Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

kamberovica polje

#33526 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kamberovica polje »

cyprus wrote: 11/09/2024 00:18 Neamo mi sredine, to je krucijalno... Ova odbrana bi mogla dobro ispast - kad tu bude Kolašinac, kad bi se Dedić vratio na poziciju koju igra, i kad bi Ahmedhodžić ponovo počeo slušat starog umjesto žene i punice :D moglo bi to djelovat OK... Napad sa Demirovićem i Džekom isto djeluje solidno...

Ali avaj, vezni red :sad:
Da, ovo je toliko očigledno da boli.
Vezni red je trenutno rak rana ove ekipe, ali u suštini Barbarezova logika je bila zdrava. Pozvao je masu balavurdije i svakoj liniji pridružio jednog veterana, samo što veterana u veznom redu boli qurko i za fudbalom (općenito) i za državnim dresom.
Nemamo u vezi nekog igrača da zna, bez panike, smirit situaciju pred vlastitim šesnaestercem i uputit korisnu loptu na bokove ili u sredinu prema napadačima.
kiligonzales

#33527 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

cyprus wrote: 11/09/2024 00:18 Neamo mi sredine, to je krucijalno... Ova odbrana bi mogla dobro ispast - kad tu bude Kolašinac, kad bi se Dedić vratio na poziciju koju igra, i kad bi Ahmedhodžić ponovo počeo slušat starog umjesto žene i punice :D moglo bi to djelovat OK... Napad sa Demirovićem i Džekom isto djeluje solidno...

Ma Barba se zajebava.

Dedic i Gazibegovic mu veznjaci zadnje dvije tekme, ljudi klasicni bekovi. Tahirovic mu klasicni veznjak na stoperskoj poziciji. Saric danas takodjer.

Ne mozemo mi igrati sa dva napadaca ili Demirovic treba biti jedini spic, a Dzeko iza njega sto mu nije nepoznato bilo igrati u Romi s vremena na vrijeme ili obratno.

U ovakvoj vezi u kojoj su svi zarotirani na pozicijama i gdje nema formacijske discipline, niti jasne taktike, ni plana igre, samo imamo gubitak jednog covjeka u napadu.
Dead Man Walking

#33528 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Dead Man Walking »

LSD wrote: 11/09/2024 00:25 Kod spanaca Yamal sa 16,17 godina igra prvu postavu, igra finala Eura, zabija, asistira.
Kod nas prica za 19-godisnjeg Bajraktarevica (dvije godine stariji od Yamala) - Neka, treba polako sa djetetom, treba ga dozirati, ne treba mu davati vise od 20 minuta, pomalo sa njim, ozljedice se nedo Bog i slicne nebuloze.

Hajd sto mi ovdje lupetamo takve gluposti, yebo nas, nismo ni bitni - ali sto iste gluposti pravi i selektor :roll:
LSDuka moj, kod nas bi se tom djetetu mater yebala nakon prve greske i ubilo bi ga se u pojam, zato se mora dozirati. I ovako ce mu se yebati vrlo brzo, mark my words. Pravili smo mi igracine i od Besica, Ahmedodzica, itd pa im se sve na kamaru. A nije bolje prosao ni jedan Pjanic koji je dogurao do Barselone, tako da...

Svakome ko prati fudbal jasno je da ova ekipa danas jedva da je za D ligu a igra A, ali prvi put imamo neku mladu ekipu koja mozda i moze stasati u nesto, i njima je ovaj bod veliki protiv daleko iskusnije i ozbiljnije reprezentacije.
luckylaka

#33529 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by luckylaka »

Kada selektor(ako ikada)ukapira da Dedic i Barjaktarevic mogu napraviti haos protivnickoj odbra i tada ce do izrazaja doci i Dzeko i Demirovic.Ubi on ovog malog Dedica u pojam
LSD

#33530 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote: 11/09/2024 00:30

Svakome ko prati fudbal jasno je da ova ekipa danas jedva da je za D ligu a igra A, ali prvi put imamo neku mladu ekipu koja mozda i moze stasati u nesto, i njima je ovaj bod veliki protiv daleko iskusnije i ozbiljnije reprezentacije.
Ovu selekciju je Petev doveo do A lige (to mu je ujedno bila i najveca greska, jer je pokazao da zna nesto - a to nikako ne odgovara Vici i Misketu), a zatim neznalice poput Hadzibegica, Milosevica i Barbareza su je u roku od godinu i pol dana svukli na nivo D lige.
kiligonzales

