Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
-
5 0 5
- S4mpion
#3352 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Tvrdiš, nauci pripisuješ stavove koje ona nikad nije zauzela, ne zloupotrebljavaj nauku čovječe i smiri se, uzmi još jedanzlokruhovic wrote:Ej , ako mi budeš ovako suvislo odgovarao mogu i sa prodavcem kokica pričati o filozofiji.S4mpion wrote:Hmm, nauka to ne tvrdi.zlokruhovic wrote: Mislim da je sve nastalo spontano i slučajno , jer upravo nauka i osmatranje sveta govori da nikakvog stvaranje nije bilo
Ja mislim tako , ali ne tvrdim , jesi li slep ili si lud?!

na moj račun, naravno.
- fatamorgana
#3353 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Agresivom i fakinstvom do Boga?
Daj bože da ti se ukabuli post ....
Daj bože da ti se ukabuli post ....
- drug_profi
#3354 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ne moram ja nista, a najmanje vas ignorante osamucene u nesto ubjedjivati.S4mpion wrote:Moraš pod hitno uraditi update informacija, nauka nije našla odgovor na pitanje odakle život i odakle materija, to i dalje ostaje stvar vjerovanja u teorije. Dokazi i činjenice na koje se pozivaš ne postoje, ne zloupotrebljavaj nauku.drugi profil wrote: Kako jbt zahtjeva vjerovanje? pa uzmes knjige pa se skoluj 10 godina na tom polju pa ces shvatit da tu nema sta da se vjeruje vec je sve jasno kao prosta matematika. Ako nemas vremena onda prihvatis da imaju ljudi koji su u vlastitoj specijalizaciji potvrdili i odbranili teze i dokazali da je nesto cinjenica.
...s mobilnog...
Pitanje i dalje ostaje isto.
Ako je vaš stav zasnovan na naučnim teorijama i vjerovanju u iste, navedite ih, nemojte se pozivati na nepostojeće izvore.S4mpion wrote:Nastanak života, nastanak prvih atoma, molekula od kojih su danas sačinjena živa bića, dakle, ono poslije ničega, koji je vaš pogled na sve to, u koji scenarij vjerujete?
Ima nauka, u nauci knjige, dokazi i eksperimenti, koje ne mozes pobiti mozes samo ignorisati.
Dakle big bang, prostor, vrijeme, materija, gravitacija itd... nema fule. Posto znam da ti neces citati, niti ces bendati sto ti se govori jer ti si vjernik, a vjerniku ne mozes logiku i nauku gurati pod nos ako nije u skladu sa onim u sta on vjeruje, ne bih uzaludnog posla.
Necu ti davati ni linkove jer je to prica milion puta ispricana na ovom forumu.
Poruco bih ti samo ako zelis istinu citaj nesto drugo, proucavaj, ima mnogo teza, neke su vrlo zanimljive, neki noviji nalazi neke od njih cine jacim i solidnijim itd.
Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
- vatrogasac
#3355 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
I tako vremenom shvatiš da Bog jeste. Dešava se vrlo često. Mnogi nisu bili pa postali. Samo nemoj krupnim koracima da šta ne preskočiš.drugi profil wrote: Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
-
5 0 5
#3356 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
dobro dosao khilafanbeze. nemoj sad da moramo gledati 45minuta tvoj film. ukljuci se u raspravu u kojoj vec jesmo. sampion ne vlada bas argumentima. tj. tanak je na znanju. debeo u ignorantnosti. mozda mu ti mozes malo pomoci.Khilafa wrote:
Zakljucajte temu.
- lua
#3357 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
hahahahhahahahahaha
Ne da se Sampion. Bitku bije do kraja
Ne da se Sampion. Bitku bije do kraja
- drug_profi
#3358 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zapravo, svakim danom i korakom, sto vise vidim i znam, sve ste mi smjesniji i jadniji, zapravo gledam kao tupane ljude koji mi prosipaju takvu pricu..vatrogasac wrote:I tako vremenom shvatiš da Bog jeste. Dešava se vrlo često. Mnogi nisu bili pa postali. Samo nemoj krupnim koracima da šta ne preskočiš.drugi profil wrote: Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
Odrastao covjek mi prica bajke, vjeruje u njih, i jos bi krv proljevao radi njih... wtf.
- vatrogasac
#3359 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Onda si žurio pa negdje nešto preskočio. Do tebe je.drugi profil wrote:Zapravo, svakim danom i korakom, sto vise vidim i znam, sve ste mi smjesniji i jadniji, zapravo gledam kao tupane ljude koji mi prosipaju takvu pricu..vatrogasac wrote:I tako vremenom shvatiš da Bog jeste. Dešava se vrlo često. Mnogi nisu bili pa postali. Samo nemoj krupnim koracima da šta ne preskočiš.drugi profil wrote: Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
Odrastao covjek mi prica bajke, vjeruje u njih, i jos bi krv proljevao radi njih... wtf.
