zelenskij.
Rekao je da ne mogu na dnevnoj razini govoriti da će sutra biti rat.
"Kako će funkcionisati naša ekonomija ako se svaki dan očekuje invazija. Može li se živjeti u takvoj državi? Ne može”, naglasio je ukrajinski predsjednik.
Dodao je da ne paničare jer se već osam godina nose s ruskom agresijom i znaju na št treba, a na šta ne treba reagovati.
"Kad masovni mediji pišu da je situacija nikad gora, to nije istina”, istakao je Zelenskij, iako je stanje ocijenio "tragičnim”, pa i za Ruse koji su nekad imali dobre odnose s Ukrajincima.
Zelenskij u svom obraćanju nije štedio Zapad, naglasivši da Rusija još od 2014. uvjerava da Ukrajinu "niko ne čeka u Evropi”, na šta Evropa ne daje protuodgovor.
"Jednaka situacija je i s članstvom u NATO savezu, za koji se govori da je otvorio vrata Ukrajini, iako postoje države koje se tome protive, no ne govore to javno", istakao je Zelsnskij.
"Za pomoć Ukrajini ne trebaju nam datumi potencijalnih invazija, odbranit ćemo se na sve datume, potrebno je naoružanje, osnaživanje ekonomije kroz investicije ili povoljne kredite", rekao je Zelenskij.
Rekao je da ne mogu na dnevnoj razini govoriti da će sutra biti rat.
"Kako će funkcionisati naša ekonomija ako se svaki dan očekuje invazija. Može li se živjeti u takvoj državi? Ne može”, naglasio je ukrajinski predsjednik.
Dodao je da ne paničare jer se već osam godina nose s ruskom agresijom i znaju na št treba, a na šta ne treba reagovati.
"Kad masovni mediji pišu da je situacija nikad gora, to nije istina”, istakao je Zelenskij, iako je stanje ocijenio "tragičnim”, pa i za Ruse koji su nekad imali dobre odnose s Ukrajincima.
Zelenskij u svom obraćanju nije štedio Zapad, naglasivši da Rusija još od 2014. uvjerava da Ukrajinu "niko ne čeka u Evropi”, na šta Evropa ne daje protuodgovor.
"Jednaka situacija je i s članstvom u NATO savezu, za koji se govori da je otvorio vrata Ukrajini, iako postoje države koje se tome protive, no ne govore to javno", istakao je Zelsnskij.
-
Samprotivsviju
#33578 Re: Ukrajina
Gdje pratis to?sumirprimus wrote: ↑19/02/2022 22:12 Ukrainian Military Positions near the village of Maryinka in the Donetsk Region are reportedly under Heavy Artillery Shelling right now most likely from the direction of Donetsk City.
lagano zahuktavanje
Fighting can be heard from the center of #Donetsk. Shelling near the airport/Pisky area.![]()
- Kikibombona
#33579 Re: Ukrajina
Kadirov soumenMilenkov buraz wrote: ↑19/02/2022 17:54Ma šatro muslimani ovo-ono, bila je neki dan rasprava sa Salikom nakon mog upisa. Po meni ako si musliman vijernik ne možeš biti sa Putinom jer ti to vjera islam u svojoj srži brani da napadaš druge i slabije. Ja ne praktikujem vjeru ali znam dovoljno o vjeri u kojoj sam rođen pa prozivam ove muslimane na baterije koji se pale na krimosa i mafijaša, kao "brat" musliman. Nije on moj brat, on možda formalno izvršava obrede ali to ga ne čini muslimanom.Osmi Socrates wrote: ↑19/02/2022 17:50 Prevedite to oko Kadyrova i njegovih sljedbenika na realne pojmove.
Čovjek je mafijaš koji je obećao Kokošaru "nema frke u Checheniji dok mi šalješ ogromne pare i dok mi puštaš da radim šta hoću u Checheniji".
