Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
van helsing

#3351 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

brazzo19 wrote:Nista opet isto .... nema veze .... vec je i kraj utakmice ..... jos jedna cetvrtina , ali cudno mi je , da sve radi samo taj jedan kanal nema slike , al hajd ...
jesi siguran da imas signal na tom kanalu?
Stvarno ne znam sta je problem ako ostalo radi...

Tapatalk 2
brazzo19

#3352 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

van helsing wrote:
brazzo19 wrote:Nista opet isto .... nema veze .... vec je i kraj utakmice ..... jos jedna cetvrtina , ali cudno mi je , da sve radi samo taj jedan kanal nema slike , al hajd ...
jesi siguran da imas signal na tom kanalu?
Stvarno ne znam sta je problem ako ostalo radi...

Tapatalk 2

Pa da nemam signala valjda ne bi imao ni tona , ovako cujem kako melje komentator , teletovicccc a slike nemam :D

p.s Da te pitam a i ostale , ovo kako se al jazzera preselila na badr i nil sat jel iko od vas uspio ( a da je u kantonu sarajevo ) uhvatiti signal tj. sve aj sports kanale od 1 do 10 sto idu na ova dva gore satelita , da pitam da se bezveze ne verem i ne okrecem antenu ako je nemoguce ? znaci kako se preselo aj sports imate li i dalje sve njihove kanale na badr.u i nilu ako ste ih uhvatili uopste ??
van helsing

#3353 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Da,zaboravio sam da imas ton :sax:
Ja nisam uspjeo,a mozda nabavim 120cm tanjir,pa cu napisat ako sta dobijem.
Trenutno je triax 90 cm,i nije bas dobro ustimana.
A bolje ti je sto nisi gledo kosarku.

Tapatalk 2
brazzo19

#3354 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

van helsing wrote:Da,zaboravio sam da imas ton :sax:
Ja nisam uspjeo,a mozda nabavim 120cm tanjir,pa cu napisat ako sta dobijem.
Trenutno je triax 90 cm,i nije bas dobro ustimana.
A bolje ti je sto nisi gledo kosarku.

Tapatalk 2
Za kosarku :D

Triax je taj isti kod mene imam nil sat signal nije los pa mozda malo budem zezao da vidim mogu li poboljsati , uglavnom znaci na nilu i badru se moze gledat tih svih 10 al jazzera tj. isti sistem kodiranja ko i na hotbirdu samo su ih preselili tamo zbog tv prava jel tako ? a sto se tice kodiranja nisu nista mijenjali ? pitam to jer imam obicni dm 500 s a ne HD resiver ....

P.S a evo malo sam i gledao recimo raspored eng. lige za sutra , nista se specijalno i ne gubi , jest da nece vise na sport klubu ici po 3-4 tekme u 16 sati ko do sad ali ici ce jedna najzanimljivija posto u tom terminu svakako nikad nema nijednog derbija , svi derbiji i "jace" tekme ce ostati u onim terminima subota 13:45 , 18:30 nedjelja 14:30 , 17:00 i ponedjeljak u 21 sat , tako da nesto se spcijalno i ne gubi sa ovim sto ce prenosit 2-3 tekme manje iz engleske lige bitno ja da ce svi derbiji ici regularno na sk , sk+ i sk prime ..... ( pisem ovo jer imam i telemach pa zato) , a sto se tice ostalih liga , francuzi idu na c+ na astri italijani kompletni na sky calcio , svabe na eurosportu i na sky bundesliga , spanci gotovo kompletni na sk , sk+ i sk prime , liga sampiona na sky sports i sky calcio , tako da nismo puno izgubili sto je aj otisao sa astre , jest mozda jer je sve bilo na jednom mjestu ali Boze moj , bitno je da se i dalje 99% sporta moze gledati , zato i postoji motor ..... :thumbup: :sax:
Mr.Sojic

#3355 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

van helsing wrote:A koji emu koristis za gledanje, oscam,cccam ili mgcamd?
Ako je oscam, zna se desiti da onaj oscam.dvbapi file pravi problem.

Tapatalk 2
Ide li ovaj conax bez cs-a :?:

Pozdrav :bih:
van helsing

#3356 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ne ide.

Tapatalk 2
Mr.Sojic

#3357 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

van helsing wrote:Ne ide.

Tapatalk 2
Bravo majstore :thumbup:

Hvala na brzom odgovoru :thumbup:

p.s.sta ide bez cs-a :?: ----moze i pm :thumbup:
van helsing

#3358 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Ma nešto malo ide na keys,trenutno je aktualno orf,nešto kanala iz Bulsat paketa na 39E, na nekim reciverima ide i Tnt sat 19E, kao i Upc na 1.0W. Najbolje kucati u google satelit keys ili tako nekako,pa odabrati pretragu recimo zadnjih 7 dana.