- zlokruhovic
#3360 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Sampion je tipičan inat-vernik , u doba srednjeg mračnog veka se to zvalo "Čvrst u veri" , a to je onda kao i danas najveća vernička vrlina.505sCrtom wrote:dobro dosao khilafanbeze. nemoj sad da moramo gledati 45minuta tvoj film. ukljuci se u raspravu u kojoj vec jesmo. sampion ne vlada bas argumentima. tj. tanak je na znanju. debeo u ignorantnosti. mozda mu ti mozes malo pomoci.Khilafa wrote:
Zakljucajte temu.
Mislim da je time jasno da prosto ti ljudi ne vole istinu i oni će lagati zarad vere dok ne krepaju , jer relgija je velika laž pa je onda logično da su vernici najveći lažovi , prvenstveno sami sebe zbog straha pa onda svih drugih zbog mržnje.
- drug_profi
#3361 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Jok eto, tebao bih napraviti update sa knjigom starom 2000 godina ili mozda sa onom od 1500?
- S4mpion
#3362 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Niko ti ne kaže da nekoga moraš ubjeđivati, ali kad je nauka u pitanju, ne možeš nikako onakve nebuloze izjavljivati na račun nauke, moraš se edukovati, a ne bježati od knjiga i svega edukativnog.drugi profil wrote:
Ne moram ja nista, a najmanje vas ignorante osamucene u nesto ubjedjivati.
Ima nauka, u nauci knjige, dokazi i eksperimenti, koje ne mozes pobiti mozes samo ignorisati.
Dakle big bang, prostor, vrijeme, materija, gravitacija itd... nema fule. Posto znam da ti neces citati, niti ces bendati sto ti se govori jer ti si vjernik, a vjerniku ne mozes logiku i nauku gurati pod nos ako nije u skladu sa onim u sta on vjeruje, ne bih uzaludnog posla.
Poruco bih ti samo ako zelis istinu citaj nesto drugo, proucavaj, ima mnogo teza, neke su vrlo zanimljive, neki noviji nalazi neke od njih cine jacim i solidnijim itd.
Ateista ne trazi svaki odgovor odmah i sad, jer prihvatamo da to tako ne moze biti, ali vremenom se dolazi do njih.
- harač
#3363 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
kojim činjenicama? ne lupajS4mpion wrote:Evolucija je naučni model koji se najbolje poklapa sa trenutno raspoloživim činjenicama i koji najbolje objašnjava stvari na osnovu trenutno raspoloživih činjenica. I model geocentričnog sistema se odlično poklapao sa trenutno raspoloživim činjenicama u doba kad je i nastao, ali ipak je bio netačan.
podsjetit ću te da su brojne prirodne pojave svojevrsno bile "slijepa ulica", od munja, do atoma, do pitanja otkud tolika raznovrnsnost u prirodi. (religija je uvijek imala pripremljene odgovore, koji su u pravilu bili beskorisni).S4mpion wrote:Što se tiče nastanka života, nema potrebe da uključujemo agnostike i vjernike, ateisti nailaze na slijepu ulicu kada na red dođe pitanje "Odakle život?" i stav agnostika i vjernika im neće pomoći pri izlasku iz te ulice.
mislio sam da si ozbiljniji sagovornik
-
klmnopq
#3364 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
zlokruhovic wrote: ... pa je onda logično da su vernici najveći lažovi ...
- lua
#3365 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
ova se tema pretvorila u natjecanje. Ko je veći hemeroid na čmaru? vjernici ili ateisti? 
- zlokruhovic
#3366 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Zašto vrtiš očima?? , pa i islam i hrišćanstvo kažu da su svi vernici drugih religija lažovi jer im je vera lažna , a ja misllim da ste svi skupa lažovi , i hrišćani , i muslimani , i jevreji , i budisti , i....klmnopq wrote:zlokruhovic wrote: ... pa je onda logično da su vernici najveći lažovi ...![]()
![]()
-
klmnopq
#3367 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
zlokruhovic wrote:Zašto vrtiš očima?? , pa i islam i hrišćanstvo kažu da su svi vernici drugih religija lažovi jer im je vera lažna , a ja misllim da ste svi skupa lažovi , i hrišćani , i muslimani , i jevreji , i budisti , i....klmnopq wrote:zlokruhovic wrote: ... pa je onda logično da su vernici najveći lažovi ...![]()
![]()
taj nelogički silogizam nije ni za djecu iz petog osnovne
-
5 0 5
#3368 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
@khilafaga, hvala na trudu. steta sto je nasa druga tema sakrivena. tamo smo vec pretabirili ovakve "napravljene da impresioniraju" video uratke. sve smo vec prosli, od kapi krvi do sunca u blatu.Khilafa wrote: Ovaj iz Kanadije je odma postao musliman nakon sto je procitao o embrilogiju u Kur'anu, jer prije 1400 godina nije bilo moguce znati o embriologiju.