#33531 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

LSD wrote: 11/09/2024 00:11
Tromblon wrote: 10/09/2024 23:29 Uspjeli smo 3 puta pogledati na gol, opucati 2 frljoke i držati loptu cca 25 sekundi najduže u posjedu.
:thumbup:

Stvarno ne vidim na osnovu cega pojedinci ovdje grade neki optimizam. Mi igre nemamo ni u naznakama. Dedic (inace desni bek po vokaciji) kod nas igra na lijevom krilu, sredina urnebesna komedija, tamo nema ni prosjecnog veznjaka, sva nadanja usmjeravamo na mladog Bajraktarevica iz Amerike, njegov ulazak iscekujemo ko ozebli sunce, dok nam je golman ubjedljivo najbolji igrac na terenu.... I to sve protiv svjetske velesile zvana Madjarska, koju Njemacka neki dan nategne 5-0 :izet: ma genijalno.
Nema igre jer nema plana, vizije, jedne formacije koju trebamo igrati, jasne strategije prilagodjene protivniku, takticke ostrine ni zamisli kako da se protivnik slomi, nema jasno odredjene pocetne postave, klupe...

Ima borbenosti, ali ne i pametne igre.
kiligonzales

#33532 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

luckylaka wrote: 11/09/2024 00:34 Kada selektor(ako ikada)ukapira da Dedic i Barjaktarevic mogu napraviti haos protivnickoj odbra i tada ce do izrazaja doci i Dzeko i Demirovic.Ubi on ovog malog Dedica u pojam
I on i Gazibegovic bi daleko bolji posao napravili kao bekovi, nego kao veznjaci.
Dead Man Walking

#33533 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Dead Man Walking »

LSD wrote: 11/09/2024 00:36
Dead Man Walking wrote: 11/09/2024 00:30

Ovu selekciju je Petev doveo do A lige (to mu je ujedno bila i najveca greska, jer je pokazao da zna nesto - a to nikako ne odgovara Vici i Misketu), a zatim neznalice poput Hadzibegica, Milosevica i Barbareza su je u roku od godinu i pol dana svukli na nivo D lige.
Nije ovu. Iz te selekcije u ove dvjie utakmice nastupio je samo 6 godina stariji Dzeko, te Bico koji se tu i tamo vrtio izmedju povreda.
kiligonzales

#33534 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

kamberovica polje wrote: 11/09/2024 00:27

Da, ovo je toliko očigledno da boli.
Vezni red je trenutno rak rana ove ekipe, ali u suštini Barbarezova logika je bila zdrava. Pozvao je masu balavurdije i svakoj liniji pridružio jednog veterana, samo što veterana u veznom redu boli qurko i za fudbalom (općenito) i za državnim dresom.
Nemamo u vezi nekog igrača da zna, bez panike, smirit situaciju pred vlastitim šesnaestercem i uputit korisnu loptu na bokove ili u sredinu prema napadačima.
Hajradinovic je pokazao da zna sa loptom i da nema straha da je cuva, a Gojak u onim pozivima prije. Ali kad je ovoga prvog vec zvao cudi me sto mu nije minutazu posvetio.
last mohicans

#33535 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by last mohicans »

kiligonzales wrote: 11/09/2024 00:09
hrasno38 wrote: 10/09/2024 23:33 Ja sam kad se sjetim koliko su se prizivali neki igraci iz ove reprezentacije a pljuvali oni koji su bili....koliko se prizivio Barbarez iako u zivotu nije vodio utakmicu sa klupe a sad se vec oplelo i po tim igracima i po Barbi.
Ono jeste cinjenica da ovih par tesko da su talenti, da je Bajraktarevic extra talenat i da ga treba baciti odmah u vatru jer nema se sta cekati sa 19 godina, da je Vasilj cas odlican cas katastrofalan, da Edinu jednostavno nema ko dati dobro loptu osim ovog malo amerikanca, da su nam dva standardna igraca otisli iz odbrane a trecem se kako kaze Barba izgleda nije igralo. Mislim da nije trebao Varesanovica slati na tribine jer on moze biti i te kako opasan za gol, Demirovic je poprilicno samoziv igrac i vrlo tesko daje loptu kad dodje do protivnickog sesnaesterca.
Medjutim opet u ove dvije utakmice koje smo igrali objektivno sa jacim reprezentacijama bilo je dobrih rola koje su vrlo jasno pokazale nedostatke sto je dobro. Ovo je nova reprezentacija sa jako piuno mladih igraca i valja to ukomponovati sa samo par treninga.
Igramo u grupi sa zaista prejakim protivnicima i svaka od tih utakmica je odlicno iskustvo a svaki bod je veliki uspjeh. Za sve treba vremena i treba pustiti Barbu sa svojim strucnim stabom da sve to utegne.
Neka Barbe, ali puno eksperimentise. Izvedi najace, izvedi u formaciji koja nam najvise pase, ne mjenjaj prirodne pozicije igracima i ne rotiraj svaku tekmu pola tima i igraces definitivno bolje.

