NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

nema me tamo

#33576 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

spree wrote:
nema me tamo wrote:Nebeski narod.. :D

Može li se Steph vratiti 2 krug?
Nema za njih drugog kruga :evil: .Taman nek odmori do sljedeće godine :D .
Bolje da je Malone dobio otkaz nego ova dvojica. Jbt frajer daje presporom centru zadnji napad u korneru, a Taj ga cuva :( . Nebitno sve ostalo samo zbog toga treba fasovati otkaz. Zadnji napad ides na beka kako Bog zapovjeda, a ne izmisljati toplu vodu. Jokara unistio iako je kita u odbrani. Kako su se samo zajebali dovodjenjem Milsapa. Covjek gusio jokica, tek su proigrali kad se ovaj povrijedio.

Bice jebena serija, al' ipak mislim da ce GSW proci...

Isto kao sto sam mislio za Minesotu i Portland.. :D
Melo15

#33577 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

spree wrote:
nema me tamo wrote:Nebeski narod.. :D

Može li se Steph vratiti 2 krug?
Nema za njih drugog kruga :evil: .Taman nek odmori do sljedeće godine :D .
Bolje da je Malone dobio otkaz nego ova dvojica. Jbt frajer daje presporom centru zadnji napad u korneru, a Taj ga cuva :( . Nebitno sve ostalo samo zbog toga treba fasovati otkaz. Zadnji napad ides na beka kako Bog zapovjeda, a ne izmisljati toplu vodu. Jokara unistio iako je kita u odbrani. Kako su se samo zajebali dovodjenjem Milsapa. Covjek gusio jokica, tek su proigrali kad se ovaj povrijedio.
Nazalost nece dobiti otkaz, 6 pobjeda za kraj protiv PO ekipa mu vjerovatno garantuje jos bar godinu dana..Covjek iz godine u godinu pravi iste greske. A takodje nije tacno da se proigralo povredom Millsapa, to se desilo tek kad je Malone prestao igrati Jokica na 4 s Plumleem. Slazem se i oko ovog zadnjeg napada, pogotovo sto to nije bio samo zadnji napad, bilo ih je 5-6 za redom gdje se lopta gurala Jokicu umjesto da Murray ili Harris sta pokusaju..Valjalo bi mozda Vogela dovesti, u ORL se nije pokazao al realno ljudi i dalje ganjaju pickove umjesto da prave ekipu za PO, dok je u IND ako me sjecanje sluzi imao dobar defanzivni sistem. To je ono sto Denveru treba, a Jokic Murray i Harris su pokazali da napad mogu igrati i bez postavljenih akcija, zamisli samo kakav je to trener kad kaze da ce prestati pozivati akcije i pustiti ekipu da sama igra i ekipa se tad najbolje pokaze, sramota..
Tuzla111

#33578 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Tuzla111 »

Koja kita od igraca. Srbin zadnja 4 napada Denvera usra a mogoa im je pobjedu donjeti. Sad, mozda je i Malone dao instrukcije da se igra na njeg. Pored tog, Jokic ne postavlja skrin skoro pa nikako koliko sam mogao vidjeti pred kraj.
Mislim, jebo brojke ako ti tim ne moze ni PO da dohvati, znaci negdje ne stima.
nema me tamo

#33579 Re: NBA - National Basketball Association

Post by nema me tamo »

MOŽDA JE MALONE DAO INSTRUKCIJE, MOŽDA??? :D
Itsoktobealone

#33580 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Ne štima, naravno da ne štima. Ne štima to što je čovjek neupotrebljiv u odbrani i što igraju 4vs5 iz noći u noć. Kad budu navijači Denvera skontali to razumjet' će zašto ovaj trenutni Denver (pored ovoliko talenta) neće nikad ništa signifikantno napraviti u NBA-u.
Itsoktobealone

#33581 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

I baš mi se sviđa kako ova omladina u Lakersima razmišlja sad za ovu offseason (na exit intervjuima): "Ako dođu zvijezde, super, dobro ćemo se uklopiti. Ali ako ne dođu, ne gubimo ništa. Dovoljno dobro radimo i nastavit ćemo tako da mi postanem ti max-paid igrači." To je to :thumbup:
spree

#33582 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

nema me tamo wrote:
Bice jebena serija, al' ipak mislim da ce GSW proci...