Plus odrađuje neke dodatne vanchechenske prljave poslove za Putina. Putin mu žmiri na neke stvari koje ni njemu ne odgovaraju, kao naprimjer, chechenska mafija u Moskvi i drugim gradovima, ali ne može sebi priuštiti Kadyrova kao neprijatelja.
https://youtu.be/-LYIEDg-j8c
Kadirov sa cecenskim specijalnim snagama, na celu kolone... i na kraju, zajednicka molitva
https://youtu.be/2-W1b6qxkbY
- GandalfSivi
#33580 Re: Ukrajina
Jos jedan ruski saveznik, neeee!!!sumirprimus wrote: ↑19/02/2022 20:59 France urges its citizens to leave Ukraine's Kharkiv, Luhansk and Donetsk - RTRS![]()
Halo Sejketovski, opet si sve fulio…
-
Guadalajara
#33581 Re: Ukrajina
nego sta...nego kazhe...Jos kazhe da ce ovdje nama napraviti belajMilenkov buraz wrote: ↑19/02/2022 22:17Mogu misliti...red mudžahedina, red nacista, red Alije Izetbegovića. Kaže li idu li Bošnjaci masovno da se bore u Ukrajinu?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#33582 Re: Ukrajina
bio je onaj poznati vens-ovenov plan. a kad je odbijen taj plan, vensa je zamjenio stoltenberg.sumirprimus wrote: ↑19/02/2022 21:42Eh hvala, lape lagano iz memorije ne znam sto umjesto vensa lord karington mi visio pa reko da ne bubnem![]()
Jest dobro si vens ovenov plan
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33583 Re: Ukrajina
Challenger_ wrote: ↑19/02/2022 16:42 Novi baba Vanga momenti.
![]()
Agresija, u stvari, treba da počne danas:
Russia-Ukraine Warning Update: New Indicators of Imminent Russian Attack
Feb 18, 2022 - Press ISW
Russia may launch an attack on Ukraine on Saturday, February 19, 2022. The attack would likely begin with an air and missile campaign targeting much of Ukraine to decapitate the government and degrade the Ukrainian military as well as the ability of Ukrainian citizens to prepare to resist a subsequent Russian invasion. US and allied governments have been warning of such an attack for some days, pointing to the size of the Russian forces concentrated on Ukraine’s borders.[1] Western officials have additionally said that Russian troops have moved to jumping-off positions for an invasion over the past 24 hours...LINK
Prošla srijeda 16., ističe subota 19.
Koji je novi datum, šta vele proročice preko Okeana?
- Challenger_
#33584 Re: Ukrajina
I Zelenskog iritiraju proroci.

Zelenski traži od Zapada da prestanu prognozirati "datum invazije"
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je da ako Zapad zaista želi pomoći Kijevu u sukobu s Moskvom onda bi se trebali suzdržati od nagađanja kada bi i hoće li Rusija napasti Ukrajinu. "Da bismo pomogli Ukrajini, nema potrebe stalno govoriti o mogućim datumima invazije", poručio je Zelenski za vrijeme gostovanja na minhenskoj sigurnosnoj konferenciji gdje se danas sastao s brojnim visokim zapadnim dužnosnicima uključujući s američkom potpredsjednicom Kamalom Harris.
- Chmoljo
#33585 Re: Ukrajina
ni kod nas nije zapucalo 1. marta 92.Challenger_ wrote: ↑19/02/2022 22:49Challenger_ wrote: ↑19/02/2022 16:42 Novi baba Vanga momenti.
![]()
Agresija, u stvari, treba da počne danas:
LINK
Prošla srijeda 16., ističe subota 19.
Koji je novi datum, šta vele proročice preko Okeana?
- Challenger_
#33586 Re: Ukrajina
Vidim da su ga i Pandora papers potkačili, biće da nije sasvim po volji ratnohuškačkim balvanima.
- Chmoljo
#33587 Re: Ukrajina
glede ovog ratnog huškanja, jedna stvar mi je nedokučiva, pa evo neka mi neko objasni:
imamo dakle tu jadnu nevinu Ukrajinu i bezbeli zeznutu Rusiju, i tamo neke mračne sile koje samo vrebaju kako da profitiraju na žrtvi Ukrajine.
iz tog razloga oni medijski spinuju, lažu, ljagaju, takoreć, tjeraju Rusiju da nagomila 150.000 vojnika na granicu.
sad, ono što mene muči - koliko je labilna ta svjetska velesila kada je uspijevaju navući spinovima, lažima, potvarama, protiv mnogostruko slabijeg protivnika.
koliko je loš obavještajni aparat jedne velesile kada nije u stanju doturiti prave informacije svom poliitičkom i vojnom vrhu, već nasjeda na štobisereklo botovsku propagandu.
koliko je naivno rukovodstvo jedne velesile kada povjeruje u sve te laži i provokacije.
i koliko je labilno to rukovodstvo kada, iako zna da su to laži i ratno huškanje, ipak napravi najveću koncentraciju vojne sile na jednom mjestu u zadnjih bogtepitaj koliko dekada.