I u Holandiji ma koliko srali po Vasilju, on je bio na rafalnoj paljbi i pored parkiranih autobusa ispred njega. Veceras isto.

U ove dvije utakmice Katic pokazao da se moze na njega racunati, Bicakcic da jos u njemu ima kvalitete pored godina, da Dedica i Gazibegovica treba vratiti na bekovske pozicije, da definitivno ovaj tim treba dva zadnja vezna, da se Huseinbasica i Bajraktarevica treba najozbiljnije racunati jer obojica su protiv Holandije podvalili dva mangupsa pasa za golove iz nicega. Pored toga Basic i Saric su odradili posao odlicno.

Ne kontam ga jos sto je Hajradinovica stavio na klupu, kad covjek zna igrati lopte.

Materijala ima, ali Barba se sa strucnim stabom zajebava, jos prevrce kamenje u nadi da ce napraviti nesto cestom promjenom formacije, pozicija igracima, te rotacijom.

Niti cemo mi promjenom formacije steci disciplinu u igri i jasan stil, niti cemo dobiti takticku ostrinu.

Evo da pitamo strucnjake koja je ovo nocas formacija bila rekli bi samo dibidus haha
Meni sve isto smeta kao kiliju, samo on je to bolje artikulisao. Vjerovatno pod pritiskom javnosti puno vrti i trazi dobitnu. Mozda i njegov hobi, taj poker mu unosi promjenljivu notu. Međutim, fudbal to ne trpi, ti samo iz očaja to možeš raditi jer ti ništa ne ide. Eto hvala Bogu da nismo izgubili ovu i da taj pritisak spadne, ali stručni štab mora znati šta mi igramo, čemu težimo i ići ka tome cilju. Stalnim mijenjanjem igrača i postavke to nikad nećemo postići. Ja sam ubijeđen da mi sa ovim igračima možemo igrati puno bolje, samo to treba posložiti. Plačem za Safetovom tika-takom i nadam se da cu je opet nekad dozivjeti. Fudbal se mora igrati organizovano i disciplinovano za nesto vise. Ovo za sada je sve na voljni momenat i ho ruk. Sergej je vec potrošio 4 utakmice i bojim se da raja nece pretjerano i dugo imati sabura. Kako je kad imaš dobrog vizionara i trenera pokazuje Zekić u Sarajevu. Za vrlo kratak period su se prepoznale ideje, ali nije to isto, voditi klub i reprezentaciju. Treba vremena, ali konstantnim izmjenama ces ga potrositi uzalud.
LSD

#33536 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by LSD »

kiligonzales wrote: 11/09/2024 00:40
Tromblon wrote: 10/09/2024 23:29 Uspjeli smo 3 puta pogledati na gol, opucati 2 frljoke i držati loptu cca 25 sekundi najduže u posjedu.

Stvarno ne vidim na osnovu cega pojedinci ovdje grade neki optimizam. Mi igre nemamo ni u naznakama. Dedic (inace desni bek po vokaciji) kod nas igra na lijevom krilu, sredina urnebesna komedija, tamo nema ni prosjecnog veznjaka, sva nadanja usmjeravamo na mladog Bajraktarevica iz Amerike, njegov ulazak iscekujemo ko ozebli sunce, dok nam je golman ubjedljivo najbolji igrac na terenu.... I to sve protiv svjetske velesile zvana Madjarska, koju Njemacka neki dan nategne 5-0 :izet: ma genijalno.
Nema igre jer nema plana, vizije, jedne formacije koju trebamo igrati, jasne strategije prilagodjene protivniku, takticke ostrine ni zamisli kako da se protivnik slomi, nema jasno odredjene pocetne postave, klupe...