Isto kao sto sam mislio za Minesotu i Portland.. :D
hvaite me usta moja :D . nego moram zapamtiti stranicu onih predvidjanja ako pogodim da postavm :mrgreen:
Melo15 wrote: Nazalost nece dobiti otkaz, 6 pobjeda za kraj protiv PO ekipa mu vjerovatno garantuje jos bar godinu dana..Covjek iz godine u godinu pravi iste greske. A takodje nije tacno da se proigralo povredom Millsapa, to se desilo tek kad je Malone prestao igrati Jokica na 4 s Plumleem. Slazem se i oko ovog zadnjeg napada, pogotovo sto to nije bio samo zadnji napad, bilo ih je 5-6 za redom gdje se lopta gurala Jokicu umjesto da Murray ili Harris sta pokusaju..Valjalo bi mozda Vogela dovesti, u ORL se nije pokazao al realno ljudi i dalje ganjaju pickove umjesto da prave ekipu za PO, dok je u IND ako me sjecanje sluzi imao dobar defanzivni sistem. To je ono sto Denveru treba, a Jokic Murray i Harris su pokazali da napad mogu igrati i bez postavljenih akcija, zamisli samo kakav je to trener kad kaze da ce prestati pozivati akcije i pustiti ekipu da sama igra i ekipa se tad najbolje pokaze, sramota..
ma milsap ga je gusio i trebalo je proci neko vrijeme bez milsapa da se vrate kosarci od prosle sezone koju su trebali igrat i ove. totalno glup potez je dovodjenje milsapa. te rotacije jokic, plumlee su manje vise nebitne jer je samo trebalo vrijeme da se vrate na pravi put. kad se vratio milsap skontao je da je jokic broj jedan i malo se podredio tome, ali opet je par utakmica jokic grozno odigrao i tad. malone je idiot, a i ostali su ako ga ne otjeraju. finu ekipu ima denver i grehota je dati idiotu jos jednu sezonu da ih sjebe. murray je bas napravio veliki iskorak, jokic potvrdio da je klasa u napadu. harris solidan i sigurno ce jos napredovati. rjesiti se starudija. uzeti koji pick za njih, dok se jos moze i graditi oko ove trojice sve. za ostalo se sve slazem, posebo za vogela, jer je prejak trener. glupa indiana ga nerezonski sutnula i jos gluplji orlando koji je izgbljen u vremenu i prostoru. hoce da pobjedjuju, pa da tankaju, pa da razvijaju igrace i na kraju hoce da se restartuju :-) :-) . sta ce tu trener? ja bi volio da ga knicksi hoce dovesti, ali debili vec gledaju nekog trenera sa univerziteta :-) . jedan je stevens.

uh jebem ti nba ostadoh budan do ova doba, a nema utakmica
vozackii

#33583 Re: NBA - National Basketball Association

Post by vozackii »

Itsoktobealone wrote:I baš mi se sviđa kako ova omladina u Lakersima razmišlja sad za ovu offseason (na exit intervjuima): "Ako dođu zvijezde, super, dobro ćemo se uklopiti. Ali ako ne dođu, ne gubimo ništa. Dovoljno dobro radimo i nastavit ćemo tako da mi postanem ti max-paid igrači." To je to :thumbup:
Samo javi kad da te citiramo za kuzmu roy hvala poyy
Itsoktobealone

#33584 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Itsoktobealone »

Foe lista pa materu citiraj do jutra :oops:
Bodkin

#33585 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Bodkin »

Kad likovi komentarisu kosarku na osnovu nacionalnosti igraca..
jazzer

#33586 Re: NBA - National Basketball Association

Post by jazzer »

Da se ipak vratimo na kosarku :)

Dobra najava play offa.

http://scsport.ba/prica-sa-zapadne-stra ... -racunali/
Alighieri

#33587 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Alighieri »

Spursi bez Kawhia, Warriorsi bez Currya. I pored očajne igre Warriorsa, koju mogu shvatiti kao "čuvanje" za PO, računam na to da je GS favorit. Očekujem pobjedu 4:2, možda i 4:3. Spursi djeluju očajno u nekim trenucima tokom meča, a ako iko to zna kazniti onda su to ratnici.

Chokeri protiv failera. Lowry je u PO Kareem za DeRozana. Ovo je teško prognozirati jer obje ekipe mogu proći i pobijediti po 4:1

76ersi bez Joela vs slabašnog Heata. Trebali bi proći.

Portland svakako prolaz, sam Davis ne može ništa, iako igraju bolje ebez Cousinsa, tj. defanzivno se bolje brane.

Bucksi bi mogli izbaciti Boston. Boston bez 2 najbolja igrača.

James namjestio Indianu, tako da ne bi tu trebalo biti problema. 4:2.

Jazz po mnogima crna ovca. Ne bih se začudio da izbace polovnjake.