Tapatalk 2
brazzo19

#3359 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Imam jednu molbu , pomoc ili sta vec isplatit ce se ( nece bit djaba :D )

Ovako citam da vi sa svojim dreamboxovima cuda radite ovde , znaci gledate kanale na kompu , prebacujete filmove , ucitajete preko resivera , streamat.e filmove sa kompa na dm 500s i onda gledate na tv.u filmove sa kompa , ubacujete titlove i jos svasta nesto , ja iskreno nemam blage stoji mi resiver kako stoji znaci s vremena na vrijeme ubacim koju novu listu kanala i to je to , malo sam gledao cackao ali stvarno nemam pojma , izgleda da za sve te opcije treba uraditi flash resivera tj ubacit novi image kako sam skontao , u mene je onaj plavi image gemini ja mislim , tacnije evo ovaj http://img64.imageshack.us/img64/9952/listez.jpg , eh sad , ako ima neka dobra dusa da mi pomogne recimo preko fb.a skyp.a , teamwievera , da mi namjesti to da recimo mogu gledati kanale sa dreambox.a na pc.u , da mogu gledati filmove sa kompa na dremaboxu i tako te neke finte sto vi imate , i sto gledate i ove neke kanale domace i tako to , ako mi neko to odradi i pomogne da namjestim za uzvarat nudim 5km kredita odmah na vas broj cim to zavrsimo znaci , pa eto ako ima neko a voljan je pomoci nece mu biti dzaba kunem vam se ...... chuchkie ? vanhelsing ? iko ??? Hvala unaprijed :thumbup: :sax:
van helsing

#3360 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Koliko ja znam, dm 500s nema dovoljno memorije za to.
Možda i griješim,evo probaj pa javi :
http://www.satsupreme.com/showthread.ph ... MING-GUIDE
Drugo, nikad nisam niti bih naplatio fening,ako mogu pomoći rado ću .
Međutim trenutno moje zdravstveno stanje mi ne dozvoljava dugo da sjedim pored pc, većinom pišem preko mob.
Ovaj link gore neka ti bude osnova za stream.

Tapatalk 2
brazzo19

#3361 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Hvala , ako nista za pocetak da mogu gledati sa dreamboxa na pc.u ako moze pomoc , jer mi je tv u dnevnom boravku , pa stalno da ne letim tamo kad je neka utakmica , probavao sam nesto ali nisam mogao otvorit kao nesto nemam odgovarajuci image na dm.u tj ne moze ovaj koji imam nego neki drugi ...
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3362 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hame_ »

Zato ja pričam, al' džabe.

Ko misli koristiti PC i gledati slike, filmove, serije, surfati i satelitsku mante se resivera. Imate namjenski uređaj za sve to + satelitsku kad već imate računar - PC DVB-S2 kartu, za nekih 50 eura.

Resiver je najbolje rješenje ko samo gleda satelitsku. Ko? Niko! Niko danas ne gleda samo satelitsku.

Za puni multimedijalni ugođaj u kući "Home theater PC".
brazzo19

#3363 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

Sta je ... nece niko kredita ? :D
van helsing

#3364 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by van helsing »

Kolega , na onom linku imaš sve slikovito opisano. Ako ne ide kucaj u google dm 500s i stream.

Tapatalk 2
opremdobro30

#3365 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by opremdobro30 »

Ne radi mi fox sport 2 hd int, iz sky digitaal paketa 23,5 E.Što bi bio razlog, obzirom da foxsport 1HD (eredivisie) i ox sport3 sd rade najnormalnije?
belami1111

#3366 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Hame_ wrote:Zato ja pričam, al' džabe.

Ko misli koristiti PC i gledati slike, filmove, serije, surfati i satelitsku mante se resivera. Imate namjenski uređaj za sve to + satelitsku kad već imate računar - PC DVB-S2 kartu, za nekih 50 eura.

Resiver je najbolje rješenje ko samo gleda satelitsku. Ko? Niko! Niko danas ne gleda samo satelitsku.

