last mohicans wrote: ↑11/09/2024 00:47
Meni sve isto smeta kao kiliju, samo on je to bolje artikulisao. Vjerovatno pod pritiskom javnosti puno vrti i trazi dobitnu. Mozda i njegov hobi, taj poker mu unosi promjenljivu notu. Međutim, fudbal to ne trpi, ti samo iz očaja to možeš raditi jer ti ništa ne ide. Eto hvala Bogu da nismo izgubili ovu i da taj pritisak spadne, ali stručni štab mora znati šta mi igramo, čemu težimo i ići ka tome cilju. Stalnim mijenjanjem igrača i postavke to nikad nećemo postići. Ja sam ubijeđen da mi sa ovim igračima možemo igrati puno bolje, samo to treba posložiti. Plačem za Safetovom tika-takom i nadam se da cu je opet nekad dozivjeti. Fudbal se mora igrati organizovano i disciplinovano za nesto vise. Ovo za sada je sve na voljni momenat i ho ruk. Sergej je vec potrošio 4 utakmice i bojim se da raja nece pretjerano i dugo imati sabura. Kako je kad imaš dobrog vizionara i trenera pokazuje Zekić u Sarajevu. Za vrlo kratak period su se prepoznale ideje, ali nije to isto, voditi klub i repretentaciju. Treba vremena, ali konstantnim izmjenama ces ga potrositi uzalud.
Ako je bio plan da eksperimentise protiv Engleza, Italijana, Holandjana i Madjara u gostima, uredu halal ti bilo. Jedni su viceprvaci ovog eura, drugi su igrali nakaut fazu i bivsi su prvaci, treci su polufinalisti eura, a cetvrti sam vala zaboravio kako su prosli. Susic je takodjer gubio redom od reprezentacija ovoga ranga.
Eto iscupao si bod protiv jednog od cetri protivnika koji su igrali na euru.
E sada nemoj se zajebavat, vec u oktobru, pozovi najbolje, sastavi najbolji tim i pod imperativ stavi pobjedu protiv Madjara u Zenici i obezbjedi trecu poziciju u ligi nacija. Te protiv Njemaca izvedi jednaku ekipu i pokusaj ostati neporazen i to je to.
Meni se iskreno svidjalo kako smo odigrali 75 minuta protiv Ukrajine, formacija je bila knap, ali selektor je sebi i timu pucao u glavu izmjenom Civica i Kovacevica. Jednostavno kontrolirali utakmicu do momenta kada smo dvojicu najlosijih poslali na teren. Pogotovo Civica za koga znamo da nije krocio na teren a da smo tu utakmicu sacuvali mrezu bez gola.
Isto to sranje koje je sebi uradio Milosevic, uradio je i Petev kada je kiksao protiv Finske i Ukrajine u Zenici.
E sada Liga nacija je dobro mjesto zasluzujemo li biti i dalje tu.
Ne trebamo se diviti ni Holandjanima i Njemcima, vec raditi kako oni rade i imati jasan plan kako da igramo, u kojoj formaciji, u kakvom timu, kakva klupa treba da nam bude, kako da uigravamo startnu postavu, ali i klupu da se sto lakse prilagode formaciji i popune eventualne nedostatke u timu nastale povredama, kartonima i td.