- zlokruhovic
#3369 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Samo se vernici bez argumenata takmiče jer to je njihov zadatak , a to takmičenje bez argumenata postoji samo u današnje vreme jer su oni natjecanje 2000 godina shvatali tako što ti glavu okinu jer si nevernik.lua wrote:ova se tema pretvorila u natjecanje. Ko je veći hemeroid na čmaru? vjernici ili ateisti?
A danas samo ignorišu postove i trkeljaju ovde svoje glupe parole i inate se , ali ako bi im se ukazala prilika takmičenje bi sevratilu u isti njihov takmičarski duh , a to je ubij nevernika za što manje vremena.
-
klmnopq
#3370 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
zlokruhovi su argumenti cisti, jasni i puni ljubavizlokruhovic wrote:Samo se vernici bez argumenata takmiče jer to je njihov zadatak
- zlokruhovic
#3371 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
klmnopq wrote:
taj nelogički silogizam nije ni za djecu iz petog osnovne![]()
![]()
Šta ti nije jasno zeko-peko , objasni šta ti konretno smeta i argumetnuj.
Ove tvoje plitke SMS-poruke sa smajlijima od postova ću prestati čitati istog momenta ako mi još jednom tako odgovoriš.
-
klmnopq
#3372 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
prodaješ se za sagovornika kapaciteta jake filozofije, a ne razumiješ proste stvarizlokruhovic wrote:klmnopq wrote:
taj nelogički silogizam nije ni za djecu iz petog osnovne![]()
![]()
Šta ti nije jasno zeko-peko , objasni šta ti konretno smeta i argumetnuj.
Ove tvoje plitke SMS-poruke sa smajlijima od postova ću prestati čitati istog momenta ako mi još jednom tako odgovoriš.
moj mali zeko-peko
- S4mpion
#3373 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Ama odmori malo, srce će te opucat od silne mržnje bolanzlokruhovic wrote:Samo se vernici bez argumenata takmiče jer to je njihov zadatak , a to takmičenje bez argumenata postoji samo u današnje vreme jer su oni natjecanje 2000 godina shvatali tako što ti glavu okinu jer si nevernik.lua wrote:ova se tema pretvorila u natjecanje. Ko je veći hemeroid na čmaru? vjernici ili ateisti?
A danas samo ignorišu postove i trkeljaju ovde svoje glupe parole i inate se , ali ako bi im se ukazala prilika takmičenje bi sevratilu u isti njihov takmičarski duh , a to je ubij nevernika za što manje vremena.
- drug_profi
#3374 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
S4mpion wrote:Niko ti ne kaže da nekoga moraš ubjeđivati, ali kad je nauka u pitanju, ne možeš nikako onakve nebuloze izjavljivati na račun nauke, moraš se edukovati, a ne bježati od knjiga i svega edukativnog.drugi profil wrote:
Ne moram ja nista, a najmanje vas ignorante osamucene u nesto ubjedjivati.
To rce i ostade ziv covjek koji radi update knjigom starom 1500 godina i ne pomice dalje...
- S4mpion
#3375 Re: Na cemu ateisti baziraju svoj svjetonazor?
Nastanak nečega iz ničega porediti sa munjom i prirodnim pojavama, mislim da si poprilično podcijenio veličinu zadatkaharač wrote:kojim činjenicama? ne lupajS4mpion wrote:Evolucija je naučni model koji se najbolje poklapa sa trenutno raspoloživim činjenicama i koji najbolje objašnjava stvari na osnovu trenutno raspoloživih činjenica. I model geocentričnog sistema se odlično poklapao sa trenutno raspoloživim činjenicama u doba kad je i nastao, ali ipak je bio netačan.
podsjetit ću te da su brojne prirodne pojave svojevrsno bile "slijepa ulica", od munja, do atoma, do pitanja otkud tolika raznovrnsnost u prirodi. (religija je uvijek imala pripremljene odgovore, koji su u pravilu bili beskorisni).S4mpion wrote:Što se tiče nastanka života, nema potrebe da uključujemo agnostike i vjernike, ateisti nailaze na slijepu ulicu kada na red dođe pitanje "Odakle život?" i stav agnostika i vjernika im neće pomoći pri izlasku iz te ulice.
mislio sam da si ozbiljniji sagovornik