Kako da bude neka igra, plan ili vizija ? kako.
Brabarez je 2008 zavrsio se igrackom karijerom. Halo 2008, to je prije 16 godina. Za tih 16 godina nije trenirao ni pionire, a kamoli se bavio ozbiljnim trenerskim usavrsavanjem. Za to vrijeme se kockao i igrao poker (OK njegove pare, njegova stvar) i onda odjednom 2024 hoopp pravo na selektorsku poziciju i to A tima :lol: bez ijednog dana trenerskog staza. To samo kod nas ima.
A zasto ? zato sto priprosta fudbalski neobrazovana javnost i nekog nenormalog razloga vec godinama hoce njega za selektora. Ko biva on je taj Chosen one :lol: Vico je lukav i namazan covjek - hocete Barbareza za selektora, nije problem evo vam...i tako sebi kupio mir za naredni mandat. Sutra kad mediji i javnost bude nezadovoljna sa rezultatima, Vico ce samo reci Sta je sad, vi ste ga htjeli, tisina tamo.
Last edited by LSD on 11/09/2024 00:58, edited 1 time in total.
kiligonzales

#33537 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

last mohicans wrote: 11/09/2024 00:47
Meni sve isto smeta kao kiliju, samo on je to bolje artikulisao. Vjerovatno pod pritiskom javnosti puno vrti i trazi dobitnu. Mozda i njegov hobi, taj poker mu unosi promjenljivu notu. Međutim, fudbal to ne trpi, ti samo iz očaja to možeš raditi jer ti ništa ne ide. Eto hvala Bogu da nismo izgubili ovu i da taj pritisak spadne, ali stručni štab mora znati šta mi igramo, čemu težimo i ići ka tome cilju. Stalnim mijenjanjem igrača i postavke to nikad nećemo postići. Ja sam ubijeđen da mi sa ovim igračima možemo igrati puno bolje, samo to treba posložiti. Plačem za Safetovom tika-takom i nadam se da cu je opet nekad dozivjeti. Fudbal se mora igrati organizovano i disciplinovano za nesto vise. Ovo za sada je sve na voljni momenat i ho ruk. Sergej je vec potrošio 4 utakmice i bojim se da raja nece pretjerano i dugo imati sabura. Kako je kad imaš dobrog vizionara i trenera pokazuje Zekić u Sarajevu. Za vrlo kratak period su se prepoznale ideje, ali nije to isto, voditi klub i repretentaciju. Treba vremena, ali konstantnim izmjenama ces ga potrositi uzalud.
Ako je bio plan da eksperimentise protiv Engleza, Italijana, Holandjana i Madjara u gostima, uredu halal ti bilo. Jedni su viceprvaci ovog eura, drugi su igrali nakaut fazu i bivsi su prvaci, treci su polufinalisti eura, a cetvrti sam vala zaboravio kako su prosli. Susic je takodjer gubio redom od reprezentacija ovoga ranga.

Eto iscupao si bod protiv jednog od cetri protivnika koji su igrali na euru.

E sada nemoj se zajebavat, vec u oktobru, pozovi najbolje, sastavi najbolji tim i pod imperativ stavi pobjedu protiv Madjara u Zenici i obezbjedi trecu poziciju u ligi nacija. Te protiv Njemaca izvedi jednaku ekipu i pokusaj ostati neporazen i to je to.

Meni se iskreno svidjalo kako smo odigrali 75 minuta protiv Ukrajine, formacija je bila knap, ali selektor je sebi i timu pucao u glavu izmjenom Civica i Kovacevica. Jednostavno kontrolirali utakmicu do momenta kada smo dvojicu najlosijih poslali na teren. Pogotovo Civica za koga znamo da nije krocio na teren a da smo tu utakmicu sacuvali mrezu bez gola.

Isto to sranje koje je sebi uradio Milosevic, uradio je i Petev kada je kiksao protiv Finske i Ukrajine u Zenici.

E sada Liga nacija je dobro mjesto zasluzujemo li biti i dalje tu.

Ne trebamo se diviti ni Holandjanima i Njemcima, vec raditi kako oni rade i imati jasan plan kako da igramo, u kojoj formaciji, u kakvom timu, kakva klupa treba da nam bude, kako da uigravamo startnu postavu, ali i klupu da se sto lakse prilagode formaciji i popune eventualne nedostatke u timu nastale povredama, kartonima i td.
LSD

#33538 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by LSD »

Za kraj pitanje vezano za Dedića i Gazibegovića, stigao je i odgovor selektora.