eto, to mene muči...
imamo dakle tu jadnu nevinu Ukrajinu i bezbeli zeznutu Rusiju, i tamo neke mračne sile koje samo vrebaju kako da profitiraju na žrtvi Ukrajine.
iz tog razloga oni medijski spinuju, lažu, ljagaju, takoreć, tjeraju Rusiju da nagomila 150.000 vojnika na granicu.
sad, ono što mene muči - koliko je labilna ta svjetska velesila kada je uspijevaju navući spinovima, lažima, potvarama, protiv mnogostruko slabijeg protivnika.
koliko je loš obavještajni aparat jedne velesile kada nije u stanju doturiti prave informacije svom poliitičkom i vojnom vrhu, već nasjeda na štobisereklo botovsku propagandu.
koliko je naivno rukovodstvo jedne velesile kada povjeruje u sve te laži i provokacije.
i koliko je labilno to rukovodstvo kada, iako zna da su to laži i ratno huškanje, ipak napravi najveću koncentraciju vojne sile na jednom mjestu u zadnjih bogtepitaj koliko dekada.
eto, to mene muči...
- Challenger_
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#33589 Re: Ukrajina
rusi se pozicioniraju za napad
bice zanimljivo
pratim
bice zanimljivo
pratim
- Chmoljo
#33590 Re: Ukrajina
ma ja...Challenger_ wrote: ↑19/02/2022 23:03Pa nije ni tadašnji američki predsjednik najavio taj datum. Je li? Ali 16.2. 2022 jeste. I promašio.
u pravu si.
al se malo razvukla ova vojna vježba, što jes, jes. možda su odgodili povlačenje dok ne prođe onaj kamion sa trolom za Sarajevo, pa da ne prave gužvu?
- Chmoljo
#33591 Re: Ukrajina
biće tužno.
nadam se da ću što manje pratiti.
svi ovi potezi u meni izazivaju ogromno ogorčenje, i tačno mogu zamisliti kako se osjećaju Ukrajinci. obrasci ponašanja između JNA i ruske armije uz pratnju političkog vrha su jezivo slične.
fale samo mošti.
- Challenger_
#33592 Re: Ukrajina
Postavljale su kolege mišljenja mnoštva eksperata iz regije (npr profesorka Jurić iz Zagreba) i svijeta i jasno je rečeno da će vojnim sredstvima intervenisati u dva slučaja.
Pretpostaviti je da su zato još uvijek tu.
-
u-pet-deka
#33593 Re: Ukrajina
Kod Putina postoji samo jedna doktrina a to je 'Kako ja kažem, tako će i biti'. I to je on podvukao jasno i glasno NATU odnosno SAD-u i EU. U ovo nema dvojbe. Macron i Scholz su napustili Moskvu kao posrani ali doslovno, nisu ramena imali a glava im propala u stomak od bruke. Ja nisam toliko naivan da navjam u prazno, u neku diplomatiju gdje se sve nako okolo fino pregovara i razgovora, da tu nema direktne prijetnje, ratom, nuklearnim oružijem i sl.Osmi Socrates wrote: ↑19/02/2022 21:52Hajde dobro je, ti barem priznaš da je Kokošar dao ultimatum. Ovi ostali su otišli dotle da koriste "ima ugovor sa Ukrajinom oko Krima na duže vrijeme".u-pet-deka wrote: ↑19/02/2022 21:46
Nuklearno oružje nije napravljeno za izloga ili muzeja, nego da se koristi kad to bude trebalo. Nato je nuklerana sila, je ali Rusija ja čak i veća. Putin je dao ultimatum za povratak NATA na granice iz 1997. godine. Pa vi sada vidite. Neki ljudi ne žele vjerovati, ali ja sam shvatio poruku.![]()
Što se ostalog tiče, i ja čekam. Ja bih ga lično napao u Ukrajini (apsolutno svakog ruskog vojnika koji pređe granicu), pa da vidim ta muda da pokrene nuklearni rat.![]()
Al' eto, ti si vidim slušao na radiju i gledao na televiziji.
Sad od jednom Scholz navija za neki "diplomatski" izlaz. Zašto? Gdje je Macron po sastanku?
Iza zatvorenih vrata ga upitao da li želi da ratuje sa Rusijom. Nema tu okolo, nego dirket, da ili ne. To je isto diplomatija. Macron je sigurno odgovori, pa naravno ne. Onda je ovaj šahista sigurno nato dodao, dobro nemoj me goniti da se dva puta moram ponavljati, jer alternativa ti je rat, ako nastavite sa Natom itd.
