Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Rasprave o filozofskim temama.
Locked
5 0 5

#3351 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by 5 0 5 »

Image
S4mpion

#3352 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by S4mpion »

zlokruhovic wrote:
S4mpion wrote:
zlokruhovic wrote: Mislim da je sve nastalo spontano i slučajno , jer upravo nauka i osmatranje sveta govori da nikakvog stvaranje nije bilo
Hmm, nauka to ne tvrdi. :sabur:
Ej , ako mi budeš ovako suvislo odgovarao mogu i sa prodavcem kokica pričati o filozofiji.

Ja mislim tako , ali ne tvrdim , jesi li slep ili si lud?!
Tvrdiš, nauci pripisuješ stavove koje ona nikad nije zauzela, ne zloupotrebljavaj nauku čovječe i smiri se, uzmi još jedan

Image
na moj račun, naravno. :D
fatamorgana

#3353 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by fatamorgana »

Agresivom i fakinstvom do Boga?
Daj bože da ti se ukabuli post .... :roll:
drug_profi

#3354 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

S4mpion wrote:
drugi profil wrote: Kako jbt zahtjeva vjerovanje? pa uzmes knjige pa se skoluj 10 godina na tom polju pa ces shvatit da tu nema sta da se vjeruje vec je sve jasno kao prosta matematika. Ako nemas vremena onda prihvatis da imaju ljudi koji su u vlastitoj specijalizaciji potvrdili i odbranili teze i dokazali da je nesto cinjenica.

...s mobilnog...
Moraš pod hitno uraditi update informacija, nauka nije našla odgovor na pitanje odakle život i odakle materija, to i dalje ostaje stvar vjerovanja u teorije. Dokazi i činjenice na koje se pozivaš ne postoje, ne zloupotrebljavaj nauku.

Pitanje i dalje ostaje isto.
S4mpion wrote:Nastanak života, nastanak prvih atoma, molekula od kojih su danas sačinjena živa bića, dakle, ono poslije ničega, koji je vaš pogled na sve to, u koji scenarij vjerujete?
Ako je vaš stav zasnovan na naučnim teorijama i vjerovanju u iste, navedite ih, nemojte se pozivati na nepostojeće izvore.
Ne moram ja nista, a najmanje vas ignorante osamucene u nesto ubjedjivati.
Ima nauka, u nauci knjige, dokazi i eksperimenti, koje ne mozes pobiti mozes samo ignorisati.
Dakle big bang, prostor, vrijeme, materija, gravitacija itd... nema fule. Posto znam da ti neces citati, niti ces bendati sto ti se govori jer ti si vjernik, a vjerniku ne mozes logiku i nauku gurati pod nos ako nije u skladu sa onim u sta on vjeruje, ne bih uzaludnog posla.
Necu ti davati ni linkove jer je to prica milion puta ispricana na ovom forumu.
Poruco bih ti samo ako zelis istinu citaj nesto drugo, proucavaj, ima mnogo teza, neke su vrlo zanimljive, neki noviji nalazi neke od njih cine jacim i solidnijim itd.
Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
vatrogasac

#3355 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by vatrogasac »

drugi profil wrote: Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
I tako vremenom shvatiš da Bog jeste. Dešava se vrlo često. Mnogi nisu bili pa postali. Samo nemoj krupnim koracima da šta ne preskočiš.
5 0 5

#3356 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by 5 0 5 »

Khilafa wrote:
Zakljucajte temu.
dobro dosao khilafanbeze. nemoj sad da moramo gledati 45minuta tvoj film. ukljuci se u raspravu u kojoj vec jesmo. sampion ne vlada bas argumentima. tj. tanak je na znanju. debeo u ignorantnosti. mozda mu ti mozes malo pomoci.
lua

#3357 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

hahahahhahahahahaha :lol:
Ne da se Sampion. Bitku bije do kraja :thumbup:
drug_profi

#3358 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

vatrogasac wrote:
drugi profil wrote: Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
I tako vremenom shvatiš da Bog jeste. Dešava se vrlo često. Mnogi nisu bili pa postali. Samo nemoj krupnim koracima da šta ne preskočiš.
Zapravo, svakim danom i korakom, sto vise vidim i znam, sve ste mi smjesniji i jadniji, zapravo gledam kao tupane ljude koji mi prosipaju takvu pricu..
Odrastao covjek mi prica bajke, vjeruje u njih, i jos bi krv proljevao radi njih... wtf.
vatrogasac