"Nismo bili zadovoljni sa Dedićem na ovoj strani, kaska nam i on zna da nije to što može, pogotovo u ofanzivnom dijelu, on je jači od Gazibegovića ofanzivno. Ideja je bila da Dedića gurnemo lijevo radi ulaska u unutrašnjost, tako da može prebaciti loptu na jaču stranu."
:lol: :lol:

I niko od kvazi novinara da priupita - Pa zasto takve genijalne ideje ne isprobava i trener Salzburga ? ljudino, ti veze nemas sa ovim poslom.
kiligonzales

#33539 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by kiligonzales »

LSD wrote: 11/09/2024 00:51

Brabarez je 2008 zavrsio se igrackom karijerom. Halo 2008, to je prije 16 godina. Za tih 16 godina nije trenirao ni pionire, a kamoli se bavio ozbiljnim trenerskim usavrsavanjem. Za to vrijeme se kockao i igrao poker (OK njegove pare, njegova stvar) i onda odjednom 2024 hoopp pravo na selektorsku poziciju i to A tima :lol: bez ijednog dana trenerskog staza. To samo kod nas ima.
A zasto ? zato sto priprosta fudbalski neobrazovana javnost i nekog nenormalog razloga vec godinama hoce njega za selektora. Ko biva on je taj Chosen one :lol: Vico je lukav i namazan covjek - hocete Barbareza za selektora, nije problem evo vam...i tako sebi kupio mir za naredni mandat. Sutra kad mediji i javnost bude nezadovoljna sa rezultatima, Vico ce samo reci Sta je sad, vi ste ga htjeli, tisina tamo.
Vjeruj mi lako. Bez obzira na sve Barba nije bio van fudbala, a ni njegovi pomocnici. Ako mu je ista ostalo iz igrackih dana, onda zna barem sta je formacija, sta pozicija, a sta taktika...

Ne da mi se roman pisati da bih objasnio u cemu sve Barba grijesi, ali stavku po stavku bih mogao do sutra.
dječak sa šibicama

#33540 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by dječak sa šibicama »

Yamal je generacijski talent, extra kvalitet top svjetska klasa, Bajraktarevic je solidan omladinac ekipe iz donjeg dijela tablice mls americke lige.

Realnost je borba za trece mjesto, sto donosi baraz sa drugoplasiranim iz B lige, tu ide neka Ceska, Norveska, Albanija, Gruzija, Wales, Turska, Slovenija.
zenny

#33541 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by zenny »

je li istina da je na press konferenciji prilikom predstavljanja barbarez rekao da ce se sve ove dosadasnje utakmice, uz naredne dvije, raditi samo na testiranju igraca i pronalazenju idealne taktike da bi od naredne godine bili fokusirani na rezultate?

ja kako se sjecam tako je bilo, a nije tesko naci to... dakle, prethodne dvije stranice na temu "trebao je ovako" su vam bezveze, jer je covjek iznio plan, savez ga prihvatio, a i veliki broj nacije, ukljucujuci i mene kojem ovo sve ima smisla poredeci sa prijasnjim neplanskim radom trazec instant rezultate koje evo neki i dalje hoce. barbarez je imao damu ko malo ko, napravio osvjezenje, odstranio dosta onih koji su godinama tu a davno su kredit potrosili i podmladio ekipu koja ce uz dobar rad kad tad doc na svoje i uigravat se za godine pred nama.
ovo je sad jedno veoma negledljivo sranje, ali ima svoju logiku i plan kao sto nikada nismo imali od osnivanja reprezentacije
luckylaka

#33542 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by luckylaka »

zenny wrote: 11/09/2024 01:45 je li istina da je na press konferenciji prilikom predstavljanja barbarez rekao da ce se sve ove dosadasnje utakmice, uz naredne dvije, raditi samo na testiranju igraca i pronalazenju idealne taktike da bi od naredne godine bili fokusirani na rezultate?

ja kako se sjecam tako je bilo, a nije tesko naci to... dakle, prethodne dvije stranice na temu "trebao je ovako" su vam bezveze, jer je covjek iznio plan, savez ga prihvatio, a i veliki broj nacije, ukljucujuci i mene kojem ovo sve ima smisla poredeci sa prijasnjim neplanskim radom trazec instant rezultate koje evo neki i dalje hoce. barbarez je imao damu ko malo ko, napravio osvjezenje, odstranio dosta onih koji su godinama tu a davno su kredit potrosili i podmladio ekipu koja ce uz dobar rad kad tad doc na svoje i uigravat se za godine pred nama.
ovo je sad jedno veoma negledljivo sranje, ali ima svoju logiku i plan kao sto nikada nismo imali od osnivanja reprezentacije
Druze moj ima Barba dobrih ideja ali nema on znanja da to sprovede u djelo(daj boze da dodje sebi).Ne mozes ti nazor forsirati igrace na neprirodnoj poziciji,ne mozes na tribine slati igrace koji ti mogu pomoci(u ovkm slucaju Hadzikadunic i Dal koji bi sigurno vise pruzili od onih na terenu).Ne mozes slati pozive igracima koji nikako ne igraju ili igrace sumnjivih kvaliteta.Ima toga jos al daj boze da ovo ide na bolje.Vidjecemo u oktobru na sto lici taj njegov plan
skrbavi-admin