Sami prije 3 mjeseca. Da je neko napisao kako idu Macron i Scholz u Moskvu na pregovore bi ovdje bio ismijan. Sad se ja mogu smijati jer su bili manji od makova zrna.
Last edited by u-pet-deka on 19/02/2022 23:16, edited 1 time in total.
- Challenger_
#33594 Re: Ukrajina
Zelenski, još:
Dobro, Krim teško, ali ovo je deeskalacijska retorika. Iako, čisto sumnjam da u skladu sa ustavnim ovlaštenjima ima sve pod svojom kontrolom."Ukrajina će braniti svoju zemlju, sa ili bez podrške svojih partnera. Krim i okupirana područja Donbasa vratit će se Ukrajini samo mirnim putem", dodao je
- Chmoljo
#33595 Re: Ukrajina
ma ja...Challenger_ wrote: ↑19/02/2022 23:11Postavljale su kolege mišljenja mnoštva eksperata iz regije (npr profesorka Jurić iz Zagreba) i svijeta i jasno je rečeno da će vojnim sredstvima intervenisati u dva slučaja.
Pretpostaviti je da su zato još uvijek tu.
hau konvinijent. malo na vježbu, pa poslije po Velušićima. samo čekaju da ubiju Ukrajinci svata. do njih je znači, oni su razvukli.
-
Osmi Socrates
#33596 Re: Ukrajina
Koliko je jadna ruska propaganda jasno je iz dva primjera.
1. Blinken kaže da će koristiti genocid kao izgovor. Dva dana kasnije, Kokošar koristi genocid kao izgovor. Nigdje nikakvih dokaza o civilnim žrtvama.
2. Bosanci idu ratovati protiv Rusa. Ovo da je Dodik rekao, bilo bi tupavo. Kad kaže ministar vanjskih poslova nuklearne vojne sile, izaziva sažaljenje.
1. Blinken kaže da će koristiti genocid kao izgovor. Dva dana kasnije, Kokošar koristi genocid kao izgovor. Nigdje nikakvih dokaza o civilnim žrtvama.
2. Bosanci idu ratovati protiv Rusa. Ovo da je Dodik rekao, bilo bi tupavo. Kad kaže ministar vanjskih poslova nuklearne vojne sile, izaziva sažaljenje.
-
homer2go
#33597 Re: Ukrajina
Vjeruj mi da sam se i ja juče, čitajući ove silne komentare forumskih rusofila i ruske vijesti o "genocidu u najavi", sjetio Kneza Lazara i njegovog cirkusa.
Za koji dan možemo očekivati i svevaseljenski poziv, da svi kolektivno oprostimo Đuri što nas je tukao.
Tuga.
-
u-pet-deka
#33598 Re: Ukrajina
Krim je Rusija, bilo kakav napad na Krim to je napad na Rusiju i njen de facto teritorij. Zelinsky je klaun iz teatra a ne diplomata ili neki sposobnjak koji bi trebao da vodi lokalni klub u kartanju a ne jednu naciju.Challenger_ wrote: ↑19/02/2022 23:15 Zelenski, još:
Dobro, Krim teško, ali ovo je deeskalacijska retorika. Iako, čisto sumnjam da u skladu sa ustavnim ovlaštenjima ima sve pod svojom kontrolom."Ukrajina će braniti svoju zemlju, sa ili bez podrške svojih partnera. Krim i okupirana područja Donbasa vratit će se Ukrajini samo mirnim putem", dodao je
- Chmoljo
#33599 Re: Ukrajina
a u stvari šubarlije idu.Osmi Socrates wrote: ↑19/02/2022 23:17 Koliko je jadna ruska propaganda jasno je iz dva primjera.
al haj, biće opet koja ikona gratis za kabinet predsjednika. čim se ostvari neki proboj na frontu.
- Chmoljo
#33600 Re: Ukrajina
ovakvi su na ukopane položaje oko Sarajeva par mjeseci prije komentarisali da bi Mađari stvarno mogli krenuti u napad.homer2go wrote: ↑19/02/2022 23:18Vjeruj mi da sam se i ja juče, čitajući ove silne komentare forumskih rusofila i ruske vijesti o "genocidu u najavi", sjetio Kneza Lazara i njegovog cirkusa.
Za koji dan možemo očekivati i svevaseljenski poziv, da svi kolektivno oprostimo Đuri što nas je tukao.
Tuga.