Za puni multimedijalni ugođaj u kući "Home theater PC".
A sta je to dreambox ( bilo koja verzija ) ili bili koji drugi HD (VU+ itd ) reciver nove generacije nego multimedijalni PC baziran na linuxu...
Bolje da ništa ne pricaš kad neznaš...
Svaki mulimedijalni reciver ima : matičnu ploču , procesor , memoriju interni ili externi HDD itd sta je to nego racunar..
belami1111

#3367 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

brazzo19 wrote:Hvala , ako nista za pocetak da mogu gledati sa dreamboxa na pc.u ako moze pomoc , jer mi je tv u dnevnom boravku , pa stalno da ne letim tamo kad je neka utakmica , probavao sam nesto ali nisam mogao otvorit kao nesto nemam odgovarajuci image na dm.u tj ne moze ovaj koji imam nego neki drugi ...
Imaš već mozilu firefox trebaš instalirati VLC plajer na pc staru verziju recimo VLC 0.8.6x nove verzije nece raditi dobro..
Ukucaš adresu boxa u brouser i toje
provjeri imaš li wbinterface u dreamboxu
ili
ako nećeš vebinterface tad ukucaj adresu boxa sa komandom npr
http://192.168.2.19/control/build_live_url
ibaciće ti live url
http//192.168.2.19:31339/0,0x0103,0x0921,0x0922
samo kopiraj live url u tvoj http network stream option u VLC
adrese su samo primjer ti upiši adresu tvog dreamboxa
brazzo19

#3368 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by brazzo19 »

belami1111 wrote:
brazzo19 wrote:Hvala , ako nista za pocetak da mogu gledati sa dreamboxa na pc.u ako moze pomoc , jer mi je tv u dnevnom boravku , pa stalno da ne letim tamo kad je neka utakmica , probavao sam nesto ali nisam mogao otvorit kao nesto nemam odgovarajuci image na dm.u tj ne moze ovaj koji imam nego neki drugi ...
Imaš već mozilu firefox trebaš instalirati VLC plajer na pc staru verziju recimo VLC 0.8.6x nove verzije nece raditi dobro..
Ukucaš adresu boxa u brouser i toje
provjeri imaš li wbinterface u dreamboxu
ili
ako nećeš vebinterface tad ukucaj adresu boxa sa komandom npr
http://192.168.2.19/control/build_live_url
ibaciće ti live url
http//192.168.2.19:31339/0,0x0103,0x0921,0x0922
samo kopiraj live url u tvoj http network stream option u VLC
adrese su samo primjer ti upiši adresu tvog dreamboxa

Skinuo staru verziju vlc.a ukucao ip od dm.a u mozzilu izbacio mi da pristupim dm.u , ukucao user : root , pass : dreambox usao u onaj web interface , dobio listu kanala , oznacim kanal neki i kliknem na vlc i open otvori vlc i nista se ne desava ....
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3369 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hame_ »

belami1111 wrote: Bolje da ništa ne pricaš kad neznaš...
Svaki mulimedijalni reciver ima : matičnu ploču , procesor , memoriju interni ili externi HDD itd sta je to nego racunar..
Ma znam ja šta pričam, ali kada sretnem vas koji uzimaju tako to po pet-šest-deset marki nekome na forumu izgubim volju napisati išta.

Znam kako je s vama pričati i šta god da kažem donji sam ako pristanem na raspravu.

Zato je bolje da ništa ne pričam, nego miša u ruku (to još niste skontali) i odo dalje livadama... Interneta.
belami1111

#3370 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Hame_ wrote:
belami1111 wrote: Bolje da ništa ne pricaš kad neznaš...
Ma znam ja šta pričam, ali kada sretnem vas koji uzimaju tako to po pet-šest-deset marki nekome na forumu izgubim volju napisati išta.

Znam kako je s vama pričati i šta god da kažem donji sam ako pristanem na raspravu.

Zato je bolje da ništa ne pričam, nego miša u ruku (to još niste skontali) i odo dalje livadama... Interneta.
O cemu pricas papak !!!!
Ko uzima kakve pare ???
Ti papak da imas bili kakav argument da linux bazirani multimedijalni reciver nije ustvari PC napisao bi..
Ovako pokri se ušima i ćuti...
Ti neznaš ni šta je linux niti enigma itd tvoje znanje o multimediji i računalima svelo se na klikanje mišom po internet bespućima tako si sam rekao
Chuckie

#3371 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Chuckie »

Belami, nek si mu rekao! :D

Sent from my iPhone using Tapatalk pro
bdzs

#3372 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Sta je to rekao. Gomilu budalastina. Jos nije izmisljen resiver sa usranom enigmom 2 koji moze parirati PC po pitanju multimedije I bilo cega jos.
bdzs

#3373 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Sta je to rekao. Gomilu budalastina. Jos nije izmisljen resiver sa usranom enigmom 2 koji moze parirati PC po pitanju multimedije I bilo cega jos.
belami1111

#3374 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Međede jedan niko nije ni rekao da nekome nešto parira nego je rečeno da je Multimedijalni reciver ustvari PC baziran na linixu...
Pravi si Međed kad neznaš čitati ???
Mr.Sojic

#3375 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Mr.Sojic »

Dosta je vise prepucavanja :oops:

Bolje da nam kazete sta se moze moze na crno :oops: i na bijelo gledati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prema tome :bih:
Post Reply