#33543 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by skrbavi-admin »

da ponovim legendarne rijeci legendarnog igraca i selektora koji je sa spanijom i buducim svj prvacima igrao 2x 0-u

Aj tinks z rezultat iz gud. :lol: :lol:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#33544 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Matijevic_Vlado »

Postajemo ko Srbija, sinoc sam ocekivao da ce Spaho reci kako smo pobjedili. Jbt hvali covjek isto kao da smo mi izvozali Madjare al eto nije nas htio gol.
Point.

#33545 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Point. »

Ti misliš da je fudbal ko napredak električnih auta ili smart telefona pa evolvira do neprepoznatljivosti za 16 godina. Četvrta utakmica Barbareza na klupi, tri od njih protiv kreme evropskog odnosno svjetskog fudbala i Mađarske na strani učesnika EURA i ti tražiš manu, očekuješ pasove lijepe igre a fino su svi objasnili da će se period igranja LN A divizije iskoristiti za prikupljanje nove generacije igrača i tražiti formacija.
Point.

#33546 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by Point. »

luckylaka wrote: 11/09/2024 03:17
zenny wrote: 11/09/2024 01:45 je li istina da je na press konferenciji prilikom predstavljanja barbarez rekao da ce se sve ove dosadasnje utakmice, uz naredne dvije, raditi samo na testiranju igraca i pronalazenju idealne taktike da bi od naredne godine bili fokusirani na rezultate?

Druze moj ima Barba dobrih ideja ali nema on znanja da to sprovede u djelo(daj boze da dodje sebi).Ne mozes ti nazor forsirati igrace na neprirodnoj poziciji,ne mozes na tribine slati igrace koji ti mogu pomoci(u ovkm slucaju Hadzikadunic i Dal koji bi sigurno vise pruzili od onih na terenu).Ne mozes slati pozive igracima koji nikako ne igraju ili igrace sumnjivih kvaliteta.Ima toga jos al daj boze da ovo ide na bolje.Vidjecemo u oktobru na sto lici taj njegov plan
Kako ti može pomoći Hadžikadunić kada je trenirao loše i preko neke stvari? Da je Ramos, sa takvim mentalnim sklopom ti može samo sjebati sve.

Koji igrači sa spiska su ti sporni (sumnjivih kvaliteta) i koje igrače bi pozvao umjesto njih?
LSD

#33547 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by LSD »

Point. wrote: 11/09/2024 07:12

Ti misliš da je fudbal ko napredak električnih auta ili smart telefona pa evolvira do neprepoznatljivosti za 16 godina. Četvrta utakmica Barbareza na klupi, tri od njih protiv kreme evropskog odnosno svjetskog fudbala i Mađarske na strani učesnika EURA i ti tražiš manu, očekuješ pasove lijepe igre a fino su svi objasnili da će se period igranja LN A divizije iskoristiti za prikupljanje nove generacije igrača i tražiti formacija.
Cuj vozaca viljuskara iz svedskih skladista i sta ono lupeta :lol: a znao je pljuvati ovdje Savu za iste stvari :lol:
sinuhe

#33548 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by sinuhe »

Pa godinama su prizivali Barbareza. Sada traže nešto dobro u porazu od 5:2 i 0:0 bez ijedne prilike.
insaneinthebrain

#33549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

insaneinthebrain wrote: 04/09/2024 09:10 Rezultati iz real. Otkinucemo jedan bod. Ne znam kome al nekom hocemo. Budite uvjereni 8-) :izet:
Otkidosmo jedan, vidjecemo hocemo li jos koji
LSD

#33550 Re: Nizozemska- BiH/Mađarska-BiH 7.9.24/10.9.24.

Post by LSD »

sinuhe wrote: 11/09/2024 07:35 Pa godinama su prizivali Barbareza. Sada traže nešto dobro u porazu od 5:2 i 0:0 bez ijedne prilike.
Post Reply