#3359 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by vatrogasac »

drugi profil wrote:
vatrogasac wrote:
Zapravo, svakim danom i korakom, sto vise vidim i znam, sve ste mi smjesniji i jadniji, zapravo gledam kao tupane ljude koji mi prosipaju takvu pricu..
Odrastao covjek mi prica bajke, vjeruje u njih, i jos bi krv proljevao radi njih... wtf.
Onda si žurio pa negdje nešto preskočio. Do tebe je.
zlokruhovic

#3360 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by zlokruhovic »

505sCrtom wrote:
Khilafa wrote:
Zakljucajte temu.
dobro dosao khilafanbeze. nemoj sad da moramo gledati 45minuta tvoj film. ukljuci se u raspravu u kojoj vec jesmo. sampion ne vlada bas argumentima. tj. tanak je na znanju. debeo u ignorantnosti. mozda mu ti mozes malo pomoci.
Sampion je tipičan inat-vernik , u doba srednjeg mračnog veka se to zvalo "Čvrst u veri" , a to je onda kao i danas najveća vernička vrlina.
Mislim da je time jasno da prosto ti ljudi ne vole istinu i oni će lagati zarad vere dok ne krepaju , jer relgija je velika laž pa je onda logično da su vernici najveći lažovi , prvenstveno sami sebe zbog straha pa onda svih drugih zbog mržnje.
drug_profi

#3361 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

Jok eto, tebao bih napraviti update sa knjigom starom 2000 godina ili mozda sa onom od 1500?
S4mpion

#3362 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by S4mpion »

drugi profil wrote:
Ima nauka, u nauci knjige, dokazi i eksperimenti, koje ne mozes pobiti mozes samo ignorisati.
Dakle big bang, prostor, vrijeme, materija, gravitacija itd... nema fule. Posto znam da ti neces citati, niti ces bendati sto ti se govori jer ti si vjernik, a vjerniku ne mozes logiku i nauku gurati pod nos ako nije u skladu sa onim u sta on vjeruje, ne bih uzaludnog posla.
Poruco bih ti samo ako zelis istinu citaj nesto drugo, proucavaj, ima mnogo teza, neke su vrlo zanimljive, neki noviji nalazi neke od njih cine jacim i solidnijim itd.
Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
Niko ti ne kaže da nekoga moraš ubjeđivati, ali kad je nauka u pitanju, ne možeš nikako onakve nebuloze izjavljivati na račun nauke, moraš se edukovati, a ne bježati od knjiga i svega edukativnog. :D
harač

#3363 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by harač »

S4mpion wrote:Evolucija je naučni model koji se najbolje poklapa sa trenutno raspoloživim činjenicama i koji najbolje objašnjava stvari na osnovu trenutno raspoloživih činjenica. I model geocentričnog sistema se odlično poklapao sa trenutno raspoloživim činjenicama u doba kad je i nastao, ali ipak je bio netačan.
kojim činjenicama? ne lupaj
S4mpion wrote:Što se tiče nastanka života, nema potrebe da uključujemo agnostike i vjernike, ateisti nailaze na slijepu ulicu kada na red dođe pitanje "Odakle život?" i stav agnostika i vjernika im neće pomoći pri izlasku iz te ulice.
podsjetit ću te da su brojne prirodne pojave svojevrsno bile "slijepa ulica", od munja, do atoma, do pitanja otkud tolika raznovrnsnost u prirodi. (religija je uvijek imala pripremljene odgovore, koji su u pravilu bili beskorisni).

mislio sam da si ozbiljniji sagovornik :-)
klmnopq

#3364 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by klmnopq »

zlokruhovic wrote: ... pa je onda logično da su vernici najveći lažovi ...
:-) :-) :-)
lua

#3365 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by lua »

ova se tema pretvorila u natjecanje. Ko je veći hemeroid na čmaru? vjernici ili ateisti? :D
zlokruhovic

#3366 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by zlokruhovic »

klmnopq wrote:
Zašto vrtiš očima?? , pa i islam i hrišćanstvo kažu da su svi vernici drugih religija lažovi jer im je vera lažna , a ja misllim da ste svi skupa lažovi , i hrišćani , i muslimani , i jevreji , i budisti , i....
klmnopq

#3367 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by klmnopq »

zlokruhovic wrote:
klmnopq wrote:
Zašto vrtiš očima?? , pa i islam i hrišćanstvo kažu da su svi vernici drugih religija lažovi jer im je vera lažna , a ja misllim da ste svi skupa lažovi , i hrišćani , i muslimani , i jevreji , i budisti , i....

taj nelogički silogizam nije ni za djecu iz petog osnovne :D :-) :-)
5 0 5

#3368 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by 5 0 5 »