Rocketsi veliki favoriti, max sam uz Vukove.
kakavdanakneiskustvu

#33590 Re: NBA - National Basketball Association

Post by kakavdanakneiskustvu »

Shams Charania @ShamsCharania

Warriors star Stephen Curry (sprained MCL) is targeting expected return at some point in the Western Conference semifinals, league **** told Yahoo. Curry has three-week evaluation on Saturday.
spree

#33591 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

evo glupani potvrdili da ce malone i u buducnosti voditi denver :-)
spree

#33593 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

prva
Harden
Westbrook
James
Durant
Davis

druga
Lillard
Curry
Antetokounmpo
Aldridge
Embiid

treca
Paul
Oladipo
DeRozan
Butler
Jokic
Melo15

#33594 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

spree wrote:evo glupani potvrdili da ce malone i u buducnosti voditi denver :-)
Nadat se da ce onda bar dovesti sposobnog pomocnog trenera koji zna postaviti odbranu, u kojoj bi Jokic mogao biti sasvim solidan...naravno ne nivo Goberta, Nurkica, M. Gasola(kad ne ganjaju prvi pick) ali solidan igrac sasvim sigurno...jbg..
kakavdanakneiskustvu

#33595 Re: NBA - National Basketball Association

ako cemo po pozicijama,dva beka,dva krila i centar

harden,westbrookjames,durant,davis

lillard,curry,Antetokounmpo,aldridge,embiid

paul,oladipo,george,horford,jokić

pitanje je kako simmonsa birati,kao beka ili kao krilo
spree

#33596 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

kakavdanakneiskustvu wrote:ako cemo po pozicijama,dva beka,dva krila i centar

Generalno ga vode kao krilo, mada mislim da bi se mogao baciti na beka jer jbg to i igra. Mada nece biti ni u jednoj od 3 petorke.

I za mela (mrsko mi citirati na mobu fino) da kazem da nema trenera koji od jokica moze napraviti solidnog odbrambenog. Jednostavno je prespor. Najbolje bi bilo dovesti nekoga visokog top odbrambenog da mu pomaze konstantno, a u napadu da mu ne smeta :D . Jbg beka nekako i mozes sakriti u odbrani, ali centra ne mozes nikako.
kakavdanakneiskustvu

#33597 Re: NBA - National Basketball Association

na espn i na basketballreference ga vode kao beka
spree

#33598 Re: NBA - National Basketball Association

Post by spree »

Ma kenjaju ameri sa pozicijama svakako. Frontcourt i backcourt, u rookie "petorci" nema pozicija uopste. Ben moze biti i jedno i drugo. Recimo na yahoou mu stoje tri pozicije pored imena pg, sf i pf.
Melo15

#33599 Re: NBA - National Basketball Association

Post by Melo15 »

spree wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:ako cemo po pozicijama,dva beka,dva krila i centar

Generalno ga vode kao krilo, mada mislim da bi se mogao baciti na beka jer jbg to i igra. Mada nece biti ni u jednoj od 3 petorke.

I za mela (mrsko mi citirati na mobu fino) da kazem da nema trenera koji od jokica moze napraviti solidnog odbrambenog. Jednostavno je prespor. Najbolje bi bilo dovesti nekoga visokog top odbrambenog da mu pomaze konstantno, a u napadu da mu ne smeta :D . Jbg beka nekako i mozes sakriti u odbrani, ali centra ne mozes nikako.
Spor jeste, ali ne mora ganjati igrace od trice nazad u reket i blokirati, dovoljno je da smeta da i od njega bude neke koristi u odbrani, sad se nerijetko desi da igraca samo isprati pogledom, par puta je protiv MIN imao dobrih kretnji u odbrani, pametnih da tako kazem. A tesko je naci nekog takvog da mu pomaze a u napadu ne smeta, jedino se nadat da ce Millsap preko ljeta da se navikne igrati s njim i da Malone vise mece eksperimentisati i, praviti Dirka od Jokica...Opet kazem, fali tu malo kredita kod sudija, ne samo njemu nego citavoj ekipi, pa se rijetko kad pusti jaca odbrana i pri tom dodaj njegovu sporost i dobijes ono sto sad vidis..jos je veci problem kad od 5 igraca trojicu moras kriti u odbrani :D Da je Chandler igrao kao prije 2-3 godine, dosta lakse bi bilo Jokicu ovako u 10 napada 8x bekovi probijaju ka kosu, 7 ako igras protiv HOU koji samo trice suta :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#33600 Re: NBA - National Basketball Association

spree wrote:Ma kenjaju ameri sa pozicijama svakako. Frontcourt i backcourt, u rookie "petorci" nema pozicija uopste. Ben moze biti i jedno i drugo. Recimo na yahoou mu stoje tri pozicije pored imena pg, sf i pf.

mislis na ovo?

ove ga vode kao pg

https://sports.yahoo.com/nba/players/5600/
Post Reply