Khilafa wrote: Ovaj iz Kanadije je odma postao musliman nakon sto je procitao o embrilogiju u Kur'anu, jer prije 1400 godina nije bilo moguce znati o embriologiju.
@khilafaga, hvala na trudu. steta sto je nasa druga tema sakrivena. tamo smo vec pretabirili ovakve "napravljene da impresioniraju" video uratke. sve smo vec prosli, od kapi krvi do sunca u blatu.
zlokruhovic

#3369 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by zlokruhovic »

lua wrote:ova se tema pretvorila u natjecanje. Ko je veći hemeroid na čmaru? vjernici ili ateisti? :D
Samo se vernici bez argumenata takmiče jer to je njihov zadatak , a to takmičenje bez argumenata postoji samo u današnje vreme jer su oni natjecanje 2000 godina shvatali tako što ti glavu okinu jer si nevernik.
A danas samo ignorišu postove i trkeljaju ovde svoje glupe parole i inate se , ali ako bi im se ukazala prilika takmičenje bi sevratilu u isti njihov takmičarski duh , a to je ubij nevernika za što manje vremena.
klmnopq

#3370 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by klmnopq »

zlokruhovic wrote:Samo se vernici bez argumenata takmiče jer to je njihov zadatak
zlokruhovi su argumenti cisti, jasni i puni ljubavi :D ...a sve to radi bez ikakvog zadatka :D

:thumbup:
zlokruhovic

#3371 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by zlokruhovic »

klmnopq wrote:

Šta ti nije jasno zeko-peko , objasni šta ti konretno smeta i argumetnuj.
Ove tvoje plitke SMS-poruke sa smajlijima od postova ću prestati čitati istog momenta ako mi još jednom tako odgovoriš.
klmnopq

#3372 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by klmnopq »

zlokruhovic wrote:
klmnopq wrote:

Šta ti nije jasno zeko-peko , objasni šta ti konretno smeta i argumetnuj.
Ove tvoje plitke SMS-poruke sa smajlijima od postova ću prestati čitati istog momenta ako mi još jednom tako odgovoriš.
prodaješ se za sagovornika kapaciteta jake filozofije, a ne razumiješ proste stvari :D drug, to što me pitaš je osovna škola :D ako to ne razumiješ, posumnjat' cu da si copy/paste cyber ratnik :D

moj mali zeko-peko :kiss:
S4mpion

#3373 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by S4mpion »

zlokruhovic wrote:
lua wrote:ova se tema pretvorila u natjecanje. Ko je veći hemeroid na čmaru? vjernici ili ateisti? :D
Samo se vernici bez argumenata takmiče jer to je njihov zadatak , a to takmičenje bez argumenata postoji samo u današnje vreme jer su oni natjecanje 2000 godina shvatali tako što ti glavu okinu jer si nevernik.
A danas samo ignorišu postove i trkeljaju ovde svoje glupe parole i inate se , ali ako bi im se ukazala prilika takmičenje bi sevratilu u isti njihov takmičarski duh , a to je ubij nevernika za što manje vremena.
Ama odmori malo, srce će te opucat od silne mržnje bolan :D Šta se sikiraš toliko :D
drug_profi

#3374 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by drug_profi »

S4mpion wrote:
drugi profil wrote:
Niko ti ne kaže da nekoga moraš ubjeđivati, ali kad je nauka u pitanju, ne možeš nikako onakve nebuloze izjavljivati na račun nauke, moraš se edukovati, a ne bježati od knjiga i svega edukativnog. :D
:-)
To rce i ostade ziv covjek koji radi update knjigom starom 1500 godina i ne pomice dalje...
S4mpion

#3375 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?

Post by S4mpion »

harač wrote:
S4mpion wrote:Evolucija je naučni model koji se najbolje poklapa sa trenutno raspoloživim činjenicama i koji najbolje objašnjava stvari na osnovu trenutno raspoloživih činjenica. I model geocentričnog sistema se odlično poklapao sa trenutno raspoloživim činjenicama u doba kad je i nastao, ali ipak je bio netačan.
kojim činjenicama? ne lupaj
S4mpion wrote:Što se tiče nastanka života, nema potrebe da uključujemo agnostike i vjernike, ateisti nailaze na slijepu ulicu kada na red dođe pitanje "Odakle život?" i stav agnostika i vjernika im neće pomoći pri izlasku iz te ulice.
podsjetit ću te da su brojne prirodne pojave svojevrsno bile "slijepa ulica", od munja, do atoma, do pitanja otkud tolika raznovrnsnost u prirodi. (religija je uvijek imala pripremljene odgovore, koji su u pravilu bili beskorisni).

mislio sam da si ozbiljniji sagovornik :-)
Nastanak nečega iz ničega porediti sa munjom i prirodnim pojavama, mislim da si poprilično podcijenio veličinu zadatka :sabur:
Locked